"Шеврон" шикалкавили. Борисов твърд пред Клинтън

"Докато хората се страхуват, мораториумът за шиста остава"
Обновена: 4 фев 2012 11:46 | 4 фев 2012 09:00,
226
"Шеврон" шикалкавили. Борисов твърд пред Клинтън
Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов отсече, че докато хората се струхуват няма сила, която да го накара да преразгледа решението за мораториум за добива на шистов газ у нас.

"На Хилари Клинтън ще отговоря, че американската компания "Шеврон" подходи много неорганизирано и подцени страховете на българския народ за проучването и добива на шистов газ".

Още по темата

Така той коментира пред БНТ дали ще отстъпи за забраната, ако му бъде оказан натиск от държавния секретар на САЩ, която пристига утре на 5-часова визита.

"След приемането на мораториума поканих "Шеврон" и им заявих, че сме избрани от българския избирател и трябва да отговаряме пред него. Помолих ги да убедят българския народ, че добивът и проучването на шистов газ е безопасен и че няма да има проблеми", добави премиерът.

Бойко Борисов припомни, че още през лятото е заявил пред българските граждани, че "няма да допуснем проучване, което да застрашава околната среда".

Премиерът високо оцени значението на предстоящото посещение на г-жа Клинтън в България.

В двустранните разговори, които ще се състоят в Министерския съвет, от българска страна ще участват също вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов, министрите Николай Младенов, Аню Ангелов и Трайчо Трайков, както и посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова.

Сред основните очаквани по време на разговорите теми са военнополитическото сътрудничество, в това число съвместните военни съоръжения, участието на България в Афганистан, регионални въпроси, свързани със Западните Балкани, случващото се в Близкия изток и Северна Африка, енергийната сигурност, енергийни проекти, ядрената енергетика.

След срещата е предвидена кратка пресконференция на премиера Борисов и държавния секретар Клинтън.

В неделя първата дама на американската дипломация ще се срещне и с президента Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
0
 
! Отговори
дърт чифутин преди 12 години
Моите сънародници от ШЕВРОН ще купят кирливите ви чиновници заедно с парцалите....Не забравяйте, че те си печатат парите и зелените им пари са световно платежно средство....А вашите мизерни чиновници ще продадат кръвта на дедите ви за куфарче зелени хартийки. Те и майките си ще продадат мръсниците ако има някой нещо да даде за тях....Осъзнайте какви *** сте станали след 45 години комунизъм и 24 години еврейска демокрация !
192
0
 
6
 
! Отговори
просто е "унищо преди 12 години
просто казано, проучвания и извличане на шистов газ = УНИЩОЖАВАНЕ на природни води, литър по литър ОТРАВЯНИ с множество , множество ВРЕДНИ отвсякъде химикали...а ние пък не сме поле за "кой каквото иска да си прави" . Природата - животът от нея на ХОРАТА - виж, ТОВА ВЕЧЕ НАИСТИНА СА СЕРИОЗНИ НЕЩА ! И за това някакви си методи , нечии интереси - не Български!!!!! - извинете , но .......стават неважни за България. методът е оспорван в самите с.а.щ. ! Тогава ????!!!!
191
0
 
4
 
! Отговори
сократ преди 12 години
Елена попТодорова на позорния стълб и целия български наро да я захрачи и препикае.Смърт за предателите на българските интереси и ценности запазени през вековете.Смърт...........
190
0
 
6
 
! Отговори
ее преди 12 години
В този сайт само *** дават мнението си но поне да бяха изучили родния си български език.
189
1
 
7
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Убаво говори,убаво ги "ниже".Въпросът за мен е - дали му вярвам....?Колкото до хамериканката-дето са отишли-хаир не е видян!
188
3
 
1
 
! Отговори
за 203 преди 12 години
Ми вий, черверастите, и мумията на тарабата пазите в мазето на позитано, но ние нормалните какво общо имаме с некрофилските ви пориви?1Грехота е.........
187
0
 
5
 
! Отговори
Синонимен преди 12 години
Някои от тея, които са на хонорари тук явно са доста отчаяни. Пишат си и после си отговарят, могат и цяла дискусия да си извъртят. Хора, идете да късате билетчета в СКГТ, по-добре платено е, пък и ви отговаря на интелектуалните възможности.За съжаление картинката е подобна по всички форуми. Интересно ми е господа, дали ви плащат пакетна заплата, примерно за два форума и два ФБ профила. :) Иначе да, някои "българчета" са много "прости парчета". За 30 лева и майка си ще оплюят.
186
3
 
7
 
! Отговори
боби преди 12 години
страх го е от Русия някой да знае как се е добивал уран в България по времето на СССРявно в народа има много спестени пари и може да си плаща скъпо и прескъпо за гориво и отопление освен това от руския газ по убав нема
185
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И как Бойко разбра, че хората се страхуват от шистовия газ???Референдум ли направи?Ако си е направил извода от протестиращите, той трябва да знае че за всяко нещо има недоволни хора.Със сигурност недоволните от неговото управление са повече от протестиращите срещу шистов газ, тогава защо не си подава оставката
184
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Забранат аза проучване показв аколко прости парчетата са българите..........освен ако ГЕРБ не са се продали на ГАЗПРОМ де
183
6
 
6
 
! Отговори
ККК преди 12 години
Премиерът Бойко Борисов отсече, че докато хората се струхуват няма сила, която да го накара да преразгледа решението за мораториум за добива на шистов газ у нас. "След приемането на мораториума поканих "Шеврон" и им заявих, че сме избрани от българския избирател и трябва да отговаряме пред него ----- Бойко ти за *** ли на вземаш ти се страхуваш че след година и нещо идват парламентарни избори и трябваш да си *** ако беше допуснал проучванията поне тука си признай Тикво
182
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
с подобни изявления се вдига мизата
181
5
 
25
 
! Отговори
wasd преди 12 години
Бойко ще е зад народното мнение докато Шеврон не лепнат една нула накрая на личната му комисионна. При такива протести може да се прицели направо в две нули.
180
4
 
17
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
Няма грешка нашто мОмче... твърд е като чугунен радиатор. Дет се вика къщата пада той остава цял. Твърду мОмче. Знай кво иска. Гугутка мамина.
179
13
 
21
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Браво на Бойко. Отвреме навреме се осъзнава.
178
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха дойде ли времето?Дойде, нали!Да изровим Тато, за да му целуваме ***.
177
3
 
14
 
! Отговори
аз преди 12 години
Симеон се е държал на ниво във външната ни политика ли?:))))още се помни митичния му разговор с Кондолиза Райс, при който черната *** му крещяла по телефона защо се бави пращането на български контингент в Афганистан и напия подвил опашкаили..великото посещение на Станишев в Москва, когато Путин го направи за смях( за съжаление не само него, но и България), когато го накара да чака в коридора пред кабинета му за да бъде приетСРАММММ !!!!!!!!
176
14
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Браво Понарникарино! Добре слушкаш шефовете си в Москва, ама за парлама се правиш, чя си със Запада. Та нали професорите от Геологическия институт ти казаха експортното си мнение. Не сядай на два стола, защото се пада на земята.
175
5
 
0
 
! Отговори
Harmony преди 12 години
Aй ноу ху килд дем ,ху филд дем - итс дъ Дърти Мани =
174
5
 
4
 
! Отговори
аз преди 12 години
аз съм с достатно високо образование,*** за да ти покажа и само с думи каква заблудена овца си !!!!!ти или си луд или си мазохист..защото макар, че Симеон, Доган и Станишев те грабиха 4 години на теб не само само не ти пречи, но и питаш за ощемного от червените избиратели се събудиха и на изборите, давайки своя глас за Герб зашлевиха звучно крадливата червена ***, чиито рожби са Костов, Доган, Първанов..че и крадеца Симеон, но наивни хора като теб продължават да се ловят на въдицата им