Паси иска да пратим наш космонавт с екип на НАСА

Трябва да си сътрудничим със САЩ в космическите дела, смята ексминистърът
Обновена: 2 фев 2012 15:20 | 2 фев 2012 15:12,
160
Паси иска да пратим наш космонавт с екип на НАСА
Соломон Паси (д) разговаря с американския посланик Джеймс Уорлик. Снимка: архив, Булфото

Президентът на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър Соломон Паси предложи да изпратим български космонавт с екип на НАСА в орбита.

"Ако правителството наистина не може да формулира приоритетите си в Америка, бих предложил нещо друго, което може би не е толкова структурно важно, но е особено видимо и би било логично продължение на десетилетните български традиции. Това е изпращане на български космонавт с екип на НАСА в орбита", обясни Паси в интервю за БТА.

"Сътрудничеството между България и САЩ в областта на космическите дела би трябвало да доведе до нови форми на интеграция в новите технологии. Това е нещо, от което България истински се нуждае", допълва той.

Той коментира и свалянето на американските визи за българите.

"Това наистина е добро да се  случи, но аз в никакъв случай не мога да го нарека космически приоритет. Това е един технически въпрос, който беше редно за 10 години да бъде решен", посочи Паси.

Нещо повече, преди 10 години той звучеше революционно и невероятно, докато днес огромна част от европейските държави се радват на такава облага. Това, че ние я нямаме, говори много повече за некадърност на преговорите от наша страна, отколкото за американско нежелание", коментира Соломон Паси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
10
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Това го^вно пак се размириса! Видехме сички какви ползи ни донесе НАТО, видехме и ЕС за какво ни брои - все сбъднати мечти на това ***, даже се сополяви, рева некъде от радост. Това да не ти е Братския Съветски съюз, да не си гледа интереса, а да разхожда из космоса некви аборигени от братска България... За американците сме само територия за бази и санутарна зона за евентуално свалени руски ядрени ракети. Ей тия двамата на снимката са ни бащиците в момента...
56
1
 
9
 
! Отговори
Някой видя ли ? преди 12 години
Що има на плаката зад тях:" ОТКРИТИЯТ РУДНИК НА ИЗТОЧНИТЕ СКЛОНОВЕ НА АДА ТЕПЕ ".Нещо ми подсказва следния рефрен: ЗЛАТО-злато-злато---ззззгаз-газ-газ.Пича обаче ЯКО е фанал чашата. Ши я удуши. Е тъй са ни хванали и назе - Взимат ни златото, що да не ни пре--ат и с газа.А туй за космонавтите не им придиряйте, Паситу де ли си държи чешата, с ръце отзаде?
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паси, Паси, американко подлого, ти който ни вкара в НАТО, тъкмо се бяхме оттървали от Варшавския, ти който си болен на темата америка, ти който не си дори българин вземи и се скрий и гледай Герганка да не забегне. Карай си трабанцедеса и целувай *** на царя за дето те тури за външен. Какво направи е ясно - обеспечи се на 100%. Ние обикновенните ще си съществуваме тук благодарение на теб и такива като теб. За мен си просто паси.
54
1
 
2
 
! Отговори
до 52 преди 12 години
защо не се прибраха сега космонафтите от МКС--Ало, спеца по космическа техника, първо научи граматиката, пък после учи учените.
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 50 аз викам всички *** дето сте във форума
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 39Ха, ха, ха, закъснял си с предложението ***, на Станишев вече му слагат скафандъра и му зареждат вибратора!
51
1
 
8
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
А сега да видим, Вернер фон Браун нацист ли е, фашист ли е, хитлерист ли е, демократ ли е? Когато беше в Германия беше нацист, след като американците го гепиха и завлякоха в САЩ стана част от демокрацията, щото конструира междуконтиненталните ядрени ракети, с които американците плашат света и Русия.
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм ЗА! Идеата е страхотна, даже имам екипаж за изцяло българска мисия и то до Марс.Командир на полета: Генерал Бойко Борисов - ака ТикватаНавигация и системи за сигурност: Цветан Цветанов - ака ФизкултурникаНосач на вода, хавлии и топла храна: Генерал Калин Георгиев - ака G-StarДано ги харесат марсианците и да ги задържат за тях си. Ние няма да плачим много.
49
0
 
6
 
! Отговори
иванчо преди 12 години
Направо да натоварим Паси/и двамата-без децата,те не са виновни!/и да ги изведем в орбита!
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко - Космонавт и без това с Уорлик постояно летят из магистралите.
47
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 48 не се безпокоий просто готвят ново поколение кораби за многократно използване , а да не говориме че от няколко години частния бизнес сее включил в надпреварата и мнго скоро предстоят изненади , впрочем защо не се прибраха сега космонафтите от МКС май нещо пак с руската техника не наред а и каква ли техника има в едно корито , нали това остава от руската ракета.
46
0
 
3
 
! Отговори
Ха,ха.... преди 12 години
A сега да разлаем кучетата : "Паси - президент, Гергана - вицепрезидент" Те и крадлив Мони - мадридски/ са най-честните, достойни и с нов морал хора от 1990 г до днес !
45
9
 
2
 
! Отговори
Синята Коалиция преди 12 години
Кой трябва да отиде в космоса заедно с екип на НАСА?(+) Иван Костов(-) Симеон Сакскобургготски
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 44 ярка форма на шизофренизъм показваш
43
2
 
5
 
! Отговори
Берлинер преди 12 години
"...с руска ракета"Не е важно пиколото, дето носи куфарите, а господинът, дето ПЛАЩА !--Объркал си се драги, просто на американците не им стигна акъла да имат собствени ракети. Германците, които произвеждаха "американските" ракети измряха или се пенсионираха и сега няма кой да проектира и произвежада такава сложна техника. Американските каубои на Луната ги качи Вернер фон Браун - нацист. Ако пилотирани кораби бяха прости, щеше да има стотици производители.Много поздрави от Германия и Русия.
42
2
 
10
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
Долна продажна еврейска гад и тебе Дявола те чака с отворени обятия
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пияното Мони пак продава България!
40
0
 
11
 
! Отговори
555 преди 12 години
Да пратим Искара Фидосова, ама не е сигурно дали ще литне ракетата.
39
1
 
15
 
! Отговори
союзфильм преди 12 години
Г-н Паси,тиквенико мой,явно незнаеш че НАСА не съществува в познатия Ти вид вече. Скъсаните хАмериканци излитат от Байконур с РУСКИ ракетоносители.Подреди си приоритетите и то бързо посока Изток.След някоя година "милата" ти хАмерика няма да съществува и тя.
38
0
 
15
 
! Отговори
65уъ преди 12 години
паси да вземе да отдъхне малко в луксозния стрииптиз бар на лъвов мост.