БСП скача на Цветанов, обмисля вот на недоверие

Цветан Цветанов бил арогантен, налагал репресия
24 яну 2012 17:29,
162
БСП скача на Цветанов, обмисля вот на недоверие
Снимка: архив, БТА

БСП обмисля вот на недоверие заради Цветан Цветанов по повод случаите на полицейско насилие, заяви на пресконференция лидерът на социалистите Сергей Станишев. Според него МВР шефът заслужавал оставка.

"Ще използваме целия арсенал на парламентарни средства за ясни отговори, за поемане на политическа отговорност, това не изключва и темата за вот на недоверие", посочи Станишев.

Според него основание да поискат оставката на Цветанов е не само поредният случай на полицейско насилие в с. Мировяне, но и случаят с отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник, който бил станал неразкриваем след самоубийството на основния заподозрян.

Тази сутрин шефът на силовото министерство цитира случай в село Скравена, при който младежи надраскали 15 къщи със свастики и били задържани, а по-късно родителите им се оплакали от полицейско насилие, а такова според Цветанов нямало.

От БСП обаче обявиха, че една от майките е подала жалба за полицейско насилие. Показанията на младежите били изтръгнати с електрошокова палка, а единият от пострадалите си е извадил съдебномедицинско удостоверение.

Още по темата

"Имаме некомпетентност и арогантност от страна и на поведението на полицията, и на висшите представители в държавата, в това число и на министър-председателя", смята Сергей Станишев.

По думите му вътрешния министър Цветан Цветанов налагал репресия, а действията на полицията в село Мировяне лидерът на социалистите определи като "неприемливи".

"Премиерът реагира бързо и поиска оставки. И как реагира министърът на вътрешните работи – с мъмрене. Цветанов съобразява ли се с мнението на министър-председателя, питам аз", възмути се Станишев. 

Той реагира остро и на "арогантната намеса" на Цветанов в работата на правосъдието. Очевидно е и нежеланието на прокуратурата да разследва случаи, свързани с управляващите, констатира още той, визирайки спирането на разследването по "Танов гейт". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
11
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Май напрежението в БСП расте - търсят отдушник в Цветанов.И аз съм против репресиите но не знам някъде да канят с кафе да те арестуват.И нещо намирисва - изведнъж се изсипаха много оплаквания от МВР и Цветанов.Защо ли - дела ли влизат в съда - проверките ли се засилиха - данъчни и на сметната палата.
8
7
 
11
 
! Отговори
Ran преди 12 години
Тия *** от позитано нямат ли срам да се показват. Още не могат да проумеят, че загубиха изборите след разрухата и разсипията, която оставиха и че никой никъде не ги иска. Път към светлото им бъдеще на комунизъма-идиотизъма просто няма.
7
6
 
12
 
! Отговори
Димово Видин преди 12 години
Цветанов допринесе много за Герб, но с последните си действия и бездействия е на път да срине тотално доверието което е останало.Говоря това като човек който е гласувал за Герб и е разочарован от политиката която се води с цел само и единствено да обслужва рейтинга на правителството,евтин пиар за хора с нисък интелект.Местните феодали като видят ,че някъде е хвърлена една количка асфалт веднага викат Бойко с ножицата да открива нов обект и викат телевизията да ги снима за спомен какви мъже е отгледала майка България.Всички тези разходи се правят на фона на призивите за икономии и лишения.Последен пример откриването на отсечката на с.Арчар обл. Видин.
6
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този пък ***! Я, ходи да си се гушкаш с Путин! А-***-***-гуууууу :)
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те си накупиха гласовете на "независимите", така че вот в народното събрание не може да мине. Пък и останалите и те са като пумпали!
4
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПОД ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ГОЦЕ И ТРАКТОРА ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ЦВЕТАНОВ.ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ЦЕЦО РАБОТИ МНОГО ЗДРАВО.....БРАВО.САМО ГЕРБ
3
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОСТА ГАФОВЕ СЕ СЪБРАХА НА БОРИСОВ НАПОСЛЕДЪК - ЧУДЯ СЕ САМО ДАЛИ ОСЪЗНАВА ЧЕ МУ ОСТАВАТ ЕДНА ГОДИНА И НЯКОЛКО МЕСЕЦА НА ВЛАСТ !!!!
2
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Н е съм бесепар,мразя Станишев и Доган ,но този път герберите си го изпросиха ,трявба да има някой ,да ги слага на мястото
1
15
 
21
 
! Отговори
Aman преди 12 години
Pak li ti wee 4ervena Sgan !!! Samo 4aka da stane ne6to i vednaga Vot na nedoverie !! Mi6kaa !