Цветанов е слабото място в ГЕРБ

Преглед на печата за 30 януари 2012 година
Обновена: 30 яну 2012 10:44 | 30 яну 2012 07:31, Елка Василева
163
Цветанов е слабото място в ГЕРБ
Снимка: Булфото

"Цветанов е слабото място в ГЕРБ", казва пред "Труд" социологът Живко Георгиев. "С обучение няма да се реши реалният проблем, който стои зад полицейското насилие. Поуката от случаите в Мировяне и Ботевград ще е по-силна, ако има фигури, които да понесат отговорност, по-сериозна от тази, която се демонстрира. Публичният резултат, пренесен в социален дебат за стила и методите на работа на силовите ведомства и тяхната поразяваща неефективност, когато демонстрират мускули, ще наложи своя отпечатък най-вече върху персоналния рейтинг на министър Цветанов.

Що се отнася до БСП - не очаквам сблъсък, Станишев и Първанов са зрели мъже, хора с политически и държавнически опит. Във всички случаи сигурно има кръгове в БСП, които биха желали да се появи конфликт между тях, който да предостави шанс за лидерски домогвания на трета силна фигура от партията", смята социологът.

"Външният министър ще пита Хилари Клинтън за визите", информира "Новинар". Американските визи за български граждани и признаването на трудовия стаж на работили в САЩ българи ще са сред въпросите, които българският външен министър Николай Младенов смята да обсъди с държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън. Това заяви той по повод предстоящото еднодневното официално посещение на държавния секретар на САЩ у нас на 5 февруари.

"Ще говорим и за операциите на НАТО в Афганистан. Това е неизбежно. Ще обсъдим и сътрудничеството ни на Балканите, където имаме все още доста несвършена работа по отношение на
съседите ни в Западните Балкани и на второ място ще разискваме обстановката в Близкия изток", посочи министърът.

"АЕЦ "Белене" не е европроект. А руско дело на българска територия", твърди в интервю за "24 часа" Красен Станчев, ръководител на екипа на Института за пазарна икономика (ИПИ) за оценка на проекта за изграждане на АЕЦ "Белене" и учредител на Гражданския комитет против АЕЦ "Белене".

"Премиерът Борисов би трябвало да е получил писмо (без дата) в подкрепа на възобновяването на строежа на АЕЦ "Белене". То е подписано от кмета на гр. Белене, Българския атомен форум - БУЛАТОМ, Българското ядрено дружество и Гражданския комитет за изграждане на АЕЦ "Белене" и за развитието на ядрената енергетика в България. АЕЦ "Белене" обаче ще има разрушителен ефект върху другите предприятия от енергетиката на България. Както през април миналата година обяснихме в писмо до същия премиер.

Макар авторите от БУЛАТОМ и т.н. да искат да покажат, че АЕЦ "Белене" е хуманен проект, той всъщност е по-скоро човекоядски. Те твърдят още, че проектът бил "европейски, а не руски", това обаче не променя факта, че той е на РОСАТОМ, че финансирането му е руско и че Руската федерация с АЕЦ "Белене" ще постави в зависимост поне 85% от българската енергетика. Договорът с консултанта HSBC е съставен така, че консултиращият да има интерес да даде положително становище за проекта. Нашият комитет очаква реакцията на премиера", заключи г-н Станчев.

"Труд" продължава темата със заглавие: "Готви се ново отлагане за АЕЦ "Белене". В края на март, когато изтича поредният срок за постигане на договореност с руснаците за строителството на ядрената централа, ще има поредно отлагане, най-вероятно за нови три месеца, коментира ежедневникът.

"30% от топломерите негодни", алармира "Монитор". Около 30 на сто от топломерите, поставени на радиаторите в топлофицираните жилища, са с изтекъл живот и оттук нататък никой не дава гаранция колко точно мери уредът и кога ще изгасне дисплеят му. В същото време едва 2-3% от всички абонати са подменили топломерите си с нови. От топлинните счетоводители признават, че интересът към подмяна на топломерите е нулев. "Пазарът е в пълен застой, но очакваме да се раздвижи през април-май, когато засичаме уредите", каза председателят на Асоциацията на топлинните счетоводители Ася Ангелова. Според нея по-сериозната подмяна трябва да се случи преди началото на следващия отоплителен сезон или през септември-октомври.

Както е известно, батерията на разпределителите има 10 г. живот, като не е изключено да работи и още 2 г. отгоре. Изгасне ли дисплеят на топломера обаче, той трябва да бъде подменен много бързо, защото иначе по наредба сметки за парно ще се изчисляват на пълна мощност. Хубаво е да се знае, че на българския пазар има марка уреди, която позволява подмяната не на целия топломер, а само на батерията, което излиза много по-евтино.

“Телеграф” коментира завръщането на българите от чужбина. 5000 са се върнали от гурбет само за година, защото са останали без работа и кризата ги е притиснала. В България те са се записали на трудовата борса и чакат каквато й да е работа. Онези, които са работили легално в чужбина, остават там, дори да бъдат съкратени. Задържа ги възможността да получават обезщетение за безработица. Това особено се отнася за съгражданите ни в Испания, където е най-голямата българска диаспора в Европа. 13 146 българи получават обезщетение за безработица на Иберийския полуостров.

"Забавянето на дела е проблем, но не е престъпление", обобщи за "24 часа" Владимира Янева, председател на Софийския градски съд. "Инструктивният едномесечен срок за изписването на делата е трудноизпълним за съдиите от СГС. Причината е, че големият брой дела, които идват при нас, стават все по-сложни и тежки. От друга страна бюджетът ни не позволява увеличаване на щатните бройки. Ще кажа, че евродокладите обобщават работата на съда, прокуратурата и МВР. За 2011 г. СГС е произнесъл присъди по 541 дела, което е с 200 повече от предходната година. Следващата седмица се чакат пледоарии и присъди по делата срещу групата на Златомир Иванов и срещу Йосиф Йосифов за катастрофата. Продължават да се гледат делата срещу Емилия Масларова, Божидар Нанев, Веселин Георгиев, групата за отвличания от полицейската операция "Наглите". Срещу съдия Мария Георгиева тече дисциплинарно производство. Тя е отстранена от работа за срок от 6 месеца", уточни съдия Янева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
draga преди 12 години
Hubavo Zvetanov goni komuniagite... ama zashto ne podgoni TOPLOFIKACIITE, osobeno sofiiskata... tam da vidi kak ni obirat, a? Zashto turpi tesi razboinici ili i te mu butat pari, kato elektroto i studenata voda?
17
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов е слабото място в ГЕРБ--А СерГей е силното място в червената хомодружинка!
16
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо крадецо- мазний консултанто е централен нападател на герб.
15
3
 
11
 
! Отговори
Червено преди 12 години
социологът Живко Георгиев - в момента трупа политически дивидент защото се намериха наивници да пу копират писането :) Ужасното е че няма никакво значение какво мисли Георгиев, нито е във власта нито нещо зависи от него а защо сте го изтипосали най-отпред се питам?
14
18
 
15
 
! Отговори
СЛАБО МЯСТО ,ЛИ....? преди 12 години
А, РЕЙТИНГА МУ ....ЩО РАСТЕ ТОГАВА....ХА,ХА,ХААА....???"СЛАБИ" СА.....САМО МЕРАЦИТЕ НА *** -ЗА ДА СИ ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРИТЕ НА ВОЛЯ...!ПРЕЧИ ИМ ЦВЕТАНОВ..ПРЕЧИИИИИИИИИИИИИИИИ.................ТАМ Е БОЛКАТА НА , "ПАРТИЯТА-НАША".....!АДСКИ ИМ Е НЕУДОБЕН ТОЯ ЦВЕТАНОВ.....ДЕ , ДА БЕШЕ НЕКОЕ "ЮВЕЛИРНО ***" /на партията/ .....ЦЕНА ,НЕМАШЕ ДА ИМА!!!!!!!!!!!!!!!
13
19
 
32
 
! Отговори
kati преди 12 години
Това правителство е най-некадърното.Доказа го с действията си.
12
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Давай Цветанов, много инфаркти ще направиш на дъртите комунисти.
11
14
 
4
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
17-Вързано,ама сте го връзвали Вие ком.прехвалени.
10
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
три години вече само комунисите са ви виновни за това че на връзано куче ляб не умеете да дадете гербери прехвалени.
9
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Физкултурника да си заминава.--Той си замина - 10 години само лов, лов, лов.... и си замина!
8
19
 
16
 
! Отговори
! преди 12 години
БСП и ДПС - гнилото място на България. Викайте хирург да реже до кокал!
7
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много си е добър, върши си работата. Недоволни винаги ще има, но всъщност и те не знаят точно в какво го обвиняват и недоволстват. Слабо е социалното министерство и финановото също.
6
24
 
15
 
! Отговори
Тато преди 12 години
За някой другари това,че е на власт ГЕРБ и хора като Цветан Цветанов никак не е удобно,но такъв е живота!Така че ще се наложи да се примирят и да си стоят в землянките.
5
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПИЩЯТ, ТОЛКОВА ПО-ЯКО СА ГИ НАТИСНАЛИ НА ПРАВИЛНОТО МЯСТО! ДАВАЙТЕ ГЕРБ!
4
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целият ГЕРБ е СЛАБО МЯСТО !
3
35
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напротив. Точно Цветанов е най-добрият заедно с Дянков в ГЕРБ. Ако беше слаб министър, нямаше така усилено от БСП да искат да го компрометират и махнат.
2
3
 
19
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
"Красен Станчев, ръководител на екипа на Института за пазарна икономика (ИПИ) за оценка на проекта за изграждане на АЕЦ "Белене" и учредител на Гражданския комитет против АЕЦ "Белене".Институтът за пазарна икономика??? Това не е институт, това е неправителствена организация, познайте кой я финансира.В УС на ИПИ са Левон Хампарцумян, Яна Костова(ъхъ, на Командира щерката), Мартин Заимов и други мазни изедници! А в надзорния съвет на ИПИ е ...Ричард Ран...
1
11
 
40
 
! Отговори
тома неверни преди 12 години
а бре,този физкултурник излезе голям некултурник бре,?