Няма да опреснявам паметта на Янев, отсече Марин

Срещата за ходатайство била с дата и час
30 яну 2012 10:00,
136
Няма да опреснявам паметта на Янев, отсече Марин
Маргарита Попова проверява помилванията на Марин. Снимка: БТА

Използва се пожарникарски метод за гасене на пожар с огън. Така предишният вицепрезидент Ангел Марин коментира скандалите около него, избухнали в медийното пространство заради помилванията.

Според него този шум се вдига, за да се прикрият по-важни скандали в България.

Ангел Марин помоли да не бъде свързван с Яне Янев. Лидерът на РЗС се закани да съди вицепрезидента на Георги Първанов, който обяви, че Янев лично е ходатайствал пред него безпринципно да помилва престъпник.

"Никога и по никакъв повод не съм се срещал с Марин и Първанов неофициално. Нито съм ходил по тъмна доба във вила "Калина". Всичките ми срещи с Първанов пък са били протоколирани", отвърна му Яне Янев в края на миналата седмица.

"Не мога да му попълвам паметта за какво е идвал и за какво е ходатайствал. Има регистрирани точно час и дата на това кога е поискал среща с мен. Може да кажа и кой го е довел. Но не ме завъртайте с човек, който използва неверни данни", беше категоричен днес пред bTV Ангел Марин.

Още по темата

По думите му има идея да бъде дискредитиран, защото не е одобрил доста молби за помилване и доста ходатайстване.

"Аз съм за публичност и откритост за всичко, свързано с помилванията, да се даде публичност на предложенията на затворите, на комисията по помилванията и на решенията на вицепрезидента, да се открият всички преписки, откакто съществува тази институция", заяви още Ангел Марин.

"Не е вярно, че съм пускал престъпници. Винаги съм гледал интереса на хората, които са извън затвора", коментира още предишният вицепрезидент.

Що се отнася до указа за назначаването му за втори мандат, Марин коментира, че той не е нужен.

"Няма нужда за втория мандат от такъв указ. Това е по мнение на юристите, които са ни консултирали тогава", обясни Ангел Марин.

Той обяви, че ще се занимава с обществена дейност, защото е постигнал своите върхове в кариерата като генерал от Българската армия и вицепрезидент, което било висок държавнически пост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: Ангел Марин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
10
 
! Отговори
АМ преди 12 години
"Ангел Рашков, син на ромския гангстер и менте благородник Цар Киро, е сред помилваните от генерал Ангел Марин близо 500 престъпници, гръмва днес "Всеки ден"! Грандиозният скандал тепърва ще се разраства заради чутовните подкупи, насочвани към "Дондуков" 2.Първородният син на Цар Киро например е платил 200 000 долара, за да се сдобие с амнистия, твърди всекидневникът. През 2003 г. вицето на Георги Първанов опрощава присъда от 12 години затвор на наследника на Киро ***."
57
12
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 12 години
Коментарите против Марин се пишат от такива *** като теб,които на една дума с пет букви, пишат думата с шест грешки! И при това имат претенции да дават просташки мнения за човек,на който дори и краката не заслужаваш да целуваш!
56
3
 
4
 
! Отговори
ДОБРЕ запознат преди 12 години
И двете спорни управления - Българско гражданство и Места за лишаване от свобода,са в щата на Министерството на правосъдието!Там са и комисиите,предлагащи указите в президенство.Това министерство управляваше и Маргарита Попова!Нещо повече,сегашната шефка на гражданството е кадър на Светла Даскалова,на която в годините на соца беше и секретарка и там завърши и право!ДАЛАВЕРИТЕ СТАВАТ В МИНИСТЕРСТВОТО И ЗА ГРАЖДАНСТВО И ЗА ПОМИЛВАНЕТО!
55
4
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
ПРАВ СИ - БКП = ГЕРБ, герберите търсят финасовата изгода за сметка на народа!!!
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги, когато някой некадърник се изкачи на висок пост в властта, започва да шуми колко лоши били предишните, за да отвлече вниманието ни от собствената си некадърност. Интересното е, че има хора, които се хващат на това даже и след като са им го прилагали повече от 2 години и половина.
53
2
 
4
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
до 61 - айде дай доказателства за тези във финансовото министерство или те е страх че могат да те осъдят за клевета.Писна ми от заклети червени *** които не виждат по далеч от носъси и макар и да значт че техните са убиици и бандити,вие ги изкарвате светци,а хората който се опитват да са честни ги заклеймявате като убиици,но на тва е способен само гнусна ченгесарска *** с промит мозък като вас драги ми слуги бесепарски и депесарски
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като се замисля ако е пуснал за 10г. 500 престъпника това прави по 50 на година. По времето на Първанов и Марин, престъпниците не ги ловяха въобще. Това ме води на мисълтта, че по4ти всеки заловен престъпник със сериозна присъда и досие е бил пускан на свобоа. Най вече убийци и наркоилъри - за да тормозят народа, а онези отгоре да си веят шапката.
51
3
 
7
 
! Отговори
mm преди 12 години
Мръсен нагъл плъх.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега Плевнелиев/Попова ще помилват ли престъпници - убийци, изнасилвачи, наркоплаьори, ...?
49
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако има нещо позорно около президентската институция, то това е начина, по който бяха "избрани" сегашните.
48
8
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Най-смешни са ми тези, които използват понятието "червени" или "коминисти" за хора от БСП - най-дясната партия в България след 1989-та година. Още по-смешно използването им за безпартийния Ангел Марин, който добре се справи с задълженията си. Около него не се шумеше, което се случва обикновено, когато някой си върши добре работата и обратното, ако някой е некадърен и не може да си върши работата, то той гледа около него да се шуми повече, един вид той работел и наивниците се хващат на въдицата.
47
7
 
3
 
! Отговори
По Зор преди 12 години
На умряло куче нож вади, казва една народна поговорка. Помилвал осъдени за тежки престъпления! Да, но така е навсякъде по света и това е ресор на вице-тата. В същото време, ковчежника Дянков раздава едни около 250 хил. лева на подбрани чиновници от финансовото министерство, а реакции почти няма. Страх ли ви е българи, защо не реагирате.Нямането май е само за този, който плаща всички сметки в държавата. Познахте кой, нали?
46
4
 
6
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Истината е, че Ангел Марин много внимателно използваше правото на помилване делегирано му от президента. Само сравнете какво беше при с предишните президенти - Желев и Стоянов - те пуснаха 5 пъти повече престъпници, отколкото Марин помилва. И това беше в началото след 1989-та, когато същите тези престъпници станаха основата на мафията в България.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хехе, тезата ясна, сценария слаб "той, лошия, помилвал престъпниците, тя, съвестната и добрата, преподписвала указите като министър, щото , разбирате ли, уважавала вицето и не й било удобно да не подпише"смях в залата
44
4
 
4
 
! Отговори
Цингафунгер преди 12 години
Уважаеми коментатори, не използвайте статиите (а дори и само думи от тях), за да изказвате омразата си към комунисти и др. За това, че не сте постигнали мечтите си, сте виновни вие и само вие. Или мечтите ви са били "взети назаем" от певачки и футболисти, или ви куца професионалната автобиография (обучението до средно е безплатно, моляяя). Сега е домокрация - действайте, а не плюйте! Ако искате ходатайство - право при управляващите. Разпечатайте си преди това плювните от тук. Успех!
43
0
 
2
 
! Отговори
До 50 преди 12 години
Номер 50, тео,какво значи "държавни престъпници"?И не пиши с главни букви - нечитаемо е!
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От самото начало най-гнусните *** в държавата плюваха по Първанов и Марин и гледаха да ги компрометират. То не бяха изнасилени архари и отстреляни малолетни, то не бяха мезонети и милиарди. БЕЗ НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО.Сега се заяли с помилванията на престъпници. Кого освен престъпниците да се помилва?Да се извадят списъците, да се видят кои са помилвани, какви са мотивите и кой ги е предложил за помилване, пък тогава да се плюе. Марин това и предлага.Ама слузта гейберастка вече плюе!
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 51,а ти откъде занеш, че е лъжец? По-вероятното е ти да лъжеш и клеветиш.
40
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 12 години
Писна ми да чета писаници на хора, които не мислят.Преди да пишете първо си помислете за следното - има ли в Конституцията текста даваш право на президента да упражнава правото на помилване? Второ, това право на помилване към кого се прилага към невинни или към престъпници? Трето, ако не ви харесва, че по Конститиция на президента е дадено правото да помилва, то насочете си гнева към хората, които са му дали това право и които могат да го отнемат - депутатите. А факт е, че Марин добре се справи
39
4
 
8
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
Тоя лъжец вече не е вице и вероятно скоро ще му се наложи да отговаря пред съда. Като нищо ще изкочат записи как е взимал подкупи за какво ли не. Иначе комуниста не би взел властта, ако няма лапачка.