Оправям се без първа дама, президентът може също!

Плевнелиева можела да си изразява различните разбирания, обяви Борисов
26 яну 2012 15:30,
313
Оправям се без първа дама, президентът може също!
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов е уверен, че след като той работи добре без първа дама, така и президентът Росен Плевнелиев ще се справи.

Той коментира многобройните критики, че съпругата на държавния глава не присъства на официални събития, дори не уважи и встъпването в длъжност на съпруга си.

"В нашата партия не се врем и не се интересуваме от личния живот на хората. Това беше приоритет на други правителства", заяви премиерът пред Нова телевизия.

Юлияна Плевнелиева не участва засега в официални церемонии, но за сметка на това е доста активна в социалните мрежи.

Борисов призна обаче, че знае каква опозиция има в лицето на първата дама.

Макар и стари някои от по-острите съобщения на Плевнелиева се разпространяват активно в социалната мрежа.

"Не ни трябва бойкометър, трябва ни бойкомет. Да го прати през девет планини в десета и там да се оправят, завалиите…" Това е написала в Twitter на 18 октомври 2010 година съпругата на президента.

След спечелването на изборите на 23 октомври и победата на Йорданка Фандъкова Юлияна Плевнелиева пише: "… Десетки бездомни кучета, лаещи радостно… празнуват победата на Фандъкова".

"Това, че тя има свое мнение или че тя може да има други разбирания, ето това е демокрацията. Тя може да ги изразява", спокоен е обаче премиерът.

"Българските граждани гласуват за президента Плевнелиев, а не за неговата съпруга. В края на краищата всеки мъж или жена избират своя партньор в живота и е важно те да се разбират вкъщи. Щом имат три деца и се разбират, това е достатъчно за мен", допълни Борисов.

Вчера Росен Плевнелиев коментира публично отсъствието на съпругата си, като я определи като модерна жена. Обясни, че понятието "първа дама" не фигурира в протокола, а Борисов й прати много поздрави.

"Аз нямам честта да я познавам. Но като съпруга на мой приятел, на мой колега и сега президент на България, мога само да й изпращам поздрави и да й желая да се чувства добре", добави днес Борисов.

Той приема спокойно отсъствието й до Плевнелиев.

"Приемам го и, както аз мисля, че прекрасно си върша работата и без първа дама и никъде не ми е потрябвала, в интерес на истината, така и той мисля, че ще се справи прекрасно", смята Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
0
 
0
 
! Отговори
308 преди 12 години
то това опира до главния мозък и възможностите му да функционира правилно, вземай мерки докато е време
244
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как така сам се оправя, горкия човек, мазоли ще хване
243
3
 
1
 
! Отговори
Радо преди 12 години
Тва да не е да ходи със семейството на пикник и да мъкне жена си с него ! Крайно време е света да се отърве от тия отживелици от времето на монархиите !!!! Ако са царски особи да, да ходят двамата, това им е "работата", ама за президента твърдно НЕ ! Винаги съм се възмущавал като ги видя с жените си там ....
242
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми нали се равняваме по американците ? какво ли щяхме да изчетем, ако Барак Обама се появи някъде без съпругата си, из тяхната преса ? само че на него, както и на съпригата му, и през ум не може да им мине да си правят каквото поискат извън протокола... тук обаче можем всичко - доказахме го като си назначихме мутрички за правителство и кукла на конци за президент
241
1
 
2
 
! Отговори
Салих преди 12 години
Нека обобщим: Плевнелиева за обществото е това, което нашият Азис е за шоуто.
240
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ръкобойко ха ха.
239
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
половината от вас, ако жена ви се появи до вас на интервю за работа, няма да получите мястото... другата половина ако се появи с жена си ня нейното интервю, жената няма да получи мястото.Семейства има всякакви - виждал съм цска-р и левскарка, евреин и арабка, католик с протестантка, със моята жена също имаме различия. обаче си имаме и семейство и си е наше. Някой си чекист казал къде било редно да ходя с жена си ... ми хубаво, така е смятал, така е казал. Аз да кажа ли той къде да отиде...
238
0
 
0
 
! Отговори
до 299 преди 12 години
а сега намери къде точно в протокола пише, че до президента ТРЯБВА да има дама.
237
0
 
5
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
"Е, и какво направих сега? Едно голямо л---о направих!"- казва Храбрият войник. Вероятно президентшата не е предвидила, че вместо да се скрие от всенародната любов, дълго ще присъства в медиите с непредпазливите си писания и с фотографията си.
236
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доколкото разбирам от психология, госпожата се противопоставя не само на министър-председателя. А Плевнелиев може да постигне много, ако някой не му пречи....
235
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредното оправдаване. Има международно приет протокол. На времето един външен министър си говореше с тоя и оня на английски, за да демонстрира че го знае, но си има протокол. Като отидеш на лов, в сауната, червените фенери, говори на какъвто искаш език, но когато представляваш България си длъжен да говориш на български. Като си ситанал президент, трябва да спазваш протокола и до теб да има дама, ако ще тя да е секретарката ти или да кажем министъра на строежите на магистрали.
234
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оправям се без първа дама, президентът може също!И аз щото...Да ми е здрава ръчичката!
233
1
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 12 години
И после кажете, че плямпането в социалните мрежи не е опасно! Всеки може да извади на показ всичко, което непредпазливо сте споделили преди време. Място за неразумни и непредвидливи хора!
232
4
 
19
 
! Отговори
Не може да е умна! преди 12 години
Ако наистина е интелигентна /зависи кой го твърди!/, нямаше да пише подобни глупости срещу лидера на партията, която издигна мъжа й. Няма съпруга на друг президент, която да се държи по този начин. Отсъствието й на важни събития и срещи не е толкова важно, но демонстрирането на "модерните"й съждения вече е осъдително. Какъв авторитет може да има президент, след като собствената му съпруга подронва авторитета на управляващите, каквито и да са те? Защо у нас всичко е цирк?
231
2
 
15
 
! Отговори
Женска секретарка преди 12 години
Бих препоръчал на премиера и президента, особено на последния, да си припомнят как се оправят млади дами, а не премиерът да се хвали, че се оправя без първа дама, иначе се получава доста конфузен двойствен смисъл. Щом си нямат първи дами, нищо не им пречи да си вземат за такива някои млади секретарки да ги придружават. Хем държавните мъже, при които отиват, ще им завиждат,че са се обзавели с хубави млади дами, хем г-жа Плевнелиева ще хукне да си спасява семейството.
230
7
 
3
 
! Отговори
az haresvam преди 12 години
i parvata dama i prezidenta na BG. 1) shtoto ne sa prosti, 2) shtoto sa umni 3) shtoto imat grabnak 4) shtot imat viziya 5)...Ne haresvam postoyanno mrankashtiyat narod, za koito ugodiya nyama.
229
15
 
13
 
! Отговори
до измет преди 12 години
Избрахте си министър-председател и той ви разочарова... Нали така?Избрахте си президент и още с встъпването си и той ви разочарова... Нали така?--Лъжеш, мошенико! Не ни разочароваха! Вашата смрадлива партия БКП ни доведе до просешка тояга и така вече 50 г. Луканов, Виденов - заплати 7 долара и още не можем да се съвземем.
228
6
 
18
 
! Отговори
съвпадения ?! преди 12 години
Повече от едно съвпадение:Избрахте си министър-председател и той ви разочарова... Нали така?Избрахте си президент и още с встъпването си и той ви разочарова... Нали така?Е, кое е общото? Ами и двамата са от една и съща партия, която със всеки изминат ден започва да води все по-странна политика...
227
0
 
6
 
! Отговори
не че нещо.. преди 12 години
АБЕ ИМА ЕДНА РАБОТА ТУКА АМА ЩЕ ВИДИМ...
226
1
 
8
 
! Отговори
ДО 270 преди 12 години
ТОВА Е.ПЛЕВНЕЛИЕВА СГРЕШИ И ОБИДИ НЕ МАЛКА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, НО РЕДНО Е НЕ ТЯ ДА ИСКА ПРОШКА, А ПОЛИТИЦИТЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 20ГОД, КОИТО СЪЗДАДОХА АЗИС И ПАТРИК И ГИ НАПРАВИХА СУПЕР ЗВЕЗДИ. НЕ МАЛКО ХУБАВИ НЕЩА СТАНАХА ПРЕЗ ТЕЗИ 20ГОД, НО НАРОДЪТ Е КАЗАЛ- НА КАЦА С МЕД И ЕДНА ЛЪЖИЦА *** И СТИГА.