"УСПЕХ" привиква хулиганите на училище през уикенда

Министерството сформира класове от 150 000 проблемни деца
8 фев 2012 08:08,
53
"УСПЕХ" привиква хулиганите на училище през уикенда
Снимка: архив Булфото

С уроци по шопинг, мода и здравословно хранене школата ще задържат в клас проблемните ученици.

Извънкласните дейности ще се провеждат както след редовните занятия, така и в събота, в неделя и през ваканциите, съобщава за в. "Монитор" съветникът на образователния министър Александър Александров.

150 хиляди ученици от 1307 училища в страната ще се включат в извънкласни и извънучилищни дейности по проекта "УСПЕХ", финансиран от еврофондовете.

Учебните занимания стартират от втория срок и са разпределени в 12 238 групи. Те целят да привлекат интереса на кръшкачите и слабите ученици към учебния процес и да ги задържат в клас.

Хлапетата, натрупали отсъствия, както и децата, склонни към агресия, ще формират класове от 6-15 ученици.

Програмата е насочена и към намаляване на престоя на децата в интернет и социалните мрежи.

"Една от целите е да върнем нормалното общуване между децата, което да става в класната стая, а не във виртуалното пространство", отбеляза Александров.

По думите му индикаторите за успех на проекта ще бъдат намаляване на броя учениците с агресивно поведение и на отпадащите от училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: училищеМОНМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
ee преди 12 години
I az kato bqx v daskalo qko gi biex tiq ot moq klas imax i az problemi v ku6ti i 4ak sega kato po golqm , osuznavam kolko sum bil sme6en da go pravq , a naskoro vidqx edin sau4enik i si govorexme ot 2 metra ne iska6e da me dobliji daje ot strax
42
0
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Чикатило, нещи хич не си в час. Какви частни уроци ти се мотаят в главата.Имаше период ,през който ходенето на частни уроци в големите градове беше явление.От известно време в университетите приемат по диплома или с матура, т.е. много рядко вече някой от кандидат-студентите се напъва да учи за изпити. Частни ученици имат само някои по-известни учители и университетски преподаватели. А по селата и малките градове, не може да намериш и един да ходи на уроци.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги съм била против казармата и бригадите.Но честно,искам да ги върнат,трябва да ги върнат.Малцина са родителите,учещи децата си на отговорност и труд.Расте една ***,на която все си му длъжен.Като *** са-само права и никакви задължения.Аз съм на 32 години.Ще довърша тази учебна година и приключвам завинаги със системата на образованието.Само се чудя какво ще правя детето си,къде ще го записвам да учи,как ще го предпазя от тази меркантилна,нагла ***?
40
0
 
4
 
! Отговори
писна ми преди 12 години
Поредната тъпотия, целяща да източи пари от ЕС. *** държавата, няма да ми се сърдите ако хвана автомата.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И всичко,ама всичко започва от семейството.Децата попиват не думите,а действията.Те копират поведението на родителире си.И жалко за свестните дечица и тийнейджъри,растящи в отговорни,интелигентни семейства.Простотията просто ги залива.А това е поредната тъпотия от МОН.Делегираните бюджети на Вълчев направиха училищата зависими от учениците.За непосветените-всяко дете е пари и никой директор няма да изключи ученик,защото как ще върже бюджета.Докато тази система продължава,няма да има образование
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мона Лиза,къде са тези деца с интереси?Сигурно в София,Пловдив,Варна и Бургас.Но това не е България.Нямате си и идея каква *** расте,"възпитавана" от родителите си.Родителите насъскват учениците срещу учителите.Толкова са прости,че не проумяват,че днес не си пише домашното,утре няма да работи.Днес се държи нагло с учителя си,утре ще се държи нагло с родителя си.И не разбрахте ли,че безплатен обяд няма.Учениците ни се подиграват на заплатите.Казват-защо да учим-за заплата 400лв ли?
37
0
 
9
 
! Отговори
Майко мила ... преди 12 години
"С уроци по шопинг, мода ... " , моля ви, кажете ми, че това е някаква шега ! Че не си даваме парите за изхранване на клинични *** из разни министерства !!!
36
4
 
7
 
! Отговори
Мона Лиза преди 12 години
Защо загрижените госпожи не правеха безплатно кръжоци.А сега като им дават по 12 лева на час всички се юрнаха на кръжоци,че забележете ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.Образованието ни е такова ниско ниво,защото главите на госпожите са едни елки само изчисляват колко ще вземат заплатка.И сега децата който имат интереси посещават школи и естествено родителите плащат.Но не може да ме убедите че една госпожа която в час не може да задържи учениците ще го направи в почивни дни.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
uspeh.mon.bg/?m=2&p=2"Цели на проекта:(1) Обща цел на проекта - да се осмисли свободното време на учениците в държавни и общински училища, включително и на ученици с идентифицирана нужда от специфична подкрепа, както и на ученици с риск от отпадане и/или прояви на агресия и/или насилие, чрез участие в извънкласни и извънучилищни дейности"Касае се за ВСИЧКИ ученици, включително и проблемните. Целта е осмисляне на свободното време на учениците. Да наричаш децата "ХУЛИГАНИ" е глупаво!
34
0
 
8
 
! Отговори
Некой преди 12 години
Добре би било преди да пишат журналистите и да мислят и да събират информаиця."Успех" в никакъв случай не е програма за работа с хулигани!Подобни *** публикации само могат да откажат децата!Става въпрос за организиране на извънкласни дейности за работа с децата. Същите тези, които бяха нормални едно време и които даваха резултати. Не е лошо явно журналистите от сайта да посещават някой кръжок по журналистика в някое столично училище - да послушат може би за неща като "обективност" ...
33
0
 
1
 
! Отговори
tosh преди 12 години
как е 38 номер? Вървят ли downvote-овете?
32
1
 
2
 
! Отговори
До Chikatilo преди 12 години
Ами след като според теб е толкова готино да си учител, що не се пробваш, най-добре в някое *** училище. Да видиш тогава колко е готино по цял ден да се занимаваш с престъпници и малолетни к..ви.
31
1
 
2
 
! Отговори
axaxax преди 12 години
Герб запознават малките престъпници от малки за да може да се сформират по отрано като кримиални организирани банди и групи и да "работят" здраво за *** в близкото бъдеще... нищо друго няма да променят,както се опитват да интегрират *** от 20 години така и с малолетните престъпници
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А в часовете по шопинг има ли практика? Разбира се за сметка на бюджета на училището.
29
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Съвсем грешна информация!Училището , в което работя , също участва в проекта.Наистина в почивните дни и през ваканциите ще бъдат заниманията на децата,но по съвсем различни теми от тези в статията,много по-приложими в ежедневието им,научаващи ги да бъдат по-добри и по-грижовни към себе си и околните.И не е вярно ,че само агресивните и отсъстващите ще участват.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уроци по шопинг?! Че то това всяка средностатистическа 13-годишна к...тина си го владее перфектно! За какво са и уроци, че нали точно заради шопинга и нуждата от пари за него е избягала от училище. Защото в клас няма как да си намери богат чичко, който да я води в мола с големия джип и да и дава пари за парцалки. Вместо да намерите начин да им помогнете да наваксат изпуснатия материал вие пак с глупости се занимавате. Сега остава практически уроци по секс и пиене да им давате. Браво!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 24Подкрепям и се присъединявам към мнението.
26
1
 
8
 
! Отговори
учителка преди 12 години
ПАК ГРЕШНО ИЗЯВЛЕНИЕ! Програмата не е за ПРОБЛЕМНИ деца, а за всички, които искат да се занимават с нещо, което ги интересува. Тези 150 000 са всякакви деца. всъщност повечето от тях са деца, които имат широки интереси. Програмата е за ДЕЦАТА, без значение дали са проблемни, или не.
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е, че в тази извънкласна дейност се записват отличните и примерни ученици. А не тези с проблемно поведение. Така че явно и този проект ще го побългарим, както се казва, нали в това сме най-добри.
24
3
 
3
 
! Отговори
ТИКВИ И КРАТУНИ преди 12 години
Поредните *** да видят ТВУ Бойчиновци събрани от кол и въже и какво излиза след това???????????????????