Цветанов е слабото място в ГЕРБ

Преглед на печата за 30 януари 2012 година
Обновена: 30 яну 2012 10:44 | 30 яну 2012 07:31, Елка Василева
163
Цветанов е слабото място в ГЕРБ
Снимка: Булфото

"Цветанов е слабото място в ГЕРБ", казва пред "Труд" социологът Живко Георгиев. "С обучение няма да се реши реалният проблем, който стои зад полицейското насилие. Поуката от случаите в Мировяне и Ботевград ще е по-силна, ако има фигури, които да понесат отговорност, по-сериозна от тази, която се демонстрира. Публичният резултат, пренесен в социален дебат за стила и методите на работа на силовите ведомства и тяхната поразяваща неефективност, когато демонстрират мускули, ще наложи своя отпечатък най-вече върху персоналния рейтинг на министър Цветанов.

Що се отнася до БСП - не очаквам сблъсък, Станишев и Първанов са зрели мъже, хора с политически и държавнически опит. Във всички случаи сигурно има кръгове в БСП, които биха желали да се появи конфликт между тях, който да предостави шанс за лидерски домогвания на трета силна фигура от партията", смята социологът.

"Външният министър ще пита Хилари Клинтън за визите", информира "Новинар". Американските визи за български граждани и признаването на трудовия стаж на работили в САЩ българи ще са сред въпросите, които българският външен министър Николай Младенов смята да обсъди с държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън. Това заяви той по повод предстоящото еднодневното официално посещение на държавния секретар на САЩ у нас на 5 февруари.

"Ще говорим и за операциите на НАТО в Афганистан. Това е неизбежно. Ще обсъдим и сътрудничеството ни на Балканите, където имаме все още доста несвършена работа по отношение на
съседите ни в Западните Балкани и на второ място ще разискваме обстановката в Близкия изток", посочи министърът.

"АЕЦ "Белене" не е европроект. А руско дело на българска територия", твърди в интервю за "24 часа" Красен Станчев, ръководител на екипа на Института за пазарна икономика (ИПИ) за оценка на проекта за изграждане на АЕЦ "Белене" и учредител на Гражданския комитет против АЕЦ "Белене".

"Премиерът Борисов би трябвало да е получил писмо (без дата) в подкрепа на възобновяването на строежа на АЕЦ "Белене". То е подписано от кмета на гр. Белене, Българския атомен форум - БУЛАТОМ, Българското ядрено дружество и Гражданския комитет за изграждане на АЕЦ "Белене" и за развитието на ядрената енергетика в България. АЕЦ "Белене" обаче ще има разрушителен ефект върху другите предприятия от енергетиката на България. Както през април миналата година обяснихме в писмо до същия премиер.

Макар авторите от БУЛАТОМ и т.н. да искат да покажат, че АЕЦ "Белене" е хуманен проект, той всъщност е по-скоро човекоядски. Те твърдят още, че проектът бил "европейски, а не руски", това обаче не променя факта, че той е на РОСАТОМ, че финансирането му е руско и че Руската федерация с АЕЦ "Белене" ще постави в зависимост поне 85% от българската енергетика. Договорът с консултанта HSBC е съставен така, че консултиращият да има интерес да даде положително становище за проекта. Нашият комитет очаква реакцията на премиера", заключи г-н Станчев.

"Труд" продължава темата със заглавие: "Готви се ново отлагане за АЕЦ "Белене". В края на март, когато изтича поредният срок за постигане на договореност с руснаците за строителството на ядрената централа, ще има поредно отлагане, най-вероятно за нови три месеца, коментира ежедневникът.

"30% от топломерите негодни", алармира "Монитор". Около 30 на сто от топломерите, поставени на радиаторите в топлофицираните жилища, са с изтекъл живот и оттук нататък никой не дава гаранция колко точно мери уредът и кога ще изгасне дисплеят му. В същото време едва 2-3% от всички абонати са подменили топломерите си с нови. От топлинните счетоводители признават, че интересът към подмяна на топломерите е нулев. "Пазарът е в пълен застой, но очакваме да се раздвижи през април-май, когато засичаме уредите", каза председателят на Асоциацията на топлинните счетоводители Ася Ангелова. Според нея по-сериозната подмяна трябва да се случи преди началото на следващия отоплителен сезон или през септември-октомври.

Както е известно, батерията на разпределителите има 10 г. живот, като не е изключено да работи и още 2 г. отгоре. Изгасне ли дисплеят на топломера обаче, той трябва да бъде подменен много бързо, защото иначе по наредба сметки за парно ще се изчисляват на пълна мощност. Хубаво е да се знае, че на българския пазар има марка уреди, която позволява подмяната не на целия топломер, а само на батерията, което излиза много по-евтино.

“Телеграф” коментира завръщането на българите от чужбина. 5000 са се върнали от гурбет само за година, защото са останали без работа и кризата ги е притиснала. В България те са се записали на трудовата борса и чакат каквато й да е работа. Онези, които са работили легално в чужбина, остават там, дори да бъдат съкратени. Задържа ги възможността да получават обезщетение за безработица. Това особено се отнася за съгражданите ни в Испания, където е най-голямата българска диаспора в Европа. 13 146 българи получават обезщетение за безработица на Иберийския полуостров.

"Забавянето на дела е проблем, но не е престъпление", обобщи за "24 часа" Владимира Янева, председател на Софийския градски съд. "Инструктивният едномесечен срок за изписването на делата е трудноизпълним за съдиите от СГС. Причината е, че големият брой дела, които идват при нас, стават все по-сложни и тежки. От друга страна бюджетът ни не позволява увеличаване на щатните бройки. Ще кажа, че евродокладите обобщават работата на съда, прокуратурата и МВР. За 2011 г. СГС е произнесъл присъди по 541 дела, което е с 200 повече от предходната година. Следващата седмица се чакат пледоарии и присъди по делата срещу групата на Златомир Иванов и срещу Йосиф Йосифов за катастрофата. Продължават да се гледат делата срещу Емилия Масларова, Божидар Нанев, Веселин Георгиев, групата за отвличания от полицейската операция "Наглите". Срещу съдия Мария Георгиева тече дисциплинарно производство. Тя е отстранена от работа за срок от 6 месеца", уточни съдия Янева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 118Като наричаш "червени" някой,кажи има ли не-член на БКП в любимата ти партия от средно ниво нагоре?НЯМАААА
97
5
 
9
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
До 117.Много добре знаеш,че изнесените 80%????? нямат връзка с истината."Той рамене няма"казваше един старец,когото познавах навремето.Ако веднъж има сондаж ще има сондажи и добив на шистов газ.Спасение няма вече парите са дадени и взети.Някой тук казваше "Гарантирано от ГЕРБ" Аз казвам Бог да ни е на помощ.
96
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А най-силно си тежи на мястото другаря Рашидов-мултак номер 1 на Републиката и бияч на български полицай!
95
10
 
7
 
! Отговори
Цветанов преди 12 години
е най-успешния министър в това правителство и понеже бърка в гъ----те на бандюгите, другите бандюги по форумите постоянно много го "уважават".Това е още едно доказателство, че си е голям мъжага и страхотен пи---чага.Ще си го премести в другия крачол от такива ,като вас.
94
10
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
си върши работата с вас или без вас червени форумци. Мноо сте огладнели и овълчили, но със драшене по клавиатурата няма да станете по богати и по сити и дори и папата ще ви е виновен за вашето нещастие.Връщане назад няма, каквито и сънища да сънувате.БКП никога няма да е на власт заради ДПС и защото винаги са били заедно в кражбите и властта.Народът е умен.
93
0
 
1
 
! Отговори
наш преди 12 години
до 114 -не си единствен тъкмо си кажа абе кво си губа времето иии...цирк БАЛКАНСКИ...АЙДЕ ПАК НА КОМПА...работа не мога да си свърша...що не сложат като в англия една трибуна в парка и там българина да си политикантства ..хем на въздух ..няма да харчим енергия.
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов е много добър в кражбите, но не може да носи отговорност.
91
3
 
16
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Смятах никога повече да не пиша коментари но...тази сутрин гледах телевизия:ВЕРОЯТНО се отказваме от мораториума за добива на шистов газ (премиера каза "Защо да не видим колко имаме"Същото нещо преди премиера го каза онази пластмасова мутра американския посланник) Подписахме договор за тотален контриол над интернет (сега ако гледам порнофилм Борисов ще знае) Подписахме еврейската идея да подпомагаме закъсали държави от Европа (нямало да даваме пари а акъл?????) Дянков раздал "бонуси"...........
90
0
 
1
 
! Отговори
лелеее преди 12 години
я вижте кой е философа на фън шуй--сабри
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ако министъра с най-висок рейтинг е слабото място, това е само комплимент за ГЕРБ :)"Абе герберски отворко, след изборите не съм видял да се публикува рейтинг на политиците, щото нещо както казва Борисов не е хубаво да ти пада. Вместо рейтинги социолозите от МБМД, НЦИОМ, Сова харис се чудят какви странни проучвания да правят за да заобиколят проблема с падащия рейтинг на управляващите. А някой скоро да е чувал колко е фискалния резерв?
88
6
 
14
 
! Отговори
ИЛКО преди 12 години
Цветанов е слабото звено в герб а герб е слабото звено в управлението на България
87
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то да беше само той, с мед да го нахраним, те няма силни места изобщо
86
5
 
1
 
! Отговори
Sabri преди 12 години
Тази година месец юли има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели. Това се случва веднъж на 823 години и се нарича торбичките за пари. По тази причина копирайте това съобщение, разпространете го и до 4 дни парите ще пристигнат при вас. Това е според философията на ФЪН ШУЙ. Който го прочете и не го копира ще загуби пари. Нека си опитаме късмета
85
5
 
9
 
! Отговори
до 102 преди 12 години
Пожелавам ти да ми ядеш големия к*р!!! Само бой ще ви оправи всичките!!! Бой до припадак и тва е!!! Не 5 кутии...в себе си имам 5 стека,само че нито са ме проснали баретите,нито са пускали жалби срещу мен запознати,нито са образувани преписки и раследвания,защото си ги пуша и са си за мен...много ви дожалява за престъпниците,които се искарват света вода ненапита!!! Тва цялата ни нация е такава оглупяла и с промити мозаци...!!!
84
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не Цветанов е проблема на ГЕРБ.Проблема е глупостта българска.Ако имаше и малко ум в главите бугарски Боко НИКОГА не би помирисал ВЛАСТ!Така че, *** народ=тежък живот.
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес бг, дайте на първа страница за ACTA и това, че на 11 януари БГ го е подписала тайно...Тук става дума за отнемане на свободата в интернет ...
82
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Кво Мировяне,къв Ботевград,кво полицейско насилие бе ***???? Що не дойде някой да просне мен и да ме арестува??? Що не пратят у еас баретите??????????"Ха дано те набарат с една кутия цигари без бандерол, па бой, па бой.
81
4
 
5
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
пожелавам ти да ядеш такъв бой за 5 кутии цигари
80
7
 
5
 
! Отговори
... преди 12 години
Само не ми е ясно защо преди да се пише и говори за такива акции никой не си направи труда да влезе в Google,Vbo7,Youtube...или да си изнамери някой филм или клип как действат руските специални части или американските спец части...или въобще някои чуждестранни спец части,за да ви стане ясно че нашите направо им се молят и това не е нищо!!! Щом са я докарали до там да ги арестуват барети,значи далеч не са хрисими ангелчета и абсолютно заслужено си ядат боя...
79
3
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
до 93: а как виждаш управлението на "мистър клийн", по време на световна криза.В годините на световен икономически подем нещата си идваха от самосебе си - Станишев не ги е търсил.Най големите инвеститори на които се радваше бяха чужденците които повярваха че раят е България и си хвърлиха парите в имоти.Да ама не - кой соц лидер в България е оцелял като е управлявал в криза - няма такъв.По скоро имаше такиви които докарваха кризи.