3 часа лакардии – шефове от МВР "осветлиха" случая "Перник"

Накрая депутатите не разбраха как е позволено на Чочо да се самоубие
Обновена: 31 яну 2012 21:33 | 31 яну 2012 19:13,
76
3 часа лакардии – шефове от МВР "осветлиха" случая "Перник"
Шефът на СДВР Валери Йорданов и главният секретар на МВР Калин Георгиев. Снимка: БТА

Повече от три часа продължи извънредното заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, по случайте „Перник“, „Мировяне“ и Скравена“.

На заседанието присъстваха и бяха изслушани министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, директорът на СДРВ Валери Йорданов, директорът на ГДБОП Станимир Флоров.

Заседанието се проведе при закрити врати, а след неговия край членове на комисията, предимно от опозицията, се оплакаха, че по случаите остават повече въпроси, отколкото дадените днес отговори.

Още по темата
"Стана ясно, че самоубилият се Стойчо Стоев-Чочо, когато е направил самопризнания, е записван чрез СРС, законът не позволява такъв начин за ползване на специални разузнавателни средства", заяви депутатът от ДПС Христо Бисеров.

Колегата му от Коалиция за България Михаил Миков каза, че поемните лица са били в коридора, а не в апартамента на Стоев, при условие, че по закон претърсванeто трябва да се извършва пред тях.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов заяви, че самоубийството на Стоев практически скрива реалните извършители на отвличането и убийството на Мирослава.

"На практика няма база, на която да бъде завършено това разследване", добави той.

"Аз се нуждая от време да си подредя нещата в главата. Твърди много беше информацията, аз още премислям отговорите", призна Костов.

Премиерът е прав когато казва: "Слава Богу, че не стана "Белите брези 2", заяви депутатът от левицата и бивш министър на вътрешните работи Михаил Миков.

"Как стана така, че за едно разкрито престъпление няма годни доказателства. Как стана така, че се извършват процесуално-следствени действия в нарушения на закона", зачуди се той.

И тримата депутати посочиха, че не е станало ясно дали полицаите са знаели, че Стоев има оръжия в дома си и защо те не са отнети.

"Трябва анкетна комисия за фактите", каза Миков и добави, че не бива да се прави опит чрез смесване на различни по естеството си случаи да не се стига до истинските факти.

Председателят на вътрешната комисия Анастас Анастасов посочи, че най вероятно ще бъде създадена временна анкетна комисия, която да изясни случая.

На излизане от заседанието МВР шефът Цветан Цветанов обяви пред медиите, че двама служители на ГДБОП са наказани заради смъртта на Стоев, а дисциплинарната проверка спрямо ръководителя на териториалното звено на БОП в Перник, е удължена.

Наказанието за единия от служителите е порицание, а за другия е писмено предупреждение, поясни вицепремиерът.

Цветанов обаче отказа да уточни защо точно двамата са били наказани. Главният секретар на МВР Калин Георгиев също не пожела да обясни каква е причината на двамата служители да бъде наложено наказание.

Попитан дали има достатъчно доказателства за случая в Перник за това кои са извършителите на убийството, вътрешният министър посочи, че наблюдаващият прокурор ще бъде по-конкретен.

В край сметка днес прламентарната вътрешна комисия се съсредоточи върху самоубилия се Чочо, другите два скандални случая с битото от полицаи семейство от Мировяне и за бития с електрошок заподозрян в село Скравена - остават за друг път, освен ако утре парламентът не реши да създаде отделни комисии, за каквито индидикараха днес и от левицата, и от десницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
18
 
2
 
! Отговори
герб преди 12 години
Цецо премиер.
44
1
 
28
 
! Отговори
коко преди 12 години
В МВР изгониха кадърните ,вече останаха физкултурници и пожарникари но не в пожарната а на ръководни длъжности в полицията.
43
4
 
16
 
! Отговори
ефрейтор от БА преди 12 години
Главният секретар на МВР Калин Георгиев, да не е взет в запас при Аню Ангелов. Защо ли е с генералски пагони?Нали е цивилен!То за това и така действат.Но нали е кум на Ц.Ц.
42
1
 
21
 
! Отговори
не е чудно преди 12 години
Какво да очакваме от ГЕРБ???Вече видяхме.
41
1
 
20
 
! Отговори
Кооператорка преди 12 години
"Самоубилият се Стойчо Стоев-Чочо, когато е направил самопризнания, е записван чрез СРС"... сигурно е направил нелицеприятни признания и са му предоставили възможност да се "самоубие". Какво ли съдържат СРС?Какви ли признания е направил Чочо.За да има акция на Полицията - трябва заповед на някой висше стоящ от МВР.Каква ли задача им е поставена?МВР действа май като ТКЗС. То какъвто министъра такива и подчинените.
40
0
 
12
 
! Отговори
? преди 12 години
Е какво да кажат като са *** като на тиквата гъ...о!?? Единственото им "достойнство" е,че му лижат подметките!!!
39
0
 
6
 
! Отговори
Един Бог знае... преди 12 години
Наистина ...всичко се крепи и основава на показанията на този Чочо, който вече не може да ги каже пак, а и преди това не ги е казал пред следовател- сиреч, не са официални и нямат сила в съда....или с други думи -излиза, че нямат никакъв свидетел и потвърждение на тази история от друго лице. В същото време излизат нови и нови подробности- онзи ден четох. майка и казава, че са изпратили на Борислав сим0карта от която да говори с тях?!
38
0
 
28
 
! Отговори
хит преди 12 години
Бе как един не каза нещо за *** Варна....Цуце,отверке,нали си ''полицай'' батка.Айде направи една показна акция *** пък била тя и в медиите...........мишоци!
37
4
 
32
 
! Отговори
123 преди 12 години
Щом една МУТРА и УБИЕЦ управлява държавата какво остава за съдиите?!
36
6
 
5
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Да са бяха изтрепали поне цялото нагло семейство. Намерили с какво да парадират и да се радват , че са известни. Ако не я беха удушили оная никой нямаше да ги знае.
35
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Случаят с Мирослава / Бог да я прости / е забатачен от всякъде ! Не виждам уважаващ себе си съдия , който да издаде осъдителна присъда спрямо Марио , единствено на показанията на един мъртъв вече свидетел! Поведенито на Великите антимафиоти е всичко друго , но не и професионално . Поне този с шарените пагончета трябваше да си хвърли оставката !
34
0
 
12
 
! Отговори
До 25 преди 12 години
В НПК изрично е упоменато , че решението на съда не може да се обосновава единствено на показания на анонимни свидетели и ли СРС .
33
2
 
5
 
! Отговори
of 33 преди 12 години
Това пък за Българския хелзински комитет е такава смешка, че само който не знае какво върши може да се върже,там са събрани от кол и въже а ла Мирослава Тодорова, а пък ако останалите призове са и били връчени от нейни колеги от ВАс ВКС и др. подобни протежета на Първанов, просто няма смисъл да се говори за това.Дърта комунистическа купена или посадена номенклатура.Това е тя,но за съжаление ,не само тя.
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Досъдебната и съдебната система ги претовариха изкуствено с чичови-лелини. Има си магарета, които да вършат работата, докато чичови-лелини се излежават по цял ден или уреждат срещу колко пари какво да направят. Магаретата получават средно три до пет пъти повече работа, отколкото другите.Според мен процентно нещата са около 60/40, но тези 40% са предостатъчни, за да се създаде лош образ и на останалите, които си обичат и вършат съвестно работата.Има все още свестни прокурори и съдии,но докога ли?
31
1
 
9
 
! Отговори
бате Любо преди 12 години
Нещо това самоубийство не е читаво. Твърде бързо стана и твърде бързо медиите замлъкнаха...
30
6
 
20
 
! Отговори
FBI преди 12 години
След 22 години Българската Комунистическа Партия (БКП=ГЕРБ) е отново на власт чрез МАНИПУЛАЦИЯ на вота!Президент е МАЗЕН КОМСОМОЛСКИ *** и то с неопределен пол Росен Плевнениев!Премиер е КОМУНИСТИЧЕСКА КЛОЗЕТНА ЧИНИЯ Гейко Борисов!Цялата местна власт е превзета от бивши военни, полицаи, спортисти и подобни *** на ДС! 25 % т.е. само уродливото население е гласувало за тези тъмночервени ИЗВЕРГИ (и то с манипулации)....Хора не се подвеждайте! Всички медии се държат от силовата групировка ГЕРБ=БKП=ДС и боса на българската комунистическа мафия БОЙКО БОРИСОВ!Взривът пред дома на журналиста Сашо Диков е дело на младежката организация на ГЕРБ по поръчка двата ИЗВЕРГА Бойко Борисов и Цветан Цветанов! Не забравяйте, че Бойко Борисов е:1. Все още член на БКП;2. Този изверг е репресирал и убивал десетки хора преди 10-ти ноември;3. Участвал е активно във възродителния процес;4. Ръцете му са изцапани с кръвта на десетки хора през 90-те години като организатор на силови групировки и бос на подземния свят;5. С помоща на ДС е извършена най-голямата манипулация в историята на Европейския съюз а имено приемането на групировката ГЕРБ=БСП в ЕНП!!!!6. Този изверг е готов да убие много хора и дори майка си да продаде (ако вече не го направил) за да може да се задържи във власта и да си направи на жертва пред Европейската делегация!Бойко Борисов и Цветанов са мозъка на т. нар. група "Наглите", която преди изборите отвличаше и убиваше хора за да набира пари за предизборната си кампания. Последната година се разигра един добре режисиран театър в който тези хора "уж" бяха заловени. Между другото на някой от тях вече е платено да излежат 1-2 годинки за пред хората. Да не говорим, че цялата държава е превзета от мафиотите и престъпниците на клана ГЕРБ, това са: ДАНС, ГДБОП, полицията. В ДАНС е намърдана дори *** на Цветанов! Да не говорим колко убииства са извършени 90-те години от мутрата Бойко! Да не говорим какво е правил като член на БКП 80-те години...Та какъв пример може да даде на децата това управление.
29
4
 
16
 
! Отговори
Истината! преди 12 години
ФАКТИ:1. М.Тодорова е завършила е СМГ с отличие! 2. Завършила е право в СУ с отличие! 3. Избрана е за шеф на ССБ! 4. Получавала е призовете "Юрист на годината" и "Човек на годината", втория присъждан от Българския Хелзински Комитет за 2011! 5. За забавените дела тя обясни в медиите колко са натоварени съдиите и каква е била лично нейната натовареност: за 376 работни дни тя е провела 218 заседания, разгледала е 230 дела и е написала 1 000 страници съдебни актове. Таааа, дали такъв професионалист, особено СЕГА, когато е под светлината на прожекторите ще си позволи да не спазва ЗАКОНА БУКВА ПО БУКВА!???
28
6
 
7
 
! Отговори
цялата ни преди 12 години
съдебна система е ала Мирослава Тодорова. И това е най-лесното ,което е направила, след като е крила дело за наркопласьор години наред. Това са пачки , с което трябва да си плати назначението на този пост на Красьо Черничкия. Майната й на справедливостта и имиджа на съдебната система.
27
1
 
4
 
! Отговори
Чуденко преди 12 години
На 25 - Да да, а един мармот си завиваше шоколада....мухаха муха...всичко ама не е ВСИЧКО а само разрешеното - справка ЗСРС...А аз къде, кога и какво съм завършил явно е много далеч от тъпата ти кратуна...Бачкай там кото ти каи шефа и не разсъждавай толкоз малоумно
26
1
 
2
 
! Отговори
Това преди 12 години
ли е работата на народните представители, да си чешат езиците по разни измислени парламентарни комисии и да се превръщат в разследващи органи. Те май постоянно си търсят начини за развлечение и забавление със всякакви лакърдии. Да се чудиш как Мая Манолова,Корнелия Нинова и Антон Кутев не са участвали да защитят честта на партията.Просто е срамно с тези комисии повече да хабят времето и да бягат от работата за която са избрани. Те са законотворци и ако няма да работят това, нямат работа там.