ГЕРБ не бягали от дебата по АСТА

Пускат за изслушване в НС Трайчо Трайков и Вежди Рашидов
Обновена: 1 фев 2012 10:53 | 1 фев 2012 10:53,
116
ГЕРБ не бягали от дебата по АСТА
Снимка: Reuters

ГЕРБ не бяга дебат и изслушване за споразумението АСТА, категоричен бе зам.-председателят на парламентарната група на управляващите Валентин Николов.

"Трябва да има дебат в обществото във връзка с написаното в това търговско споразумение", обяви той от трибуната в НС.

От три парламентарни комисии – комисията по култура, икономическата комисия и транспортната комисия, са внесли вече предложение за изслушване на двама министри – Вежди Рашидов и Трайчо Трайков.

Още по темата
30 яну 2012 17:04
252
"Да дойдат да ги изслушаме, но се преекспонират нещата във връзка с това подписване", подчерта Николов.

В доклада на министъра на икономиката било записано – упълномощава се постоянният представител на Република България в Япония да подпише споразумението при условия на последваща ратификация, уточни депутатът.

АСТА се изготвя повече от три години по инициатива на развлекателната индустрия. Споразумението предлага засилено международно сътрудничество, с което да се създадат законови стандарти за опазване правата на интелектуалната собственост. С две думи - ограничаване действията на интернет пиратството.

Според редица експерти обаче споразумението се превръща в изключителен инструмент за контрол и тотален надзор върху интернет. Сериозно притеснение идва и от задължението доставчиците на интернет да докладват каква информация се обменя в мрежата, независимо дали се отнася за музика, филми, книги или други данни, които са обект на авторски права.

"Не трябва да се крием от дебат по АСТА, той ще бъде повдигнат в ресорните комисии в присъствието на ресорните министри. ГЕРБ винаги действа с гражданското общество и аз ще поканя техни представители да присъстват на изслушването", повтори още веднъж Валентин Николов.

Депутатът от левицата Петър Курумбашев репликира, че няма подписан международен договор със "симпатично мастило", както се изрази днес Трайчо Трайков.

"Процедурата по обсъждане в НС трябваше да се случи, преди да се полага подписът", отбеляза той.

По-рано днес от "Атака" поискаха изслушването на министър Трайков за АСТА, но парламентарната шефка го отклони, защото не било внесено по надлежния ред.

"В Министерски съвет предложението е минало без какъвто и да е дебат и обосновка. Настояваме решително да дойде министър Трайков, за да даде обяснение", каза Павел Шопов.

Националистите настояха и за изслушването на премиера Бойко Борисов за споразумението АСТА.

"Искате, не искате, темата виси със страшна сила над българското общество. Ако не дадете възможност да стане дебат, ще стане по-лошо. Искаме да дойде министър-председателят, тъй като той е пряк отговорник. Настоявам да дойде министър-председателят в пленарна зала и да даде обяснение по тази точка", каза Павел Шопов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Д-ра е тук преди 12 години
"но се преекспонират нещата" абе вие от герб всички ли сте толкова ***? Всъщност нещата не бяха ясно до скоро а сега?Сега излиза че ако кажа нещо против някоя измамела ме фирма подлежа на санкции! Ако ретуитна пост на Юмито(настоящата президентша) пак съм подсъдим, защото не мога да докажа че тя ми е разрешила.И тоя пълен *** ми говори за преекспониране?
101
0
 
5
 
! Отговори
Адолф Гьоринг преди 12 години
Следваща стъпка са концлагерите. Ние ви наблюдаваме ! Стачка само срещу разрешение или по-точно ако ни отърва. Пенсия на 85 години. Мутромонопол и страх. Чалга, пак страх. Фалшива храна, стоки, жилищна среда. Тотална шуробаджанащина и корупция. Фалш във вся и всьо. Абе да попитам, българите защо намаляваме ? (Абе, къде е Батко ?!)
100
0
 
3
 
! Отговори
Наближава времето преди 12 години
Чип в главата и раз - дваа, раз-дваа....До тука беше свободното слово в интернет. Скоро ще сме като медиите - "независими", т.е от тях нищо не зависи защото пишат каквото им наредят
99
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Костов така лиза американски дупета, а сега едва влиза в парламента. ГЕРБ много да внимават да не стигнат до неговото положение! Народа не обича *** на чуждестранни дупета и *** на корпоративни интереси !Не на АСТА ! Не на цензурата и ограничаването на човешките свободи !
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прочетох статията препоръчана в пост 109 и си направих извода, че тая АСТА ще ни направи всички престъпници, ДОРИ И БЕЗ ДА ИСКАМЕ! Пример - слушаме музика неволно без авт. права от комшията?! Тогава ни грози затвор, но тъй като видите ли може и с парично безщетение да се избегне, то плащайте, ако нямате пари - имуществото! Ще се повишат цените на: лиц. софтуер, лекарства, консумативи, техника, здравеопазване ... или май на всичко! От там верижно се увеличават вноските!!! Няма да имаме право на глас против НИКОГО в Интернет(който май е пред разпад), това ще е също престъпление!!! Ха така, и това демократично ли е? Или е демократично да се подписва тайно, както и тайно се разрешава да се трови народът ти с кемтрейлс? С други думи - АСТА е АБСОЛЮТЕН КОНТРОЛ НАД ХОРАТА И НЕЧУВАН ТОРМОЗ, КОЙТО МНОГО ОЩЕ НЕ ГО ОСЪЗНАВАТ, КАТО МИСЛЯТ, ЧЕ ТОВА Е САМО ПРОТИВ НЕЛ. СОФТУЕР И СВАЛЯНЕТО НА ФИЛМИ! Това ми намирисва като това, че прасето ядяло ГМО царевица, следователно било прасе на Monsanto и трябвало да им се плаща данък!!!! Това изби рибата от всякъде! Че то по-лошо от Сталиново и Хитлерово време, взети заедно и вдигнати на безкрайна степен! САЩ се правят на ощипани булки, не искали да участват и пак чакат някой друг да го реши, а те да не са виновни! Време е да се осъзнаем и обществената ни активност да е по-голяма против тези меко казано заробващи и геноцидни проявления!
97
0
 
7
 
! Отговори
1984 преди 12 години
Е не е истина как лъжат - ЗА ДА ВЛЕЗЕ В СИЛА АСТА, Е НЕОБХОДИМО САМО: ДА ГО РАТИФИЦИРАТ 6 СТРАНИ, КОИТО СА ГО ПОДПИСАЛИ. И ПОСЛЕ НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД!Споразумението е съставено с брюкселска предпазливост - забележете, че се минава по механизма на ратификации от държавите-членки, а не на директно сближаване в областта на наказателното право, по отношение на което повечето държави са доста чувствителни. За сметка на това са достатъчни само 6 ратификации, за да започне да действа (вж. чл. 40 и 43).На всички, които все още не са осъзнали какво е АСТА, моля прочетете следната статия - SOPA, PIPA... ACTA!:webcafe.bg/id_838292527_SOPA_PIPA_ACTAТогава ще осъзнаете, че торентите и свободното споделяне на информация могат да се окажат най-малкия проблем впоследствие!СПОДЕЛЕТЕ ТОВА С ПРИЯТЕЛИ! ИСКАМЕ НЕЗАБАВНО И КАТЕГОРИЧНО ОФИЦИАЛНО ОТТЕГЛЯНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТЪРГОВСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ АСТА!
96
0
 
0
 
! Отговори
gtf преди 12 години
Има ли нещо, което тва правителство свърши както трябва, било на държавно, било на местно ниво ?Все едно да има дебат за шистовия газ - пълна глупост, много добре знаете, че 99.9% от грамотното население на страната е против...Само някой без акъл или с материална изгода (корумпиран) би се съгласил на подобна глупост !
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 103 Освен конц. лагери и mass graves, чрез пръскането на хората с БИОЛОГИЧНОТО ОРЪЖИЕ КЕМTRAILS в един момент ще се обяви ЕПИДЕМИЯ от някакъв си щам или вирус и ще последва ВСеобща задължителна имунизация, както през 1980 г. е станало в Конго - уж против полиемелит, и са ваксинирани принудително над 1,5 млн. души с ваксина, в която е имало животинско ДНК!?!?! Тя и до днес се прави така, макар че може и да е на раст. основа, но някои наречени илюминати, Нов Световен ред не искат това! Така пламва СПИН, в държава с военен режим тогава, от който до днес са загинали над 30 млн. и още 30 млн. са носители! Да си забелязъл, че все жив. грипове се въртят над хората? Тези илюминати са по-зловещи и от Хитлер, който пред тях е просто китка! Да искаш смърта на 6,5 милиарда хора! Да ги тровиш, разболяваш с ужасни болести, да ги ваксинираш излишно, да ги следиш без да ти мигне окото и затваряш за каквото ти дойде на акъла, т.е. за всяко нещо!!!! Просто нямам думи! И ние търпим това? Учудвам се, когато започнат да слагат минуси на тези жестоки истини, някои като кемтрейлса и в БГ, допуснат вече 6 години! Платените драскачи и слуги, да има ги и тях!!!! Жалко!! Защо го търпим? БГ и без това си отива като държава. Мълчание, тайнственост, задкулисие! Все американски приоми! Боже, до къде стигнахме! Какво падение, какъв упадък! Ще платим скъпа цена, вервайте ми!
94
0
 
4
 
! Отговори
Ein,Zwei,Polizei... преди 12 години
Тия световни и родни "демократи" дето ми проглушиха ушите,че видите ли в Северна Корея било военно-полицейски тип сталински комунизъм щото там нямало Интернет а само някакво местно подобие на Нета цензуриран от комунистите,сега се готвят да сътворят по-страшна полицейщина дори и от севернокорейската...!Хора бдете...!
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
admin-zasto mi cenzurira post nr 102?? Kakvo be nerednoto v nego? Ot 100 komentara samo edin e sprian-ZASTO??
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
llllll
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
98 ужасно си прав, и аз мисля също като тебе, че целта на АСТА не е толкова защита на авторското право, колкото повод да те вкарат в затвора и оттам в концентрационен лагер или смърт.. ако някой не е чувал може да прочете за летището в Денвър, лагерите Фема , и Джорджиа гайдстоунс
90
0
 
3
 
! Отговори
yuleto преди 12 години
Хора,който иска свобода в интернет,нека да подпише тази международна петиция
89
3
 
6
 
! Отговори
Тоталитарчиковска преди 12 години
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ОТНОВО ЗА :ГРАЖДАНИ ЗАЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НАБЪЛГАРИЯт.е за ГЕРБТе до това води милиционерщината.Не се оплаквайте това е началота на новата тоталитарна държава Северна Корея поне нямат интернет и са по добре - няма за какво да ги следят.Извинете забравих днеска Б.Б. е открил нов пътен възел в България. Да ние честит пътния възел - но за къде ли води той....
88
0
 
17
 
! Отговори
революция преди 12 години
ХАКЕРИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ - СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!!!!!!!!!!!
87
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целта на ACTA не е само да ограничи пиратството и фалшификациите. Тя е далеч по-друга - да има контрол над хората и безогледно и безпричинно да бъдат следени какво правят, с кого и какво говорят, какви са настроенията им спрямо управляващите, и мн. други ограничаващи свободата им. Ако е само да се използва лицензен софтуер и да не се теглят торенти с авторско право, ще го преживеем, но ако се касае за глоби, изземване на имущество и затвор за неясни неща? Авторско право - звучи добре, но зад него има други тъмни страни. Ако напишете mass graves arizona, или concentration camp в Youtube, (който ако бъде внедрен ACTA също ще претърпи промяна) ще видите ужасяващи неща! Покрай тях има и други истини за задкулисния живот на упр. този свят. Трябва да ги видите. Заедно с кемтрейлса, който е вече в цял свят!!! се провежда тотален геноцид над човечеството и евентуално последващия му контрол! Така човеците ще се редуцират като "раково образувание" до 500 000 000! Ясно написано на зловещия паметник Georgia Guidestones, намиращ се в страната на уж голямата демокрация САЩ на която слугуваме!!!
86
0
 
24
 
! Отговори
Б-АСТА! преди 12 години
По всяко време на денонощието някой, който е казал, че някой политик е лъжец или крадец ще бъде посетен от 20 барети.След като ти вземат компютъра и телефона ще имаш обвинения за няколко стотин години.АСТА е КРАЙ на СВОБОДАТА на СЛОВОТО! МИРИШЕ на НОВ ГЛОБАЛЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ!
85
0
 
23
 
! Отговори
зъл преди 12 години
91 Всъщност ако подобен закон се приеме и приложи за нула време ще идем на последно място по ползване на интернет в света :) За какво ще ми е да плащам интернет при положение, че ще имам право да влизам само в партийните сайтове на ГЕРБ :))) или да си вържа касовия апарат към НАП :)))
84
0
 
11
 
! Отговори
... преди 12 години
Всичко щеше да е що-годе приемливо, ако законите за авторски права защитаваха авторите... А те защитават единствено търговците. Всъщност според ACTA, ако автора понечи да си прочете произведението в интернет - отива в затвора.
83
1
 
21
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 12 години
ПЪРВО подписваме, а ПОСЛЕ сме готови да провеждаме дебати дали да се приеме? Тези ли са *** или нас ни вземат за такива?