Цветанов е слабото място в ГЕРБ

Преглед на печата за 30 януари 2012 година
Обновена: 30 яну 2012 10:44 | 30 яну 2012 07:31, Елка Василева
163
Цветанов е слабото място в ГЕРБ
Снимка: Булфото

"Цветанов е слабото място в ГЕРБ", казва пред "Труд" социологът Живко Георгиев. "С обучение няма да се реши реалният проблем, който стои зад полицейското насилие. Поуката от случаите в Мировяне и Ботевград ще е по-силна, ако има фигури, които да понесат отговорност, по-сериозна от тази, която се демонстрира. Публичният резултат, пренесен в социален дебат за стила и методите на работа на силовите ведомства и тяхната поразяваща неефективност, когато демонстрират мускули, ще наложи своя отпечатък най-вече върху персоналния рейтинг на министър Цветанов.

Що се отнася до БСП - не очаквам сблъсък, Станишев и Първанов са зрели мъже, хора с политически и държавнически опит. Във всички случаи сигурно има кръгове в БСП, които биха желали да се появи конфликт между тях, който да предостави шанс за лидерски домогвания на трета силна фигура от партията", смята социологът.

"Външният министър ще пита Хилари Клинтън за визите", информира "Новинар". Американските визи за български граждани и признаването на трудовия стаж на работили в САЩ българи ще са сред въпросите, които българският външен министър Николай Младенов смята да обсъди с държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън. Това заяви той по повод предстоящото еднодневното официално посещение на държавния секретар на САЩ у нас на 5 февруари.

"Ще говорим и за операциите на НАТО в Афганистан. Това е неизбежно. Ще обсъдим и сътрудничеството ни на Балканите, където имаме все още доста несвършена работа по отношение на
съседите ни в Западните Балкани и на второ място ще разискваме обстановката в Близкия изток", посочи министърът.

"АЕЦ "Белене" не е европроект. А руско дело на българска територия", твърди в интервю за "24 часа" Красен Станчев, ръководител на екипа на Института за пазарна икономика (ИПИ) за оценка на проекта за изграждане на АЕЦ "Белене" и учредител на Гражданския комитет против АЕЦ "Белене".

"Премиерът Борисов би трябвало да е получил писмо (без дата) в подкрепа на възобновяването на строежа на АЕЦ "Белене". То е подписано от кмета на гр. Белене, Българския атомен форум - БУЛАТОМ, Българското ядрено дружество и Гражданския комитет за изграждане на АЕЦ "Белене" и за развитието на ядрената енергетика в България. АЕЦ "Белене" обаче ще има разрушителен ефект върху другите предприятия от енергетиката на България. Както през април миналата година обяснихме в писмо до същия премиер.

Макар авторите от БУЛАТОМ и т.н. да искат да покажат, че АЕЦ "Белене" е хуманен проект, той всъщност е по-скоро човекоядски. Те твърдят още, че проектът бил "европейски, а не руски", това обаче не променя факта, че той е на РОСАТОМ, че финансирането му е руско и че Руската федерация с АЕЦ "Белене" ще постави в зависимост поне 85% от българската енергетика. Договорът с консултанта HSBC е съставен така, че консултиращият да има интерес да даде положително становище за проекта. Нашият комитет очаква реакцията на премиера", заключи г-н Станчев.

"Труд" продължава темата със заглавие: "Готви се ново отлагане за АЕЦ "Белене". В края на март, когато изтича поредният срок за постигане на договореност с руснаците за строителството на ядрената централа, ще има поредно отлагане, най-вероятно за нови три месеца, коментира ежедневникът.

"30% от топломерите негодни", алармира "Монитор". Около 30 на сто от топломерите, поставени на радиаторите в топлофицираните жилища, са с изтекъл живот и оттук нататък никой не дава гаранция колко точно мери уредът и кога ще изгасне дисплеят му. В същото време едва 2-3% от всички абонати са подменили топломерите си с нови. От топлинните счетоводители признават, че интересът към подмяна на топломерите е нулев. "Пазарът е в пълен застой, но очакваме да се раздвижи през април-май, когато засичаме уредите", каза председателят на Асоциацията на топлинните счетоводители Ася Ангелова. Според нея по-сериозната подмяна трябва да се случи преди началото на следващия отоплителен сезон или през септември-октомври.

Както е известно, батерията на разпределителите има 10 г. живот, като не е изключено да работи и още 2 г. отгоре. Изгасне ли дисплеят на топломера обаче, той трябва да бъде подменен много бързо, защото иначе по наредба сметки за парно ще се изчисляват на пълна мощност. Хубаво е да се знае, че на българския пазар има марка уреди, която позволява подмяната не на целия топломер, а само на батерията, което излиза много по-евтино.

“Телеграф” коментира завръщането на българите от чужбина. 5000 са се върнали от гурбет само за година, защото са останали без работа и кризата ги е притиснала. В България те са се записали на трудовата борса и чакат каквато й да е работа. Онези, които са работили легално в чужбина, остават там, дори да бъдат съкратени. Задържа ги възможността да получават обезщетение за безработица. Това особено се отнася за съгражданите ни в Испания, където е най-голямата българска диаспора в Европа. 13 146 българи получават обезщетение за безработица на Иберийския полуостров.

"Забавянето на дела е проблем, но не е престъпление", обобщи за "24 часа" Владимира Янева, председател на Софийския градски съд. "Инструктивният едномесечен срок за изписването на делата е трудноизпълним за съдиите от СГС. Причината е, че големият брой дела, които идват при нас, стават все по-сложни и тежки. От друга страна бюджетът ни не позволява увеличаване на щатните бройки. Ще кажа, че евродокладите обобщават работата на съда, прокуратурата и МВР. За 2011 г. СГС е произнесъл присъди по 541 дела, което е с 200 повече от предходната година. Следващата седмица се чакат пледоарии и присъди по делата срещу групата на Златомир Иванов и срещу Йосиф Йосифов за катастрофата. Продължават да се гледат делата срещу Емилия Масларова, Божидар Нанев, Веселин Георгиев, групата за отвличания от полицейската операция "Наглите". Срещу съдия Мария Георгиева тече дисциплинарно производство. Тя е отстранена от работа за срок от 6 месеца", уточни съдия Янева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
3
 
! Отговори
jorkata преди 12 години
Председателят на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова обяви в събота в Пловдив, че преценява дали министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще има осигурен справедлив съдебен процес, ако заведе дело за клевета срещу него. tja se sumnjava,predsedatelja nasujuza na sudiite,a az se sumnjavam i za proverkata za apartamentite mu,za fla6kite,za cvetelinka i otkude izvadi paricki da si kupi banka,za servitiorkata kojato e sobstvenicka na drugata izvestna banka v bg,da ne i kazvam imet
117
3
 
12
 
! Отговори
БСПар преди 12 години
Абе кво ме интересува дали Цветанов е слаба или силна фигура като министър!?Мен по ме интересува ,че в нашата партия най-силтата фигура е Мая Манолова,а отгоре на всичко е и красавица.
116
12
 
14
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 12 години
Цветанов е наи силния силов министър до сега. не мутрите и държавна сигурност управляват дьржавата за което комунистите и престъпниците полудяха. На мен лично нито цветанов нито мвр ми пречат. когато човек е честен няма от какво да се притеснява. Ако герб продължават така на всички другари ще привършат далаверите.
115
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде, плювачите! Ваш ред е!Бе-е-е-гом!
114
11
 
12
 
! Отговори
Фех преди 12 години
Ами Цветанов като е слаб, да си върнат миков и доган. *** никога няма да проумеят, че загубиха с поражение изборите и нямат право да се обаждат след поразиите си на разсипническото управление в историята на държавата. Смешници
113
6
 
11
 
! Отговори
смях преди 12 години
Че къде видахте антикумонисти в управлението на държавата през последните години ,бе? Б.Борисов или Ц.Цачева ли??? Голям смях!!
112
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До червените *** клесове от *** сбиршина на *** Кутев:Жалки червени потомствени *** и куролизачи, от 3 дни сте задъвкали четвъртития на Цецо и се опитвате да убедите хората, че уж имало полицейско насилие над престъпниците. Абе *** ***, вие да не искате Цецо първо да черпи тия гадове по кафенце и после да ги помоли да идат сами в полицията, щото Интерпол си нямала друга работа и ги търсела! А в другия случай: семейство трътляци, от 10 год. занимаващи се с незаконна търговия на цигари без бандерол и построили цял палат от тая престъпна дейност, ги извлекли насила от колата, голям праз! Абе *** недоклецани, кого искате да заблудите бе тъпчовци, за какво толкова сте заревали за тия нагли престъпници, искате никой да не ги пипа и с пръст, егати долната помиарщина, превърната в политика от БСП, даже и вот на недоверие щели да искат! Абе за такива наглеци като вас трябва един колец по-четвъртит в ненаситните ви *** *** и да видим как бързо ще мирясате!
111
12
 
7
 
! Отговори
Stas преди 12 години
Напротив, Цецо е най-силното звено на Герб, за разлика от началника си. Поне прави нещо за разлика от комуноидите, при които цареше бандитизъм и анархия.
110
2
 
8
 
! Отговори
иво преди 12 години
До 130,Огати безличното управление, съпроводено само с хвалби, нападки , простотии и прочее.На вас може да ви харесва но за всички Българи, негласували и гласували за всички други партии, очевидно-НЕ.И защо никой не се възмущава от терора на Топлинните счетоводители. Има ли топломери на които се сменя само батерията , струваща около 2-3 лв.?Има, естественно. Но друго е да ти продадат нов топломер за 40-50 лв.
109
6
 
7
 
! Отговори
Rad преди 12 години
*** явно забравиха, че Миков който разби цялата с-*** и пенсионира професионалисти по на 45 г, остави червени слуги по на 50-60 г на ръководни постове, които по цял ден търкат бюрата и пресмятат трудовия си стаж в първа категория и 20-те брутни заплатки . Това е наследството от червените ***, които трябва да ги е срам дори и да се покажат след разсипията, която оставиха.
108
1
 
4
 
! Отговори
до 131 преди 12 години
Тука не става въпрос за Гоце и Язовеца.
107
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
той и неговия приятел са мерило за простотия.стига,писна ми.
106
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на ББ, ЦЦ и ГЕРБ, те върнаха доверието на хората в държавността. Факт. А това, че тъпите кухоглави комуноиди ежедневно плюят правителството и Борисов, показва само едно, че държавата ни се управлява много добре, щом червените крадци толкова недоволстват! И ако ГЕРБ продължават с проевропейската политика, която сега водят при пълна прозрачност на управлението на държавата, то със сигурност ще спечелят още няколко поредни мандата, въпреки непопулярните мерки, които са принудени да направят. А червените кратунковци нека си лаят, важното е, че България се превръща бавно, но сигурно от посткомунистически тъмен балкански мафиотски субект в истинска европейска държава!
105
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министър на Вътрешните Работи с образователен ценз " учител по физическо възпитание " звучи меко казано несериозно .Още повече , ако това образование е завършено задочно ! Искрето Фидосова - право в Монтана ! Цецито Цачева - право от РАБ ФАК !? Премиер - Противопожарна безопасност !? Ужас и безумие Довечера ще взема да пробвам кучето дали може да играе шах ? Ако не иска шах , ще го науча поне на сантасе !
104
1
 
1
 
! Отговори
do127 преди 12 години
mamati mrisna gqavurska
103
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-здрав за дежурните по форум Кутевски ***!Жалки червени спермогълтачии долни Доганови куролизачиГоце е вашия геройс трипер ще ви заразява той!И после да не реветече няма какво отзад да си завретещото ако и Доган разбереняма повече кой да ви ***!
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦВЕТАНОВ Е НАЙ СИЛНОТО МЯСТО НА ГЕРБ,АКО НЕ БЕШЕ ЦВЕТАНОВ И УБИЙСТВОТО КОЕТО ОРГАНИЗИРА ВЪВ КАТУНИЦА ГЕРБ ГУБЕШЕ ИЗБОРИТЕ
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Агент Сава,с други думи бандита Доан така и не изтрезня от злоба и мъка,че не успя да си купи летяща чиния с еврофондове,той имал един живот и нямал време,затова гръмна и Емин-мъжката секретарка фатално много знаеше за мераците му да отлети по света и у нас....
100
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Живко,денят е 23юли 2008 година,на мъжа с опит агент Гоце и неговият проект другият мъж с опит Станишев и агент Сава-Европа спира 565 000 000 евро за корупция и отклоняване на средствата.На ББ и слабият политик ЦЦ Европа деблокира средствата и според евростат до 2013 година БГ ще изхарчи 13 милиарда,а до 2020 год.още 16 милиарда европомощи.Да си сядате на задниците и да бачкате,а не да си чоплите зъбите с хора,които са се доказали.Злоба ги тресе червените чаавета,че не окрадаха фондовете.
99
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-слабите (направо вредни) в кабинета са Дянков и Игнатов. Цецо е чак след тях, то не че е стока