БСП скача на Цветанов, обмисля вот на недоверие

Цветан Цветанов бил арогантен, налагал репресия
24 яну 2012 17:29,
162
БСП скача на Цветанов, обмисля вот на недоверие
Снимка: архив, БТА

БСП обмисля вот на недоверие заради Цветан Цветанов по повод случаите на полицейско насилие, заяви на пресконференция лидерът на социалистите Сергей Станишев. Според него МВР шефът заслужавал оставка.

"Ще използваме целия арсенал на парламентарни средства за ясни отговори, за поемане на политическа отговорност, това не изключва и темата за вот на недоверие", посочи Станишев.

Според него основание да поискат оставката на Цветанов е не само поредният случай на полицейско насилие в с. Мировяне, но и случаят с отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник, който бил станал неразкриваем след самоубийството на основния заподозрян.

Тази сутрин шефът на силовото министерство цитира случай в село Скравена, при който младежи надраскали 15 къщи със свастики и били задържани, а по-късно родителите им се оплакали от полицейско насилие, а такова според Цветанов нямало.

От БСП обаче обявиха, че една от майките е подала жалба за полицейско насилие. Показанията на младежите били изтръгнати с електрошокова палка, а единият от пострадалите си е извадил съдебномедицинско удостоверение.

Още по темата

"Имаме некомпетентност и арогантност от страна и на поведението на полицията, и на висшите представители в държавата, в това число и на министър-председателя", смята Сергей Станишев.

По думите му вътрешния министър Цветан Цветанов налагал репресия, а действията на полицията в село Мировяне лидерът на социалистите определи като "неприемливи".

"Премиерът реагира бързо и поиска оставки. И как реагира министърът на вътрешните работи – с мъмрене. Цветанов съобразява ли се с мнението на министър-председателя, питам аз", възмути се Станишев. 

Той реагира остро и на "арогантната намеса" на Цветанов в работата на правосъдието. Очевидно е и нежеланието на прокуратурата да разследва случаи, свързани с управляващите, констатира още той, визирайки спирането на разследването по "Танов гейт". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скачат му на оная работа червените *** !
108
0
 
4
 
! Отговори
оаоо преди 12 години
Комунизма пак ще дойде.Искахте демокрация ей ви я.Стойте си у вас и се чудете как да си плащате сметките,като няма работа.Критикувате комунизма ама нямаше безработни и клошари и наркотици.А сега се вижте децата ви са пълни разрухи още от малки да пушат и се хранят с ***.Огледайте се и вижте колко хора са добре,само тези дето имат пари и ви експлоатират като роби.В такъв свят ли искате да живейте всеки ден да се чудите от къде да вземете пари да живейте.
107
0
 
4
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
Кажи ми партия в БГ дето да не е комунистическа.То затова банките са много.
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние комунистите сме си направили банки,и когато народа не ни избере в парламента-наказваме го с високи лихви.
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Затова ли разхождаха по телевизиите семейството с цигарите без бандерол-на всички им стана ясно,че беше постановка.Внимавайте за кого гласувате,защото *** и сини харчат народни пари за глупости.спрете пенсиите на бившите партийни секретари-нека партията и банките и изплащат пенсии на хора,които никога нищо не са направили!БАНДИТИ!
104
10
 
6
 
! Отговори
Путин преди 12 години
ЦЕЛИЯ ПРЕСТЪПЕН СВЯТ В БЪЛГАРИЯ ПОД ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ГОЦЕ И ТРАКТОРА СЕ ОПИТВА ВЕЧЕ ДВЕ ГОДИНИ ДА СВАЛИ ГЕРБ.А ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ БОЙКО И ЦЕЦО РАБОТЯТ ЗДРАВО И СА СЛОЖИЛИ СКОБИТЕ НА ТРАКТОРА.И ТОЯ ПУНДЬО СЕРГЕЯ И ТОЙ НАРЕДЕН ..БАРАБАР ПЕТКО С ...ЖЕНИТЕ А ПЪК ЖЕНА МУ-С МЪЖЕТЕ....ТОВА СА ПОСЛЕДНИТЕ НАПЪНИ НА ЧЕРВЕНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ НАЧЕЛО С ГОЦЕ И ТРАКТОРА.
103
1
 
8
 
! Отговори
Куманист преди 12 години
Комунистите излязохме от властта преди 22 години - нито Бойко, нито Гоце, нито Станишко са комунисти. Ние, комунистите, винаги сме се борили срещу капиталистическата държава и не сме били никога строители на капитализма. Такъв комунист няма да намерите в целия свят.Онези, които от членове на БКП станаха социалдемократи и привърженици на пазарната икономика, никога не са били комунисти. Комунизмът е идея, популяризиране и работа за обществено-икономическата система, която ще унищожи режимите на олигарсите, монополите и крадливите бизнесмени!Невъзможно е да си привърженик на пазарната икономика и частната експлоатираща собственост (като хората от БСП и техните ***) и да бъдеш комунист. Все едно да обявим, че Ахмед Доган е французин - не става, нали?Единственият факт е - по време на управлението на комунистите, въпреки всички грешки, беше изградена една НОВА БЪЛГАРИЯ - беше изградена Републиката, жените станаха част от управлението и обществения живот, бяха разрушени всички ретроградни остатъци, криминалните престъпници, привържениците на фашизма и вредителските елементи бяха наказани с тежката ръка на закона, установи се спокойствие и мир, сигурност и справедливост, всички работеха и бяха щастливи от живота си... Нещастни бяха само днешните реститутки, престъпниците, бившите земевладелци и едри предприемачи, частниците, които не можеха вече да крадат. България се превърна в прекрасно място за живот!Когато говорите за комунисти - винаги помнете, че те нямат нищо общо с БСП, не членуват в БСП, комунистическите идеи не са идеи на БСП! БСП е обикновена капиталистическа партия, привърженик на левия либерализъм и не се различава по пазарните си идеи от която и да е друга партия в Народното събрание!Ние, комунистите, никога няма да приемем, че бесепарските плазмодии продължават да бъдат наричани "комунисти" - това е дълбоко погрешно и неправилно. Комунистите приемаме БСП като част от плана за унищожаване на България! Най-хубавото нещо, обаче, е, че комунистическите идеи за обуздаване на пазарната икономика и частния бизнес днес се приемат стихийно от по-голямата част от българите. Рано или късно хората ще разберат колко много са ги мамели политически монополи относно комунистите!Времето на ИСТИНАТА идва с нас!
102
5
 
5
 
! Отговори
Умерен преди 12 години
Кроячът на съветски униформи, основателят на Червена прашка, чужденецът станал премиер без ден трудов стаж, премиерът подарил 160 милиона наши пари на брат си, може да си *** *** Ленинова и да се пръждоса в родината си....там крадливите премиери са в затвора обаче
101
4
 
5
 
! Отговори
Ем Пи Ем Пя Рисърч преди 12 години
БСП скача .........подхлъзва и се нанизва на шланга на Боку. Не се научиха тез, подозирам,че им харесва да ги...е
100
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Селските пръчки се взеха много насериозно-оставки взеха да искат-селенията е агресивна!
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ооооо БСП (БКП) хората ви се довериха толкова мноооого години.но вече е 2012г.или искате някои като симеончо да се вьрне пак да правите каквото си поискате.аааа и дпс начело с доганчо,благодаря за хубавият ви сценарйй,идва ред на пьрванов,станишев :)
98
8
 
7
 
! Отговори
Майната преди 12 години
Абе тва *** сте навсякъде бе, то Цветанов ви виновен, то Бойко ви виновен, ай аман бе! Само рев и вой за всичко! Що не ви отворят вашите "почивните станцийки" Скравена, Белени и всичките натам, вашта семка червена ...
97
9
 
7
 
! Отговори
Лека нощ! преди 12 години
Айде всички некадърници и ***, дето не могат да си подредят живота и дето плюят за щяло и нещяло правителството, да си лягат да спят и за станат свежи, че утре Серджо и неговите хора ще измислят нещо друго да ядат л...а! Пожелавам ви утре да сте същите бодри ***! Както казват хората, на кривата ракета, Космосът й бил крив...
96
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кабинетът Станишев е бил наясно, че хазната е празна, месец преди да сдаде властта, пише вестник Стандарт, позовавайки се на стенограми от правителствените заседания на 11 юни и 9 юли.На тези две заседания са обсъждани съкращаването на разходите на държавната администрация.Според публикуваното в Стандарт на 11 юни в желанието си да изясни с какви пари разполага ведомството му бившият министър на образованието Даниел Вълчев казва:Защото в момента задържаме всичко. Автобусчета сме поръчали, но не сме ги платили. Част от разходите по общежитията са извършени, не сме ги разплатили.Аз моля някаква яснота да се даде по този въпрос. Казваме има има, няма няма. Защото в противен случай сега ние нищо не правим. Поели сме ангажименти, те пищят, ние казваме ще видим, то не е много ясно. Моля ви за някаква яснота.В отговор тогавашният финансов министър заявява:И аз много бих искал да имам яснота как ще ми вървят приходите. Живеем в такива условия. Дано не се стигне дотам, че да въведем приоритетност на разходите. До 1996 г. такъв беше редът заплати, пенсии и всичко друго чака на опашката.И още:Господин Вълчев, записано е министърът на финансите да внесе в МС предложение за промени в утвърдените програми и целеви разходи в централния бюджет.Страхувам се да внеса на този етап такова нещо, защото отговорът е нула, гледайки днес. Това успокоява ли ви? Не. И мен не ме успокоява. И аз много се притеснявам не само за образованието, а за цялата държава.На заседанието на Министерския съвет на 9 юли Пламен Орешарски казва, че от началото на месеца досега приходът в бюджета е нулев, извинявам се, отрицателен.Тогавашният министър на държавната администрация Николай Василев директно говори, че в края на бюджетната година държавата трябва да изкара на хляб и вода, за да оцелее изобщо.---Сергей, и казваш, че БСП е алтернатива на ГЕРБ? *** наглоста!
95
6
 
11
 
! Отговори
Българин преди 12 години
130 - веднага ти давам най-логичният отговор - защото всъщност *** държи Тиквата !!! Защото е наясно с неговото тъмно минало на мутра и криминален престъпник, защото сигурно има документи, свидетели, доказателства, които могат буквално да унищожат борисов като политик, а и в затвора да го вкарат... и просто му е намекнал деликатно - "А си ме махнал, боко, а си изгорял като Гунди и Котков !!!"
94
3
 
10
 
! Отговори
до 126 преди 12 години
сайтът не само е червен,но е е и РУСКА СОБСТВЕНОСТ,а служителите му по дефолт са праведни медиатори на руската политика СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ. нищо нова под родното слънце. демокрация.всяко действие ражда противодействие, а това е полезно за тонуса на ориенталската ни страна. все в тази логика демокрацията се е оказала печеливша, независимо от трудностите или точно заради тях,които създава за вътрешния ред навсякъде,където се прилага.
93
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, не забравяйте какво каза Сер-гейчо преди време: "През пролетта ще организираме масови протести против правителството, за да ги свалим от власт!" Какво не опитаха тези смешници - зърнопроизводители, БДЖ-ейци, миньори, сега ужким бити... Не им се поддавайте на провокациите, все още никой не е забравил безобразията на тройната коалиция! Ако има арогантни у нас - това са бившите ни управници.
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ставате смешни.Оправете си партията стига сте се правили на хрисими стигнахте до там че единия на квартира другия в панелка напомня ми преди 1989г колко нещасни изглеждахте в учите на народа а всъщност го окрадохте.Тези които гласуват за вас са именно тези на които окрадохте пенсионния фонд .Моля ви спрете с демагогията.
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След 89г. започна голямото крадение! За Жан Виденов незнам много, но Костов приватизира всичко вървежно, че и Авио компания Балкан я даде за 1 долар! Царя дойде, прибра си имотите и се махна. След това дойде онзи горе на снимката и те какво ли не правиха, заменки на гори, договори даваха на батко и братко, спрени европейски пари, толкова много са крали, че чак 2 месеца преди да сдадат власта тройната коалиция е била наясно, че са изпразнили и хазната, че и още се натискат да крадат от България!
90
5
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
***,гадни и мръсни комунисти.Злобни и завистливи умирайте от гняв и злоба, да живее ГЕРБ. Гадно руско *** пукай се от яд.Цветанов действай в същият дух.