Костов бесен, има 10 въпроса по случая "Мирослава"

Бил ли е Чочо сътрудник на някоя от службите на МВР, пита Командира
Обновена: 3 фев 2012 15:01 | 3 фев 2012 12:04,
143
Костов бесен, има 10 въпроса по случая "Мирослава"
Снимка: БТА

Лидерът на ДСБ Иван Костов зададе десет въпроса към временната анкетна комисия за случаите на полицейско насилие.

Всички въпроси, адресирани до председателя на комисията Красимир Ципов, са свързани обаче с убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник.

В комисията влязоха само депутати от мнозинството заедно с независими народни представители, след като опозицията отказа да участва в състава й.

Костов пита дали Стойчо Стоев-Чочо, който беше задържан за убийството на Мирослава и после се самоуби в дома си пред полицаи, е бил сътрудник на някоя от службите на МВР, защо му е разрешено да притежава оръжие, след като е бил осъждан за умишлено криминално престъпление и защо след издаване на заповедта за задържането му оръжието не е било иззето.

Тъмносиният лидер призовава да бъдат изслушани поемните лица и присъствалите на местопроизшествието журналисти Мария Кадийска от в. "Монитор" и Катя Илиева от в. "Телеграф", за да се изясни дали огледът на жилището на Стоев е извършен по реда на НПК.

"Защо след като е заподозрян за участие в умъртвяването на Мирослава Николова, Стойчо Стоев не е разпитан пред съдия за закрепване на неговите показания", пита още Костов.

Той иска да знае още по силата на кой нормативен акт разпитът на Стоев е направен в условията на СРС и има ли този запис доказателствена стойност пред съда.

Костов иска отговор и на питането колко случая на изнудване в България има, при които обектът на рекет няма кръвна или роднинска връзка с похитеното лице, както и в колко от известните досега случаи на отвличане жертвата е била умъртвена непосредствено след отвличането.

Костов припомня, че при гледане на мярката за неотклонение на другия задържан за убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека, съдията заявява, че върху един от пликовете с писма за искане на откуп има отпечатък, който не е нито на Стоев, нито на Любенов. На кого принадлежи този отпечатък, пита лидерът на ДСБ.

"Има ли връзка въпросното лице със Стоев и с местните босове на наркотрафика", настоява да се изясни той.

Пред медиите в парламента Костов предупреди депутатите, че пернишката общественост знае отговорите на тези въпроси.

Съпредседателят на "Синята коалиция" обясни, че въпросите са нещо като тест за "господата от ГЕРБ".

"Ако видим, че комисията не започне да работи или не даде резултати, ще предложим на колегите от опозицията контракомисия, която пред очите на колегите и медиите ще зададе всички тези въпроси. Защото знаем къде да питаме и кого да питаме", добави Иван Костов.

"Наистина няма да оставя този случай така", закани се Костов. Запитан защо е толкова мотивиран за този случай, Костов отговори: "Защото съм бесен!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
3
 
! Отговори
Никола преди 12 години
Аз вече гладувам.
63
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, Костов!
62
27
 
19
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
МРАЗЯ ТЕ, КОСТОВ!!! МРАЗЯ ТЕ И ТЕ НЕНАВИЖДАМ ЧЕРЕН ЦИГАНИНО!!! ТИ НИ ПРЕДАДЕ И ПРОДАДЕ!!! НАС, СИНЯТА ИДЕЯ, ДЕМОКРАЦИЯТА, ИКОНОМИКАТА, ДЪРЖАВАТА!!! ДАНО НЯКОГА ТОЗИ НЕЩАСТЕН И ЛЪГАН НАРОД СЕ ЗАРАДВА НА ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ И СИ ПОЛУЧИШ ЗАСЛУЖЕНОТО!!!
61
26
 
0
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Чудо голямо. Кой знае кво станало та такава гирлотия .Пукнала и точка.
60
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tovi (GOSPODIN) koito pogubi ciala B-A ima o4i da pita
59
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как няма да е бесен господарката му иде да го *** с камшика, върни парите на Шеврон негоднико.
58
25
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
И АЗ СЪМ БЕСЕН, ЧЕ ТОЗИ КРАДЕЦ, ПРЕДАТЕЛ И РАЗСИПНИК НА ДЪРЖАВАТА НЕ Е В ЗАТВОРА С ПОНЕ ПЕТ ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ И ИМУЩЕСТВОТО МУ НЕ Е КОНФИСКУВАНО!!!
57
3
 
18
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Г-н Косотв, не 10, а 100 въпроси да зададете, тези от анкетната комисия няма да ви отговорят. Мисля,че сбъркахте, дето не изпратихте представител в нея, защото той щеше на място да задава въпросите и щат не щат, председателят и свидетелите, както и хората от МВР, щяха да отговарят. Към вас имам само един, не 10 въпорса: Защо допуснахте през 2001 г. Симеон и свитата му да вземат по най-категоричен начин властта и защо оттогава досега СДС-ДСБ са почти извън борда на политиката....
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако тия амбреажи от герб са прикрили нещо лично аз няма да им простя
55
12
 
8
 
! Отговори
Въпрос? Най-важният! преди 12 години
Костов пита - и кво от тва?
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стойчо Стоев - Чочо е бизнесмен, спонсор на община Перник . Доскоро е имал солидни позиции в община Перник и често е получавал общински поръчки. Най-просперираща е била фирмата му Пътстрой инвест. През 2008 г. Стойчо дава пари за Фестивала на кукерите. Събитието има за официален гост президентът Георги Първанов. Арестуван заради палежа на луксозен "Мерцедес", собственост на бизнесмена Ясен Миланов. Охранител на Фьодор Фьодоров - Федята. известен бизнесмен , съдружник на братя Галеви. Тримата са искали да купят от Миланов бетонов възел. Стойчо Стоев е лихвар. Разполага с арсенал от 3 оръжия. Бизнесът му се срива с кризата, когато длъжницитге спират да плащат лихвите. Той е взимал пари от мафията и не е могъл да ги връща. Затова вероятно се е съгласил да извърши мокра поръчка.
53
13
 
10
 
! Отговори
hf преди 12 години
Политически труп.....след мандата няма да има вече парламент,ще си харче " ПРИВАТИЗИРАНОТО" на спокойствие!!!
52
13
 
29
 
! Отговори
До Г-н Костов преди 12 години
Само един въпрос имаме към Вас. Защо убихте синята идея и надеждите на всички демократично мислещи хора в страната?
51
0
 
16
 
! Отговори
Отговор на Костов преди 12 години
Бил ли е Чочо сътрудник на някоя от службите на МВР...бил е на отговорен пост в паралелната на МВР служба Мафия, отделНаркотици и сектор Лихварство, както и нещатен в Поръчкови убийства. Нееднократно е бил награждаван с обществени поръчки от община Перник, включително и с пет лични оръжия.
50
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН!N E O B U X - P E C H A L B A . F R E E . B G
49
10
 
19
 
! Отговори
комунист преди 12 години
Добре Иване натискай,народа е с теб.
48
2
 
20
 
! Отговори
ани преди 12 години
Какъвто и да е Костов, той задава конкретни въпроси!!!! Сега може, някога нямаше, кой да му зададе на него. Всъщност всичко е много просто.........Просто имаш 1, 2, 3 и питаш конкретни неща свързани с някоя от мистериите в тая държава. Няма 1 човек да застане и така да бистри всички смехории......и това е начало ....
47
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените пак задействаха тайното оръжие, което вече не е тайна за никой гърчете се червеи.
46
13
 
14
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Не забравяйте бързо поразиите на Костовото правителство. Българските банки бяха подарени - за без пари на разни чужди, които във всеки един момент могат да си изтеглбят парите. Първият пример е Булбанк, която се отблагодари на дъщеричката на Ванчо. ДСК бе подарена унгарска държавна банка - цената на "продажбата" не може да покрие само цената на Централната сграда на ул. Московска в София, бизнесменът от Израел Гад... бе брокер на недвижими имоти и унищожи втората по големина флота в соц лагера.
45
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бил ли е Чочо сътрудник на някоя от службите на МВР, пита Командира...Чочо едновременно е бил сътрудник на МВР , внедрен в мафията, тъй както мафията го е внедрила в МВР. МВР и Мафия, единни и сплотени в борбата за демокрадция!