ГЕРБ не бягали от дебата по АСТА

Пускат за изслушване в НС Трайчо Трайков и Вежди Рашидов
Обновена: 1 фев 2012 10:53 | 1 фев 2012 10:53,
116
ГЕРБ не бягали от дебата по АСТА
Снимка: Reuters

ГЕРБ не бяга дебат и изслушване за споразумението АСТА, категоричен бе зам.-председателят на парламентарната група на управляващите Валентин Николов.

"Трябва да има дебат в обществото във връзка с написаното в това търговско споразумение", обяви той от трибуната в НС.

От три парламентарни комисии – комисията по култура, икономическата комисия и транспортната комисия, са внесли вече предложение за изслушване на двама министри – Вежди Рашидов и Трайчо Трайков.

Още по темата
30 яну 2012 17:04
252
"Да дойдат да ги изслушаме, но се преекспонират нещата във връзка с това подписване", подчерта Николов.

В доклада на министъра на икономиката било записано – упълномощава се постоянният представител на Република България в Япония да подпише споразумението при условия на последваща ратификация, уточни депутатът.

АСТА се изготвя повече от три години по инициатива на развлекателната индустрия. Споразумението предлага засилено международно сътрудничество, с което да се създадат законови стандарти за опазване правата на интелектуалната собственост. С две думи - ограничаване действията на интернет пиратството.

Според редица експерти обаче споразумението се превръща в изключителен инструмент за контрол и тотален надзор върху интернет. Сериозно притеснение идва и от задължението доставчиците на интернет да докладват каква информация се обменя в мрежата, независимо дали се отнася за музика, филми, книги или други данни, които са обект на авторски права.

"Не трябва да се крием от дебат по АСТА, той ще бъде повдигнат в ресорните комисии в присъствието на ресорните министри. ГЕРБ винаги действа с гражданското общество и аз ще поканя техни представители да присъстват на изслушването", повтори още веднъж Валентин Николов.

Депутатът от левицата Петър Курумбашев репликира, че няма подписан международен договор със "симпатично мастило", както се изрази днес Трайчо Трайков.

"Процедурата по обсъждане в НС трябваше да се случи, преди да се полага подписът", отбеляза той.

По-рано днес от "Атака" поискаха изслушването на министър Трайков за АСТА, но парламентарната шефка го отклони, защото не било внесено по надлежния ред.

"В Министерски съвет предложението е минало без какъвто и да е дебат и обосновка. Настояваме решително да дойде министър Трайков, за да даде обяснение", каза Павел Шопов.

Националистите настояха и за изслушването на премиера Бойко Борисов за споразумението АСТА.

"Искате, не искате, темата виси със страшна сила над българското общество. Ако не дадете възможност да стане дебат, ще стане по-лошо. Искаме да дойде министър-председателят, тъй като той е пряк отговорник. Настоявам да дойде министър-председателят в пленарна зала и да даде обяснение по тази точка", каза Павел Шопов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Traicho Traikov i Vejdi Rashidov... hahaha tova li sa internet specialistite na Bulgaria? Na tiq IQ-to im e kolkoto na kartof! 6te ni varnat v kamennata era tezi tapanari.
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е още ли вЕрва някой на така наречената (западна демокрация) и евро-атлантически (ценности) всеки мислещ човек вече вижда ,че на нас ни готвят циониска диктатура с повсеместен контрол ,вече няма място сто без камери, медиите освен интернет са единствено да ни зомбират с циониската пропаганда с тази АСТА готвят тотален контрол на последната независима медия -интернет и след като започнаха да чипосват кучетата ,скоро ще започнат и нас
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички БЪЛГАРИ сме обсебени от "СТОКХОЛМСКИЯТ СИНДРОМ" т.с жертвата започва да обича мъчителя си !!!
59
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 12 години
ГЕРБ май ***, а ?п.с. не че е нещо ново насирането, но ...
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами ходете по кината да си давате последните пари та да могат те да си копуват я островче я водопадче,ходете бе ,аз на кино не ходя само на театър поне си давам парите за БГ култура.
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦИОНИСКАТА *** -САЩ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз мисля,че с този проект настъпиха котенцетооо.До сега хората имаха екстри и това малко или много ги караше фа са пасивни.Стоиш си на топло ровиш се из нета теглиш си музичка филмчета, дет се вика дреме ти.А вземете ги тези неща и ше видите кво ше стане в световен мащаб .21.12.2012 идва и няма да е края на света а края на една алчна и човекомразеща система наречена КАПИТАЛИЗЪМ.
55
0
 
22
 
! Отговори
!!!! преди 12 години
РАТИФИЦИРАЙТЕ ACTA И СТЕ ПЪТНИЦИ!!
54
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
направо ми се плаче като си помисля, че Анжелина Джоли няма да може да купи втори водопад на Б. Пит !
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Уорлик се махне от България всичко ще е ОК! Той е тъпака, който ни пробутва "хамериканските пайове".
52
0
 
18
 
! Отговори
цък преди 12 години
ВЪН ХИЛАРИ ОТ БЪЛГЖАРИЯ! ВЪН УОРЛИК ОТ БЪЛГАРИЯ! ВЪН ОБАМА ОТ БЪЛГАРИЯ!
51
2
 
24
 
! Отговори
Йордан преди 12 години
Тея хора луди ли са, нарушавали сме били интелектуалната собственост, ами при условие че един билет за кино е от 9 до 12 лева, а интернета който плащам е 18 лева, няма да тегля ли? Да ни увеличат заплатите че да си позволяваме киното и оригинални дискове с музика и филми и няма да се тегли. Твърдо съм против забраната... ако ми увеличат заплатата - да, ама иначе - ще си тегля и даже ще ги съдя ако дойдат до нас да ми вземат лаптопа.
50
1
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ПЪРВО БЕШЕ ОНАЗИ *** НОНА КАРАДЖОВА С ГМО, ПОСЛЕ ОНЗИ *** ТРАЙКОВ С ШИСТОВИЯ ГАЗ, А СЛЕД ТОВА И С АСТА! ТО БИВА, ТО МОЖЕ , АМА ТОВА НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА. ВЕРНО, ЧЕ ГНУСНИЯ И МАЗЕН УОРЛИК ВСЕ ОЩЕ ТЪПЧЕ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ И РАЗДАВА РАЗНИ КОМИСИОННИ, АМА АДЙ ВЕЧЕ СТИГА ТОЛКОВА! ТО БИВА АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ ДА СЕ НАЛАГАТ В БЪЛГАРИЯ, АМА ЧАК ПЪК ТОЛКОВА! И ЕСТЕСТВЕНО ВСИЧКИТЕ СА В ОГРОМЕН УЩЪРБ НА НАРОДА! НАГЛО, ТЪПО И БЕЗЗУМНО ОТ СТРАНА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!
49
0
 
23
 
! Отговори
СВОБОДААААААААА преди 12 години
КАДЕ Е УОРЛИК ДА НИ СВЕТНЕ ЧЕ СМЕ В ГРЕШКА,БОЙКО АДЙЕ БЕ, КАРАЙ ГО ВЪВ БТВ ДА ПРОПАГАНДИРА
48
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Америка е злостен враг на България?Доказателства ли?Американският план Ран-Ът за унищожаване на българите, ГМО - на кого?, шистовия газ - на кого?, сега като дойде ГОСПОДАРКАТА - за какво?Който има нещо под шапката да мисли!
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като идва Килърито да я посрещнем с *** и да изгорим американското знаме, да и спретнем едн пролет посред зима, стягайте се хора на война.
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
управленците пак се наАКТАха
45
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И това ще отменят като шистовия газ. ГЕРБ поне се вслушват в мнението на обществото. Кои от предишните щяха да обърнат внимание на такива протести? А тези, да, действат прибързано, но после си коригират действията.
44
5
 
11
 
! Отговори
. преди 12 години
Ама къв народ сме, търпим да ни държат на мизерни заплати , да ни тормозят *** , да ни лъжат с ток и парно , да избиват децата ни и какви ли още не безобразия , а скочихме като опарени за нета , не че е маловажно , ама на фона на другите неща ...
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
VIVA ATAKA VIVA VOLEN