За всичко ни атакуват, ядосват се от ГЕРБ

Управляващите твърди за забраната за шистовия газ
Обновена: 2 фев 2012 19:10 | 2 фев 2012 18:51, Петя Шекерлетова
141
За всичко ни атакуват, ядосват се от ГЕРБ
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ няма да премахне мораториума върху забраната за проучване и добив на шистов газ, който беше наложен преди две седмици от парламента.

Тогава депутатите след остри спорове и протести в страната наложиха безсрочна забрана върху проучването и добива на шистов газ по метода "хидравлично разбиване" или сходни техники.

Днес обаче Иван Костов поиска мораториумът да бъде отменен. Лидерът на ДСБ цитира становище на Геологическия институт на БАН, в което се казва, че институтът подкрепя проучванията за наличието на шистов газ у нас.

"Счита се, че е неразумно България да не проучи потенциала си за този нов енергиен ресурс", са посочили учените.

"Категорично няма да махнем мораториума върху шистовия газ до момента, когато българското общество е постигнало съгласие, че това е безвреден метод", обяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов.

Още по темата

По думите му тук е ролята на учените и на експертите да убедят обществото, че този метод е безвреден за проучване и добив на шистов газ.

Тогава ГЕРБ вече можела да преосмисли решението си.

"Едно изявление на ДСБ категорично няма да направи това. Виждате ли как се люшкат политическите сили? Ще цитирам тук премиера, който каза, че за жалост, няма политическа класа в България.

Всеки използва всеки един случай политически да нападне правителството на ГЕРБ. Когато приехме мораториума, в един момент започват обратните атаки – защо сме го приели", възмути се Николов.

Той беше категоричен, че ГЕРБ ще отстоява решението си забраната да остане, защото българските граждани имали страхове и притеснения. 


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
2
 
! Отговори
andrei преди 8 години
Станишката е пуснал верните кучета да лаят и тук, но пак питам, никой не харесва ГЕРБ, а все ГЕРБ печели.
Хайде сега вкарайте тезата за купените избори. И аз съм за, но защо все мен пропускат :)))))
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама като си вземате паричките ви е хубаво , нали ?
120
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ***, ти за нищо не ставаш!
119
0
 
4
 
! Отговори
Az преди 8 години
"Език кости няма, но кости троши!"- казва народа! А герб: "Учените трябва да убедят народа..", "...няма политическа класа", "всеки използва всеки случай да нападне правителството.." Абе Вие за какво сте там, само за да изпробвате новите модели зимни гуми ли на скъпи возила ".. аа как дърпа!!!"? Къде е класата - в това да се държиш като дивак ли? Или като невярващ на нищо и никого егоист?
118
3
 
10
 
! Отговори
mumbojumbo преди 8 години
Пореден цирк! (за простолюдието)
Сляпи ли сте? Договарят се отдавна залязъл политик като Костов, с "политик" като ББ - ти си "за" шистовият газ, аз пък ще се дърпам много (за пред хората).. Дивидента после - каквото има! За много прости ни взеха!
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всичко ги били атакували, ми мислете преди да говорите и подписвате разни глупости, или то като не е на български и него четете.
116
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
почти никои не ги одобрява герачиите а все те печелят .... много интересно
115
1
 
9
 
! Отговори
bai wi ganq преди 8 години
eh чеда мои как може да сте толкова големи будали тия от гроба ви довършват ами разбирасе то умните МОЖЕЩИТЕ ОТДАВНА НАПУСНАХА ТВА ОПИТНО ПОЛЕ пари в държавата има не ви ги дават и никога нема да ви дадат
114
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
129 ...Capullo, оказа се че апартаментите на Цветанов са трохички в сравнение с имотите на ГОЦЕ & ГЕЛЕ -ООД...
113
5
 
12
 
! Отговори
Д-ра до 128 преди 8 години
Ами аз да те питам анонимна герболетке, защо това правителство си мени мнението като селска ***? И за протокола не БСП поискаха отмяна забраната а Костов. Лесно ти е тук да крещиш с главни букви, което е нарушение на правилата между другото. Да те питам какво стана с апартаментите на Цецо. И твоите любимци от ГЕРБ и БСП са от едно котила, само дето ГЕРБ са тъпи парчета!
112
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЙО , ЗАЩО СИ С ШАПКА , ЗАЙО ЗАЩО СИ БЕЗ ШАПКА??? ТОВА Е СТРАТЕГИЯТА НА БКП / БСП ДА АТАКУВАТ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е С ТЯХ... АКО ПРАВИТЕЛСТВОТО КАЖЕ ДА ЗА ШИСТОВИЯТ ГАЗ , СЕ АТАКУВА , АКО КАЖЕ НЕ , СЪОТВЕТНО ПАК СЕ АТАКУВА ...А , ТОВА ЧЕ МАРИН СИ Е НАПРАВИЛ ВИЛИЧКА ЗА НЯКОЙ И ДРУГ МИЛИОН ЗА ЕДНО ЛЯТО И НА СТОТИНА МЕТРА ИМА ВТОРИ ПАЛАТ, ДАЛИ ЩЕ ГО ПИТА НЯКОЙ ОТ НЕГОВИТЕ ДРУГАРИ КАК ГО ПОСТИГНА ???
111
4
 
13
 
! Отговори
Д-ра преди 8 години
Ами нормално е като постоянно правите тъпотии!
110
0
 
21
 
! Отговори
Правда преди 8 години
ЯВНО ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ПОКАЗВА, ЧЕ ХОРАТА СА ПРОТИВ ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ.
ОТ ДРУГА СТРАНА НЯКОИ ПОЛИТИЦИ НАСТОЯВАТ ТАКЪВ ДА ИМА. КЪДЕ Е ИСТИНАТА? МОЖЕ БИ ВЪПРОСНИТЕ ПОЛИТИЦИ ОЧАКВАТ ПАРИ СРЕЩУ ЗАЕМАНАТА ОТ ТЯХ ПОЗИЦИЯ? мОЖЕМ ЛИ ДА СМЕ СИГУРНИ, ЧЕ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ НАИСТИНА Е ПРОТИВ ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ?

ДАЛИ НЕ Е НАЗРЯЛ МОМЕНТЪТ В БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ПРОВЕДЕН ПЪРВИЯТ РЕФЕРЕНДУМ, НА КОЙТО ДА БЪДЕ РЕШЕН ТОЗИ ВЪПРОС?
109
4
 
18
 
! Отговори
Nik преди 8 години
Аз само не мога да разбера тея "учени", как можаха да излязат с такова становище, че след като някой наблъсква милиони тонове токсични химикали в земята, това не е проблем (понеже било много на дълбоко)... Простотии големи! Някой просто си гледа интересите да прибере парите, а след това как ще живеем ние, през Х*Я им е. "Шистов газ" и "АСТА" трябва да са забранени думи в България!!!
108
6
 
9
 
! Отговори
за 119 преди 8 години
Проста пръчко , глобата 18 милиарда се обжалва и няма нищо общо със шистовия газ ,нито е по вина на Шеврон.
Компанията замърсител е Тексако, която е купена впоследствие от Шеврон. Тексако добива нефт от 1972 до 1990 в джунглата на Амазонка. 47 души завеждат дело през 1993 година в САЩ срещу замърсяването според тях от ДОБИВ НА ПЕТРОЛ. Случаят се разкатава 17 години по съдилищата........мога да ти обясня и за Франция и за щатите, но сте толкова тъпи ,че опитите да ви се помогне са безмислени
107
7
 
7
 
! Отговори
за 113 преди 8 години
В немско шистов газ се добива от 1956.......а това за рака е Божа работа, а не на недоучените журналисти
106
3
 
11
 
! Отговори
м преди 8 години
Chevron loses injunction in US$18B Ecuador case
Reuters Jan 27, 2012 – 8:46 AM ET

Опа, ще ги жилнат с 18 милиарда. Ех, какви ангелчета, как да не ги пуснеш да ти копат в задния двор... Нищо не разбират тези еквадорци, пълно е явно и там с рубладжии и лобисти на Газпром... Ами сега? Ако изгонят Шеврон и станат енергийно зависими?? Направо да закриват държавата, че то без шистов газ и химикали не се живе..
105
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гражданин цъка с дистанционното програмите на телевизора. Първо цъкане - ББ реже лента. Второ цъкане и нова програма - ББ държи реч. Трето цъкане - ББ се кара на Тройната коалиция. Четвърто цъкане - Веско Маринов пее химн за органите. Пето цъкане - отсреща в телевизора седи Цв. Цв. и размахва пръст - внимавай, нещо много бързо взе да прецъкваш!”
104
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма по голем селски бек от тоя на снимката с фризура от 1994г... дайва селяците ви да ***.
103
9
 
10
 
! Отговори
кики преди 8 години
браво на боко