Криминално проявен - с 3 оръжия от МВР

Не е ясно защо оръжието не е било отнето на Стойчо Стоев-Чочо
1 фев 2012 06:56, Елка Василева
59
Криминално проявен - с 3 оръжия от МВР
Снимка: архив, Булфото

Разрешително за два пистолета и нарезна карабина е получил от полицейската служба КОС в Перник криминално проявеният Стойчо Стоев-Чочо, признал за убийството на Мирослава. Това стана ясно вчера след заседанието на вътрешната парламентарна комисия, на която бяха изслушани вътрешният министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев и шефът на ГДБОП Станимир Флоров за случая “Перник” и полицейското насилие, пише “Труд”.

“Не получих ясен отговор, след като в МВР има база данни за законно регистрираните оръжия, направено ли е проучване с какво оръжие разполага този човек? Такава проверка отнема 5 минути. Премиерът Борисов беше прав, като каза: “Слава Богу, че не стана “Белите брези” 2!”, заяви депутатът от БСП Михаил Миков, бивш вътрешен министър от кабинета “Станишев”.

Още по темата

Христо Бисеров от ДПС нарече “странно” това, че Флоров и Калин Георгиев не са могли да обяснят дали полицаите от ГДБОП, влезли в дома на Чочо, са знаели, че той има три оръжия. “Главният секретар каза, че ще ни изпрати този отговор писмено. Той дори не можа да отговори дали вътрешната проверка по случая е проучила това обстоятелство. Ако те не са знаели, това е грубо нарушение на процедурите. Ако са знаели обаче, нещата стават много по-сериозни”, смята Бисеров.

“Не стана ясно защо оръжието не е било отнето”, потвърди и шефът на ДСБ Иван Костов. Той сподели притеснението, че “това самоубийство ли е, какво е”, практически скрива реалните извършители. “От МВР твърдят, че имат някакви доказателства, но не знам дали те ще издържат в съда”, допълни Костов и заяви, че са ги залели с неясна информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: Стойчо Стоев-Чочо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
41
 
! Отговори
охрана преди 12 години
*** косаджийте. Мен ме проучваха и гледаха под лупа 4месеца , а престъпниците имат даже и по две, въпреки , че това се дава по изключение. Дори шефа на охранителна фирма не са му разрешили два пистолета. Нас ни е страх да извадим оръжие при самоотбрана , а тоз е сплашвал хората с тях. Това е пълно безобразие.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всичко си има някакви граници...
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не било ясно дали знаят или не, че им е в базата данни ?!?!? явно ни мислят за някакви австралопитеци или още по-древни и немислещи, а това вече не само е дразнещо, но и много, много обидно
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"нарезна карабина"Че това си е автомат Калашников. С Калашников се охраняват амфетите на тиквата.
3
0
 
49
 
! Отговори
Дам преди 12 години
Ако дори и за миг някой е повярвал ,че въпросния Стойчо - Чочо се е самоубил ... Полицията само се уплита все повече в лъжите , корупцията и престъпленията си! Донякъде добре , че лъснаха така здраво. 53000 неграмотни кияци ,помагащи на престъпниците и още не знам колко съдебен апарат ,пускащ ги предсрочно... Това ако не е престъпление срещу народа ,не знам кое е !!!
2
2
 
49
 
! Отговори
истина преди 12 години
Дадено му е да охранява ...АМФЕТАМИНИТЕ ...в гр.Перник в които е замесена милицията и правителството това е цялата истина !!!!
1
0
 
54
 
! Отговори
от Канада преди 12 години
Реформите в България е наложително да започнат от МВР.