Калин Георгиев не бил подавал оставка, реши Борисов

Главният секретар на МВР си призна грешките пред премиера
Обновена: 26 яну 2012 19:56 | 26 яну 2012 19:45, Красимир Ангелов
103
Калин Георгиев не бил подавал оставка, реши Борисов
Снимка: Булфото

Главният секретар на МВР Калин Георгиев не е подавал оставка, а такава възможност изобщо не е била обсъждана, обяви премиерът Бойко Борисов.

Това стана след среща в Министерски съвет между министър-председателя, главния секретар на МВР и директора на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

"Безспорно, последните две операции, които проведе Министерство на вътрешните работи, бяха под всякаква критика.

Признаваме, че сме допуснали доста грешки и затова още в момента, след като се разделим, с ген. Борисов започваме организацията на едно национално съвещание, което ще има за цел да подобри работата взаимодействието, координацията и да надгради възпитанието и обучението на служителите в Министерството на вътрешните работи”, категоричен бе Калин Георгиев.

Още по темата

"Ако трябва, ще се учим включително и на етика, и на обноски и на тактика, и на всичките необходими за полицейската дейност активности, които трябва да можем да правим. Явно, забравяме някои неща", продължи с признанието си главсекът на МВР.

От своя страна премиерът Борисов отчете, че явно трябва някой "да дръпне юздите на МВР" след последните случаи.

"МВР е институция, в която хората са въоръжени с белезници и овластени със закон. Когато им се даде повече сила и кураж, трябва точно толкова и здраво да им се дръпнат юздите, за да не си превишат и правомощията.

Мисля, че те ясно и точно ме разбраха, че в Перник се разминахме с подобен на "Белите брези” инцидент. Ако въпросното лице беше застреляло полицаи, тогава нямаше оставките да свършат работа", продължи Борисов, цитиран от "Фокус".

Dnes.bg припомня, че по-рано през деня главният секретар на МВР намекна, че е готов с оставката си и чака решението на вътрешния министър Цветан Цветанов.

"Аз съм взел своето решение и съм го докладвал на министър Цветан Цветанов, очаквам връщането му от чужбина, ще видим какво ще бъде неговото решение", заяви Георгиев.

Повод за реакцията му стана критика от страна на премиера Бойко Борисов, който тази сутрин открито нахока Георгиев заради провалите на служителите на реда при акциите в Мировяне, Скравена и самоубийството на Стойчо Стоев-Чочо в Перник.

По думите на Борисов Цветанов е трябвало "да вземе и главата на някои от големите началници".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ту има, ту нема, има, нема, и така 4-5 дни вечеех, ако знаеше и точно какво иска, на Бойко щеше да му е малко по-лесно... добре че не е мома, щеше да се пръсне от двуомене дали иска или не
80
0
 
2
 
! Отговори
Гласувал за ГЕРБ преди 12 години
Бойко, махай Цветанов и ще вдигнеш рейтинга до небесата. Толкова ли не виждаш, че той е воденичния камък на шията на ГЕРБ и ви тегли всичките надолу. Като ти е толкова мил и драг, пращай го на някоя службица в чужбина с дебела заплата и слагай Калин Георгиев за министър вместо да го хокаш. Това момче си е полицай отвсякъде - и образование и подготовка и стил. Дай му и хляба и ножа и ще видиш, че няма да сгрешиш.
79
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Калин Георгиев е един от малкото офицери от "нов тип" в МВР, което личи и от поведението му и от биографията му. Това е интелигентен и образован човек и не само, че не бива да бъде освобождаван от поста си, а според мен би било добре да заеме поста на неграмотния си министър. Главният секретар на МВР не може да носи пълната отговорност за непрофесионализма на няколко самозабравили се служители. Няма стадо без ***. Проблемът на МВР се нарича Цветан Цветанов - добре ще е за ГЕРБ да го разбере.
78
1
 
2
 
! Отговори
CA преди 12 години
Прочетох му биографията, има заложби, още повече млад е не се перчи по телевизията няма го всеки ден на първа страница на вестниците или за вас "89-ти" добре свършена работа е публичното перчене - вижте ме кой съм и какво направих в тази криза. Сигруно за вас главния герой от Под прекритие е най подходящ за глав. ссекретар на МВР.
77
0
 
3
 
! Отговори
QNT преди 12 години
Бойко Б да си опъва шланговете, Цветан Ц да си върти агенцията за недвижими имоти и да оставят това от което най - малко разбират - как се оправлява държвата на кадърни хора!
76
0
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Ще му приемат оставката, когато се освободи някоя бройка зад граница. Я консул, я посланик и т.н.
75
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 12 години
Поредната постановка . ББ иска оставка. КГ я подава. ББ я връща. СмЕх.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само Бойко Борисов може да бие дузпа, която сам да хване.
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера цял ден гледахме латино сериал :Дал ли си е оставката Калинчо -не си я дал.Ще чакали ЦЦ да се върне от странство -няма да чака.Е отдъхнахме си няма да има оставка.Просто цирк за промити мозъци.
72
0
 
7
 
! Отговори
SJ преди 12 години
Калинеее,умно момче си !Бягай овреме,ще ометеш чужди грешки !!!
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Георгиев да става министър и Тиквата да не му се меси и всичко ще е ок в МВР.
70
3
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Цирк ГЕРБ представя трупа Борисови!
69
2
 
10
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
Кое му е свястното на този ***, аз да не му гледам външния вид мен ме интересува конкретно свършена работа ! Нагласен ***, издърпаха го отгоре и го направиха шефче..
68
3
 
1
 
! Отговори
АЗ ОТ 82 преди 12 години
ДО 86 - ПРЕДЛОЖИ АЛТЕРНАТИВА 86. КАКВО НАПРАВИ И КАКВО ЩЕ ПРАВИШ КАТО ТОЛКОЗ ЗНАЕШ ЗА СЕГАШНИТЕ И КОМУНИСТИТЕ.
67
2
 
12
 
! Отговори
Д-р Хаусов преди 12 години
Това момченце откъде го измъкнаха? Какво конкретно е свършило и кога е успяло да усвои тънкостите в полицейската работа до степен, че да заеме главната професионална длъжност в МВР и да учи другите?! Защо ли се чудя? Достатъчно е да се сетя за менторите му Пожарникаря и Даскала - ***, некадърни, самовлюбени ...въобще, болни мозъци! А този малкия явно е наясно как да гъделичка егото им. Нали се сещате как нашепваше на жениците от банката в Сливен да не пропуснат да благодарят на премиера!Гнусно
66
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да стане специалист , а също така и за да раздава съвети в дадена област , на всеки са необходими минимум 4-5 работа съпроводени с къртовски труд ! Немога да разбера , как стана така , че ББ от охранител и пожрникар/ може би един от най добрите / изведнъж зае висшата професионална длъжност в МВр?! А ЦЦ от може би най-добрия атлет в МВР се превърна в най-добрия политик и полицай на ВИФ и между атлетите !? Малко тъпо , но факт , в чужбина не , но в БГ-то може !
65
16
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
ТЕЗИ ***, КОИТО ПРОДАВАТ ЦИГАРИТЕ БЕЗ БАНДЕРОЛ ДА СЛУШАТ КАКВО ИМ КАЗВАТ ЧИНГЕТАТА. ***, МУТРИТЕ И КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ НЕИСТОВО МРАЗЯТ ЦЕЦО НОРМАЛЕН С НОРМАЛНО СЕМЕЙСТВО И НЕ ГОВОРЕЩ ГЛУПОСТИ КАТО БОЙКО И ПЛЕВНЕЛИЕВ.ВСИЧКО В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЗАВИСИ ОТ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И НЕ СЕ ПЛЮЙТЕ ВЪВ ФОРУМА. ВСЕКИ ДА СИ ЗАДАДЕ ВЪПРОСА, АЗ КАКВО НАПРАВИХ ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА У НАС.
64
18
 
8
 
! Отговори
Мислете, хора! преди 12 години
Да подкрепим правителството на ГЕРБ. Поне затова, че дръзна да извади на светло засега част от едрите престъпници. Видяхте ли какъв главен прокурор сме имали и какъв вицепрезидент и президент, и какви владици, и какви съдии, и прокурори и още и още... Те, хубави или лоши, се престрашиха да бръкнат в гнездото на осите. Какво очаквате - не им се радват. И ангажират всичко - от *** с цигарите менте - да нещастниците неофашистчета от едикъде си, само за да ги компрометират. Ще им позволим ли?
63
5
 
0
 
! Отговори
mm преди 12 години
NAFITA PRI TROIKATA SI IMA5E DARJAVA ,,,,,,,SEGA NE R 4ESNO DA NARE3ETE NARODA MAFIA NALI A 4E TEZI TREPERAT E VIDNO OT POKAZANIATA NA FIL3EV KOITO SE PRAVI NA IZPERKAL I LYD ,,,ETO TOVA E YSPEX DA SE POBARKAT OT STRAX A LYDITE NE MOGAT DA YPRAVLAVATNARODA ,,,BRAVO BOIKO ,,,POBARKVAI GI DO SAMOOBIISTVO .....ZA VINAGI DA MLAKNAT
62
6
 
3
 
! Отговори
ТОП преди 12 години
Трактора издеигна Бойко, после Бойко го заряза, тракто си хвана Яне обаче Яне си повярва и сам се закопа, трактора изригна с флашките обаче Бойко се ядоса и отряза руснаците които Трактора уреди да строят пътища у нас. На Бойко му пречат Ковачки, Семерджиев които все още развява червеното картонче и съвестни момчета като Калин които не искат да си затварят очите. Калин може да му се кланя и възхищава но е честен и некоромпиран до костния си мозък. Сигурен съм че си държи на принципите.