Костов бесен, има 10 въпроса по случая "Мирослава"

Бил ли е Чочо сътрудник на някоя от службите на МВР, пита Командира
Обновена: 3 фев 2012 15:01 | 3 фев 2012 12:04,
143
Костов бесен, има 10 въпроса по случая "Мирослава"
Снимка: БТА

Лидерът на ДСБ Иван Костов зададе десет въпроса към временната анкетна комисия за случаите на полицейско насилие.

Всички въпроси, адресирани до председателя на комисията Красимир Ципов, са свързани обаче с убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник.

В комисията влязоха само депутати от мнозинството заедно с независими народни представители, след като опозицията отказа да участва в състава й.

Костов пита дали Стойчо Стоев-Чочо, който беше задържан за убийството на Мирослава и после се самоуби в дома си пред полицаи, е бил сътрудник на някоя от службите на МВР, защо му е разрешено да притежава оръжие, след като е бил осъждан за умишлено криминално престъпление и защо след издаване на заповедта за задържането му оръжието не е било иззето.

Тъмносиният лидер призовава да бъдат изслушани поемните лица и присъствалите на местопроизшествието журналисти Мария Кадийска от в. "Монитор" и Катя Илиева от в. "Телеграф", за да се изясни дали огледът на жилището на Стоев е извършен по реда на НПК.

"Защо след като е заподозрян за участие в умъртвяването на Мирослава Николова, Стойчо Стоев не е разпитан пред съдия за закрепване на неговите показания", пита още Костов.

Той иска да знае още по силата на кой нормативен акт разпитът на Стоев е направен в условията на СРС и има ли този запис доказателствена стойност пред съда.

Костов иска отговор и на питането колко случая на изнудване в България има, при които обектът на рекет няма кръвна или роднинска връзка с похитеното лице, както и в колко от известните досега случаи на отвличане жертвата е била умъртвена непосредствено след отвличането.

Костов припомня, че при гледане на мярката за неотклонение на другия задържан за убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека, съдията заявява, че върху един от пликовете с писма за искане на откуп има отпечатък, който не е нито на Стоев, нито на Любенов. На кого принадлежи този отпечатък, пита лидерът на ДСБ.

"Има ли връзка въпросното лице със Стоев и с местните босове на наркотрафика", настоява да се изясни той.

Пред медиите в парламента Костов предупреди депутатите, че пернишката общественост знае отговорите на тези въпроси.

Съпредседателят на "Синята коалиция" обясни, че въпросите са нещо като тест за "господата от ГЕРБ".

"Ако видим, че комисията не започне да работи или не даде резултати, ще предложим на колегите от опозицията контракомисия, която пред очите на колегите и медиите ще зададе всички тези въпроси. Защото знаем къде да питаме и кого да питаме", добави Иван Костов.

"Наистина няма да оставя този случай така", закани се Костов. Запитан защо е толкова мотивиран за този случай, Костов отговори: "Защото съм бесен!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
4
 
1
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 12 години
ТОЗИ *** Е ГОТОВ ДА СЕ ПОГАВРИ С ПАМЕТТА НА НЕЩАСТНОТО МОМИЧЕ, СТИГА ДА СЕ ИЗДИГНЕ НЕГОВИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ИМИДЖ !!!
123
3
 
3
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 12 години
ДР, КОСТОВ КОЙ ПОДПИСА АМЕРИКАНСКАТА ПРОГРАМА /РАН-ЪТ/
122
4
 
3
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 12 години
ДР, КОСТОВ КОЙ ПОДПИСА АМЕРИКАНСКАТА ПРОГРАМА /РАН-ЪТ/
121
4
 
2
 
! Отговори
ганчо преди 12 години
Костов какво направихте за бг медици в либия.Крайно време е да ви изхвърлят от парламента. Малко ви остана .
120
6
 
6
 
! Отговори
Църен Рептил преди 12 години
Другарят Костов бесен и чак се закани да доведе целият файтон с фенове и избиратели барабар с коня , да пробие дупка у земятаи сам да изкара шиистовия газ напук на Българският Вот
119
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това че е Бесен го разбрах преди мноого време , още от прословутата му реч"Ние няма да Ви излъжем" и тутакси започна да обслужва интересите на БСП и ДПС !Вече си гласува явно с тях - сега му се вика опозиция ( ДСБ+СДС+БСП+ДПС )Пяната по устата ясно се вижда - диагнозата също въпросът е че доколкото знам Бяс не се лекуваТрябвало е навремето Луканов да Го имунизира - ама явно е пропуснал
118
7
 
2
 
! Отговори
мадофф преди 12 години
абе,тоя църния на снимката,какъв се явява.
117
7
 
4
 
! Отговори
ined преди 12 години
Бесен рептил Мавърозавър.
116
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
костов много си нагъл
115
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
костов много си нагъл
114
4
 
15
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Като чете постовете тук, някой може да си помисли, че темата е политическата биография на Иван Костов. А темата всъщност е: Има ли и ще има ли яснота по случаите на полицейско насилие и провалите в министерството на Цветан Цветанов.
113
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди години за едно убийство от психичноболна наизлязоха таксиметровите тикви и решиха , че чашата била преляла и трябвало Костов да си ходи.После медиите заляха навсякъде колко било откраднато и как трябвало да гласуваме за царя.Е , гласувахте ли?После гласувахте ли за комунистите.А сетне и за сегашния *** премиер?И въпреки многото тежки престъпления и още повечето корупционни скандали , никоя медия не иска оставки на правителство , а с това и хората стоят кротко и приемат всичко.А най-жалкото е , че има такива , които казват за Бойко , че щял всичко да оправи , за Царя , че го подвели , а за комунистите , че са алтернатива.И Костов не е безгрешен , и при него беше трудно , но не съм забравил онези времена , когато парите с часове се обезценяваха.И с право Костов е бесен , защото заради една психичноболна убила детето си наизлезе *** и пульо да му иска оставката , а след толкова полицейщина днес , никой не му търси сметка на Б.Б.
112
19
 
9
 
! Отговори
GRU преди 12 години
Тоя *** хем видимо Уплашен - хем видимо Бесен !Не бях виждал Предатеят на България в такова състояниеоткакто разбра че ДСБ + СДС имат общо 1.5 % и следващият парламентще го гледа или от хола в Драгалевци или от Централния Скоро и до теб ще се стигне по Октоподаи да се пениш все тая - а икакво значение има какво казал някой който има1.5% одобрение и 98.5% неодобрение ?
111
13
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Нека Петър Стоянов най-после обесни пред парламентарната комисия смисъла на знаменитата фраза"Кажи си Иване,Която две десетилетия витае като прокоба из кулоарите на народното събрание и пази зловещата тайна на някакъв заговор,срещу правителството ,държавата или синята коалиция.Докато тази тайна не бъде разбулена,Иван Костов ще продължава да създава интриги в парламента.Само по този начин ще бъдат отрязани крилцата на тази птица с все още неизяснен произход.Какво се чака още?
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 126 Моля я пак може ли да си формулираш въпроса малко по точно че нищо не рзбрах само разбрах че искаш 50 000 лев. РЗ месечно , преди по времето на ЖАН ВИДЕНОВ не взимаше ли толкоова , може би сигурно тие харесвало и си тъжен за тогава.
109
1
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КОЙ Е СОБСТВЕНИК НА ЛУКОИЛ В ПРОЦЕНТИ
108
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов, защо не преизчисли, заплатите, пенсиите, спестяванията, затраховките на хората, по курса за всеки ден, а при деноминацията на лева, 1000 пъти обедни народа?
107
11
 
8
 
! Отговори
до № 117 преди 12 години
Прави се на ударен, с мокър ***, по главата др. Костов, защото не може един бивш Министър председател, да не знае, че често сътрудници на службите, получават едни екстри, които по принцип не им се полагат, примерно разрешение за оръжие.
106
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов о.бесен
105
4
 
20
 
! Отговори
До 120 преди 12 години
Мнагалино още ли не си разбрал че това злощостно дете го удуши собствената му майка , която беше малко врътнала , а тъпите бакшиши-таксиджий, които току що бяха заменили таратайките с нови коли на лизинг излязоха подкокоросани от червените си шефове и от вестник Труд на ченгето Тошо Тошев , който излезе с първа страница цитирам " БЪЛГАРИЯ УБИ ПЕПИ" *** комунистически ***