ГЕРБ не бягали от дебата по АСТА

Пускат за изслушване в НС Трайчо Трайков и Вежди Рашидов
Обновена: 1 фев 2012 10:53 | 1 фев 2012 10:53,
116
ГЕРБ не бягали от дебата по АСТА
Снимка: Reuters

ГЕРБ не бяга дебат и изслушване за споразумението АСТА, категоричен бе зам.-председателят на парламентарната група на управляващите Валентин Николов.

"Трябва да има дебат в обществото във връзка с написаното в това търговско споразумение", обяви той от трибуната в НС.

От три парламентарни комисии – комисията по култура, икономическата комисия и транспортната комисия, са внесли вече предложение за изслушване на двама министри – Вежди Рашидов и Трайчо Трайков.

Още по темата
30 яну 2012 17:04
252
"Да дойдат да ги изслушаме, но се преекспонират нещата във връзка с това подписване", подчерта Николов.

В доклада на министъра на икономиката било записано – упълномощава се постоянният представител на Република България в Япония да подпише споразумението при условия на последваща ратификация, уточни депутатът.

АСТА се изготвя повече от три години по инициатива на развлекателната индустрия. Споразумението предлага засилено международно сътрудничество, с което да се създадат законови стандарти за опазване правата на интелектуалната собственост. С две думи - ограничаване действията на интернет пиратството.

Според редица експерти обаче споразумението се превръща в изключителен инструмент за контрол и тотален надзор върху интернет. Сериозно притеснение идва и от задължението доставчиците на интернет да докладват каква информация се обменя в мрежата, независимо дали се отнася за музика, филми, книги или други данни, които са обект на авторски права.

"Не трябва да се крием от дебат по АСТА, той ще бъде повдигнат в ресорните комисии в присъствието на ресорните министри. ГЕРБ винаги действа с гражданското общество и аз ще поканя техни представители да присъстват на изслушването", повтори още веднъж Валентин Николов.

Депутатът от левицата Петър Курумбашев репликира, че няма подписан международен договор със "симпатично мастило", както се изрази днес Трайчо Трайков.

"Процедурата по обсъждане в НС трябваше да се случи, преди да се полага подписът", отбеляза той.

По-рано днес от "Атака" поискаха изслушването на министър Трайков за АСТА, но парламентарната шефка го отклони, защото не било внесено по надлежния ред.

"В Министерски съвет предложението е минало без какъвто и да е дебат и обосновка. Настояваме решително да дойде министър Трайков, за да даде обяснение", каза Павел Шопов.

Националистите настояха и за изслушването на премиера Бойко Борисов за споразумението АСТА.

"Искате, не искате, темата виси със страшна сила над българското общество. Ако не дадете възможност да стане дебат, ще стане по-лошо. Искаме да дойде министър-председателят, тъй като той е пряк отговорник. Настоявам да дойде министър-председателят в пленарна зала и да даде обяснение по тази точка", каза Павел Шопов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ВЪВ НЕТА ЗАПОЧНА,ТОВА Е НОВ ВИД ТОТАЛИТАРИЗЪМ
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сейте картофи бе плебеи.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСЕКИ АВТОР МОЖЕ ДА ПРОДАВА;НА ФИЛМОВИТЕ КОМПАНИИ И ОТ ТЯХ ДА ЧЕКА ПРИХОДИ,ИЛИ ДА ПРОДАВА ЗА 1ЕВРО ПО ИНТЕРНЕТ,ЗАЩОТО АКО АЗ СИ КУПЯ ДВД С ФИЛМ И ГО СПОДЕЛЯ,КАТО ТОРЕНТ С ПРИЯТЕЛИ Е СЪЩОТО АКО АЗ ДАМ ДВД-ТО НА ПРИЯТЕЛИ ДА СИ ГО ГЛЕДАТ НА ТЯХНОТО ВИДЕО,ТО ТОГАВА ЗА КАКВИ АВТОРСКИ ПРАВА ИДЕ РЕЧ,А НЕ КАЖЕТЕ ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ЦЕНЗУРА ВЪРХУ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И ИЗЯВАТА НА ВСЕКИ ЧОВЕК,ЗАЩОТО ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС Е АВТОР НА НЕЩО НЕПОВТОРИМО,КАТО ДЕЦАТА НИ НАПРИМЕР ИЛИ КЪЩИТЕ НИ ИЛИ СТИХОТВОРЕНИЕ И ПР.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ предават и продават българите, те са национални ПРЕДАТЕЛИ !От ГЕРБерския слугинаж в Народното събрание зависи дали да мине.На изборите гласувайте за всеки друг, но не и за ГЕРБ!
18
0
 
20
 
! Отговори
политиците са говеда преди 12 години
То кога в България е имало дебат?Кога е имало референдум?Кога е имало умни политици?
17
1
 
15
 
! Отговори
Император Тиквий 1ви преди 12 години
Няма да ме ядосвате много щото ....на инат ще ратифицирам ей!Плебеи с плебеи те му!
16
0
 
14
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
ACTA и SOPA са основно механизъм за СПЛАШВАНЕ и избирателна разправа с неудобни. Нито един закон не е изгоден на тази индустрия, защото сплашването и се крепи на митове за милиарди загуби. Когато ACTA влезе в сила ще излезат и реалните "загуби" 000.001 милиарда и 000.001 от тях ще отидат до самите творци. По-вероятно ACTA да не бъде приета и да служи само за оправдание, "не приехте закона затова търпим загуби". След подходящи корекции би могло да се получи добро решение, както кмета на едно населено място натири лакомниците от Мюзик Аутор да си търсят правата от менъджерите на групите (като ги знам какви са им менъджерите тотално са им отсвирили претенциите). В интерес на истината има издателства в България и по света в крак с технологиите - pcworld например. От години чета в Интернет и си плащам за US изданието. Причината е много банална. Когато се абонирах за печатното издание първият броий дойде в началото намесеца неразпечатан. Следващите пристигаха с месец(и) закъснение и все разпечатани. Дано тези от БП да са се ограмотили, но като гледам до къде са я докарали сигурно не са и продължават да се оглеждат какво да чопнат от пратките .
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо подписали споразумението и после казали на хората "дебатирайте".Ей мръсни комунисти!Какво да дебатираме?Това е все едно да те осъдят на смърт и след това да ти кажат "а сега имаш право на защита и адвокат".***, глупави, ГРОБари.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имате към 170дена грубо казано! Помислете си!Не знам дали Ви е ясно господа "управляващи" ама протестите те първа започват.
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко реши, че подписвайки, този път не на инат, а тайно, ще убие с един куршум два заека - ще се подмаже на задокеанските си *** господари и ще си осигури тотално следене на Нета под претекст, че спазва споразумението. Да си оттегля подписа докато е време, иначе сам ще си ритне столчето...
12
1
 
17
 
! Отговори
askhole преди 12 години
ГЕРБ , за съжаление, продължават негативната тенденция на всички правителства досега- не уважават избирателите си и народа, приемат закони и подписват договори тихомълком. Като не бягат от дебат, защо подписаха скришом договора и се опитаха да го потулят?!!! А колко ли още такива договори са подписали, без да знаем и за наша сметка?!!
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боли ме фара кФи дебати кФи 5лева. За мен тия са Аут вече, то се видя че правят каквото си искат за да земат кинти от хамериканците и ако много се раздуха работата - дебати... Ало Да не сме в ЦИРКА !??!!??!?!???
10
1
 
18
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
Във връзка със всички простотии направени, внесени и подписани до сега от ***.оидите от ком. партия ГЕРП, ще перифразирам Христо Стоичков:Христо Стоичков и МухоБойко Борисов ПО-ГЛУПАВИ ОТ ТОВА СЕГА НЕМОГАТ ДА СТАНАТ..., НО ВТОРИЯ ОТ ДВАМАТА ПО-БОГАТ ДА...САМО ТРЯБВА ПРОСТАЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ, ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ИЗБИРАТ...П.П ЧЕСТИТА ТИ НОВА ЦЕНА НА БЕНЗИНА И ДИЗЕЛАКОНГРАЧУЛЕЙШЪН!!!
9
0
 
27
 
! Отговори
еретик преди 12 години
Нелегалният (безплатен) софтуер през последните 20 години подпомогна значително компютърното ограмотяване в бедна България. Затова бих издигнал паметник на интернет пиратството
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 2Много си добър! :)) Адмирации за текста!
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-скоро трябват оставки, а не дебати !
6
3
 
33
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
ГЕРБ не бяга дебат и изслушване за споразумението АСТА, категоричен бе зам.-председателят на парламентарната група на управляващите Валентин Николов."Трябва да има дебат в обществото във връзка с написаното в това търговско споразумение", обяви той от трибуната в НС.И КАКВА ИЗЛЕЗЕ ТЯ:ОТМЕНЯТ ЕДНОЛИЧНО ПОДПИСАНОТО ОТ ТЯХ САМО ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА - ИДВА ПРОТЕСТ...ВДИГАТ ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ - ПРОТЕСТ...ПОДПИСВАТ ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ - НАРОДА НА ПРОТЕСТ...ПОДПИСВАТ ЗА АСТА - ПРОТЕСТ...ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ПРОТЕСТИ, ЕДИНСТВЕНИЯ ВЪЗМОЖЕН НАЧИН Е ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ДРАЗНИТЕЛЯ - СИРЕЧ ДА ИЗРИНЕМ МРЪСНАТА МИЛИЦИОНЕРСКА *** ОТ ***, НА ПЪРВИТЕ ИЗБОРИ ДЕТО НИ ПРЕДСТОЯТ......ИНАЧЕ, ЩЕ НИ ЗАЛИВАТ САМО С ПОДПИСАНИ ОТ ТЯХ ГЛУПОСТИ!!!КОНГРАЧУЛЕЙШЪН
5
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв дебат на тайно подписване дебат ли му се вика вече герб са диктатори *** махайте се некадърници
4
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
искам да спре завинаги интернета
3
0
 
31
 
! Отговори
)) преди 12 години
хихи ами като изслушват по въпроса тоя изтъкнат спец Рашидов нека преди това да му дадат едно РС и да го накарат да го включи - че тогава да го питат квото и да било ....