Подписваме икономическия договор с ЕС

България няма да има финансови ангажименти
Обновена: 27 яну 2012 12:48 | 27 яну 2012 12:48,
13
Подписваме икономическия договор с ЕС
Снимка: архив Булфото

Парламентът гласува позицията, която трябва да отстоява българското правителство при преговорите и последващото подписване на Договора за стабилизация, координация и управление на икономическия паричен съюз.

Пълният текст на Договора беше гласуван от 178 депутати, като "за" бяха 129, "против" беше 1 и 48 въздържали се.

За първата точка от решението на парламента, която дава мандат на правителството за участие в преговорите, гласуваха положително всички 181 депутати, присъстващи в залата.

Още по темата

При гласуване на втората част от решението на парламента, с която се дава право на правителството да подпише фискалната част от договора, относно бюджетния дефицит и държавния дълг, от общо 180 депутати "за" гласуваха 130, против 16 и 34 въздържали се.

В решението на парламента изрично беше посочено, че подписването на Договора не трябва да води до финансови задължения на България (участие в стабилизационния механизъм) и до хармонизация с ЕС на данъчното ни законодателство.

Този текст беше подкрепен от 104 от общо 171 гласували депутати и е задължителен за изпълнение от правителството.

Още икономически и политически новини четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
герб са готованци и какъв им е приноса за Е.С че чак и браво пък...аман от заблудени
12
2
 
0
 
! Отговори
До № 10 преди 12 години
Иване, ако на теб ти трябва още по-голяма бедност, заради едни показатели на държавата, за един бърз растеж, на мен не ми трябва по-голямо робство и работа безплатно във всяка събота.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, Дянков! Браво, Борисов!
10
2
 
1
 
! Отговори
ivan преди 12 години
На България и трябва нов модел. venziko.blog.bg/biznes/2012/01/27/kitai-nov-i-uspeshen-model-za-svetovno-ikonomichesko-razviti.890692
9
1
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
8-ми,Не оспорвам Чл.60-ти...- Според него плащаме или данъци или такси..., независимо КАК ГИ КРЪЩАВАТ ДЕПУТАТИТЕ...- "ТАВАНИТЕ" НЕ СА НАМАЛЕНИЕ НА ДАНЪК, А ... ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ДАНЪК (ИЛИ ТАКСА АКО ТАКА ТИ ЗВУЧИ ПО ДОБРЕ)- По Конституция - "ТАВАНИ"... НЕ МОЖЕ ДА ИМА...!!!-
8
2
 
6
 
! Отговори
do rumen преди 12 години
Мойто момче не доспивай Конституцията..това е противозаконно. Напротив данъците и таксите трябва да бъдат "съобразно техните доходи и имущество". Всички граждани са длъжни да плащат данъци, но естествено не еднакви. От тези 2 алинеи се състои този член. Ако искаш спори с Конституционния съд за противозаконност на закона за местните данъци и такси...упс не можеш.
7
1
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
6-ти,- Кое точно не разбираш... Чл.60 ни казва...:1. По Конституция всички са равни..2. Данъци се плащат върху ДОХОДИ от труд и доходоносна собственост...3. В нормалния свят облекчения се правят на нискодоходните граждани, а утежнения за високо доходните...4. "Таваните" не са облекчения, а ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ДАНЪК ПО ПРИЗНАК - ВИСОК ДОХОД... ТОВА ПРОТИВОРЕЧИ НА КОНСТИТУЦИЯТА, МОРАЛА И ЕЛЕМЕНТАРНАТА ЧОВЕЩИНА...- ДА ОДЪРЖАШ ДАНЪК НА ДОХОДИ ПОД ЖИЗНЕНИЯ МИНИМУМ, Е ГЕНОЦИД - ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
6
3
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.(2) Данъчни облекчения и утежнения могат да се установяват само със закон.Като цитираш, цитирай правилно
5
3
 
8
 
! Отговори
bolka преди 12 години
Че то няма начин да не подпишем - като сме се хванали на хорото, каквато музика ни свирят, по нея ще играем.
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на правителството!
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Барабар Петко /Бойко/ с мъжете /Меркел/!
2
7
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Никой в ЕС и по света не ни приема на сериозно, заради Американският свръхлиберализъм на БСП и ГЕРБ, ЧИЙТО ГОВОРИТЕЛ Е ДЯНКОВ, който е пагубен за България и антинационално безумие за нормалните държавници в ЕС... - Налаганите ни, чрез ПАРТИЙНО НАСИЛИЕ (както и при комунизма), смешно ниски заплати и пенсии, както и облагане на депутатските безотчетни пари не стигат, ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕ НА НАЦИЯТА Свръх-либералният бюджет на Дянков (копие на Станишевия) е НАПЪЛНО НЕАДЕКВАТЕН В ПРИХОДНАТА СИ ЧАСТ, а от там и в разходната!!! Затова, от американски СВРЪХЛИБЕРАЛЕН (високи косвени и ниски преки данъци), ТРЯБВА ВЕДНАГА да преминем към европейски ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел на ДАНЪЧНО РАВЕНСТВО, като:1. Всички физическите лица да плащат еднакви подоходни данъци, здравни и пенсионни осигуровки без таван за облагането, независимо дали произлизат от труд, доходоносна собственост или СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ 2. Преките данъци (за богатите) и косвените (за бедните) се изравнят Сега съотношението им е 1:7, а такова чудо няма никъде в Европа!!!3. Заплатите БЕЗПРИКОСЛОВНО да се повишат до нивото на РЕАЛНАТА НИ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските4. Печалбите да се обложат по европейски- За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%..., а за останалата данъка ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките на физическите лица от труд) и да се удържа при източника, тук в България - тогава в бюджета ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!- Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от експлоатация на чужд ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно, заради свръхлиберализма си, на 2-ри август ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИРАХА, а народа им се разбунтува Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? - Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага с 37,5% данъци и осигуровки както при всички нормални българи (сега данъка на най-богатите българи - данък ДЕВИДЕНТ е само 5%...!), а съгласно Чл.60 от Конституцията ни, РАЗЛИЧНОТО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И ТАВАНИТЕ за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!! Народе!!!!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тогава за какво го подписваме ?