БСП скача на Цветанов, обмисля вот на недоверие

Цветан Цветанов бил арогантен, налагал репресия
24 яну 2012 17:29,
162
БСП скача на Цветанов, обмисля вот на недоверие
Снимка: архив, БТА

БСП обмисля вот на недоверие заради Цветан Цветанов по повод случаите на полицейско насилие, заяви на пресконференция лидерът на социалистите Сергей Станишев. Според него МВР шефът заслужавал оставка.

"Ще използваме целия арсенал на парламентарни средства за ясни отговори, за поемане на политическа отговорност, това не изключва и темата за вот на недоверие", посочи Станишев.

Според него основание да поискат оставката на Цветанов е не само поредният случай на полицейско насилие в с. Мировяне, но и случаят с отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник, който бил станал неразкриваем след самоубийството на основния заподозрян.

Тази сутрин шефът на силовото министерство цитира случай в село Скравена, при който младежи надраскали 15 къщи със свастики и били задържани, а по-късно родителите им се оплакали от полицейско насилие, а такова според Цветанов нямало.

От БСП обаче обявиха, че една от майките е подала жалба за полицейско насилие. Показанията на младежите били изтръгнати с електрошокова палка, а единият от пострадалите си е извадил съдебномедицинско удостоверение.

Още по темата

"Имаме некомпетентност и арогантност от страна и на поведението на полицията, и на висшите представители в държавата, в това число и на министър-председателя", смята Сергей Станишев.

По думите му вътрешния министър Цветан Цветанов налагал репресия, а действията на полицията в село Мировяне лидерът на социалистите определи като "неприемливи".

"Премиерът реагира бързо и поиска оставки. И как реагира министърът на вътрешните работи – с мъмрене. Цветанов съобразява ли се с мнението на министър-председателя, питам аз", възмути се Станишев. 

Той реагира остро и на "арогантната намеса" на Цветанов в работата на правосъдието. Очевидно е и нежеланието на прокуратурата да разследва случаи, свързани с управляващите, констатира още той, визирайки спирането на разследването по "Танов гейт". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
21
 
! Отговори
ддд преди 12 години
ако някои не разбра защо за 22 години не мръднахме и метър напред- ами някой вземе да си върши работата и комунистите веднага бързат да сложат прът в колелата. Ама как така не ви писна да ги търпите тея влечуги, вече и бабите по селата ги намразиха
28
4
 
13
 
! Отговори
vini преди 12 години
Ставате смешни.Оправете си партията стига сте се правили на хрисими стигнахте до там че единия на квартира другия в панелка напомня ми преди 1989г колко нещасни изглеждахте в учите на народа а всъщност го окрадохте.Тези които гласуват за вас са именно тези на които окрадохте пенсионния фонд .Моля ви спрете с демагогията.
27
6
 
7
 
! Отговори
смяххх-помним преди 12 години
Е как ?!? След доклада от ОЛЪФ не хвърли "хората си" на вълците !!!Спаведлиивия политик не съди човека , а постъпката!!!Не закачайте Цветанов!!!
26
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи я откъде дошла атаката срещу мвр акцията на"невинните"от мировяне,значи бкп-бсп е платила пресконференцията на тия тюфлеци от мировяне ужким они искали оставката на цуци,а те били просто поредните комунистически пионки с несметно богатство незнайно откъде придобито.Дааа всичко било по сценарии на съсела и гоцко...
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Случаят" със семейство Начеви намери обяснение!
24
11
 
10
 
! Отговори
Boko преди 12 години
Станишкаа, виновен е не Цветанов, а кадрите ви които назначихте и оставихте след вас при некадърното си калпаво и разсипническо управление. Това са вашите плодове и некадърниците ви, които останаха в системата и всеки ден-гаф след гаф. От милиционери просто полицаи не се става.
23
7
 
12
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Така ли ще бориш Гоце, ве съсел? Като плюеш нон-стоп настоящото управление? Я си спомни твоето какво беше: за да се отърват хората от ТЕБ и Доган, докараха Бойко и Цецо на власт...все зле!
22
9
 
9
 
! Отговори
Платен драскач преди 12 години
Ща намина към статията по-късно, че сега платените драскачи от ГЕРБ, са на линия и не може да се изказват нормално мнения!
21
9
 
13
 
! Отговори
Серджо Арогантов преди 12 години
Хора, не забравяйте какво каза Сер-гейчо преди време: "През пролетта ще организираме масови протести против правителството, за да ги свалим от власт!" Какво не опитаха тези смешници - зърнопроизводители, БДЖ-ейци, миньори, сега ужким бити... Не им се поддавайте на провокациите, все още никой не е забравил безобразията на тройната коалиция! Ако има арогантни у нас - това са бившите ни управници.
20
7
 
10
 
! Отговори
Simo преди 12 години
Тия позитанковци нямат ли срам. Цветанов поне нещо прави и го доказа, за разлика от комуноидите. Реват защото не могат да си разиграват коня както искат и да си плетат далаверите.
19
8
 
15
 
! Отговори
SAM преди 12 години
Ей Гризач, влизай в дупката, защотот и без тва малко ти остава Вие комунисите освен да се самоизяждате за друго не ставате и много ще се радвам когато се самоубиете всички, за да оставите България да се развива правилно!
18
3
 
1
 
! Отговори
DSL преди 12 години
ne triite komentari eiii znam vi nomercata az :D:D:D Cais parite ti svarshvat veche niama firmi koito da ti davat zashtoto tezi firmi neuchastvat v darjavnite porachki sashtite tezi dori veche ne si karat skapite limuzini i samo edno shte vi kaja na vas znaeshhhhhhhh li kvo ? *** OFF!
17
5
 
3
 
! Отговори
Пак съм аз преди 12 години
Уффффф.Не омръзна ли на себе си,бе?Е гати плямпалото!!!!!!!!!!!!!!!!
16
4
 
12
 
! Отговори
Слушателя преди 12 години
Серго искал вот на недоверие щото Цецо и Пържолата крадели повече от него! Серго, докато ти беше премиер, говореше с часове без нищо да кажеш, за да можеш да крадеш без да става очевидно за народа! Сега те е яд, че обидно глупави хора като Цецо *** и Боко Пържолата крадат без въобще да ги интересува какво мисли народа и няма никакви последствия!
15
6
 
9
 
! Отговори
Deko преди 12 години
Ами това е дереджето в МВР, след като комунистът Миков уволни професионалисти по на 45 г., а остави пенсии по на 50-60, които по цял ден търкат бюрата и си пресмятат трудовия стаж за 1 категория и 20-те заплатки. Значи Бойко и Цецо да си отидат-а наглите послушни комунисти, виновни за гафовете да останат? Смешници
14
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мръсни червени фашизоиди!Да не би случайно някой още да не знае ,че ДС тероризира хората,избива пенсионерите,продава наркотици,прави дъщерите ви *** и зад всичко това стои фашистката партия БСП?!
13
4
 
11
 
! Отговори
rument преди 12 години
Тоя пак се изказва неподготвен!!
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То пък оставаше и да мине Вот на недоверие, посред зима, криза и никой , който на сегашният етап да може да сформира качествено правителство. Айде да мислят малко за народа си, а не за партийните си щения. Вот на недоверие им се прищяло. И после? Тоя от снимката ли ще ни води пак?
11
3
 
6
 
! Отговори
sostin преди 12 години
SUSELA NEMIRIASA I TVA E HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
10
9
 
9
 
! Отговори
ВОЛЕН преди 12 години
Станишев ПРЕЗИДЕНТ