Калин Георгиев не бил подавал оставка, реши Борисов

Главният секретар на МВР си призна грешките пред премиера
Обновена: 26 яну 2012 19:56 | 26 яну 2012 19:45, Красимир Ангелов
103
Калин Георгиев не бил подавал оставка, реши Борисов
Снимка: Булфото

Главният секретар на МВР Калин Георгиев не е подавал оставка, а такава възможност изобщо не е била обсъждана, обяви премиерът Бойко Борисов.

Това стана след среща в Министерски съвет между министър-председателя, главния секретар на МВР и директора на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

"Безспорно, последните две операции, които проведе Министерство на вътрешните работи, бяха под всякаква критика.

Признаваме, че сме допуснали доста грешки и затова още в момента, след като се разделим, с ген. Борисов започваме организацията на едно национално съвещание, което ще има за цел да подобри работата взаимодействието, координацията и да надгради възпитанието и обучението на служителите в Министерството на вътрешните работи”, категоричен бе Калин Георгиев.

Още по темата

"Ако трябва, ще се учим включително и на етика, и на обноски и на тактика, и на всичките необходими за полицейската дейност активности, които трябва да можем да правим. Явно, забравяме някои неща", продължи с признанието си главсекът на МВР.

От своя страна премиерът Борисов отчете, че явно трябва някой "да дръпне юздите на МВР" след последните случаи.

"МВР е институция, в която хората са въоръжени с белезници и овластени със закон. Когато им се даде повече сила и кураж, трябва точно толкова и здраво да им се дръпнат юздите, за да не си превишат и правомощията.

Мисля, че те ясно и точно ме разбраха, че в Перник се разминахме с подобен на "Белите брези” инцидент. Ако въпросното лице беше застреляло полицаи, тогава нямаше оставките да свършат работа", продължи Борисов, цитиран от "Фокус".

Dnes.bg припомня, че по-рано през деня главният секретар на МВР намекна, че е готов с оставката си и чака решението на вътрешния министър Цветан Цветанов.

"Аз съм взел своето решение и съм го докладвал на министър Цветан Цветанов, очаквам връщането му от чужбина, ще видим какво ще бъде неговото решение", заяви Георгиев.

Повод за реакцията му стана критика от страна на премиера Бойко Борисов, който тази сутрин открито нахока Георгиев заради провалите на служителите на реда при акциите в Мировяне, Скравена и самоубийството на Стойчо Стоев-Чочо в Перник.

По думите на Борисов Цветанов е трябвало "да вземе и главата на някои от големите началници".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
20
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Боко е капо на най- силната мафия в България. Тази мафия има мнозинство в парламента, има си министри, оглавили всички министерства с личното одобрение на големия бос, контролира всички държавни агенции, дирекции и комисии. Тази мафия си назначи президент и вицепрезидент. Тази мафия е непоклатима защото е държавна и защото репресивната `и машина (МВР) действа безкомпромисно и жестоко с всеки българин дръзнал да изрази несъгласието си от престъпната`и дейност.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ще се учим... на всичките необходими за полицейската дейност активности, "а аз мислех, че се прави подбор при назначаване, а то преди пенсия ще се учат.Българино, пази себе си и държавата.
59
0
 
5
 
! Отговори
svetoslav до 61 преди 12 години
да но тяхното трагично ще е лебедова песен за нас . и намери със кои да ни сравняваш , сравнявай ни с комшиите поне .
58
5
 
4
 
! Отговори
Багерист преди 12 години
Ако Калин и момчета като него бяха кофражистите на тази държава до 2015 щяхмя да сме основата на която е стъпнала Европа!!!
57
6
 
4
 
! Отговори
djoni преди 12 години
Начкови, ако искат някой да ги слуша, няма какво да се въртят около:Ангел Гаджевадвокат Николай ВелковДушана ЗдравковаАлексей ПетровСъщите юнаци организирали и протестите против шистов газ, дето хора минават и се подписват, без да знаят кой ги е организирал. Гади ми се.
56
1
 
9
 
! Отговори
Йо - Йо преди 12 години
К.Г: На ти Б.Б: Не ща К.Г На ти Б.Б: Не щаК.Г На ти Б.Б Дай ми К.Г ОпааааааааааБ.Б Сложете следващи Бушон
55
0
 
13
 
! Отговори
мислител преди 12 години
Постинг 37 от "Калин се провали с кофража! И той носи отговорност" (от тази сутрин от днес.бг):След дъъъъъъъъъъъъълъг размисъл бе намерен жертвен бушон. На който сега доброто ченге ще му се понакааааааара и ще го остави да гарми ама друг път, щото с такъв министър на човек бушоните никога няма да му стигнат. Мъкаааааа и бели снежинки, които пак ловко заобикалят ловящите ги във въздуха и падат по земята. Ако не беше тъжно, щеше да си е направо цирк.Май съм пророк, а?
54
3
 
5
 
! Отговори
СА преди 12 години
Този Калин Георгиев е единствения от Бойковата чета за който чета толкова положителни коментари, свястно ще излезне момчето, веднъж го гледах по телевизията добре се представи. Дано не се оплете в мрежата на ония плешивите.
53
4
 
15
 
! Отговори
зъл преди 12 години
Къф генерал Борисов плещи тоя бе?!! Тиквата не е бил и няма как да бъде истински генерал. За това се иска много повече от плещене на празни приказки. А това, че Доги и Гоце му сложиха навремето една, а после втора звездичка и лампази не го прави никакъв генерал :))). Още повече, че у МВР-то и пожарната такива звания вече нема :))) А Тиквата може да бъде генерал единствено на някой плод и зеленчук :)
52
3
 
6
 
! Отговори
ppp преди 12 години
*** от класа!
51
6
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Това момче,кой го направи...главен секретар,много...мъжествен вид има;струва ми се,че скоро ще се...разплаче.
50
3
 
6
 
! Отговори
някой преди 12 години
sem на4кови продават незаконни цигари от 15 години малко им бе6е този бои трябва им х-й на тези св--и
49
1
 
9
 
! Отговори
До 63 (Нак) преди 12 години
Но преди да дойдат 100-те барети си забий няколко пъти главата в стената за да има и полицейско насилие иначе за едно убийство никой няма да мръдне пръста. ДА
48
0
 
9
 
! Отговори
Нак преди 12 години
Ако гръмна комшията над нас понеже си купи пътека за бягане и цялата кооперация се тресе с 7.5 по скалата на Рихтер..... Калин Георгиве ще подаде оставка, Бойко ще му я върне и на мен ще ми се размине.... правилно ли съм разбрал?
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единствено правилното решение е да се уволнят цвъки и шефовете на гдбоп, включително прекият ръководител на групата, извършила ареста на начкови.Имаше сведения, че са ги разследвали месец и половина. Пълно разследване на "работилите" по случая. Като са влизали на обиск, толкова са били сигурни, че ще намерят цигари, че не са се подсигурили. Иначе щеше да са занесли достатъчно доказателства, които да намерят при обиска.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
номер 41"извинявайте не е по темата не ме интересува бойко нито другите политици . НО много лошо се живее в нашата РОДИНА ,аз работа във кръчма всеки ден се срещам поне със 100 човека и положението е трагично . И ние сме си виновни ама ....."Ужас. Ужас. И не само в родината. Аз работя в Швейцария в кръчма, идват в кръчмата хора които не работят и по цял ден висят и се оплакват. Какво става в тая Швейцария бе, ужас, хората в кръчмата само се оплакват че положението им е трагично. Имам приятел в Германия работи в кръчма - и там положението е трагично, среща се поне със 100 човека на ден алкохолици и безработни които не им се работи кръчмата в Германия, които идват да пият и да се оплакват - положението е трагично и там. Германците и Швейцарците са си виновни за трагичното положение ама ...
45
1
 
5
 
! Отговори
До Салахадин преди 12 години
А представяш ли си ако спи с нея следващото което ще види е 9мм -виа от дулото на баща и .... следва Кали Г. да подаде оставка Бойко да се нацупи, че я подава и да в скъса в студиото на някоя ТВ а Цветанов ще ги замерва с мъмрения и порицания.
44
0
 
4
 
! Отговори
д преди 12 години
ТЕСТ по правопис който има над 3.50 остава останлите да ринат сняг а на лято с овцете
43
1
 
9
 
! Отговори
Камче преди 12 години
Сред пловдивските колеги на Калин, той е известен като Неподкупният. Човекът няма седем апартамента, жена му няма банка и дори кафе не приема да бъде черпен с подмазвачески цели. Ама, то нали знаете оная приказка още от нашите възрожденци - "Свестните будали ги пишат!"
42
0
 
4
 
! Отговори
66 преди 12 години
Пълна скръб