Костов бесен, има 10 въпроса по случая "Мирослава"

Бил ли е Чочо сътрудник на някоя от службите на МВР, пита Командира
Обновена: 3 фев 2012 15:01 | 3 фев 2012 12:04,
143
Костов бесен, има 10 въпроса по случая "Мирослава"
Снимка: БТА

Лидерът на ДСБ Иван Костов зададе десет въпроса към временната анкетна комисия за случаите на полицейско насилие.

Всички въпроси, адресирани до председателя на комисията Красимир Ципов, са свързани обаче с убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник.

В комисията влязоха само депутати от мнозинството заедно с независими народни представители, след като опозицията отказа да участва в състава й.

Костов пита дали Стойчо Стоев-Чочо, който беше задържан за убийството на Мирослава и после се самоуби в дома си пред полицаи, е бил сътрудник на някоя от службите на МВР, защо му е разрешено да притежава оръжие, след като е бил осъждан за умишлено криминално престъпление и защо след издаване на заповедта за задържането му оръжието не е било иззето.

Тъмносиният лидер призовава да бъдат изслушани поемните лица и присъствалите на местопроизшествието журналисти Мария Кадийска от в. "Монитор" и Катя Илиева от в. "Телеграф", за да се изясни дали огледът на жилището на Стоев е извършен по реда на НПК.

"Защо след като е заподозрян за участие в умъртвяването на Мирослава Николова, Стойчо Стоев не е разпитан пред съдия за закрепване на неговите показания", пита още Костов.

Той иска да знае още по силата на кой нормативен акт разпитът на Стоев е направен в условията на СРС и има ли този запис доказателствена стойност пред съда.

Костов иска отговор и на питането колко случая на изнудване в България има, при които обектът на рекет няма кръвна или роднинска връзка с похитеното лице, както и в колко от известните досега случаи на отвличане жертвата е била умъртвена непосредствено след отвличането.

Костов припомня, че при гледане на мярката за неотклонение на другия задържан за убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека, съдията заявява, че върху един от пликовете с писма за искане на откуп има отпечатък, който не е нито на Стоев, нито на Любенов. На кого принадлежи този отпечатък, пита лидерът на ДСБ.

"Има ли връзка въпросното лице със Стоев и с местните босове на наркотрафика", настоява да се изясни той.

Пред медиите в парламента Костов предупреди депутатите, че пернишката общественост знае отговорите на тези въпроси.

Съпредседателят на "Синята коалиция" обясни, че въпросите са нещо като тест за "господата от ГЕРБ".

"Ако видим, че комисията не започне да работи или не даде резултати, ще предложим на колегите от опозицията контракомисия, която пред очите на колегите и медиите ще зададе всички тези въпроси. Защото знаем къде да питаме и кого да питаме", добави Иван Костов.

"Наистина няма да оставя този случай така", закани се Костов. Запитан защо е толкова мотивиран за този случай, Костов отговори: "Защото съм бесен!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червения министър на финасийте ,който си е с десни убеждения между впрочем ми е споделял с типичното си чувтво за хумор ; можеше ли стар москвич да се продаде за нов мерцедес.
103
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да те светна и за малко цифри. Към 83та година, Евростат оценява цялата ни индустрия на стойност от 36млрд долара. Към 96та година, всичката тази индустрия е оценена от Евростат на 3млрд долара. СДС приватизира от нея единствено ликвидираните вече предприятия и вкарва в хазната 2.5млрд долара. Ти сам си смятай кога е крадено и как.
102
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** Костов още не е дал отговори за случая с убийството на Пепи,когато за малко да го свалят от власт таксиметровите шофьори,наглия му ***.
101
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ив.Косто първо да обясни защо изведнаж реши, че добивът на шистов газ е безвреден.
100
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В кое конкретно не е прав Костов, настоявайки за изясняване на случая с Мирослава?
99
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той с десет въпроса, а аз съм само с един към него. Моля г-н Костов незабавно отчетете пред българския народ резултатите от работническо-мениджърската приватизация. Моля отговорете ми като на човек, който студува през 1997г. и Ви извоюва цялата власт. Незабавно искам пълни отчети за дейността на приватизационните фондове и обяснения за дяловото участие на всеки работник в приватизираните предприятия. Ако е останал някой жив от тях, че у нас заради такива като Костов рядко се живее до 60 г.
98
2
 
2
 
! Отговори
до Дражко преди 12 години
Много точно написано!!!
97
1
 
8
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Дами и господа , всички вие които давате личностни определения и квалификации , разберете в демократичните държава единствената институция която може да раздава присъди е съдът.Колкото повече гласувате анти толкова повече диктатура ще има.Следващата политическа сила която идва с ясни идеи за "оправяне " на държавата е НФСБ- съставена от бивши ченгета и прясно родени патриоти.Няма да намерите политическа сила която да не"щипва".Колко от вас разбират от сондажи ,атом ,западни покрайнини и тн.
96
7
 
6
 
! Отговори
до 98 преди 12 години
Г-н преподавателю,кое точно харесвахте в правителството на ОДС,това че разпродадоха всички печеливши,държавни предприятия и заводи?!И при това го направиха на безценица,само заради личните облаги(пачки под масата)!Къде са децата на така нареченият "елит" в България...ами ще Ви кажа,пратиха ги с тези същите държавни пари да се изучат из света!Не визирам само децата на хората от ОДС,ами децата на всички онези 240 тикви...тикви които са били там,които са там и които ще бъдат..."избрани от народа".
95
9
 
8
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Ама като почнат да им "лепят"едни прякори .......КОМАНДИРА-еееей как звучи само!Какъв командир може да е този мухоморко? Като завърши разследването на Първанов,следващия трябва да е този!!!С него е свързано най-голямото разграбване на страната,създаването на политически чадър над групировките и ред далавери напълнили гушата му!С такива трябва да се действа твърдо!Защото криейки се зад политиката,чакат сгода отново да грабят!
94
0
 
3
 
! Отговори
in преди 12 години
i ne samo pernik znae otgovorite
93
5
 
4
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Призна си най- после... Сега остава да те затворят, където затварят бесните...
92
11
 
7
 
! Отговори
Me преди 12 години
Костов, дълго време гласувах за теб...От вчера куче, ме губиш!!!Къв беше тоя рев за шистов газ на можах да разбера...Аидос!
91
3
 
6
 
! Отговори
до 106 преди 12 години
Ами като си *** чуди се,който знае си го избира
90
7
 
5
 
! Отговори
до 92 преди 12 години
Ти пък като си грамотен, че голяма работа. И като си толкова наблюдателен, ние неграмотните ще пратим предателя Костов в забвение. Пръскай се от бяс нещастнико.
89
13
 
9
 
! Отговори
Ник преди 12 години
Чудя се какво прави още този "човек" там?С един файтон хора.Доказан престъпник,крадец и национален предател!За националните предатели,наказанието е само едно-смърт!
88
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще бягат разбира се ,аз чакам да си взема лична карта и замимавам при сестра си в Лондон ,Боковите *** да остават тук ,и без това нищо не става от тях,могат само да лаят за парче хляб ,а господата по доло са прави и моите родители не искат да замина ,но пък знаят че ще съм по добре там ,пък и нищо не им пречи и те да дойдат след време .Тук ще останат гербери и *** да се изпотрепят,то умствения им багаж е наравно
87
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до96АЗ ОБИЧАМ ДА ОБИЧАМ,АЗ МРАЗЯ ДА МРАЗЯ!КАЖИ МИ КАК ДА ОБИЧАМ КОСТОВ когато ВСИЧКИ ОЧАКВАХМЕ ДА НАТИРИ ЧЕРВЕНИТЕ РАЗПАСАНИ ДЕРИБЕЙ В МИША ДУПКА,ДА НАКАЖЕ УМИШЛЕНО ФАЛИРАЛИТЕ БАНКИ,ДА отстрани кърлежите/все другари/ запили се на входа и на изхода на фабрики и заводи!Да направи приватизация !ВСИЧКО БЕШЕ НАПРАВЕНО ПО НАЙ-БАЛАМСКИ НАЧИН /меко казано/!НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ ДА СПОРЯ-ТКЗС бяха най -подходящи това са коопераци които можеха да се прочистят от комунисти и да носят дивиденти на кооператорите
86
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KocтOFF
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха,май има и други на моята възраст тук !! и моите деца са в чужбина ,мъчно ми беше като заминаваха ,но по Коледа им ходих на гости и като гледам колко са безгрижни и щастливи ,се върнаах по щастлив от тях. Имам още 1 години до пенсия и се пенсионирам първа категория на 53 години на 10 август,на 11 събирам багажа и заминавам при тях .Бойко за едно беше прав,не остана материал в тази държава.макар е ако беше качествен материала,още щеше да охранява някой *** ,или да е в затвора ..