Цветанов е слабото място в ГЕРБ

Преглед на печата за 30 януари 2012 година
Обновена: 30 яну 2012 10:44 | 30 яну 2012 07:31, Елка Василева
163
Цветанов е слабото място в ГЕРБ
Снимка: Булфото

"Цветанов е слабото място в ГЕРБ", казва пред "Труд" социологът Живко Георгиев. "С обучение няма да се реши реалният проблем, който стои зад полицейското насилие. Поуката от случаите в Мировяне и Ботевград ще е по-силна, ако има фигури, които да понесат отговорност, по-сериозна от тази, която се демонстрира. Публичният резултат, пренесен в социален дебат за стила и методите на работа на силовите ведомства и тяхната поразяваща неефективност, когато демонстрират мускули, ще наложи своя отпечатък най-вече върху персоналния рейтинг на министър Цветанов.

Що се отнася до БСП - не очаквам сблъсък, Станишев и Първанов са зрели мъже, хора с политически и държавнически опит. Във всички случаи сигурно има кръгове в БСП, които биха желали да се появи конфликт между тях, който да предостави шанс за лидерски домогвания на трета силна фигура от партията", смята социологът.

"Външният министър ще пита Хилари Клинтън за визите", информира "Новинар". Американските визи за български граждани и признаването на трудовия стаж на работили в САЩ българи ще са сред въпросите, които българският външен министър Николай Младенов смята да обсъди с държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън. Това заяви той по повод предстоящото еднодневното официално посещение на държавния секретар на САЩ у нас на 5 февруари.

"Ще говорим и за операциите на НАТО в Афганистан. Това е неизбежно. Ще обсъдим и сътрудничеството ни на Балканите, където имаме все още доста несвършена работа по отношение на
съседите ни в Западните Балкани и на второ място ще разискваме обстановката в Близкия изток", посочи министърът.

"АЕЦ "Белене" не е европроект. А руско дело на българска територия", твърди в интервю за "24 часа" Красен Станчев, ръководител на екипа на Института за пазарна икономика (ИПИ) за оценка на проекта за изграждане на АЕЦ "Белене" и учредител на Гражданския комитет против АЕЦ "Белене".

"Премиерът Борисов би трябвало да е получил писмо (без дата) в подкрепа на възобновяването на строежа на АЕЦ "Белене". То е подписано от кмета на гр. Белене, Българския атомен форум - БУЛАТОМ, Българското ядрено дружество и Гражданския комитет за изграждане на АЕЦ "Белене" и за развитието на ядрената енергетика в България. АЕЦ "Белене" обаче ще има разрушителен ефект върху другите предприятия от енергетиката на България. Както през април миналата година обяснихме в писмо до същия премиер.

Макар авторите от БУЛАТОМ и т.н. да искат да покажат, че АЕЦ "Белене" е хуманен проект, той всъщност е по-скоро човекоядски. Те твърдят още, че проектът бил "европейски, а не руски", това обаче не променя факта, че той е на РОСАТОМ, че финансирането му е руско и че Руската федерация с АЕЦ "Белене" ще постави в зависимост поне 85% от българската енергетика. Договорът с консултанта HSBC е съставен така, че консултиращият да има интерес да даде положително становище за проекта. Нашият комитет очаква реакцията на премиера", заключи г-н Станчев.

"Труд" продължава темата със заглавие: "Готви се ново отлагане за АЕЦ "Белене". В края на март, когато изтича поредният срок за постигане на договореност с руснаците за строителството на ядрената централа, ще има поредно отлагане, най-вероятно за нови три месеца, коментира ежедневникът.

"30% от топломерите негодни", алармира "Монитор". Около 30 на сто от топломерите, поставени на радиаторите в топлофицираните жилища, са с изтекъл живот и оттук нататък никой не дава гаранция колко точно мери уредът и кога ще изгасне дисплеят му. В същото време едва 2-3% от всички абонати са подменили топломерите си с нови. От топлинните счетоводители признават, че интересът към подмяна на топломерите е нулев. "Пазарът е в пълен застой, но очакваме да се раздвижи през април-май, когато засичаме уредите", каза председателят на Асоциацията на топлинните счетоводители Ася Ангелова. Според нея по-сериозната подмяна трябва да се случи преди началото на следващия отоплителен сезон или през септември-октомври.

Както е известно, батерията на разпределителите има 10 г. живот, като не е изключено да работи и още 2 г. отгоре. Изгасне ли дисплеят на топломера обаче, той трябва да бъде подменен много бързо, защото иначе по наредба сметки за парно ще се изчисляват на пълна мощност. Хубаво е да се знае, че на българския пазар има марка уреди, която позволява подмяната не на целия топломер, а само на батерията, което излиза много по-евтино.

“Телеграф” коментира завръщането на българите от чужбина. 5000 са се върнали от гурбет само за година, защото са останали без работа и кризата ги е притиснала. В България те са се записали на трудовата борса и чакат каквато й да е работа. Онези, които са работили легално в чужбина, остават там, дори да бъдат съкратени. Задържа ги възможността да получават обезщетение за безработица. Това особено се отнася за съгражданите ни в Испания, където е най-голямата българска диаспора в Европа. 13 146 българи получават обезщетение за безработица на Иберийския полуостров.

"Забавянето на дела е проблем, но не е престъпление", обобщи за "24 часа" Владимира Янева, председател на Софийския градски съд. "Инструктивният едномесечен срок за изписването на делата е трудноизпълним за съдиите от СГС. Причината е, че големият брой дела, които идват при нас, стават все по-сложни и тежки. От друга страна бюджетът ни не позволява увеличаване на щатните бройки. Ще кажа, че евродокладите обобщават работата на съда, прокуратурата и МВР. За 2011 г. СГС е произнесъл присъди по 541 дела, което е с 200 повече от предходната година. Следващата седмица се чакат пледоарии и присъди по делата срещу групата на Златомир Иванов и срещу Йосиф Йосифов за катастрофата. Продължават да се гледат делата срещу Емилия Масларова, Божидар Нанев, Веселин Георгиев, групата за отвличания от полицейската операция "Наглите". Срещу съдия Мария Георгиева тече дисциплинарно производство. Тя е отстранена от работа за срок от 6 месеца", уточни съдия Янева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви в студиото на ТВ7, че в МВР ще бъдат съкратени 3000 души.Реформите в МВР са планирани и това, което правим, е да изпълняваме обещанията, които дадохме с поемането на властта. Тече сливане и изчистване на профилите на ДАНС и МВР. В разговорите със синдикатите сме коментирали как ще бъдат съкратени 3000 полицаи. Крайно време беше :)))
137
2
 
5
 
! Отговори
БРЪММММММ преди 12 години
А НАЙ- СЛАБОТО МЯСТО НА ЦВЕТАНОВ Е В ГЛАВАТА МУ.
136
1
 
5
 
! Отговори
Отегчен преди 12 години
Поредния червен *** - ЦоЦиолог се опитва да дава наклон на народните масите....
135
4
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Слабоумен Физкултурник с добра тъща!
134
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Това го знаят и децата !!Само че *** няма да се махне доброволно, а борисов не смее да го пипне, защото *** му знае цялото криминално минало !!! Тоест ако борисов каже на цветанов "отиваш си", цветанов ще си отвори устата, ще изнесе документи и такива ще ги надроби, че борисов отива по дяволите още на другия ден !!!
133
4
 
10
 
! Отговори
Бай Кольо преди 12 години
Цветанов е слабото място в ГЕРБ" - A на България слабото място е самият ГЕРБ
132
5
 
10
 
! Отговори
ЕВЕЛЕРКА НА ЦЕЦО... преди 12 години
САМО ТОЙ , МОЖЕ ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА КОРУМПИРАНАТА НИ СЪДЕБНА СИСТЕМА ...И ГО ПРАВИ ,НАИСТИНА....!!!!!!!!!!!!!!!КАКВО ЩЕ СЪДИ М. ТОДОРОВА ....КАТО ДОРИ .... ЕДИН ПРЕЕСТЪПНИК НЕ МОЖЕ ДА ОСЪДИ???!...ЩЯЛА ДА СЪДИ ЦВЕТАНОВ-----ЩОТО ДРУГИТЕ СИ ПЛАЩАТ РЕДОВНО...И НЕ ВЪРВИ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ...!
131
9
 
5
 
! Отговори
МИЛЬО преди 12 години
Цецо президент
130
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако шест апартамента са слабо място, то представям си силното.
129
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само той ли е бе?
128
3
 
9
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
До този извод отдавна стигнаха и патките на село.
127
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
социолога е от прашасалите институти от соца,дипломата да сия сложи вгз
126
7
 
15
 
! Отговори
Пух преди 12 години
Цветанов- слабото,Дянков-кухото,Борисов-безмозъчното,Фидосова-гладното,Плевнелиев-безличнотоРашидов-пропитото,Цачева-материалисточното.Все лица от ново поколение и нова ценностна система.
125
2
 
6
 
! Отговори
Az преди 12 години
Ако си направил добро - скрий, ако са ти направили добро - разкажи! В тази ПП ГЕРБ - гледам се правят главно БУЗИ!
124
6
 
4
 
! Отговори
дани преди 12 години
Цветанов е силното лице на ГЕРБ
123
7
 
4
 
! Отговори
dido преди 12 години
въпросния пишман социолог да си хвърли дипломатаполицейско насилие имаше когато размазаха студентските протести пред парламента,тогава над 300 хора бяха с освидетелствани физически наранявания или когато полицаи водиха арестант с белезници и качулка и се оказа че е умрял между двамата съпровождащи го полицаи,а пък те дори не разбрали какво става или случая чората или случая с просреляната и убита жена от полицай преди петолъчката при сливен и т.н.да ама тогава го нямаше цветанов
122
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен магистрали и метро , на всичкото отгоре построени с чужди пари и такива оставени , като резерв от предишните правителства , ГЕРБ не постигнал или направил нищо съществено в нито една област.А това , което направи на всякъде е задълбочаващата се мизерия , безработица , липса на икономически резултати - освен отрицателни , разбито здравеопазване , калпава и трудно работеща пенсионна с-*** ! Това драги почитатели на ГЕРБ би могъл май всеки от нас !
121
3
 
14
 
! Отговори
tankist преди 12 години
до герберугерите , силен слаб , мутра или не , цецо го сложиха *** от тук насетне но комент.
120
10
 
11
 
! Отговори
истината преди 12 години
Трябва да имаш две мозъчни гънки да осъзнаеш истината само като погледнеш кой атакува Цветанов. Аткува меко казано, плюва, маскари и т н Всички *** на прехода чрез купените си медии пишат лъжи и коомпромати срещу него.
119
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не атакува слаби фигури. Цветанов го атакуват защото е най-силната фигура в ГЕРБ. Помните ли кога започнаха атаките срещу него. Когато рейтинга му надмина този на Борисов и веднага стартираха помиите. Тоя социолог да не се прави на ощипана мома а да ходи при поръчълия изказването му за да си получи хонорара.