Борисов нахокал полицаите за провала в Перник и Мировяне

На Цветанов казал, че като ги брани, при него отива цялата тежест
25 яну 2012 17:30,
143
Борисов нахокал полицаите за провала в Перник и Мировяне
Снимка: БТА

Две абсолютно непрофесионални операции на МВР в рамките на една седмица.

Така премиерът Бойко Борисов коментира полицейската операции в Перник, при която пред очите на униформените се самоуби единият заподозрян, и в Мировяне, където семейство се оплака от полицейско насилие.

"Никой няма да търпи и да се качва тази отговорност на политическо ниво. Това се учи в Академията на МВР в Симеоново – как се прави оглед, как се отива на операция, как се задържа опасен, неопасен, стопански, какъвто и да било друг субект", коментира премиерът.

Според него трябва да се търси вина от главния секретар, през директора на СДВР, до началника на районното управление.

Още по темата

"Завчера, като отидох в МВР, много остро ги нахоках и публично ги порицах. Съответните началници там в МВР ги събрах и им казах, че това ще е последното, което считам, че е грешка от тяхна страна. В противен случай ще считам, че е умисъл", обясни още Борисов.

На въпрос, ако и в бъдеще време се получат такива проблеми с предполагаемо полицейско насилие, дали ще поиска оставката на Цветан Цветанов, министър-председателят заяви: "Ако има политическа грешка, винаги съм казвал, че всеки в ГЕРБ носи политическата си отговорност".

Борисов обаче беше категоричен, че министърът не е човекът, който трябва да обучава служителите на реда, защото други са пряко отговорните хора, които получават заплати за работата си в системата на МВР.

"Вие, когато бях главен секретар, при акция да сте питали министър Петканов за нещо?", мотивира се Борисов.

Той казал на МВР шефа, че партията, която проповядва гражданско и европейско развитие на България, не може да бъде свързана с подобни непрофесионално проведени операции.

"На министър Цветанов му казах, че когато се хвърля да ги брани непрекъснато, в края на краищата при него отива цялата тежест и отговорност", добави премиерът. 

"Иначе строим, строим, строим и действаме", смени темата Борисов.

Той провери изпълнението на строителната програма за реализация на „Проекта за разширение на метрото в София”, включен в ОП ”Транспорт”.

Очаква се строителството да завърши няколко месеца предсрочно.

"Първият етап "Младост" - "Цариградско шосе" ще го вържем май-юни най-късно, ще почне да работи, в експлоатация и съответно юни-юли ще правим тестовете тук, така че първи август ще е готово гражданите да го ползват", похвали се Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
9
 
! Отговори
Васко преди 12 години
Агент Буда; " Много по- здрави на г-жа Плевнелиева"...Цитат от днешната преса, Явор "Къдравия"- да ме засича и да не ми праща БОП-аджиите- само чета вестниците...
70
2
 
11
 
! Отговори
Ачко преди 12 години
Ама Цецо кога е учил в тази т, нар. "Академия" в Семеоново- неговата акедемия беше на ул."Тина Киркова'- на гърба на френската гимназия...хем от от дъжда на вятър- задочник....Там пише : Висш институт за Физкултура "Георги Димитров".
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то само с хокане ако ставаше... ама се иска и малко акъл
68
0
 
16
 
! Отговори
?? преди 12 години
Тиквата какво се прави, че разбира нещо на снимката
67
0
 
16
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
И навсякъде ли по света пращат срещу едно семейтво, за което няма данни да е въоръжено, спецчасти? И навсякъде ли по света министъра първо защитава служителите или първо се прави разследване?
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво стана с *** но снега? Май само Странджата и Василев имат големи езици?
65
0
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Бойко , вади кметица - даскалица и хокай яко , ке Софиенци утре ке реват , оти снего пак им е много !!!!!
64
0
 
7
 
! Отговори
СЕРГЕЙ преди 12 години
Цецо е троянския кон но Боко нали е тиква не може да се усетиИ ти ли Бруте
63
0
 
8
 
! Отговори
До 77 преди 12 години
Държавата МУ!!
62
0
 
8
 
! Отговори
ама! преди 12 години
То нито цецко нито боцко са били в Симеоново да ги знаят тези полицейски неща? То не е като да се разпъва маркуч или прави челна стойка?
61
0
 
9
 
! Отговори
СМИНДУХ преди 12 години
Некъде по тавана ми се валя една книга, много луксозно издание за Ким Ир Сен от издателството на БКП (имаше такава партия по едно време, помните ли?). Та в тази книга е пълно със снимки като горната (страницата пред всяка снимка е от оризова хартия за да не се повреди фотото). Интересен е текста под снимките. Например: снимка на електростанция, текст:"Ким Ир Сен ръководи елктростанция; снимка на памуково поле, текст: "Ким Ир Сен ръководи памуково поле" (честна дума). Та така за ББ. Бог с нас!
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БАНДА ПРЕСТЪПНИЦИ СА НА ТАЯ СНИМКА
59
0
 
15
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
Май ЦЦ здраво държи топките на ББ (с нещо) - та да се крепи толкова след всичките гафове които прави? А вече и открито не изпълнява нарежданията на 'вожда' - ето нямаше оставки за Мировяне? Май си е повярвал нещо че е голяма работа?Сигурно избягва вече мотелите около Правец?
58
0
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Няма какво да порицаваш лекето Цеци да си ходи!
57
0
 
18
 
! Отговори
Келешчо преди 12 години
Боко много греши. Точно върху неговата глава се сипят всички негативи от издънките, които прави Цуци в МВР.
56
0
 
3
 
! Отговори
лудия преди 12 години
po ovinite nqmali na vyorajenie elektro 6ok ,a ako te sa si kypili sami ili gepili pri nqkoi obisk kakto se e slu4alo?
55
4
 
5
 
! Отговори
Martin преди 12 години
До 66 навсякъде полицията бие... въпрос на служител, и психични отклонения.... не може да си иде министър заради трима ***.... Но тези трябва да бъдат уволнени от системата на МВР. Съмнявам, се че няма да стане
54
0
 
16
 
! Отговори
прав е 66 преди 12 години
С мнозинство *** с шкембаци като на крави,полицията няма да е качествена!!! Питайте как се приемат хора в МВР?!!!И все пак БЛАГОДАРЯ на честните хора в полицията!
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бил строил ! Е добре , ама като ти дават пари от ЕС и тройната коалиция му остави осем милиарда резерв е лесно да се строи ! Обаче какво направи за икономиката , за открибане на нови работни места , за повишаване жизнения стандарт на гражданите ? Нищо , нищо и пак нищо ! Е , за какво тогаба го избрахме , къдърен ли е или не ? Жив хвали пръцко !
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе защо няма мучащи гербери днес! Боко им каза в прав текст, че се срамува, ама те говедата много мучат!