Няма да опреснявам паметта на Янев, отсече Марин

Срещата за ходатайство била с дата и час
30 яну 2012 10:00,
136
Няма да опреснявам паметта на Янев, отсече Марин
Маргарита Попова проверява помилванията на Марин. Снимка: БТА

Използва се пожарникарски метод за гасене на пожар с огън. Така предишният вицепрезидент Ангел Марин коментира скандалите около него, избухнали в медийното пространство заради помилванията.

Според него този шум се вдига, за да се прикрият по-важни скандали в България.

Ангел Марин помоли да не бъде свързван с Яне Янев. Лидерът на РЗС се закани да съди вицепрезидента на Георги Първанов, който обяви, че Янев лично е ходатайствал пред него безпринципно да помилва престъпник.

"Никога и по никакъв повод не съм се срещал с Марин и Първанов неофициално. Нито съм ходил по тъмна доба във вила "Калина". Всичките ми срещи с Първанов пък са били протоколирани", отвърна му Яне Янев в края на миналата седмица.

"Не мога да му попълвам паметта за какво е идвал и за какво е ходатайствал. Има регистрирани точно час и дата на това кога е поискал среща с мен. Може да кажа и кой го е довел. Но не ме завъртайте с човек, който използва неверни данни", беше категоричен днес пред bTV Ангел Марин.

Още по темата

По думите му има идея да бъде дискредитиран, защото не е одобрил доста молби за помилване и доста ходатайстване.

"Аз съм за публичност и откритост за всичко, свързано с помилванията, да се даде публичност на предложенията на затворите, на комисията по помилванията и на решенията на вицепрезидента, да се открият всички преписки, откакто съществува тази институция", заяви още Ангел Марин.

"Не е вярно, че съм пускал престъпници. Винаги съм гледал интереса на хората, които са извън затвора", коментира още предишният вицепрезидент.

Що се отнася до указа за назначаването му за втори мандат, Марин коментира, че той не е нужен.

"Няма нужда за втория мандат от такъв указ. Това е по мнение на юристите, които са ни консултирали тогава", обясни Ангел Марин.

Той обяви, че ще се занимава с обществена дейност, защото е постигнал своите върхове в кариерата като генерал от Българската армия и вицепрезидент, което било висок държавнически пост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: Ангел Марин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ламбо, - От 10 000 лъжи се чуват само 1 000- от 1 000 стигат хващат дикиш само 100- от 100 не се забравят веднага само 10- от 10 ти си казал 9Накрая си говорите сами ти с Цветанов.
77
4
 
8
 
! Отговори
к-н Гаов преди 12 години
Марин когато се издърви на Петър Стоянов можеше да поведе цялата БА след себе си . Всички го ненавиждаха или поне по-голямата част . След като се разбра че е пристанал на БСП реитингът му спадна и от тогава все така докато с деиствията си не стана от харесван в мразен офицер . Марин можеше дума да каже и да вдигне тогава армията и да въведем подобавъщ порядък в страната но уви предпочете да стане един от гробокопачите и . Да бъде съден и ако е вярно всичко местото му е в затвора да го милват
76
10
 
10
 
! Отговори
??? преди 12 години
ГЕРБ няма ли най-накрая да си седнат на дъ-то и да свършат поне за две стотинки работа, вместо да ни занимават само и единствено с това, колко лоши били предишните? Вече минаха повече от две години и половина откакто ГЕРБ са на власт, а те още не знаят, че управляват в България. Сега същото се повтаря и в президентската инститиция - 5 години ли ГЕРБ ще ни занимават кой какво бил правил преди тях там?
75
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пореден кьорфишек. Е, кой ги пуска тия партенки за подкупи?- Янето, който се продаде на Бойко.
74
2
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ТО БИВА НАГЛОСТ, НО ТОЗИ СЧУПИ "НАГЛОМЕРА"..."Не е вярно, че съм пускал престъпници..."- ЗНАЧИ ЗАТВОРИТЕ СА... ПАНСИОН ЗА БЛАГОРОДНИ ДЕВИЦИ... И ТАКА 533 БЛАГОРОДНИ ДЕВИЦИ... НА СВОБОДА...ВСИЧКИ ГРОЗНИ ЕПИТЕТИ СА СЛАБИ ЗА ТАЗИ НИЗОСТ...- ЖИВОТА В СЕМЕЙСТВО С ИЗНАСИЛЕНА ИЛИ УБИТО ДЕТЕ Е АД..., АД... АД...!!!А ТОЗИ КОЛЕГА НА ПУСНАТИТЕ СЕ ХИЛИ, КАТО ОЛИГОФР*Н...:"- Винаги съм гледал интереса на хората, които са извън затвора"****Я - ЕБ*Н УБИТИЯ - УБИТ... МАЙНАТА И НА СПРАВЕДЛИВОСТТА.
73
4
 
10
 
! Отговори
Бъни преди 12 години
Синчето на ВИЦ Президенте МАрин е в далаверата организация ЗЕЛЕНИ БАЛКАНИ . Таз организация ако незнаете нищо не прави освен да прибира кинти това е супер далаверска организация . Що се касае помилваните то склоненсъм да вярвам че те са изключително многои срещу скромми суми Марин влезна в политиката с целграбеж след като Пешо Косатката го уволни дисциплинарно .Тоя ако знае какво изгуби ще се самоубие .
72
1
 
10
 
! Отговори
строго секретно преди 12 години
Юристите на президента Георги Първанов са крили липсата на указ за правомощията на Ангел Марин за втория му мандат, съобщи за Монитор" адвокат Пламен Макавеев.Той е единственият защитник, който води дело с мотив, че Марин не е имал правото да помилва, както и да дава и отнема българско гражданство, тъй като не е бил надлежно упълномощен.Макавеев е адвокат на Константин Циганов, който през 2010 г. е лишен от Марин от българския си паспорт, даден му през 2001 г. от вицепрезидента Тодор Кавалджиев.Едва след като тогавашният председател на ВАС Константин Пенчев издаде предписание да ми покажат указа за втория мандат в 7-дневен срок, или съдът ще приеме, че няма такъв, юристите на Дондуков" 2 ми предоставиха срещу разписка указа за първия мандат и се опитаха да ми обяснят, че след януари 2006-а Марин е действал в условията на продължаващ мандат", коментира Макавеев. Още тогава адвокатът написал писмо на президентската администрация да поправят гафа си и с указ на Първанов помилванията и дадените от Марин гражданства да бъдат валидирани. Случаят, по който аз съм адвокат, е единственият с отнето гражданство, всички други са за даване на български паспорт, така че нямаше да има проблем", допълни още
71
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес бг, дайте на първа страница за ACTA и това, че на 11 януари БГ го е подписала тайно...Тук става дума за отнемане на свободата в интернет ...
70
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, колко бяха убийците...някъде към 150. Хайде сега ми кажете колко от тях ще са се поправили, че да заслужават помилване?! Всичките ли? Ами силно се съмнявам. Пък за наркопласьорите е гаранция, че никога няма да се занимават с друго. Така че не ми го възвишавайте тоя меланхолик. Обяснението е само едно. Подкупи до полуда!!!
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес бг, дайте на първа страница за ACTA и това, че на 11 януари БГ го е подписала тайно...Тук става дума за отнемане на свободата в интернет ...
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Антикомунисте,виж статията под тази за Марин за да видиш Пицата как раздава на своите хора парички!Или от плюене и храчене против"комунистите" не виждаш по-далеч от носа си!Пък научи и правописа!
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От скука си е играл на римски император завалията.
66
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как хубаво ни пързулнаха да коментираме небивалиците около вицепрезидента, а перз това време колко по-важни неща скриха?! Примерно контрола на ГЕРБ над Интернет, провала на ГЕРБ с Шенген, как ББ преряза лентичката на лекувано дете, насилието на МВР-то на ГЕРБ при арестите и най-вече поредните нови права, които ни отнеха с измененията на условията за пенсиониране, ....
65
1
 
11
 
! Отговори
БайПенчоТанкиста преди 12 години
Правилно бе Марин,ти си го казваш : "Не е вярно, че съм пускал престъпници. Винаги съм гледал интереса на хората, които са извън затвора"-щото хората ,които са извън затвора са давали пачката-или пак нещо се обърка?!?!?! *** то това от възрастта ти ли е или от това ,че много твои лъжи станаха и вече (пак от възрастта) забравяш каква лъжа е била предната?!?!? Кажи като мъж (какъвто надали си) - сгреших бе мамка му .......по-добре ще е !!!
64
2
 
9
 
! Отговори
мм преди 12 години
Аз също пиша коментари против маринчо и мисля, че единственото нещо за което е достоен е да ми *** дебелия *** докато поря дирника на господаря му агент Гоце с един голям нащърбен кол.
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи чак сега разбрах,защо първанов го награди с орден"Стара планина"за особени заслуги при помилването на невинни затворени болни хора,а пък бойко токова грубо се отнесе към марин сравни го с куче,как може такава низост ето човека е хуманист заклет защитник на човешките права,а бойко"кучето се радва на пържолки"а марин на орденчета,обиди такъв хуманист и той мигом върна ордена,сега пък яне го напада и пак от завист и злоба,смилете се над а.марин той е хуманист дами и г-да форумци...
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕЩО МНОГО СЕ ШУМИ И ПИШЕ ОТ ЖУРНАЛИСТИ ЗА МАРИН. МАЙ ТОВА Е, ЗА ДА НЕ СЕ ПИШЕ И ШУМИ ЗА ПЪРВАНОВ!!!
61
0
 
6
 
! Отговори
До АМ преди 12 години
АМ,нещо не разбрах - пишеш, че сина на Рашков имал ДЕСЕТГОДИШНА присъда, от която излежал ЧЕТИРИ години, а Марин му опростил ДВАНАЙСЕТ години....
60
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май цялата патаклама около Марин е за да забравим как Бай *** проведе изборите.
59
1
 
7
 
! Отговори
АМ преди 12 години
"Всъщност става въпрос за две тежки престъпления, извършени в Гърция и в Англия. В южната ни съседка Ангел Рашков е осъден на 10 години пандиз за трафик на хероин. Впоследствие пък *** менте благородник е спипан в Англия с откраднати над 200 000 паунда от контролирани от фамилия Рашкови джебчийки. След като е екстрадиран, бандитът се озовава не в дранголника, а в незаконния си дворец в Катуница. Ангел Рашков официално е амнистиран през 2003 г. уж, след като е излежал 4 години в затвора."