За всичко ни атакуват, ядосват се от ГЕРБ

Управляващите твърди за забраната за шистовия газ
Обновена: 2 фев 2012 19:10 | 2 фев 2012 18:51,
141
За всичко ни атакуват, ядосват се от ГЕРБ
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ няма да премахне мораториума върху забраната за проучване и добив на шистов газ, който беше наложен преди две седмици от парламента.

Тогава депутатите след остри спорове и протести в страната наложиха безсрочна забрана върху проучването и добива на шистов газ по метода "хидравлично разбиване" или сходни техники.

Днес обаче Иван Костов поиска мораториумът да бъде отменен. Лидерът на ДСБ цитира становище на Геологическия институт на БАН, в което се казва, че институтът подкрепя проучванията за наличието на шистов газ у нас.

"Счита се, че е неразумно България да не проучи потенциала си за този нов енергиен ресурс", са посочили учените.

"Категорично няма да махнем мораториума върху шистовия газ до момента, когато българското общество е постигнало съгласие, че това е безвреден метод", обяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов.

Още по темата

По думите му тук е ролята на учените и на експертите да убедят обществото, че този метод е безвреден за проучване и добив на шистов газ.

Тогава ГЕРБ вече можела да преосмисли решението си.

"Едно изявление на ДСБ категорично няма да направи това. Виждате ли как се люшкат политическите сили? Ще цитирам тук премиера, който каза, че за жалост, няма политическа класа в България.

Всеки използва всеки един случай политически да нападне правителството на ГЕРБ. Когато приехме мораториума, в един момент започват обратните атаки – защо сме го приели", възмути се Николов.

Той беше категоричен, че ГЕРБ ще отстоява решението си забраната да остане, защото българските граждани имали страхове и притеснения. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
20
 
! Отговори
ms преди 12 години
Шистовият газ предизвиква рак в Германия.Разследване на немската телевизия ARD относно последствията от добива на шистов газ в провинцията Долна Саксония.
101
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
престанете вече с тоя газ,хората не желаят - точка.Търсете друго,развивайте икономика-ама вие всички заводи ги съсипахте,и само чакате инвеститори които са инвеститори за джоба си,всяка държава трябва да има своя държавна сфера като,енерго,бдж,горивата,транспорт,вик,стопанство и т.н това са важните сфери които трябва да са държавни и България да произвежда!А в момента всичко е монопол,а вие сте се втурнали на тоя газ!Ами копайте и злато например а не чужда фирма да го изнася!!!
100
5
 
26
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
За кое ги бравосваш? Че тихомълком подписаха разрешение на 'Шеврон'? И когато народът се вдигна, се видяха принудени да отстъпят и да забравят /временно/ за тази си далавера? При което не пропуснаха да пробват да се направят на герои. Сега така тихомълком и измъквайки се като мишки, подписаха ACTA. Ако някой заслужава 'браво', това е народът, който се вдига срещу корумпираните управници, за да защити гражданските си права, при липсата на държавност. Браво на хората!
99
0
 
4
 
! Отговори
от 105 до 106 преди 12 години
Не знам все пак са теории- без доказателства! Ама до сега-когато съм се сблъсквал в живота с хора-99% е била правилна!!! Няма спор това което казваш за първобитния човек ! Здраве :)))
98
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не искам герб да забраняват добива на шистов газ,не искам да увеличават пенсии и заплати,не искам да намаляват цената на парното и тока!Нищо не искам от тях,а само едно - ИСКАМ ДА СЕ МАХАТ!!!
97
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На крив ГЕРБ народа му пречел! Ами като сте такива свестни, пък непризнати управници, и искате да се докажете, идете да управлявате гърците, да речем. Да видим те колко ще ви изтърпят......
96
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на ГЕРБ за шистовия газ!
95
4
 
6
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
105 - грешна теория. Вярната теория е: Голямо чене - по-близо до питекантропа. Погледни снимка на ЦЦ :)
94
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
казват че ако теглиш права черта от края на веждата-по протежение към ухото :ако е на ниво 1:1 нормално интелигентенако веждата е доста по високо а ухото ниско сложено-ниско интелигентен(всички *** -синдром на даун.. са така) колкото по високо е ухото толкова по висок интелект! е това е теория ама ...кой знае нали :)погледнете снимката.....!
93
5
 
30
 
! Отговори
Койот преди 12 години
За всичко ни атакуват, ядосват се от ГЕРБАТАКУВАТ ВИ ЗАЩОТО СТЕ НЕКАДЪРНИЦИ КУПУВАЩИ ДЕПУТАТИ !!!АТАКУВАТ ВИ ЗАЩОТО НАРОДА НИКОГА НЕ Е ЖИВЯЛ ПО-БЕДНО !!!АТАКУВАТ ВИ ЗАЩОТО БЕЗРАБОТИЦАТА Е ОГРОМНА И ХОРАТА БЯГАТ !!!АТАКУВАТ ВИ ЗАЩОТО ЗАЩИТАВАТЕ САМО ИНТЕРЕСИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ !!!АТАКУВАТ ВИ ЗАЩОТО ОБЕЩАХТЕ ДА ПРЕСЛЕДВАТЕ КРАДЛИВИТЕ КОМУНИСТИ И ЦАРЧЕТО И ИЗЛЪГАХТЕ !!!АТАКУВАТ ВИ ЗАЩОТО СЕ ГРИЖИТЕ САМО ЗА *** !!!!АТАКУВАТ ВИ ЗАЩОТО САМО ВДИГАТЕ АКЦИЗИ И ДАНЪЦИ !!!И ОЩЕ МНОГО НЕЩА !!!!!!
92
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз и без бой си признавам,че съм против борисов и герб,защото съм убеден антикомунист!!!
91
0
 
3
 
! Отговори
интересно четиво преди 12 години
frognews.bg/news_42372/Otkrito_pismo_na_Edvin_Sugarev/ че чак ужасно
90
7
 
29
 
! Отговори
Милите ми те преди 12 години
Милите ми те да ги ожалиш :( Като се опитвате така да играете по свирката на другите без да питате народа,така ще е! Първо тайно подписали ACTA,а после като се разбра,ама то било с фалшиво мастило,е ние канарчета ли сме? Първо ще има проучвания за шистов газ,видиш ли мн залежи имало,да но тоя газ няма да е наш,а на USA,а ние само ще им дадем да ни отровят земите,почвите и водите,а за народа ... . Пък като разбраха хората какво искате да направите..а не,не,забраняваме проучванията.Милите ми те...
89
4
 
12
 
! Отговори
Н преди 12 години
Тоя цъкльо от снимката е за ACTA- в минус на всички вас !!! слагайте минуси-слагате си го сами, никога не сте обединени,нямате бъдеще!!!......Бъдете здрави!
88
10
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Браво ГЕРБ,атакуват ви всички защото извадихте много неща наяве,но има още.Дано имате още един мандат,че да върнете младите хора в България и да вкарате в затвора и друге ката *** фамилия Рашкови/ЗА МЕН ТЕ НЕ СА ЦАРЕ И ПРИНЦОВЕ/
87
0
 
4
 
! Отговори
От 94 преди 12 години
Дори и шофъора и санитара биха отговорили Добро утро! както подхожда на средно възпитан човек,който си носи кръста........заключения много!!!!!!
86
5
 
5
 
! Отговори
комунистът преди 12 години
пенсионер даже като спи ,лющи по клавиатурата глупости:))))))
85
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жоро , правилно е да се напише - гледа ли ВИ бебето , то не е негово - нали е на партията ?.
84
1
 
4
 
! Отговори
закачка задачка :) преди 12 години
6:30 сутринта- поздрав:Добро Утро- отговор Добър ден! Що е то....?Какво тогава трябва да каже един шофъор на градски транспорт ставащ в 4 сутринта или най *** санитар нощна в приемното на пирогов!!!......добър вечер?????
83
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами като сте *** ще ви атакуват, ама то и заблудени гербери има. а бе комуснист му кажи само каши бъркат