Борисов нахокал полицаите за провала в Перник и Мировяне

На Цветанов казал, че като ги брани, при него отива цялата тежест
25 яну 2012 17:30,
143
Борисов нахокал полицаите за провала в Перник и Мировяне
Снимка: БТА

Две абсолютно непрофесионални операции на МВР в рамките на една седмица.

Така премиерът Бойко Борисов коментира полицейската операции в Перник, при която пред очите на униформените се самоуби единият заподозрян, и в Мировяне, където семейство се оплака от полицейско насилие.

"Никой няма да търпи и да се качва тази отговорност на политическо ниво. Това се учи в Академията на МВР в Симеоново – как се прави оглед, как се отива на операция, как се задържа опасен, неопасен, стопански, какъвто и да било друг субект", коментира премиерът.

Според него трябва да се търси вина от главния секретар, през директора на СДВР, до началника на районното управление.

Още по темата

"Завчера, като отидох в МВР, много остро ги нахоках и публично ги порицах. Съответните началници там в МВР ги събрах и им казах, че това ще е последното, което считам, че е грешка от тяхна страна. В противен случай ще считам, че е умисъл", обясни още Борисов.

На въпрос, ако и в бъдеще време се получат такива проблеми с предполагаемо полицейско насилие, дали ще поиска оставката на Цветан Цветанов, министър-председателят заяви: "Ако има политическа грешка, винаги съм казвал, че всеки в ГЕРБ носи политическата си отговорност".

Борисов обаче беше категоричен, че министърът не е човекът, който трябва да обучава служителите на реда, защото други са пряко отговорните хора, които получават заплати за работата си в системата на МВР.

"Вие, когато бях главен секретар, при акция да сте питали министър Петканов за нещо?", мотивира се Борисов.

Той казал на МВР шефа, че партията, която проповядва гражданско и европейско развитие на България, не може да бъде свързана с подобни непрофесионално проведени операции.

"На министър Цветанов му казах, че когато се хвърля да ги брани непрекъснато, в края на краищата при него отива цялата тежест и отговорност", добави премиерът. 

"Иначе строим, строим, строим и действаме", смени темата Борисов.

Той провери изпълнението на строителната програма за реализация на „Проекта за разширение на метрото в София”, включен в ОП ”Транспорт”.

Очаква се строителството да завърши няколко месеца предсрочно.

"Първият етап "Младост" - "Цариградско шосе" ще го вържем май-юни най-късно, ще почне да работи, в експлоатация и съответно юни-юли ще правим тестовете тук, така че първи август ще е готово гражданите да го ползват", похвали се Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
5
 
! Отговори
ИИИИИ чи строг преди 12 години
Язе се чудим що сите полицайчета днеска върят и реват,реват сърце да ти се скъса.*** завалийките те, мож ли заради едно потупване, лееекичко при това да те хокат тъй лошо?И ги чух като се оплакват - Що Це пак ще се измъкне? Нали той срина всички порядки в МВР-то.Ай не си му кодошил, ай си заживял срещу вас.Лош началник ейййй.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо да не се търси политическа отговорност, при това положение за какво отговаря министъра, само да излиза по телевизора и да плюе ли? От цялата лексика на кабинета и в частност на министър Цветанов, ченгетата(умишлено не полицаи) почнаха да се чувстват недосегаеми и че могат да се държат като башибозуци, което и води до съответните издънки. Така, че тук трябва да се носи политическа отговорност, но явно ЦЦ знае прекалено много за ББ и няма как да стане.
29
2
 
2
 
! Отговори
n преди 12 години
a tozi tai nare4eniq premier vse s race v dgobove mogeli da upravlqva takav bandit
28
15
 
8
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Браво Бойко, железен както винаги! Респект!
27
2
 
24
 
! Отговори
Боко.... преди 12 години
все повече мутрееш и губиш тежест.Отиди си с чест не се мъчи повече
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами да си я носи отговорността, ама не я носи , подхвърля я като топка ...Бойко, ще си изгубиш половината, ако не и повече избиратели, ако продтъжаваш да го подкрепяш тоя физкултурник-апартаментаджия - верно, че ти направи предните избори, не по нормалния начин, но се получи...само че един път да речем мина, но втори няма да мине
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
виждате че сте некомпетенти подаите си оставката
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов, не се прави на по-католик от папата и си прибери чобанските нрави, защото ако го нямаше Цветанов в кабинета, отдавна вече нямяше да бъдеш премиер. *** ТАКЪВ.
23
0
 
27
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Операцията в Перник беше ръководена от зам. шефът на ГДБОП ,шеф на отдел "Антитерор" и, моля, Полицай на годината (2010), корумпираният негодник Валентин Цоновски. Нали беше уволнен от МВР по некадърност през 2001 от самия Борисов. Тогава?
22
3
 
24
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Тоя от Пожарната си мисли, че държавата му е бащиния.
21
3
 
26
 
! Отговори
8888 преди 12 години
Ами Цветанов брани полицаите и цялата тежест отива при него, а ТИ браниш Цветанов и така цялата тежест отива при теб.БОЙКО МАХНИ ЦЕЦО !!!!!!! ПОСЛУШАЙ ГЛАСА НАРОДЕН !!!!!!!
20
0
 
10
 
! Отговори
баба Ванга преди 12 години
Кoста Цонев починал. RIP
19
5
 
25
 
! Отговори
зрител преди 12 години
Къде му е каската,нали е на строителен обект? И как не се намери някой да му каже,че е некрасиво винаги да е с ръце в джобовете...
18
2
 
24
 
! Отговори
Житан преди 12 години
.....нахоканите са си го преместили от единия крачол та в другия !
17
3
 
26
 
! Отговори
от 18 преди 12 години
Збравих да спомена. Северна Корея ряпа да яде пред нашата демокрация : )))
16
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Борисов нахокал полицаите за провала в Перник и Мировяне"Въй, трогателно. Борисов първо ги хвали, после им нарежда пържолки, впоследствие каза, че само то уволнения разбират, накрая никой не уволни, ама ги нахокал. Точни и ясни действия, от страна на най-интелигентният министър прецедател, който сме имали някога. Да не забравяме, че все пак направи реми и срещу 10 годишен шахматист(който пък беше привикван два пъти в полицията преди да се играе играта, за да му се разясни какво да прави).
15
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, колкото и да се пъчиш, никога няма да стигнеш нивото на бай Тошо, нито твоите полицаи могат да се сравнят с професионализма на милицията. Гола вода сте............
14
3
 
28
 
! Отговори
ТЕЖКО Е преди 12 години
Ако не беше жалко, щеше да е смешно.....
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
служебно порицан и публично на+бан
12
0
 
34
 
! Отговори
Качулатите преди 12 години
Внимавайте к'во пишете, да не дойдем да Ви проверим сериния номер на уиндоса ":)))