ГЕРБ готвил лобистки закони за "свои" фирми!

Фирми взимат ски писти за 5 бона на година, алармираха от БСП
26 яну 2012 20:23,
61
ГЕРБ готвил лобистки закони за "свои" фирми!
Петър Курумбашев Снимка: БСП

Фирми, близки до управляващите, ще се облагодетелстват от поправките в Закона за управление на отпадъците и в Закона за горите, алармираха от БСП. Според левицата законопроектите са лобистки и зад тях стои лично премиерът Бойко Борисов.

Според депутата от левицата Петър Курумбашев и двата законопроекта имат един и същи поръчител.

"Става дума за една и съща икономическа група и това е начинът, по който се прави бизнес в България", възмути се депутатът.

От Закона за горите биха спечелили Цветелина Бориславова и Цеко Минев, уточни пред журналисти в Народното събрание колегата му Антон Кутев.

"Със законопроекта се цели в една фирма да бъдат концентрирани много дейности - тези, които имат лифтовете, да получат права и върху ски пистите", разясни Курумбашев.

"Ако това стане, може да се сетите дали, ако тя има интерес в хотелите, ще имат превес нейните хотели, дали това ще се получи и в ски училищата", каза Курумбашев.

Ако текстовете бъдат приети, това ще се случи на Витоша, Боровец и Банско, твърдят от БСП. Там идеята е всичко да отиде в едни ръце, посочи Курумбашев.

Той даде пример с "Бороспорт" на Боровец, който е взел за по-малко от 5000 лв. на година една писта в курорта за срок от 30 години. В същото време тя продавала ски-учителски права за 6 дни за 3000 лв.

"Създава се възможност публично-държавна собственост да отива за вечни времена срещу 5,6 лв. на кв.метър", изчисли Курумбашев.

Той отбеляза още, че със Закона за управлението на отпадъците се цели дейността по изкупуване на черни и цветни метали да бъде фокусирана само в една фирма в България.

"Има изискване да се създадат само общински площадки и само те да обслужват тази дейност. Фирмата „Надин” вече е сключила договор със 140 такива площадки. Въвеждат се и изключителни банкови гаранции за площадките за скрап и за фирмите, които са лицензирани, с което се убиват малки и средни фирми в този бизнес", обясни Курумбашев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: БСПлобистки закони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
moniti преди 12 години
Не искахте бай Тошо да ви управлява тоталитарно а сега ви харесва всичко да отиде в джоба на Бойко и Цеко Минев Бонаци такива
52
4
 
2
 
! Отговори
vanya vaseva преди 12 години
Стига бе, хора, може ли точно тези хора да плюят - не го ли е срам Корумбашев? Даобре, че е Цеко Минев да има ски в БГ.
51
3
 
2
 
! Отговори
валя преди 12 години
Ще лае корумбашев - има пари за ски в Алпите, не му пука за бг. ските
50
2
 
3
 
! Отговори
jenq.mavrikova преди 12 години
Курумбашев да седне на най-закътаното местенце и да си мълчи...защото точно той не трябва да привлича никакво внимание,за да не му се подпали чергата...Какво дебелоочие само...Докато се хвърля мизерия по хора като Минев,който поне има кауза,за която се бори, се отклонява вниманието в нужната посока,за да могат такива като Курумбашев да си въртят порнографския бизнес...
49
4
 
2
 
! Отговори
ирина преди 12 години
Цеко е срашен пич с много добри идеи и напълно го подкрепям
48
3
 
2
 
! Отговори
диана димитрова преди 12 години
Проекта е добър ще помоля хората който коментиран Минев да се запознаят първо и след това да изказват мнение за проекта
47
3
 
2
 
! Отговори
злобна кобра преди 12 години
Аз съм за проекта на Минев ще е от полза на народа , преди да се обявява някой против нещо хайде първо да го проучи за да не се изкзва неподготвен
46
3
 
1
 
! Отговори
явор преди 12 години
Не е редно Корумбашев и Куртев да говорят за лобистки закони. Точно те - не. а колкото до Цеко Минев - поне иска да развива нещо, не пречи на никого.
45
4
 
1
 
! Отговори
ина преди 12 години
Оставете Цеко Минев на мира вече ставате смешни
44
7
 
1
 
! Отговори
lilia преди 12 години
само крещят и ***, а нищо конкретно и нищо не предлагата - акъде са парите на България, господа социалисти. Колкото до ските, нека да се направи нещо, да привлечем туризъм и инвестиции.
43
4
 
1
 
! Отговори
Тази проститутка преди 12 години
от снимката колко партии смени и сега се завърна в гнезденцето си,навремето се влачеше по митинги на СДС-то но нещо не им върза и отново сега при червената ***,ами за там е защото е ***.
42
2
 
2
 
! Отговори
албенка преди 12 години
нормално е да имаш лифт и ски писта, какво вика тоя. мале, само *** в този парламент - социалистите какво са се разквакали напоследък - те най-много трябва да си мълчат, защото са най-отдавна в управлението на страната въ всички нива, а нищо сястно не са направили. Цеко минев виновен сега - ми дайте да разсипем всичко, накрая да нямаме лифтове, ски писти, нищо да нямаме , а Витоша да стане една дива пустош. Стига глупости - все някой вие лобист
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кат си го размахал тоя пръст да поучаваш, поне да беше схаванал какъв е проблема. не кой ще държи пистите, макар че тебе от това повече те боли, щото няма да са твоите хора, а какви площи ще се превърнат в писти ... боли те тебе, нали не са твоите гори
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
" тези, които имат лифтовете, да получат права и върху ски пистите" а ти какво искаш, това е нормалния начин по цял свят. За сведение, където собстевниците на пистите и съоръженията са различни, се правят акционерни дружества за да е възможно използването им. Включитлено и с държавно и общинско участие. Само у нас такава практика се счита за неправомерна държавна помощ ... и то защото е за неправилните фирми.
39
1
 
1
 
! Отговори
морскиа преди 12 години
мале каквио злобари. Бе оставете хортаа да работят бе, защо все плюете и викате, а нищо не правите. Какви са тези глупости. Как може такова заглавие, което не е проверено, какви журналисти сте вие - вие сте за съд. Тука само злобия в този форум, ограничете малко негативниостта, ще спрат да ви четат хората. Какво е герберастия - ми трийте малко такива коментари, има и интелигентни хора, които искат да четат и да си кажат мнението, не разни простаци и словоблудци само
38
2
 
2
 
! Отговори
деси преди 12 години
абе петър курумбашев ли беше замесен с някакви порно телевизии. май. той. що се изказва неподготвен
37
1
 
3
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
По принцип подкрепям ГЕРб в повечето начинания. Относно така наречените "социалисти" - вдъхват ми органическа неприязън. Тези са *** и популисти от най мръсен тип.Но... мисля с главата си и не давам доверие на 100% - винаги се съмнявам. И трябва да призная че Курумбашев е 100 % прав... Ами нека да кажат как Бороспорт поддържат пистите през лятото - Организираха "ленински" двеседмичники за почистване на пистиите от СКИ УЧИТЕЛИТЕ... иначе, през сезона да не стъпват на пистата. Ха сега де!
36
0
 
4
 
! Отговори
Криси преди 12 години
Ей този Цеко,милият не го остават на мира....
35
1
 
2
 
! Отговори
злобара преди 12 години
Писна ми от лъжи вече стига плюхте човека Минев си е пич от класа ...
34
2
 
3
 
! Отговори
илио преди 12 години
ай стига сега, само лъжете, курумбашев, стига си плюл само, и тъи не си цвете за мирисане, чудя сеоткога стана ревностен бесепар