Цветанов е слабото място в ГЕРБ

Преглед на печата за 30 януари 2012 година
Обновена: 30 яну 2012 10:44 | 30 яну 2012 07:31, Елка Василева
163
Цветанов е слабото място в ГЕРБ
Снимка: Булфото

"Цветанов е слабото място в ГЕРБ", казва пред "Труд" социологът Живко Георгиев. "С обучение няма да се реши реалният проблем, който стои зад полицейското насилие. Поуката от случаите в Мировяне и Ботевград ще е по-силна, ако има фигури, които да понесат отговорност, по-сериозна от тази, която се демонстрира. Публичният резултат, пренесен в социален дебат за стила и методите на работа на силовите ведомства и тяхната поразяваща неефективност, когато демонстрират мускули, ще наложи своя отпечатък най-вече върху персоналния рейтинг на министър Цветанов.

Що се отнася до БСП - не очаквам сблъсък, Станишев и Първанов са зрели мъже, хора с политически и държавнически опит. Във всички случаи сигурно има кръгове в БСП, които биха желали да се появи конфликт между тях, който да предостави шанс за лидерски домогвания на трета силна фигура от партията", смята социологът.

"Външният министър ще пита Хилари Клинтън за визите", информира "Новинар". Американските визи за български граждани и признаването на трудовия стаж на работили в САЩ българи ще са сред въпросите, които българският външен министър Николай Младенов смята да обсъди с държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън. Това заяви той по повод предстоящото еднодневното официално посещение на държавния секретар на САЩ у нас на 5 февруари.

"Ще говорим и за операциите на НАТО в Афганистан. Това е неизбежно. Ще обсъдим и сътрудничеството ни на Балканите, където имаме все още доста несвършена работа по отношение на
съседите ни в Западните Балкани и на второ място ще разискваме обстановката в Близкия изток", посочи министърът.

"АЕЦ "Белене" не е европроект. А руско дело на българска територия", твърди в интервю за "24 часа" Красен Станчев, ръководител на екипа на Института за пазарна икономика (ИПИ) за оценка на проекта за изграждане на АЕЦ "Белене" и учредител на Гражданския комитет против АЕЦ "Белене".

"Премиерът Борисов би трябвало да е получил писмо (без дата) в подкрепа на възобновяването на строежа на АЕЦ "Белене". То е подписано от кмета на гр. Белене, Българския атомен форум - БУЛАТОМ, Българското ядрено дружество и Гражданския комитет за изграждане на АЕЦ "Белене" и за развитието на ядрената енергетика в България. АЕЦ "Белене" обаче ще има разрушителен ефект върху другите предприятия от енергетиката на България. Както през април миналата година обяснихме в писмо до същия премиер.

Макар авторите от БУЛАТОМ и т.н. да искат да покажат, че АЕЦ "Белене" е хуманен проект, той всъщност е по-скоро човекоядски. Те твърдят още, че проектът бил "европейски, а не руски", това обаче не променя факта, че той е на РОСАТОМ, че финансирането му е руско и че Руската федерация с АЕЦ "Белене" ще постави в зависимост поне 85% от българската енергетика. Договорът с консултанта HSBC е съставен така, че консултиращият да има интерес да даде положително становище за проекта. Нашият комитет очаква реакцията на премиера", заключи г-н Станчев.

"Труд" продължава темата със заглавие: "Готви се ново отлагане за АЕЦ "Белене". В края на март, когато изтича поредният срок за постигане на договореност с руснаците за строителството на ядрената централа, ще има поредно отлагане, най-вероятно за нови три месеца, коментира ежедневникът.

"30% от топломерите негодни", алармира "Монитор". Около 30 на сто от топломерите, поставени на радиаторите в топлофицираните жилища, са с изтекъл живот и оттук нататък никой не дава гаранция колко точно мери уредът и кога ще изгасне дисплеят му. В същото време едва 2-3% от всички абонати са подменили топломерите си с нови. От топлинните счетоводители признават, че интересът към подмяна на топломерите е нулев. "Пазарът е в пълен застой, но очакваме да се раздвижи през април-май, когато засичаме уредите", каза председателят на Асоциацията на топлинните счетоводители Ася Ангелова. Според нея по-сериозната подмяна трябва да се случи преди началото на следващия отоплителен сезон или през септември-октомври.

Както е известно, батерията на разпределителите има 10 г. живот, като не е изключено да работи и още 2 г. отгоре. Изгасне ли дисплеят на топломера обаче, той трябва да бъде подменен много бързо, защото иначе по наредба сметки за парно ще се изчисляват на пълна мощност. Хубаво е да се знае, че на българския пазар има марка уреди, която позволява подмяната не на целия топломер, а само на батерията, което излиза много по-евтино.

“Телеграф” коментира завръщането на българите от чужбина. 5000 са се върнали от гурбет само за година, защото са останали без работа и кризата ги е притиснала. В България те са се записали на трудовата борса и чакат каквато й да е работа. Онези, които са работили легално в чужбина, остават там, дори да бъдат съкратени. Задържа ги възможността да получават обезщетение за безработица. Това особено се отнася за съгражданите ни в Испания, където е най-голямата българска диаспора в Европа. 13 146 българи получават обезщетение за безработица на Иберийския полуостров.

"Забавянето на дела е проблем, но не е престъпление", обобщи за "24 часа" Владимира Янева, председател на Софийския градски съд. "Инструктивният едномесечен срок за изписването на делата е трудноизпълним за съдиите от СГС. Причината е, че големият брой дела, които идват при нас, стават все по-сложни и тежки. От друга страна бюджетът ни не позволява увеличаване на щатните бройки. Ще кажа, че евродокладите обобщават работата на съда, прокуратурата и МВР. За 2011 г. СГС е произнесъл присъди по 541 дела, което е с 200 повече от предходната година. Следващата седмица се чакат пледоарии и присъди по делата срещу групата на Златомир Иванов и срещу Йосиф Йосифов за катастрофата. Продължават да се гледат делата срещу Емилия Масларова, Божидар Нанев, Веселин Георгиев, групата за отвличания от полицейската операция "Наглите". Срещу съдия Мария Георгиева тече дисциплинарно производство. Тя е отстранена от работа за срок от 6 месеца", уточни съдия Янева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
Кво Мировяне,къв Ботевград,кво полицейско насилие бе ***???? Що не дойде някой да просне мен и да ме арестува??? Що не пратят у еас баретите?????????? За да са пратили за ония от Мировяне спец отряд значи е имало защо,това че някой комунистическо прасе му е изпяло за акцията и тоя се е покрил е друга тема...Ония другия мърляч издирван от Интерпол - да идат и да му се помолят да се арестува сам ли????????? Тва бива бива помиярски медии...ама вече на нищо не прилича...
77
13
 
11
 
! Отговори
Лео преди 12 години
"Цветанов е слабото място в ГЕРБ", казва пред "Труд" социологът Живко Георгиев. Чудя се на този МУШМОРОК, пардон "социолог" за толкова ли глупави намира сънародниците си. Разберете, бе КРАТУНИ ПРАЗНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ, вие сте вече история ЗАВИНАГИ по тези земи. Няма да можете повече да грабите"демократично", да се гаврите с хората и да ръководите мафията в тази съсипана от вас държава.Вие сте ***, тумор, изпражнение от миналото.Времето върви и *** НА ВАС *** "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ"...
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еми назначиха си го точно за това че е такъв, ***, но за сметка на това надъхан и упоритсега като му дадат в ръцете и АСТА, и всичко ще си дойде по местата, Оруел ряпа да яде
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
93 ... ти ку-ку ли си бре ???Кой се пънеше срещу НАТО и ЕС ??? Ако не си спомняш , прегледай старите вестници ...Кой обясняваше колко е опасен американският империализъм и НАТО ... Накара ги българското интелектуално общество да подпишат договорите за НАТО и ЕС ...Защо ли се изненадваме че оня бил с амнезия ???
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само той ли е слабо място ?! Аз не виждам нито една силна страна на управляващите , освен полицейщината , разтящата корупция навсякъде и във всичко и огромната безработица !!!
73
7
 
6
 
! Отговори
do 86 преди 12 години
Не съм с амнезия. Добре си спомням, че през времето, когато според теб сме нямали министри и президент България влезе в НАТО и ЕС. Освен това България правеше по 5-6% растеж годишно. За 4 г. ср. заплати се повишиха с 60%, а пенсиите почти 2 пъти. Светът наричаше Станишев "мистър клийн", вярваше му и пвлагаше в България по 8 млрд ПЧИ годишно. България плати 4 млрд. евро външен дълг и остави на *** 8.5 млрд. фискален резерв, който мутренската банда преполви за 2 г.
72
16
 
13
 
! Отговори
ТPE3BEH преди 12 години
Цветанов не е слабото място на ГЕРБ, а едно от най-силните. Проблемите с полицейското насилие са повече в главите на опозицията и медиите и се опитват да ни втълпят изкуствени проблеми. Хората не се вълнуват, кой престъпник бил бит от полицията, даже се редват за това. 20 години бяха мачкани и подтискани от тези престъпници и сега очаквате да има съжаление за тях?Атаките към Цветанов са защото след Бойко, той е най-силната фигура в ГЕРБ и разклатят ли него, разклащат и кабинета.
71
8
 
22
 
! Отговори
Винету преди 12 години
Слабите места са : Борисов,кметицата,Андрей Иванов и цялата компания в софийска община......Цветанов, Флоров,Калинчо и всички цветя.......в поалициятаЛъчо Мозъка,Фидоска,Цецка и цялата група гербериХвани единия и го блъсни в другия все отбор ЮНАЦИ *** !!!!!!!
70
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 81.Най- сетне да прочета един свестен коментар, който отговаря на действителноста в нашата държава.Навремето Буров е казал-там където е власта ,там са парите и жените,пък аз допълвам-и цигарите и апартаментите и банките.Зашто иначе да се трепят толкова да печелят избори
69
5
 
9
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
То на него не му е много трудно,за 20г. престъпници с лопата да ги ринеш,но поне го прави най-успешно до сега!!!
68
3
 
8
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
Съселът не е слабо место бре, Живко, той е просто Съсел...
67
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
анонимен 79 ...маи си се пообъркал малко ??? президент нямахме 10 години , министри нямахме , защото си правеха срещи с престъпниците , които сега ще влязат в затвора, а седенките ги разтуряше бившият министър на финансиите с министъра на просветата... и ти ли си с амнезия като бившия ...
66
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
той цветанов за кого ли не е вреден, с липсата си на мозък, предполагам че и на собственото си семейство даже, а там си кротуват, че поне ги пообзаведе с апартаментчета
65
6
 
7
 
! Отговори
78 преди 12 години
я, отде на къде, нали ББ нареди на софийската кметица и на регионалната министърка да ги ловят във въздуха снежинките, то няма сняг, сичко уловиха послушно
64
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Силовите структури на държавата се използват за сплашване на опонентите, за разбиване бизнеса на конкурентни фирми, за разчистване на мутренски територии.
63
7
 
9
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
От случая в Перник стана абсолютно ясно, че полицията работи заедно с престъпността. Но това явление не е само от това правителство.
62
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога в историята на България държавата не е работила така явно и така нагло в полза на престъпниците. Бандата на Боко *** заграби властта и за 2 г. се опита и почти успя да разруши държавата. Имаме ли парламент, имаме ли президент, имаме ли министри? Заседанията на МС са седенки, на които тиквочът или се оплаква от тежкото наследство или се оправдава с най-тежката криза, която му се била паднала. Дребният и средният бизнес са размазани.
61
7
 
12
 
! Отговори
???????? преди 12 години
Най-примитивният от моите познати е активист на ГЕРБ.
60
6
 
12
 
! Отговори
dp преди 12 години
не само Цветанов...не само
59
6
 
11
 
! Отговори
dp преди 12 години
не само Цветанов...не само