Цветанов ще "пропусне" парламента за наводненията

Левицата поиска той да бъде изслушан в НС
Обновена: 8 фев 2012 11:01 | 8 фев 2012 10:54,
52
Цветанов ще "пропусне" парламента за наводненията
МВР шефът в село Бисер. Снимка: Impact Press Group

Парламентът отхвърли предложение на „Коалиция за България“ да бъде изслушан министърът  на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод наводненията в Южна България и мерките, които се предприемат за преодоляване на щетите.

Според левицата инициативата за това е трябвало да бъде на управляващите. 

„Ситуацията в страната е достатъчно напрегната и тревожна, хората са стресирани и са в очакване на определени действия от държавата, представяне на навременна информация.

Наводненията откъснаха буквално десетки населени места от територията на страната, блокираха хиляди хора, освен жертвите, които бяха дадени, унищожиха къщи, имоти, поминък на цели населени места. В подобна ситуация констатираме, че системата за ранно предупреждение и превенция, ако я има, не функционира ”, мотивира предложението червеният депутат Ангел Найденов.

Предложението на левицата беше подкрепено от „Атака“.

В нормална държава заради това, което се случи, си отива правителство, каза зам.-председателят на парламента от националистите Павел Шопов. 

Според него има трайна и непоклатима тенденция – нежелание от страна на управляващите определени министри да отговарят пред парламента.

„Скъса се язовирна стена – ясно е какво се случва за това, ако бяхме нормална държава. Никой не отговаря на въпроса защо това се случи? Ето защо на третия ден не е ясно все още чия собственост е язовирът”, възмути се Шопов.

След прегласуване своя вот дадоха 153 народни представители, от които „за” гласуваха 58 депутати, 42 – „против” и 53 „въздържали се”, с което предложението се отхвърли.

В началото на заседанието в днешния ден на национален траур по предложение на председателя на парламента Цецка Цачева почетоха с едноминутно мълчание паметта на жертвите в наводненото село Бисер.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
14
 
! Отговори
аз преди 12 години
Сигурен ли си? Те не че се и натискат! Но върнете се във времето, кой каквото и да казва, БСП води най-социална политика! Каквото са казали в програмите относно социалната политика винаги се е изпълнявало! И ако някой е честен, да си сложи ръка на сърцето и да ме опровергае! Говоря за социална политика.
2
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ми е ясно с какво е полезен Ц.Ц. , там в бедстващите райони ?! С интелект ли , с опит за действие в подобни ситуации или с наглото си просташко поведение ?
1
4
 
31
 
! Отговори
n преди 12 години
на тая снимка се подчертава приликата му с Ал Бънди