Няма да преразглеждаме решенията на Марин, отсече Плевнелиев

ВАС е сезиран по въпроса, чакаме решението, допълни президентът
Обновена: 30 яну 2012 16:43 | 30 яну 2012 14:30,
101
Няма да преразглеждаме решенията на Марин, отсече Плевнелиев
Снимка: архив Булфото

Казусът с помилванията на бившия вицепрезидент Ангел Марин се преекспонира, категоричен бе държавният глава Росен Плевнелиев.

Скандалът избухна преди дни, след като стана ясно, че Марин е помилвал 533 осъдени престъпници, без да има издаден нарочен указ от предишния президент Георги Първанов за делегиране на правомощията му.

Настоящият вицепрезидент Маргарита Попова вече обяви, че през втория си мандат Първанов не е издавал такъв указ. Поне тя не го открила досега из документацията на "Дондуков" 2. 

Още по темата

Юристите от екипа на Марин са на мнение, че щом е имало такъв документ в първия мандат, то преиздаването му не е било необходимо, защото вицепрезидентът е действал в условията на "продължаващ мандат".

Президентът Плевнелиев уточни днес, че юристите са разделени на два лагера по въпроса с указа. Той обаче изясни, че преобладаващата част смятат, че преиздаване не е било необходимо.

Държавният глава заяви още, че от президентството ще изчакат решението на Върховния административен съд по въпроса.

ВАС е сезиран от адвоката на Константин Циганов (сочен за кръстник на една от най-сериозните руски престъпни групировки в близкото минало "Уралмаш") – Пламен Макавеев. Ангел Марин е отнел българското гражданство на Циганов през 2010 година.

Макавеев твърди пред в. "Монитор", че води делото с мотива, че Марин не е имал правото да взима подобни решения без издаден указ от президента.

Росен Плевнелиев каза още, че според юристите всички решения на Марин са обосновани.

Той обясни, че те не са инициирани еднолично от предишния вицепрезидент, а по-скоро са дело на Министерството на правосъдието.

Президентът категорично отхвърли възможността решенията на Ангел Марин да бъдат преразгледани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
21
 
! Отговори
посредствен лакей преди 12 години
Лафовете на леля Роска не са приказки на сериозен политик, а на един посредствен лакей, който говори само това, което се харесва на господаря му, в случая на кукловода му.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Великобритания, примери за помилване - Предсрочно бе освободен от затвора Кристофър Селман, от Тънбридж уелс, Кент. осъден на 5 години за убийството на едномесечната си дъщеря. Тя го ядосала с плача си, докато той е играел на компютъра. Последвал удар и бебето спряло да плаче завинаги. Причината е спиране на сърдечната дейност и мозъчен кръвоизлив. Mon, 30 Jan 2012
26
7
 
18
 
! Отговори
тривиални глупости преди 12 години
Плевелиев само повтаря изтърканите тривиални глупости на пожарникаря, защото не е в състояние да измисли свои собствени глупости!
25
7
 
12
 
! Отговори
с изтекъл срок за го преди 12 години
На снимката: куха тиква, с изтекъл срок за годност!
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ВАС е сезиран от адвоката на Константин Циганов(сочен за кръстник на една от най-сериозните руски престъпни групировки в близкото минало "Уралмаш") Пламен Макавеев."Aй, ай, ай. Гледйате какви хора се натресоха в президенството. А някои хора имаха илюзии, че ще се оправи това място. Хвани единият, удари другият...
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм изненадана, нито разочарована. Не съм и очаквала друго от него
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Росене не ги разглеждай да не се окаже, че твоето вице е оцапано до ушите, повече и от Марин, че и указ няма.
21
3
 
4
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
Сигурно няма да може да се стигне до никъде по този случай. И аз като вас не разбирам много от политика, че да мога да направя реална оценка, но зная, че не трябва да се плаши от ***. За тях само орехов прът и ликвидация. Това са убийци в *** кожи.
20
2
 
12
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
Росене, слушай внимателно и си записвай - няма да преразглеждаме решенията на Марин, отсече другарят Борисов.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ясно, щом се намеси министерство на правосъдието, кой беше министър хахахаха.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
18Ми да беше се допитал до юристи преди да беше започнал да плюе с Попова по Марин!:) *** нали герберите сте специалисти по всичко:)))
17
3
 
7
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Росен Плевнелиев ще подпише в първия си работен ден указите за отзоваване на дипломатите с принадлежност към бившата ДС (ОБЗОР)03 ноември 2011Хм май мина първия работен ден... и вие вярвате на този...
16
4
 
3
 
! Отговори
ТЕЖЪК преди 12 години
гнусното к-че ан--л ***--н си е обул железни *** неможеш да му го вкараш
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев се държи като почтен политик. Ако искахте истерия да си бяхте избрали Сидеров или Янето. Росен Плевнелиев каза още, че според юристите всички решение на Марин са обосновани. Тоест проверил е и като е видял че всичко е наред не желае да си изсмуква от пръстите, за да угоди на психясалата част от аудиторията в нашето гражданско общество. Поздравления за г-н Президанта.
14
5
 
7
 
! Отговори
ь преди 12 години
Само на мен ли ми отваря трудно страниците с коментарите ?!!??
13
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
какво ще прави с тая АСТА ? имал ли е посланика правомощия да подписва такъв документ ? че то след това няма да можете дори да цитирате Ройтерс или БиБиСи ??
12
0
 
9
 
! Отговори
AKTA преди 12 години
Ей , ДжурналиЗти , що си траете за подмолното приемане на ACTA бре михлюзи таквиз ?:DИмайте предвид ,че и вас ви засяга , оти нема да можете да копирате от руските и британски сайтове ежедневната помия като досега , ще трябва да си си напрегнете бъбречето в гз и да измисляте оригинални статии . :D
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Няма да преразглеждаме решенията на Марин, отсече Плевнелиев " - значи само гледаме да дигаме пушилка а? Ще видим в края на вашия мандат дали някой ще се сети да ги преброи!
10
9
 
3
 
! Отговори
язи преди 12 години
Абе това великодушие ще му се връща тъпкано, комунистите не пропускат да се заядат, а той се прави на светец
9
11
 
10
 
! Отговори
Осло преди 12 години
Кой е тоя,че ше ми дава наклон на ....Тоя е здраво независик-от него нищо нве зависи!Изчеей!!!*** комунистически дето изпра парата у Германия!Спел по паркингите и станал милинионер - и един мармот завиваше шоколад в калник от Москвич