За кокала: Битката Първанов-Борисов

Коалиция БСП-ГЕРБ е невъзможна, каза президентът (2002 – 2012 г.)
Обновена: 3 фев 2012 15:02 | 3 фев 2012 09:45,
221
За кокала: Битката Първанов-Борисов
Снимка: Impact Press Grouр

Ще водя голямата, тежката битка с Бойко Борисов и с това слабо, бездейно и бих казал вече вредно за България управление, зарече се президентът (2002 – 2012 г.) Георги Първанов.

По думите му битката, която предстои с ГЕРБ, е и лидерска битка.

"Нека битката да бъде жестока за следващите избори, но - политическа. Да не влезе в персонална битка, защото нещата ще загрубеят", предупреди той.

Според него коалиция с ГЕРБ вече е невъзможна, дори и теоретично.

"В момента срещу мен се води персонална война, не политическа", смята още Георги Първанов.

Той смята, че срещу Бойко Борисов БСП трябва да противопостави силна фигура, която да е в състояние да вдъхва респект.

"Надявам се да не сме само ние двамата със Сергей Станишев лидерите, на които БСП да разчита", каза бившият президент.

"При никакво "ако" БСП няма да се разцепи, въпросът е в това – от конгреса БСП да излезе по-силна, защото точно след една година са изборите", припомни той и допълни, че най-убедителното за една партия е нейният лидер да бъде и кандидат за премиер. 

На въпрос дали ще се кандидатира за лидер на БСП, Първанов заяви: "Не е в мой стил да се кандидатирам, т.е. – да се самопредлагам. Бях издигнат за председател на БСП в трудна ситуация, в която беше трудно да се намери желаещ. Бях номиниран за президент, когато нямаше друг кандидат. Ако събитията го налагат, бих могъл да участвам в състезанието на идеи, на политики. Необходима е промяна в организационната политика на партията. БСП не излъчваше сила досега, а все повече трябва да излъчва", убеден е Първанов.

За връзките му с Октопода

"Цветан Цветанов е вътрешен министър, а не е махленска клюкарка. Ако той има доказателства за мен, нищо по-лесно от това – да ги даде на прокуратурата и да се видим в съда, коментира Първанов обвиненията, отправени му от вътрешния министър за връзки с "Октопода" и организираната престъпност.

Откъде започнаха атаките – от момента, в който казах, че с Борисов нашият идеен сблъсък предстои. Но – политически, а не – личностен. Но те пренесоха нещата на лична основа, Борисов се скри и пусна кохортите от подставени лица", каза Георги Първанов.

По думите му ако някой е имал връзка с Алексей Петров, той е този, който е правил обща фирма с него и този, който е отишъл на свиждане при него веднага след атентата.

"Това е дребно, елементарно, прехвърлят върху някого вината за нещо, за което сами са отговорни", убеден е  Първанов.

За помилванията на Марин

Бившият президент бе категоричен, че указът за вицепрезидента от 2002 г. няма срок. 

"Той е до присъствието на вицепрезидента в президентската институция. Когато изпращам дипломат в чужбина, подписвам безсрочен указ. Има дипломати, които са стояли по шест години в чужбина. Няма прекъсваемост в президентската институция, ние не сме напускали президентската институция. Документът важи. Нямам съмнения", допълни Първанов.

Все пак той обяви, че няма нищо лошо в това да бъде попитан Конституционният съд по казуса с указа и помилванията, осъществени от Ангел Марин.

Първанов бе категоричен, че процедурата по помилване включва четири инстанции - тя започва в министерството на правосъдието и завършва пак там, обяви той.

По обвиненията, че са прибрали рушвети от даването на гражданство, Първанов каза, че има пет – шест и повече инстанции при даването на гражданство.

"Аз самият нямам никакво отношение, освен, че го прави президентската институция, но имам пълно доверие на Ангел Марин", каза той.

За приемствеността Първанов-Плевнелиев

Според президента (2002 – 2012 г.) церемонията по предаване на властта на новия президент е била най-добрата, най-тържествената и е затвърдила приемствеността.

"С Росен Плевнелиев мисля, че се получи добър диалог. Неговата амбиция да се създадат много съвети е симпатична. Това е добра идея, за да привлечеш експертният потенциал на нацията, но неработеща", смята Георги Първанов.

"Той се държи разумно, достойно, направи балансирани изявления, президентски", отчете бившият държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЩЕ СЕ КОАЛИРАТ ,САМО СТОЙТЕ И ГЛЕДАЙТЕ,МАФИЯТА НЯМА СПИРАЧКИ
116
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво са тези палата на МАРИН?Защо не се коментират ,а се дават само по ТV7?
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комплексът от тоалетната в двора е вечен и неизживяем!
114
2
 
12
 
! Отговори
?????????? преди 12 години
КАК Е ПРАВИЛНО ДА МУ КАЗВАМЕ......ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ ИЛИ АГЕНТ ГОЦЕ.МИСЛЯ ЧЕ ЖИТЕЙСКАТА МУ А И ПРЕЗИДЕНТСКА ПРАКТИКА МИНА С ИМЕТО ГОЦЕ.ДОНОСНИК ГОЦЕ.
113
8
 
12
 
! Отговори
ukyto8 преди 12 години
агент гоце да си ходи в Сиришник.гоце беше най неуспешия и подмолен президент.
112
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 12 години
ДНЬЕС.БГ, случайно ли е, че не написахте нищо за палатите на Ангел Марин!? ТВ7 избухна с един репортаж в сутрешния блок. Вижте го! ---> tv7.bg
111
6
 
12
 
! Отговори
Think преди 12 години
Гоцето каза ... щяло да загрубее - пппхххааахахахахаха Първанка,Първанка я слез малко на кота 0.Като загрубее не значи , че ще извадиш карабината и ще почнеш да стреляш по мишени, които ти ги държат , както правиш на лов..Страхливец,бита карта си,мойто момче и ти и цялата ви червена пасмина отивате в канала и лично ние и народа отвратен от вашето лицемерие и идиотизъм ще пуснем водата!Съвет към тези с "минусите" отивате в най-близкия супер маркет , купувате си браснарски ножчета и ... работете!
110
3
 
7
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
до # 136Кретен е баща ти защото май те е правил с обратното на х...я и то когато най му се не е искало.А относно очистването на държавата - ами вземи се събуди бе драги.Или си намали дозата.Защото цялото ни измислено правителство са най-върл продукт на БКП.Така че не ми говори за промяна.
109
3
 
6
 
! Отговори
до герберастите преди 12 години
Другари ГЕРБерасти,четете внимателно 134-ФАКТИ и 135-Епикур...белкем нещо ви светне.
108
0
 
7
 
! Отговори
catenaccio преди 12 години
днес.бг изненадаха всички и пуснаха най-накрая материал с ВЯРНО и СМИСЛЕНО заглавие!
107
3
 
6
 
! Отговори
Точно заглавие ! преди 12 години
Много точно заглавие ! Браво ! Точно това е истината - бият се двете крила на ДС и се бият не за друго, а за кокала. Няма добро и лошо, няма правилно и неправилно. Битката е между две мафиотски групировки. Който не го е рабрал, е меко казано *** :)
106
6
 
7
 
! Отговори
До кретена Пламен преди 12 години
*** с ***! Не разбра ли, че агент Гоце е най-големият *** новата политическа история на България, бе! Тук не става дума за Тиквата, а за Гоце! Докато има *** като теб, тази държава няма да се оправи. Бягай в Северна Корея, *** недоносен! Един път завинаги трябва тази държава да се очисти от скудомия като теб и да стане нормална, цивилизована дъража, освободена завинаги от ченгета, гоцета и прочие ***!
105
4
 
12
 
! Отговори
Епикур преди 12 години
Ще кажа само това: С бай *** - премиер, никоя държава няма да ни вземе на сериозно! От това страдате и вие - герберасти!
104
5
 
11
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
Бойко Борисов-роден 13.06.1959г. е с 2/две/години по-млад от Г.Първанов-роден-28.06.1957г.,а е с цели 4/четири/години по-дърт комунист от него.Б.Борисов става член на БКП през 1977г. на 18 г.възраст.Г.Първанов става член на БКП през 1981 на 24 г.възраст.Борбата за кокала е в редиците на БКП...факт,нали ? БКП =ГЕРБ...факт
103
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-вероятния сценарии е именно коалиция между БСП и ГЕРБ. В момента в "държавата" няма други движещи политически сили.
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето как коствени убийци влизат в ролята на доброжелатели и миротворци, точно както на театър и на кино
101
10
 
16
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
За всички жалки герберастчета ще кажа това.Тиквата може само да мечтае да стигне нивото на Първанов.Президента може да е всякакъв но е с класи на Борисов.Начетен,образован,умен. Все неща които липсват на Тиквата.Та дори самия прякор говори сам за себе си.Не случайно народа казва'' Имаш ТИКВА вместо глава " или "ТИКВА ли носиш на раменете си."Не може човек които се гордее че е прочел; само "Винету" да ме накара да гласувам за него.За мен Борисов е един завършен *** и ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ.
100
5
 
8
 
! Отговори
Дани преди 12 години
Първанов е бита карта. Изкара си 10 години рахат, не го обичат никъде. Нито БСП, нито народа и скоро ще го разбере това.
99
5
 
15
 
! Отговори
darin преди 12 години
Стига сте лъгали БСП-ари такива, никои не ви иска в държавата, видяхме какво можете, имахте 4 години във най-хубавото време в човешката история , когато трябваше да прогресира държавата, а сега искате отново баницата когато мине кризата. Надявам се българския народ да не забравя толкова бързо и за 4 години да не е забравил колко сте некомпетентни и вие и ДПС и НДСВ . Ако още веднъш някоя от тези партий управлява съм сигорен, че всеки здравомислещ млад човек в България ще емигрира.
98
6
 
18
 
! Отговори
Янко преди 12 години
Ако имаше световна титла по коварство и лукавост, агент Гоце щеше да е без конкуренция. Мръсникът от Сирищник е хлъзгаво влечуго, говото да ухапе в засада. Той не обича да носи отговорност, затова винаги е бил привърженик на размити коалиции, при които не се знае кой кум, кой сват - кой колко краде и какви безобразия върши. Гоце направи много да живеем в една покварена, неуредена държава, в която шепа ненаситни гадове изсмукват богатствата на страната.