Костов бесен, има 10 въпроса по случая "Мирослава"

Бил ли е Чочо сътрудник на някоя от службите на МВР, пита Командира
Обновена: 3 фев 2012 15:01 | 3 фев 2012 12:04,
143
Костов бесен, има 10 въпроса по случая "Мирослава"
Снимка: БТА

Лидерът на ДСБ Иван Костов зададе десет въпроса към временната анкетна комисия за случаите на полицейско насилие.

Всички въпроси, адресирани до председателя на комисията Красимир Ципов, са свързани обаче с убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник.

В комисията влязоха само депутати от мнозинството заедно с независими народни представители, след като опозицията отказа да участва в състава й.

Костов пита дали Стойчо Стоев-Чочо, който беше задържан за убийството на Мирослава и после се самоуби в дома си пред полицаи, е бил сътрудник на някоя от службите на МВР, защо му е разрешено да притежава оръжие, след като е бил осъждан за умишлено криминално престъпление и защо след издаване на заповедта за задържането му оръжието не е било иззето.

Тъмносиният лидер призовава да бъдат изслушани поемните лица и присъствалите на местопроизшествието журналисти Мария Кадийска от в. "Монитор" и Катя Илиева от в. "Телеграф", за да се изясни дали огледът на жилището на Стоев е извършен по реда на НПК.

"Защо след като е заподозрян за участие в умъртвяването на Мирослава Николова, Стойчо Стоев не е разпитан пред съдия за закрепване на неговите показания", пита още Костов.

Той иска да знае още по силата на кой нормативен акт разпитът на Стоев е направен в условията на СРС и има ли този запис доказателствена стойност пред съда.

Костов иска отговор и на питането колко случая на изнудване в България има, при които обектът на рекет няма кръвна или роднинска връзка с похитеното лице, както и в колко от известните досега случаи на отвличане жертвата е била умъртвена непосредствено след отвличането.

Костов припомня, че при гледане на мярката за неотклонение на другия задържан за убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека, съдията заявява, че върху един от пликовете с писма за искане на откуп има отпечатък, който не е нито на Стоев, нито на Любенов. На кого принадлежи този отпечатък, пита лидерът на ДСБ.

"Има ли връзка въпросното лице със Стоев и с местните босове на наркотрафика", настоява да се изясни той.

Пред медиите в парламента Костов предупреди депутатите, че пернишката общественост знае отговорите на тези въпроси.

Съпредседателят на "Синята коалиция" обясни, че въпросите са нещо като тест за "господата от ГЕРБ".

"Ако видим, че комисията не започне да работи или не даде резултати, ще предложим на колегите от опозицията контракомисия, която пред очите на колегите и медиите ще зададе всички тези въпроси. Защото знаем къде да питаме и кого да питаме", добави Иван Костов.

"Наистина няма да оставя този случай така", закани се Костов. Запитан защо е толкова мотивиран за този случай, Костов отговори: "Защото съм бесен!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
7
 
3
 
! Отговори
jan преди 12 години
до 98. Ако наистина си преподавател (за което много се съмнявам), студентите ти са за съжаление. Ходи се научи, поне правописни грешки да не правиш, и тогава драскай.
83
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов спри се смешен си вече.Точно ти с какви очи стана най-големия критик.Ако беше и толкова критичен към себе си, когато управляваше България,нямаше да я разпродадеш за стотинки.Ако имаше съвест отдавна трябваше да си напуснал политиката.
82
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все така компетентен по всички възможни теми - организирана престъпност, здравеопазване, околна среда, енергетика, икономика, правораздаване... Този е истинско богатство за нацията казвам ви :) А сега сериозно - много се надявам на следващите избори най-после да не мине бариерата от 4% и да не го виждаме повече.
81
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Момчета аз съм университетски преподавател и познавам Костов от преди 89-та година..още тогава много колеги плюеха срещу него,понеже беше надживял времето си ,търсеха го,консултитаха се с него,,През 98 като стана премиер и нещата потръгнага увещавах сина си да не заминава за Англия,тъй като тук потръгнаха нещата ,минлата година замина и по малкия ми син и се радвам че стана така ,тъй като след онова правителство на ОДС нищо добро вече не се случва и ми се иска и аз да изчезна от тази страна
80
7
 
6
 
! Отговори
jan преди 12 години
грамотност и полуграмотност са относителни понятия, така както не може да се направи черта между умствено ограничен и умствено пълноценен индивид. Отправената обида не те прави по-качествен. Колкото до въпросния Костов, на когото предимно софиянци симпатизират, отдавна трябваше да ходи в затвора. Сега знае, че рейтингът му е смешен и се хваща за всяка сламка за да трупа активи. Неморално е да го прави за сметка на пострадалите.
79
2
 
7
 
! Отговори
Southwest преди 12 години
И както когато клатим глава и казваме "Не" и когато я въртим сиреч "Да" така и сега когато българите плюят някой, значи е свестен, а когато го хвалят, значи е ***. Схванах, както на негатив всичко е наопаки....Аз обаче на бялото черно не мога да кажа...така че Костов е ГОЛЕМ!Всички политици, които не могат да са на неговата висота го мразят, а всички от "народните маси", които виждат, че не е като другите маскари, също го мразят...Наздраве мразещ български народе!
78
1
 
11
 
! Отговори
ДО ДНЕС.БГ преди 12 години
ОПРАВЕТЕ СИ СИСТЕМАТА ЗА КОМЕНТИРАНЕ, ЧЕ МИ ПИСНА ДА ЧЕТА ИЗБЛИЦИТЕ НА ЕДИН КОМЕНТИРАЩ ОТ БЕЗБРОИ ИМЕНА!!!!!!!!!
77
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чалгата ни е натиснала отвсякъде,включително и в политката..Съжалявам,че има и млади хора ,които да подражават на Бойко и си мислят че и те като него ,най напред ще станат мутри ,а след това политици..ей да се захващате да учите ,че този тъпанарски период отминава ...не можете две смислени изречения да напишете ..
76
15
 
17
 
! Отговори
констатация преди 12 години
Забелязвам,че които пишат срещу Костов са полуграмотни.
75
16
 
9
 
! Отговори
Г.Димитров преди 12 години
Приватизираш ли, другарю Костов? Деноминираш ли, другарю Костов? Хвала на таквизи съвестни комунисти като вас, другарю Костов!
74
9
 
6
 
! Отговори
do Kostof преди 12 години
I nie sme besni..kato te vidim na ekrana..
73
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aбе най малко на Костов съм адвокат,но ако е верно това което пита ,някой е за затвора направо..И ако Костов беше премиер тези проблеми щеше да са изчистени отдавна и такива като Бойко още щяха да охраняват някой стар *** и да му целуват ръцете за пари ..Не знам оправяйте се ,аз направих най разумното,просто се изнесох от държавата ..тази простотия която цари,не само не дава на младите хора да се реализират,ами и не могат да направят избор,то на 2 умни се падат по 200 ***...
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ ,ноивното човече на 30 г. ОЧАКВАХ СЛЕД ПОБЕДАТА НА СДС в БГ да се завърнат всички ИЗБЯГАЛИ ПРЕЗ 44и ВСИЧКИ "РОДООТСТЪПНИЦИ"!НИКОИ ФАБРИКАНТ,ВРАГ НА НАРОДА НЕ СЕ ВЪРНА!ТОГАМА СЕ ПИТАХ "ЗАЩО" НАЛИ ВЕЧЕ В БГ Е ДРУГА ВЛАСТ?СЛЕД ВРЕМЕ РАЗБРАХ IНЕ Е ДРУГА ВЛАСТТА просто хората прокудени зад граница са имали повече информация НОВАТА ВЛАСТ Е БЪКАНА ОТ ЧЕНГЕТА И НИКОЙ НЯМА ДА Е СПОКОЕН АКО СЕ ВЪРНЕ В БГ!
71
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото си си надробил сърбай си го мазнико, никой не те е карал да ни продаваш на евреите.
70
3
 
10
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Защо "Бесният" Костов не зададе тези въпроси на прокуратурата?Борис Велчев кой го контролира?
69
7
 
10
 
! Отговори
ПЕТЕЛ преди 12 години
Не ни трябва АЕЦ "Белене"! Когато черния Костов се появи в медийното пространство толковамного ярост, гняв и омраза бушува в българите, че с енергията могат да работят пет електро-централи!!!
68
0
 
10
 
! Отговори
Ani преди 12 години
76,ти си ненормалник. А Костов няма нужда да пита двете журналистки от "Телеграф" и "Монитор.И двата вестника обслужват Бойко Борисов."
67
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпроси има много, но няма кой да им отговори. Защото ако излезе истината, Цветанов отива в затвора.
66
8
 
7
 
! Отговори
мен преди 12 години
ето кого баба хилари е решила да ни сложи за овчар, да ни стриже дои и коли - дъртия ***. уж ще свали *** но ще ни яхне пак и ще ни бъхти за господарите отвъд океана. земята ни ще бъде отровена от шеврон а ползата ще е колкото от златото в родопите и трън - НУЛА. та в българия дори злато не можеш да си купиш от банката, продават само хартиено. а *** да каже как с бакърджиев изнесоха държавното злато и изгориха войничетата. някой няма ли да го пита този боклкук?
65
10
 
7
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Кога финансистите започнаха да разбират от криминалистика,да се изживяват като следователи.Костов е изпаднал в старческа криза и стреса на който е подложен от събитията напоследък му идват в повече.