Паси иска да пратим наш космонавт с екип на НАСА

Трябва да си сътрудничим със САЩ в космическите дела, смята ексминистърът
Обновена: 2 фев 2012 15:20 | 2 фев 2012 15:12,
160
Паси иска да пратим наш космонавт с екип на НАСА
Соломон Паси (д) разговаря с американския посланик Джеймс Уорлик. Снимка: архив, Булфото

Президентът на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър Соломон Паси предложи да изпратим български космонавт с екип на НАСА в орбита.

"Ако правителството наистина не може да формулира приоритетите си в Америка, бих предложил нещо друго, което може би не е толкова структурно важно, но е особено видимо и би било логично продължение на десетилетните български традиции. Това е изпращане на български космонавт с екип на НАСА в орбита", обясни Паси в интервю за БТА.

"Сътрудничеството между България и САЩ в областта на космическите дела би трябвало да доведе до нови форми на интеграция в новите технологии. Това е нещо, от което България истински се нуждае", допълва той.

Той коментира и свалянето на американските визи за българите.

"Това наистина е добро да се  случи, но аз в никакъв случай не мога да го нарека космически приоритет. Това е един технически въпрос, който беше редно за 10 години да бъде решен", посочи Паси.

Нещо повече, преди 10 години той звучеше революционно и невероятно, докато днес огромна част от европейските държави се радват на такава облага. Това, че ние я нямаме, говори много повече за некадърност на преговорите от наша страна, отколкото за американско нежелание", коментира Соломон Паси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
3
 
! Отговори
До 85 преди 12 години
Какъв клуб на богатите бе? Ние сме там не за да станем богати, а за да ни използват.А и защо сме влезли вътре - за да ни подритват, цицат, яздят и да им прислужваме ли?Мерси за тази "благодат" - огледай се наоколо, за да видиш резултатите от това влизане.
76
0
 
1
 
! Отговори
До 82 преди 12 години
Не се демонстрирай като идот!Няма нищо общо между владиците и християнството. Те са преходни, то не е.Освен това, не се знае владиците, които са имали досиета, дали са направили чак толкова големи вреди за България, като например индивида, за който е статията.Едва ли има голяма разлика между агентите на ЦРУ и агентите на ДС. Но е крайно неприятно да гледаме как агентите на ЦРУ, облечени в бяло, замерят с кал който им е неугоден. Но и на тях ще им лъснат безобразията. Нека видим кой кой е...
75
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бъди си колкото искаш отвратен , но именно той заговори пръв за влизането ни в НАТО и ЕС , тоест в клуба на богатите и ние барабар Петко с мъжете и в момента благодарение на тези две организации в момента нещо се случва в България иначе щяхме да и бъдеме една глуха балканска провинция още по бедна и без абсолютно никаква перспектива. Не очаквам да ме разбереш , но съм длъжен да го кажа.
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този, дето се е понавел за да целуне Уорлик (а може би за друго?!?), как не го е срам да разнася насам - натам, гадната си физиономия?Достатъчно много поразии направи, да си седне на *** и да си харчи парите, без да ни досажда с мъдростите си и съвети, които никой не му е искал!
73
1
 
2
 
! Отговори
Д-р Хаусов преди 12 години
ПЪСЕВ, каква НАСА, какви космонавти, какви пет лева ти се мотаят из главата?! Давай да зареждаме БОЙКОМЕТА и да натоварим заедно с Негова святост още Даскала, Монката, Фидоската, Лилито и цялата герберска *** и да ги изстрелваме в космоса! Това ще бъде нашия принос за предизвикването на следващия вселенски взрив! :-)))
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя дето каза "Майната му на християнството" не мога да го понасям---------------- Каза "Майната му на православието" и беше прав. Видя се, че владиците са се продали на
71
8
 
3
 
! Отговори
41 до Берлинер 48 преди 12 години
Неуки приятелю, фон Браун е само един ученик на Роберт Годард, ракетата е американска разрботка и САЩ са номер 1 в комоса, както и въобще в науката и технологиите и още мнооого дълго ще бъдат.Сега си седни - слаб 2 - но си запиши тия неща, за да не се излагаш друг път.
70
0
 
3
 
! Отговори
Сеска Сачева преди 12 години
Най добре е парламента , те сега няма ли да излизат във ваканция с учениците
69
1
 
12
 
! Отговори
отвратен преди 12 години
тоя юдейски смрад и *** на какъв се прави и за какъв се мисли
68
3
 
10
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
В ракетата трябва да натоварим Тиквата, Фидоска, Цоцко и да не се връщат!
67
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
това долно еврейче ...като му видя физиономийката и ми се повръща от него
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За полета до Марс ще пратим първо Хамстера на проучвателна мисия и ако оцелее, значи там има условия за живот и тогава ще пратим и хора-космонавти!
65
1
 
14
 
! Отговори
sss преди 12 години
Тоя дето каза "Майната му на християнството" не мога да го понасям
64
0
 
6
 
! Отговори
brigante преди 12 години
хубав виц :))))))))))))))))))))))))))
63
1
 
0
 
! Отговори
dimitar dolnooryahov преди 12 години
po-dobre kysno, otkolkoto nikoga e kazal naroda. tazi ideq otdavna e visq6a na dneven red za vseki bylgarin, prosto nqkoi lica ot vyrha trqbva6e da se setqt, predlojat i odobrqt, syotvetno i izpratqt 3-tiq bylgarin kosmonavt! ot nikoga i kysno, po-bobre kysno, no vyzmojno naj-rano !podpis : dimitar dolnoryahov a dano v blizkite 2-3 g. da go vidim v orbita :)
62
6
 
3
 
! Отговори
тодор преди 12 години
Да пратим Станишев ,барабар с Мая и Корнелия ...
61
4
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 12 години
ДО 56 Ние няма да плачим много. Ще плачИте, ще плачИте и то още поне 2 петилетки до като ГЕРБ ще са на власт, защото сте много грешни и трябва да почнете да си плащате за греховете!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бъдещето е в колонизацията на космоса , а всяка колонизация от както свят светува се е развивала от частния - търговски интерес , познайте кои са най-могъщите корпорации в света , които могат да си позволят развитието на космическита технологя.
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пасии ние имаме много космонавти. Особено в парламента е пълно или не си забелязал? Пращайте ги всичките ако може за някой друга галактика експериментално.
58
5
 
6
 
! Отговори
СЕРГЕЙ преди 12 години
Най добре да пратим Гоце и Марето