БСП се опълчи на идеите на Дянков за Сребърния фонд и БЕХ

ГЕРБ искат да потрошат средствата от резерва, скочи левицата
31 яну 2012 16:19,
157
БСП се опълчи на идеите на Дянков за Сребърния фонд и БЕХ
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

БСП ще се противопостави на заявките на министъра на финансите Симеон Дянков да използва Сребърния фонд и за приватизация на 25% от Българския енергиен холдинг, съобщи на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според него идеята на Дянков по отношение на Сребърния фонд е много рискова и безотговорна. Министърът предлага парите, с които след 2020 г. трябва да се покрива дефицитът в държавната пенсионна система, да се инвестират в български държавни ценни книжа (ДЦК), което сега е забранено.

Станишев коментира, че фискалният резерв е спаднал от 8,2 милиарда до 4,3 милиарда лева и две и половина години това правителство покрива бюджетни дисбаланси с наследството на предишния кабинет.

"Какво решение предлага Дянков - да се потроши каквото е останало от резерва, защото по закон Сребърният фонд е част от резерва, и това са 1,8 млрд. лева", коментира лидерът на БСП.

Възможно е тези пари не да натрупат лихва, а да "изгори" главницата и пенсионната система да се изправи пред сериозно изпитание, предупреди Станишев.

"Това правителство системно ограбва държавните предприятия. Първо иззема техния дивидент в бюджета. Просто се конфискуват техни средства, за да се кърпят дупки в бюджета. После се минава на бърза приватизация на ниски цени на ключови държавни участия в икономиката", посочи соцлидерът.

"Така беше с "Булгартабак", такова е намерението и за "Товарни превози" на БДЖ – най-важната и печеливша дейност на БДЖ. Така се подхожда и към Български енергиен холдинг. Пак с мотива, че нямат пари", допълни Станишев.

Според него това е "игра със стратегически негативни последици за България". Той напомни, че БЕХ, както и БДЖ са в забранителния списък за приватизация.

По повод изслушването във вътрешната комисия на представители на МВР, Станишев коментира, че от изявите на вътрешния министър става ясно, че няма намерения де се промени политиката в сектора за сигурност. Според лидера на БСП сме свидетели само на козметични мерки, които да притъпят общественото внимание.

"Не виждам основание да участваме в такъв театър", каза още Станишев по повод инициативата на ГЕРБ да създадат парламентарна комисия заради полицейското насилие.

Според него тази комисия ще е само за отбиване на номер от страна на мнозинството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
3
 
! Отговори
Руцифер преди 12 години
А бе, Кулов, пиши на кирилица бе човек. Разбери, никой няма да те чете.
114
4
 
0
 
! Отговори
rossen.kulov преди 12 години
132 Abe ti li shte mi govorish za izmenni4estvo. 22 godini te susipvat tihi4ko bez dori i da znaesh, no ti ne si vinoven za tova de. Ti si si ograni4en i do tolkova sa ti vuzmojnostite . Prosto nemojesh da razberesh neshto koeto ti e dale4 ot akula. Kato gurcite, pravitelstvoto si mul4i , dava im pari ush iskarani i nakraq kakvo se okazva??? Okradoha durjavata razdadoha kvoto imashe i sega 4akat otvun... A ne e li i tqhnoto pravitelstvo komunisti ??? Edni i sushti sa navsqkude...
113
3
 
0
 
! Отговори
rossen.kulov преди 12 години
Zna4i tezi BSP-ari izpolzvat kazanoto , posle go otri4at i go predstavqt po nai-loshiq vuzmojen na4in. Nito imat akul da se setqt za neshto, nito davat vuzmojni varianti i te. Samo kazvat ne e taka i nie ostavihme pari vie gi izhar4ihte. I poneje ima dosta hora koito nishto ne rabirat, vednaga im se vruzvat na akula ...
112
4
 
2
 
! Отговори
Руцифер преди 12 години
И ако това наричате градивна опозиция, здраве му кажи. Съсела и сие са априори винаги против. Така не се гради държава.
111
3
 
11
 
! Отговори
fssf преди 12 години
Станешка давай с теб сме.Разбии това мутренско правителство,че ни разсипа народеца.Защо гласувахте за тези мутри бе хора осъзнайте се .Срещу България се води политика на дискриминация и заличаване на Българския народ и държава от картата на света.Който гласува за Герб за мене изменник на народа.На следващите избори ако спечелят ГЕРБ това ще е пълното заличаване на Българския народ .Как може Дянков и тиквата да си играят така все едно залагат на покер Българските пари КОЙ ИМ ДАВА ТОВА ПРАВО
110
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишка, мачкай мутрите. Те разбират само от ритници.
109
4
 
3
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 12 години
Дон Балон решил един скучен зимен ден да се погрижи за страната си Балонленд и извикал своя малък съветник с голямата сянка Хер Флик.Дон Балон:-Да направим нещо за хората, според Мен Реформи например от 22г.няма? Хер Флик:-Разбира се и това съм го направил за Хората и извадил един голям лист от малкият си вътрешен джоб на сакото.Дон Балон изненадано взел листът и се замислил много над него, накрая се усмихнал тъжно и казал: -Хитър, много си хитър ти Хер Флик, като ято лисици, но докога?
108
2
 
1
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 12 години
ЕС и особено Холандия носи отговорност за България, защото Вие ни приехте в ЕС, а не ние Вас.Човекът е обществено животно.Цялата власт произтича от народа и никога не се връща към него.Правото на Свобода на Словото е над всичко - защото това е Началото и след това идва Действието, а след него Резултатът.Гражданите управляват чрез своите политици, а не обратното!Следователно над политиците трябва да има пълен, постоянен и прозрачен контрол от страна на Гражданите.У нас това вярно ли е? Ако е не - Как да стане това? За какво Гражданите избират и плащат на политиците си тогава? Лошо живеят тези, които смятат, че ще живеят винаги.Който изгуби честността си, не може повече нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат само законите там, където няма нравственост? Отначало ли е нищо(Резултатът) - и нататък нищо.Всичко само се изменя и нищо не се губи.Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е истината!
107
2
 
2
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 12 години
Човекът е обществено животно.Цялата власт произтича от народа и никога не се връща към него.Защо у нас "бюджетът" няма пари и няма да има?Защото у нас в бюджетният "сектор" са безсмислено "назначени" над 800000 човека, а трябва да бъдат десет пъти по-малко!Ако не бъде изпълнено основното правило за вярно съотношение между "активи-стойност-качество-ефективност-резултат" следва просто фалит.Защо у нас няма закон за фалит на физическо лице, а в целият ЕС го има? Кой има интерес от това? Защо има разплащания в брой? Защото са непроследими у нас, нали! И ето Ви огромна престъпност.Защо касовите апарати у нас на всеки "търговец" трябва задължително да има on-line "непрекъсната" връзка с НАП ? Никъде в ЕС го няма това, а ние сме първи за това.Кой има интерес от това? Който изгуби честността си, не може повече нищо да изгуби. Каква полза могат да донесат само законите там,където няма нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък нищо.Всичко само се изменя и нищо не се губи.Докогато това е истина,това ще е истината!
106
2
 
1
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 12 години
Човекът е обществено животно.Обществото е изобретило три способа да се държат хората в робство: насилие, пари и свобода.Цялата власт произтича от народа и никога не се връща към него.Политиците умеят да говорят дълго без да кажат нищо, служейки си с много лъжи, които представят за истина.В парламента половината от депутатите говорят за неща, които не разбират, а другата половина не разбира за какви неща се говори.Обещават ли Ви да превърнат мечтите ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността Ви в мечта.По-добре е да паднеш на лешоядите, отколкото на политици. Първите ядат мъртвите, а вторите живите. В Индия никой не знае броя на свещените крави, а у нас броят на свещените ***.Който изгуби честността си, не може повече нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат само законите там, където няма нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък нищо.Всичко само се изменя и нищо не се губи.Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е истината!
105
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подлогата - Дянков да си каже колко са му дали от ЧЕЗ, ЕВН и другите кожодери за да им разпродаде на безценица и малкото останало от българската енергетика.Симеончо - кажи си!
104
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво? Гласувахме за Борисов и ...получихме Костов, с цялата му костовизация!!! И във външната, и във вътрешната политика!!!
103
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ми е интересно как между 9 и 6 тука винаги е пълно с комунарски коментарчета, а след това - когато хората се върнат от работа положението винаги се обръща. Безработни ***.
102
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голема работаА кога ликвидирахте златния фонд, не ревахте, ссега ревете щото няма вие да се нагушите.като са рекли ще продадат и среброто и никой няма да разбере даже
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям праз........тез са толкова прости че е губене на време да ги коментир.......
100
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде опозиция, поне за това се организирайте. Подготвяната мафиотска кражба на Товарни превози, на БЕХ и защита на Сребърния фонд. Опитайте се да спрете сегашните крадци. Поне малко да ви се опростят вашите грехове. Не е нужно да се дораграбва България от един набеден за финансов министър. Обслужващ небългарски интереси. Ликвидатор на дребния и среден бизнес.
99
9
 
5
 
! Отговори
до анти ГЕРБ преди 12 години
дааааа държиш се като убоден, но просто истината тук се вижда и за да превъртиш окончанелно, прочети палците надолу, другарю, и прочети рейтингите на правителството и на партийните лидери от последното соц. проучване. Комунистите Станишев Първанов и Костов са на последно място, най-недолюбвани и няма да ти кажа кой е на първо, защото ще получиш инфаркт. Провери си сам.:)))))
98
7
 
13
 
! Отговори
Анти--ГЕРБ преди 12 години
Тревата я пасете ти и тебеподобните. Нямам предвид говедата - те са по-умни от герберастите.
97
15
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
комунисти, и във форумите вече сте смазани, защото народът е умен и не пасе трева, както си мислехте по времето на развития социализъм. Нали виждате обърнатите надолу палци и смешките по вашите любими лидери :))))))
96
5
 
15
 
! Отговори
Смахон Дянков преди 12 години
Ако не потроша последните пари на държавата няма да имам повод да взема външен заем и комисионните които вървят към него. Наивници. интересуват ме комисионните, не българите.