Борисов подкрепя идеята за данъчна ваканция за бизнеса

"Нека всяка държава да затяга коланите като нас"
30 яну 2012 17:33,
66
Борисов подкрепя идеята за данъчна ваканция за бизнеса
Снимка: архив, Reuters

Премиерът Бойко Борисов подкрепи идеята за данъчна ваканция за малкия и средния бизнес, ако създава нови работни места.

„Казвали сме многократно, че ако 500-те големи фирми в Европа назначат по 43 000 работници, ще вземат на работа почти толкова хора, колкото са безработните в Общността - близо 25 милиона. В същото време в Европа има около 25 милиона малки и средни фирми, които по един човек да назначат, няма да има безработица“, коментира Борисов.

Той е в Брюксел за първото за годината извънредно заседание на Европейския съвет.

Очаква се на започналата днес следобед среща държавните и правителствените ръководители от ЕС да приемат в по-късните часове на деня окончателните текстове на фискалния пакт. 

В отговор на въпрос при какви обстоятелства нашата страна няма да подкрепи пакта, премиерът заяви, че не е упълномощен да гласува за хармонизация на данъците в ЕС. 

„Присъединяването на България към Договора за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен съюз няма да бъде обвързано с поемането на допълнителни финансови задължения или ангажименти за хармонизиране на данъчната политика с тази на договарящите се държави”, заяви министър-председателят. 

Той припомни, че за взимането на това решение е оторизиран и от Народното събрание.

Още по темата

С участието си в договора страната ни ще е част от въвеждането на строги фискални правила за държавите-членки. С това се утвърждават принципите, които България следва за поддържане на строга бюджетна дисциплина и макрофинансова стабилност.

„Досега се говореше за наказания на страните, които не спазват финансова дисциплина, а това е лесно изпълнимо. Нека всяка държава да затяга коланите като нас”, каза премиерът Борисов.

По думите му бюджетната дисциплина, която спазва България, е заслуга на много правителства, включително и на сегашното.

„Важното е и в бъдеще да спазваме такава политика като работим за икономически растеж, създаваме нови работни места, водим борба с данъчните измами, насърчаваме средния и малък бизнес”, подчерта министър-председателят.

Премиерът изрази надежда, че ще бъде постигнато решение да бъде даден статут на наблюдатели в заседанията на еврогрупата за страните извън еврозоната.

"Има  държави в ЕС, които са заявили, че изобщо няма да използват  еврото, но ние в България имаме валутен борд и левът е фиксиран  към еврото, мисля, че ни се полага и ни е важно да знаем какво  се случва в еврозоната, ще настояваме за това", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
22
 
! Отговори
киро преди 12 години
БОЙКО милиционера *** като *** ,но СЛУШКА! ОБАМА въпреки, че бе избран от еврейските лобита сега иска да постави ДАНЪК БОГАТСТВО за БОГАТИТЕ ЕВРЕЙ за да могат бедните да дишат! БОЙКО ТИКВУНА не иска ЦЕЦКА банкерката да плаща данъци ,а иска БАЙ СТОЯН да създава работа И ПРОИЗВЕЖДА ама да вземе кредит от ЦЕЦКА БОРИСОВА !??:)))БАНКИТЕ СА ЗЛОТО В МОМЕНТА!Парите са просто ХАРТИЙКИ
12
2
 
27
 
! Отговори
Ленторез преди 12 години
Абе, пичове, Бойко да не е загубил ножицата? Нещо не реже ленти напоследък? Да не свършиха парите и за ленти вече :)
11
1
 
30
 
! Отговори
Дребна рибка преди 12 години
Много се е загрижил за дребния и средния бизнес Боко, откакто го уби, обаче :) Целта на това правителство е да ни смачкат за да могат корпорациите и червените мафиоти да ни купят за жълти стотинки.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе тоя много умен бил
9
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
коментарите са само от един платен мушмурок от позитано....хахахааааааааааааааааааааааааа.....КАКТО Е ВСЕКИ ДЕН ТУКА.....
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 9: От "остроумните" коментари около тебе, ще разбереш, че общественият дебат е започнал !
7
2
 
15
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Като гледам как пълнее, май коланите само ние ги затягаме /той пробива нови дупки/...
6
3
 
14
 
! Отговори
vesko преди 12 години
Като сте толкова загрижени защо измислихте нивомери ,касови апарати,професионална компетентност,удостоверения за щяло и нещяло?
5
3
 
4
 
! Отговори
Данте преди 12 години
Празни мисли, изречени в един празен съюз.
4
5
 
26
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 12 години
Е как нема да подкрепя,нали разчита с икономисаните пари от "бизнеса" да си купи изборите след 2 години.*** продажна
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека всяка държава да затяга коланите като нас, каза премиерът Борисов.- докато постепенно останат само мутрите и политиците !
2
8
 
32
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
СКРИИ СЕ БЕ ***
1
1
 
8
 
! Отговори
Я преди 12 години
Почни!