Няма да преразглеждаме решенията на Марин, отсече Плевнелиев

ВАС е сезиран по въпроса, чакаме решението, допълни президентът
Обновена: 30 яну 2012 16:43 | 30 яну 2012 14:30,
101
Няма да преразглеждаме решенията на Марин, отсече Плевнелиев
Снимка: архив Булфото

Казусът с помилванията на бившия вицепрезидент Ангел Марин се преекспонира, категоричен бе държавният глава Росен Плевнелиев.

Скандалът избухна преди дни, след като стана ясно, че Марин е помилвал 533 осъдени престъпници, без да има издаден нарочен указ от предишния президент Георги Първанов за делегиране на правомощията му.

Настоящият вицепрезидент Маргарита Попова вече обяви, че през втория си мандат Първанов не е издавал такъв указ. Поне тя не го открила досега из документацията на "Дондуков" 2. 

Още по темата

Юристите от екипа на Марин са на мнение, че щом е имало такъв документ в първия мандат, то преиздаването му не е било необходимо, защото вицепрезидентът е действал в условията на "продължаващ мандат".

Президентът Плевнелиев уточни днес, че юристите са разделени на два лагера по въпроса с указа. Той обаче изясни, че преобладаващата част смятат, че преиздаване не е било необходимо.

Държавният глава заяви още, че от президентството ще изчакат решението на Върховния административен съд по въпроса.

ВАС е сезиран от адвоката на Константин Циганов (сочен за кръстник на една от най-сериозните руски престъпни групировки в близкото минало "Уралмаш") – Пламен Макавеев. Ангел Марин е отнел българското гражданство на Циганов през 2010 година.

Макавеев твърди пред в. "Монитор", че води делото с мотива, че Марин не е имал правото да взима подобни решения без издаден указ от президента.

Росен Плевнелиев каза още, че според юристите всички решения на Марин са обосновани.

Той обясни, че те не са инициирани еднолично от предишния вицепрезидент, а по-скоро са дело на Министерството на правосъдието.

Президентът категорично отхвърли възможността решенията на Ангел Марин да бъдат преразгледани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
0
 
! Отговори
teo преди 12 години
Росене, не се хващай на мафиотските продажни приказки на Гоце и Марин и не им ставай защитник, когато те не зачитат КОНСТИТУЦИЯТА!!! Тези червени мафиоти са готови да задраскат конституцията, само и само ДА СЕ СПАСЯТ ОТ ТОВА ДЪРЖАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!! Държавния глава - ПРЕЗИДЕНТА И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА трябва да спазват, а не да пренебрегват КОНСТИТУЦИЯТА!!! ИНАЧЕ, МАЙКО БЪЛГАРИО СПАСЯВАЙ СЕ ОТ ТАКИВА ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гей гарвану око не вади :)))
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, най-смисленото и логично изказване от излизането му на политическата сцена и точно за него ще го разсипете (то досега нямаше и за какво защото нищо не казваше). Макар че може би просто се е усетил или подшушнали какъв автоголов пас са му подали
85
0
 
0
 
! Отговори
наш преди 12 години
явно нещо много лошо сме направили на тоя свят за да сме прокълнати така .не може да е се така лошо и по лошо иии...незнам ..народ ли неструва господ гръб ли ни е обърнал ама е...по самолетитееее..ще го повтарям докато не видя по CNN че еостанал един българин и го търсят за зоопарка в сан диего
84
0
 
5
 
! Отговори
ггг преди 12 години
Каква е тази участ бе народе,какъвто и байряк да се развее,дръжката му все ти е отзад.Ех,народе,народе.
83
0
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЛОШО БРАТЯ - ЛОШО...- НА ЕДНАТА ***, КАЧИЛА СЕ ПРЕДИ НА ПАЛМАТА, ВИДЯХМЕ ЧЕРВЕНОТО ДУПЕНЦЕ ПОСЛЕДНИЯ ДЕН...- ДРУГАТА, ДЕТО СЕ КАЧИ СЕГА, НИ ГО ПОКАЗА ОЩЕ ПЪРВИЯ...- Е, ВИДЯХМЕ ГО... - И ТО Е КЪРВАВО ЧЕРВЕНО...И ТОЙ НИ КАЗА...:- ****Я - ЕБ*Н УБИТИЯ - УБИТ... МАЙНАТА И НА СПРАВЕДЛИВОСТТА.
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевналиев и ти ли Бруте защо ни предаваш.Поне още от началото се издаде.
81
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ХА-ХА-ХА...ЧЕ ЗАЩО ПРАВИМ ИЗБОРИ..."... - Юристите от екипа на Марин са на мнение, че щом е имало такъв документ в първия мандат, то преиздаването му не е било необходимо, защото вицепрезидентът е действал в условията на "продължаващ мандат".ЗНАЧИ НА ИЗБОРИТЕ СЕ ЯВЯВАТ ...- ПРЕЗИДЕНТА СРЕЩУ... ГЛУТНИЦА(СТАДО) КАНДИДАТИ ЗА ПРЕЗИДЕНТИ...АЙДЕ БЕ...
80
1
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ТО БИВА НАГЛОСТ, НО И ПЛЕВНЕЛИЕВ ТОЗИ СЧУПИ "НАГЛОМЕРА"...- ЗНАЧИ ЗАТВОРИТЕ СА... ПАНСИОН ЗА БЛАГОРОДНИ ДЕВИЦИ... И ТАКА 533 БЛАГОРОДНИ ДЕВИЦИ... НА СВОБОДА...ВСИЧКИ ГРОЗНИ ЕПИТЕТИ СА СЛАБИ ЗА ТАЗИ НИЗОСТ...- ЖИВОТА В СЕМЕЙСТВО С ИЗНАСИЛЕНА ИЛИ УБИТО ДЕТЕ Е АД..., АД... АД...!!!МАРИН СЕ ХИЛИ, КАТО ОЛИГОФР*Н..., А ПЛЕВНЕЛИЕВ ГО ПОДКРЕПЯ:"- Винаги съм гледал интереса на хората, които са извън затвора"****Я - ЕБ*Н УБИТИЯ - УБИТ... МАЙНАТА И НА СПРАВЕДЛИВОСТТА. ЧЕ ЗАЩО ПРАВИМ ИЗБОРИ...
79
0
 
0
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
ема решението е взето и края на мойто хапане се вижда ама вие оставащите ще се хапете до като сте живи.
78
1
 
2
 
! Отговори
гамбиян преди 12 години
Основната хипотеза е че ПЪРВАНОВ НЕ Е ИСКАЛ ДА ПОДПИШЕ УКАЗ,ЗАРАДИ ПОМИЛАНЕТО НА ЕДИН "БОС"В ПРЕДИШНИЯТ МАНДАТ БЕЗ НЕГОВО СЪГЛАСИЕ.А СЕГА Я ТИ БУЛКЕ СПАСОВ ДЕН.
77
0
 
2
 
! Отговори
Най после ! преди 12 години
Плевнелиев се осефери. Ето, днес той каза на кака си Мара, че не тя е президента. Нейното място е на втория етаж в сграда на "Дондуков" 2, до печката, боса и да бърка тенджерата. Някой я подлъга , че от нея става министър и вицепрезидент и тя веднага захапа на Марин.....указа. Ами да продължава да го хапе.
76
2
 
1
 
! Отговори
До 86 преди 12 години
Не се хапеш на правилното място. Отзад е по трудно. Опитай отпред. Ще останеш доволен.
75
0
 
11
 
! Отговори
наш преди 12 години
ееееее и тоя ни предаде.гласувах за него а сега се хапя за задните си части.по самолетитееее
74
1
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Ами в президентството нищо ново ! Какъвто Гоцко такъв и Роско. Новия *** прикрива стария ***.
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ли е най-важното, че медиите да ни занимават вече седмица стана?! В никакъв случай, не казвам, че не е важно, но все пак има си ВАС. Според мен г-н Плевнелиев и екипът му са достатъчно колегиални. Хубаво е институцията-Президентството визирам-да работи, не да вдига шум за институционалните си недоразумения и недоглеждания. Но ние сме си такива, комерсиализирани и пропагандирани.
72
0
 
8
 
! Отговори
докога??? преди 12 години
Ooooooooooooooooooooooh, putkooooooooooo (eng.)Оооооооооооооооооооооох, путкооооооооооо (бг.)
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
все още нищо не виждам за ACTAACTA е ПОДПИСАНА в тайна и продължава да е тайна!!!!
70
0
 
5
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Някой реши да се направи на света вода ненапита или да забие нож в гърба другиму, обаче си вкара автогол. Сега лекичко се ритат по кокалчетата. Както казват - едно е да искаш, друго е да можеш /но най-вече трябва да знаеш!/.....
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новата пионка на дондуков2 да не кажа к*ртизанка на бкп-дс