Няма да преразглеждаме решенията на Марин, отсече Плевнелиев

ВАС е сезиран по въпроса, чакаме решението, допълни президентът
Обновена: 30 яну 2012 16:43 | 30 яну 2012 14:30,
101
Няма да преразглеждаме решенията на Марин, отсече Плевнелиев
Снимка: архив Булфото

Казусът с помилванията на бившия вицепрезидент Ангел Марин се преекспонира, категоричен бе държавният глава Росен Плевнелиев.

Скандалът избухна преди дни, след като стана ясно, че Марин е помилвал 533 осъдени престъпници, без да има издаден нарочен указ от предишния президент Георги Първанов за делегиране на правомощията му.

Настоящият вицепрезидент Маргарита Попова вече обяви, че през втория си мандат Първанов не е издавал такъв указ. Поне тя не го открила досега из документацията на "Дондуков" 2. 

Още по темата

Юристите от екипа на Марин са на мнение, че щом е имало такъв документ в първия мандат, то преиздаването му не е било необходимо, защото вицепрезидентът е действал в условията на "продължаващ мандат".

Президентът Плевнелиев уточни днес, че юристите са разделени на два лагера по въпроса с указа. Той обаче изясни, че преобладаващата част смятат, че преиздаване не е било необходимо.

Държавният глава заяви още, че от президентството ще изчакат решението на Върховния административен съд по въпроса.

ВАС е сезиран от адвоката на Константин Циганов (сочен за кръстник на една от най-сериозните руски престъпни групировки в близкото минало "Уралмаш") – Пламен Макавеев. Ангел Марин е отнел българското гражданство на Циганов през 2010 година.

Макавеев твърди пред в. "Монитор", че води делото с мотива, че Марин не е имал правото да взима подобни решения без издаден указ от президента.

Росен Плевнелиев каза още, че според юристите всички решения на Марин са обосновани.

Той обясни, че те не са инициирани еднолично от предишния вицепрезидент, а по-скоро са дело на Министерството на правосъдието.

Президентът категорично отхвърли възможността решенията на Ангел Марин да бъдат преразгледани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
2
 
! Отговори
Chicho преди 12 години
Dostoino povedenie na darjavnik.Tova ochakvat horata koito ne nadnichat v jaltata presa.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странджата не скача, а каца.
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото каже бат Бойко, отсече Плевнелиев
45
4
 
1
 
! Отговори
сборище преди 12 години
на безработни мързеливи бивши партийни секретари, които никога не са работили и сега, като останаха без работа ,не знаят какво да правят и безплатно упражняват стария занаят:)))))
44
5
 
7
 
! Отговори
Да се извинят ! преди 12 години
Да се извинят на ген. Марин: първо, кака Мара (Маргарита Попова), тележурналистите, всички писачи по вестниците, льльовците по форумите и всичката едно и двукопитна ***. Днес само Плевнелиев предугажда, че генерал Марин е следващия министър на отбраната ( от 2013 г.), когато премиер ще бъде Георги Първанов. Браво Росене, браво президенте !
43
0
 
7
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Мистър *** , защо си сам , куде е баба Яга ?
42
2
 
8
 
! Отговори
:) преди 12 години
Типичен ГЕРБ стил :) Пушилка и после нищо :)
41
0
 
10
 
! Отговори
ко стаа бе преди 12 години
Хората са казали "гарван , гарвану око не вади"
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Боко се хвалеше предизборно,че ще вкара Станишев и Доган в затвора,но после друга песен запя.Та и Роско."Гарван гарвану око не вади" е казал народът
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още с първия по сериозен случай за разрешаване и си пролича що за президент ще е росенка,веднага подви крачка и се наведе на бкп-бсп,а какви гръмки думи изрече в първата си брачна връзка пардон първите си стъпки редом с бойко,така де една улица ги дели влюбените гълъбчета,а пък вие комунисти,демократи,турци,*** и националисти,всичките са под прякото ръководство дами и г-да на ДС,не бъдете наивници,аз не гласувам от 97г.и ония казваха че Времето е наше ама нейсе....
38
2
 
11
 
! Отговори
22годин-тетека преди 12 години
22 годин по тая логика-"що да ги съдим предишните,я по-добре и ние да си накраднем!22 годин-тетека! А абдалите и глупаците да се карат по форуми и кръчми!
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мен ми е интересно примерно не друго, а що настоящото вице в качеството си на министър на правосъдието е парафирала указите за помилване, след като уж не били правомерно издадени ?и, полагайки си подписа, не е ли и тя в купа на "прегрешилите" ? щото ако ги е подписвала като неправомерно издадени, или не познава в достатъчна степен законите, или е считала, че са правомерно издадени
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как точно са инициация на министерство на правосъдието бе Росене, кой беше министър на правосъдието вземи го разследвай, а или си давай оставката.
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странджа, а ти скачаш ли? Или си червен?
34
12
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Роската запали плевнята на ***...
33
4
 
9
 
! Отговори
жоро преди 12 години
Абе , как няма да разглеждате , затова ли гласувахме за теб? Пресладване и съд до дупка за червено-синята мафия. най-добрите комунисти са мъртвите комунисти
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен.
31
5
 
9
 
! Отговори
нищо ново в БГ. преди 12 години
просто поредния предателски *** - но те и избор нямат и няма как да имат МАРИОНЕТКИТЕ НЯМАТ ПРАВО НА ИЗБОР !!!!! А този е безхарактерен мазник , на всичкото отгоре .
30
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единни в борбата за демокрадция! Константин Циганов и Росен Плевнелиев дружба от векове за векове!
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде де. Който не скача е червен.