"УСПЕХ" привиква хулиганите на училище през уикенда

Министерството сформира класове от 150 000 проблемни деца
8 фев 2012 08:08,
53
"УСПЕХ" привиква хулиганите на училище през уикенда
Снимка: архив Булфото

С уроци по шопинг, мода и здравословно хранене школата ще задържат в клас проблемните ученици.

Извънкласните дейности ще се провеждат както след редовните занятия, така и в събота, в неделя и през ваканциите, съобщава за в. "Монитор" съветникът на образователния министър Александър Александров.

150 хиляди ученици от 1307 училища в страната ще се включат в извънкласни и извънучилищни дейности по проекта "УСПЕХ", финансиран от еврофондовете.

Учебните занимания стартират от втория срок и са разпределени в 12 238 групи. Те целят да привлекат интереса на кръшкачите и слабите ученици към учебния процес и да ги задържат в клас.

Хлапетата, натрупали отсъствия, както и децата, склонни към агресия, ще формират класове от 6-15 ученици.

Програмата е насочена и към намаляване на престоя на децата в интернет и социалните мрежи.

"Една от целите е да върнем нормалното общуване между децата, което да става в класната стая, а не във виртуалното пространство", отбеляза Александров.

По думите му индикаторите за успех на проекта ще бъдат намаляване на броя учениците с агресивно поведение и на отпадащите от училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: училищеМОНМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо да не бъркате цифрата-та ако проблемните са 150 000 да спират веднага строителството на магистрали и спещно да започват затвори!Та тази нация съвсем оскотя!Всичко що е годно да възприема отова навън ,у нас остава само *** и полуграмотните годни за слугински дейности.Ужаснои е като видиш кафенета през деня пълни с млади хора ,които нито учат нито работят.Или същите в скъпи коли-гледка невъзможна на Запад.Боже пази България,от комунистите не я опази,но понр младите спаси!
22
2
 
8
 
! Отговори
Да бе преди 12 години
Тия "проблемните" да ги хванат да вземат една метла и да метат още отрано. Да почистат всички фасове, ***, кучешки ***, да разрушат кучешките колиби край блоковете и т.н. Хич не им трябва да учат алгебра, това не е за тях.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горките учители, които ще водят тия класове.. Това е все едно да интегрираш ***, демек нищо няма да стане.
20
0
 
6
 
! Отговори
YЪЪЪ преди 12 години
А ако отсъстват и от тези часове - кво правим?Ша измислим програма да ги привикваме и през лятната ваканция?. А ако и тогава не дойдат кво?
19
1
 
16
 
! Отговори
п преди 12 години
Проекта е поредното безумие на министерството.Родитените не искат да се грижат за децата си и се стремят да прехвърлят всички отговорности на учителите.Никой не си дава сметка дали на практика ще се получи нещо.Просто някой добре ще усвои паричките на данъкоплатците отпуснати по проекта.Резултата обаче ще е една голяма НУЛАААААА.
18
7
 
7
 
! Отговори
ТОВА Е ДОБРЕ преди 12 години
Не разбирам почвата на този вечен негативизъм. Все разбирачи - всеки плюе, но никои не предлага алтернатива. Какво? Има програма, нека си върви - по-добре така, отколкото децата да се олигофренчат пред компютъра. Ако някои има добри идеи, нека ги сподели. Аз одобрявам.
17
1
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Поста ти си противоречи със статията. Целта била : "към намаляване на престоя на децата в интернет и социалните мрежи." Как тогава ще изочават компютърен дизаин и мултимедия? Това отново ги връзва през компютъра. Има дав варианта : 1 . Статията е невярна ! 2 . Ти се опитваш да защитиш проекта ,но се получава " вместо изписване на вежди , вадене на очи".
16
0
 
11
 
! Отговори
Бултрас преди 12 години
Поредната тъпотия.Проблемните деца не ходят на училище в делничните дни,а вие ще ги ангажирате в почивните.Те крадат,вие ще ги учите на шопинг,мода.Ядат каквото откраднат или намерят вие ги учете на здравословно хранене.Пълен абсурд.Отделно ще ангажирате обучаеми.Представете си 20 проблемни деца на едно място,събрани от кол и въже.
15
7
 
6
 
! Отговори
даскал преди 12 години
Не е само за калпазаните - има и "кръжоци" по полезна и приложна математика, театрални студия, компютърен дизайн и мултимедия, където освен калпазани има включени и много стойностни и можещи деца. Проекта дава възможност за допълнителна работа с талантливи деца, освен с калпазани.
14
0
 
13
 
! Отговори
М преди 12 години
"Уроци по шопинг" - това уроци как да бъдем по-добри шопи ли са?
13
0
 
14
 
! Отговори
osata преди 12 години
Как могат да бъдат сътворени такива глупости от откровено некадърни хора? Не мога да повярвам - да привлечеш интереса на проблемните ученици със шопинг /а защо е наречено ШОПИНГ, като българската дума е ПАЗАРУВАНЕ!?/ и МОДА? Това ли ще бъде смисъла на живота на подрастващите?!От друга страна, къде са родителите на тези деца? В почивните дни трябва да се образоват родителите как да възпитават и да се грижат за децата си!Отново ще се усвоят едни пари за поредното безумие.
12
0
 
14
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Ами даскалите що не вземат да им мият и дупетата, че белким най-после мирясат ония от министерството, дето сигурно не са виждали малък *** на живо!?
11
1
 
24
 
! Отговори
дисцип преди 12 години
Аре стига глупости измисляхте бе. С парите по тези програми постройте заведения от типа "Бойчиновци". И затвори също. И в затвора да има задължителна трудова повинност. На полето да копат на норма. И който не работи няма да яде и това е. Толкова ли е сложно немога да резбера?
10
1
 
26
 
! Отговори
wtf преди 12 години
С уроци по шопинг, мода и здравословно храненеТва няква шега ли е? Честно, който го е измислил това, не само не искам да му плащам заплата от моите данъци, ами и да ми върне парите със задна дата, не може да има такива *** на държавна работа
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, на какво ще ги учат, да берат безопасно жица под напрежение ли:)
8
1
 
9
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Не виждам начин при положение ,че заниманията са през почивните дни и ваканциите , да накарат децата да отидат в такъв час! Кой ще плаща на хората ,които ще ги занимават и колко? За ваканциите това значи че ще намалите отпуските на учителите... Е те направо ще прегърнат идеята ви :D :D :D
7
1
 
18
 
! Отговори
22г. преди 12 години
еи какво нормално общуване ще се получи като струпаш 16 побоиника в 1 стая :Д ама така ще си общуват че чак зъби ще хвърчат
6
1
 
28
 
! Отговори
Леле преди 12 години
Ама стига вече тъпизми де!!!! Това даже за мен е престъпление! Да учиш децата на шопинг?!!!! Вие Г-н А. Александров *** ли сте???? Или да! Всички извънкласни дености им видяхте сметката и сега ще занимавате деца с извънкласни глупости! Къде отидоха например разходките в парка с класа? Доближаването с природата и опазването и? Курс по фотография да кажем или състезания за най- красиво клипче? Има толкова много неща ,които децата хем да научат ,хем да не си губят времето! Но нали пари усвоявате
5
0
 
13
 
! Отговори
posetitel преди 12 години
така написано,150 000 проблемни ученици,ме кара да се замисля колко са безпроблемните и има ли изобщо такива! нещо съмнително в информацията от министерството...
4
1
 
29
 
! Отговори
/// преди 12 години
Нещо не разбрах, уроци по ШОПИНГ !!!!