Цветанов захапа яростно Костов, Станишев и Местан

"Вие сте страхливец", ревна опозицията към МВР шефа
Обновена: 25 яну 2012 21:34 | 25 яну 2012 14:25,
355
Цветанов захапа яростно Костов, Станишев и Местан
Снимка: БТА

Провокиран от политическите коментари на опозицията по темата с полицейското насилие, вътрешният министър Цветан Цветанов дойде в парламента.

Поотделно МВР шефът се обърна към трите политически партии, които няколко дни остро критикуват действията на полицията и неефективните наказания, които бяха наложени на провинилите се полицаи по случая "Мировяне".

Пръв на мушката на Цветанов попаднаха представителите на „Коалиция за България”. Вътрешният министър попита защо левицата не се е разграничила от Петър Стоянов – Пешо Сумиста, който е имал карта от парламента като съветник към комисията по въпросите на младежта и спорта.

И направи набързо връзка с обвиненията по делото „Килърите”. „Сумиста, който е поръчвал хората както вие поръчвате кюфтета в стола. Защо „Коалиция за България” предприеха тези атаки към мен?”, попита Цветанов.

Той даде и друг пример с ареста на левия общинар във Варна Борислав Гуцанов. Той обясни, че службите са действали по обмен на сигнал с европейски служби за начина, по който се източва общината във Варна.

Вторият, който попадна по прицела на вътрешния министър, се оказа заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

Заместникът на Доган по-рано от трибуната на парламента обяви, че случаят в Мировяне може да бъде квалифициран освен като полицейски натиск и като политическо покровителство заради липса на адекватни наказания към униформените.

„Вие минахте всякакви граници, за да кажете че това е политически полицейски натиск. Това ме провокира да дойда да говоря тук”, скочи Цветанов.

Той попита дали Местан лично не го е търсил през лятото заради случай с лице на име Иса Бесоолу от Стара Загора, където бил избирателният район на депутата от ДПС. Иса Бесоолу има условна присъда за предлагане на подкуп на длъжностно лице.

„Дали сте оказвали някакъв натиск върху правоохранителната и правораздавателната система? И дали търсите съдействие на по-горни инстанции това нещо да бъде решено? Защото той е ваш близък и той е част от вашата кампания, която всъщност вие е подпомагал“, попита разпалено Цветанов Лютви Местан.

МВР шефът допълни, че действията, които е започнало МВР по този случай, са още по времето на предишния министър на вътрешните работи Михаил Миков, сега депутат от левицата.

„Не мога да спра това разследване”, заяви Цветанов.

След като направи заключението, че в момента е неудобен на представителите на опозицията, вицепремиерът постави под прицел и съпредседателя на ”Синята коалиция” Иван Костов.

„Г-н Костов, наблюдавайте внимателно развитието на „Октопод“-а. Там ще бъде ясно всичко, което се е случило в държава и политическото ходатайство“, посъветва Цветанов.

МВР шефът разкри, че преди години един от основните свидетели по делото „Октопод” лично е сезирал Костов с жалба за това, което е причинено на него и семейството му.

Още в началото на изказването му депутатите на левицата и десницата напуснаха залата.

Останаха само двамата бивши премиери на БСП и СДС Сергей Станишев и Иван Костов, които изслушаха в залата Цветанов.

„Министър не трябва да бяга и да се крие, когато има критики към него. Вие сте политически популисти, които не сте носили никаква политическа отговорност, за това което се е случило”, завърши изказването си пред депутатите Цветанов.

Последваха отговорите на споменатите от него представители на опозицията. Пръв взе думата Лютви Местан.

”Току-що използвахте най-високата трибуна, за да окажете натиск върху съдебната система. Г-н Иса Бесолу не е помагал просто за кампанията на ДПС, той беше 4-ти в листата на ДПС в Стара Загора на последните избори. Обърнах се към вас с молба да снемете политическата поръчка, ако е имало такава, защото абсолютно в нарушение на закона той е бил подслушван по време на цялата кампания. И за това доказателствата са факт!”, коментира Местан.

За случая е бил информиран и Главният прокурор Борис Велчев дали няма политическа поръчка за оклеветяване на противник по време на политическа кампания.

„Вие определяте официална кореспонденция като натиск от страна на народен представител. Това, което направихте току-що, е откровен натиск върху съдебната система”, допълни Местан.

Още по темата

„Оказва се, че не Цветанов е направил натиск, а вие сте бил човекът, който е търсил връзка с определени представители по този случай”, отвърна му шефът на МВР.

След което се извини, че трябва да си тръгне от парламента за неформалния съвет на министрите на вътрешните работи.

Така Цветанов нямаше възможност лично да чуе репликите на другите двама споменати от него в изказването му – Станишев и Костов.

Лидерът на левицата обясни, че е Цветанов за пореден път е излъгал за Пешо Сумиста.

„Неговия пропуск е издаден по предложение на председателя на спортната комисия, която се ръководи от депутат на „Атака”, каза Станишев.

Лидерът на социалистите на свой ред попита защо Любомир Илиев – Къдравия, който беше арестуван заради подготовката на три убийства, е стоял в групата на ГЕРБ с издаден от управляващите пропуск.

„Имаме фрапантни случаи на полицейско насилие и министър Цветанов нито веднъж не се разкая за тези случаи”, коментира още Станишев.

Най-остро на изказването на Цветанов реагира Иван Костов.

„Гнусна манипулация е да бъда сочен с пръст по делото „Октопод”, след като такова дело не съществува. Това са думи на министър, който излиза от релси, който не може да свърже фактите и да мисли логично. Това е един страхливец, само страхливец прави това”, ядоса се Командира.

По-късно в кулоарите на парламента депутатите на левицата обявиха, че на преден план стои оставката на вътрешния министър, тъй като неговото оставане на поста носило само тежести и неудобства за управлението на ГЕРБ.

„С поведението си показа, че не може да носи отговорност и се крие зад агресията”, заяви Ангел Найденов.

Червените поискаха съвместно заседание на вътрешна комисия и тази за правата на човека, на което да бъдат изслушани Цветанов и Бойко Борисов по случаите  с убитата Мирослава в и за полицейското насилие в Мировяне.

Левите допълниха, че на преден план излиза въпросът за вот на недоверие към правителството заради дейността на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ехааа за това ли полицията не бие *** ..верно бе как не се сетих..за това си безчинстват щот бат цеци ги пази та утре пак да му помогнат умрете *** *** умрете...:((
224
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите наказва българският народ,за това,че гласуваха за ГЕРБ чрез последните си бастиони банките-високи лихви и такси- в незнайна доба и в незнайно време....
223
13
 
8
 
! Отговори
ГЕРБЕРЕ МОЙ преди 12 години
ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕРБ-99% ОТ ***-100%ОТ НЕГРАМОТНИТЕ-100%ОТ ХОРА С УМСТВЕНА ИЗОСТАНАЛОСТ-100%ОТ ИНФАНТИЛНИТЕ И ХОРА НЕСПОСОБНИ ДА ИМАТ СОБСТВЕНО МЕНИЕ-ДРУГОТО СИ ГО КУПИХА..ХАХАХА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ГЪЛЪБ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ..100%ПРОЦЕНТА ДОСТОВЕРНО
222
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Денят е сряда 23 юли2008 год.за първи път от създаването си Брюксел спира 560 000 000 евро по програма ФАР за инфраструктура-мотиви-корупция по висшите властови етажи и несправяне с организираната престъпност.Томислав Дончев-до 2013 год.БГ усвоява13 милиарда от Еврофондовете,до 2020год.още 16 милиарда от еврофондовете...Това е опозицията на ГЕРБ.
221
3
 
8
 
! Отговори
До 253 преди 12 години
По официални данни нелегалните цигари които се пушат у нас са 1/3.Това прави стотици хиляди кутии на ден.Къде е полицията да ги залови?По твоята логика хиляди на ден трябва да бъдат пребити защото имат по 1-2 пакета цигари в джоба.
220
3
 
3
 
! Отговори
ДО 250 преди 12 години
Моли се да не идва на главата,че тогава ще разбереш на кого да вярваш.Да ама ще е късно.
219
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
БСП загубиха тотално властта, след като и Първанов си отиде онзи ден!И беснеят!Подкупват хора да се правят на жертви на МВР!И искат оставки!Стани куме да седна,припяват от БСП, ДПС и СДС!Но хората не ви искат!
218
5
 
14
 
! Отговори
АЛФ преди 12 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА СМРАД БСП-СДС И ПРОЧИЕ ***, КОИТО УНИЩОЖИХА И РАЗСИПАХА БЪЛГАРИЯ И ПРОВАЛИХА ЖИВОТА НА НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ СЕГА ВИЯТ КОТА БЕСНИ КУЧЕТА, ЗАЩОТО СА ИЗХВЪРЛЕНИ ЗАВИНАГИ ОТ ВЛАСТТА И НЕ МОГАТ ПОВЕЧЕ ДА ГРАБЯТ И ДА МАЧКАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
217
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С теб сме Г-н Министър! Мачкай престъпната ***. И една кутия без бандерол и една доза наркотик са престъпление. Законът не уточнява количество.Т.н. опозиция реагира като съучасник на престъпниците, каквато всъщност е.И скачат като ожилени.
216
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КПСС ,ГЕРБ.БКП...УРАААААААА КПСС ,ГЕРБ.БКП..УРААААААААА
215
7
 
10
 
! Отговори
коко преди 12 години
иван4о костов-романов.ти *** 4ерно,като бе премиер,какво направи.окраде държавата,сега като видя дебелия взе да ревеш.още не си ли в панделата.*** 4ерно.
214
11
 
16
 
! Отговори
мито преди 12 години
ХА-ХА-ХА-ХА - ОРЕВАХА СВЕТА - ЯВНО СА ГИ НАСТЪПИЛИ И ТЕПЪРВА ЩЕ РЕВАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ :))))))) по въпроса за побоя - колкото и да ми е неприятно да го призная, някак си по-вярвам на ченгетата от колкото на тия селски тарикати. Вече всеки арестуван се оплаква от полицейски тормоз, произвол, побой и какво ли още не, това по-скоро ще да е червена легенда отколкото истина.
213
9
 
5
 
! Отговори
РЕВОЛЮЦИЯ преди 12 години
СЕГА СЛЕДВА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ..БРАВО БОЙКО БРАВО ЦЕЦКО..ДАНО НАПРАВИТЕ КОЛХОЗИ ДА ИМА ХОРАТА КАКВО ДА ЯДАТ .СПРЕТЕ ОФИЦИАЛНО ИНТЕРНЕТА В СТРАНАТА ДА ЖИВЕЕ РЕВОЛЮЦИЯТА ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ И БКП..НАПРЕД ДРУГАРИ СМЕЛО ДА БРАНИМ ВАШЕТО ВЕЛИКО ДЕЛО..
212
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
щом крадливците реват значи бойко е на прав път
211
5
 
9
 
! Отговори
@ преди 12 години
Нагъл престъпник съди България в Страсбург. Това означава, че съди и мен затова, че е крал държавата, т.е. и мен самия !!!!
210
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия червени айдуци, които разсипаха всичко с некадърното си управление нямат ли срам да се показват. Най-малко пък Миков, при когото бандитизма цъфтеше в най-уродливите си форми.
209
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ceco drugo moe da ne moe, ama sme mu s babata fenove zastoto toi edinstven e oble4en v 4erno i taka goni satanata,Ceco e troianskia kon na BKP. da ne zabraviame ot kakvo tlsto milicionersko-komunisti4esko semeistvo proizhojda i kakvo u4iliste e zavrsil i kakva disertacia se to4i da napise.Ceco s edna papka moje da trkuli batko Tikva pri piponite ot Semeonovo
208
6
 
12
 
! Отговори
миро преди 12 години
преди години гласувах редовно за сдспосле имах възможност да науча какви са ги вършили в софийски имоти, кражби гнус и отвратза комунистите да не говориме,там всичко е криминално
207
2
 
10
 
! Отговори
Гаргамел преди 12 години
В тая държава докато не се промени съсдебната система и не се изметат от нея всички *** - нищо добро няма да се случи! Няма мафия, няма престъпност няма рецидивисти..просто си плащат на прокурори и съдии и всичко е чисто :)
206
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И това доживях,опозицията да иска оставката на Цветанов,за да "НЕ НОСИ САМО ТЕЖЕСТИ И НЕУДОБСТВА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ".Разбрахте ли другарите колко са загрижени управлението на ГЕРБ да не се провали.Туш!