Много ГОРД-и се нароиха в татковината

Едно в Шумен, друго снощи се появи в София
Обновена: 9 фев 2012 14:44 | 9 фев 2012 11:42,
90
Много ГОРД-и се нароиха в татковината
Двамата от учредителите на ГОРД София - Любен Дилов-син и Слави Бинев. Снимка: Булфото

Гражданско Обединение за Реална Демокрация – ГОРД. Така се казва новосформираното късно снощи в столицата движение.

Абревиатурата му напълно съвпада с тази на другия ГОРД, сформиран в събота, но в Шумен.

Разликата е само в разчитането - Гражданско Обединение за Реформи в Държавата.

Членове на столичните ГОРД-и са бизнесмени, писатели, дипломати, спортисти и журналисти. Докато при шуменските им съименници са се събрали все бивши членове на ДПС, както и такива, които са разочаровани от отцепника Касим Дал.

Още по темата
И едните, и другите обаче искат да участват в политическия живот на страната и дават заявка за влизане с гръм и трясък в парламента.

"Днес ние не искаме да се задоволим само с успехите в личния си и професионален живот, защото те нямат стойност, когато народът, културата и вярата ни са застрашени от унищожение", пишат от ГОРД София във възванието си до обществеността.

Сред учредителите му срещаме имената на евродепутата Слави Бинев, политика и журналиста Любен Дилов-син, спортния коментатор Крум Савов, бившата ни звезда във волейбола Любо Ганев, издателя на Плейбой за България Мартин Захариев, искрено и лично вашата Миглена Ангелова и някогашната легенда от БНТ Явор Цаков,както и още куп знайни и незнайни общественици.

Та всички те искат да защитават основните ни демократични ценности, които все по-често били подлагани на опити за "преосмисляне" от страна на политическата класа у нас.

"Целта ни е обединяването на усилията на гордите българи за създаването на една различна България. България на гражданите, на духовността и просперитета", твърдят те в учредителната си декларация.

И продължават: "Както успявахме в живота си досега, така сме готови да станем локомотивите на истинската демократична промяна, уповавайки се на чувството за обществен дълг. Ние ще се борим със законни средства за държава със самочувствие и силен глас на световната сцена, която да устоява с достойнство националните си приоритети, а не да е смирен подгласник на външни повели".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Любен Дилов с каквото се захване и то потъва, така ще стане и с партията на сектанта - кръчмар евродепутат !!!
69
1
 
7
 
! Отговори
??? преди 12 години
Най-*** възможно име за партия, предложено от "архонт",алкохолик и грандоман!!! Никакво въображение, щом се получи с ГЕРБ дай да направиме ГОРД!! Гордостта е смъртен грях, господин "архонт", би трябвало да го знаете, но с тези масони и слуги на старците от ДС ,като вас и Ралчев, името ви подхожда.
68
0
 
4
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
ГОРД - сарказъм ли усещам спрямо ГЕРБ?
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хвани единия, удари другия. И двамата са наглеци и ***, които от години скачат от партия в партия, но реално служат на БСП и ДС.
66
2
 
10
 
! Отговори
Вергил преди 12 години
Старите муцини като Любен Дилов-син пак е на старт, пък и други ще се наредят на правата линия, жадни за власт. И така до пенсиониране. А Миглена... Боже, боже...
65
2
 
12
 
! Отговори
конспирация преди 12 години
Тези са хвърлили око на еврофондовете и със зъби и нокти драпат да се доберат до тях.Това е истината.Келепира търсят,келепира...
64
0
 
7
 
! Отговори
Последни новини преди 12 години
Волен и Доган ще правят нова формация(партия) АНТИ ГОРД......ха..Изтъркани хора със възродени имена на партии
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си сложиш в заведението гола жена върху Разпятието трябва да си много ***,а не ГОРД!
62
1
 
9
 
! Отговори
Димчо преди 12 години
Щом фъфлека Любен Дилов Всезнайков и собственика на бърдаци - евроархонта-каратист Слави бинев са начело, още утре са записваме с жената в ГОРКО ни !
61
1
 
9
 
! Отговори
Не толкова ГОРД преди 12 години
Слави Бинев слага рога на статуквото? От снимката се вижда, че той е с рога!
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОРДо слагам (+) на всички коментари,радва ме такова рядко срещано форумно единодушие!:)))Има надежда...
59
0
 
14
 
! Отговори
Bigswingingdick преди 12 години
Nov bardak sys stari ***... ;-)
58
0
 
12
 
! Отговори
ха преди 12 години
И едните и другите не само,че няма да участват в политическият живот на страната ами и ще излязат мъртво родени.
57
0
 
4
 
! Отговори
kantara преди 12 години
Nikade vav nikoia darjava niama tolkova mnogo partii !! To segashnite ni stigat, ami shte sazdavame oshte !! PREDLAGAM PARTIITE DA SE SAMOFINANSIRAT, A NE OT BG BUDJETA- togava da vidime koi shte iska da stane politik !Nikoi ne go e enia che BG potava- glavnata cel e da se dokopat za golemiat kokal nareceno PARLAMENT ! I vsichkite vatre siakash sa se izlupeni ot edin vid iaice !
56
0
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
СМЕШНИЦИ!
55
1
 
14
 
! Отговори
ЦЦЦ преди 12 години
МНОГО КАНДИДАТ-ЛАПАЧИ В ТАЯ ТАКОВИНА..МАМА Й ДА ..!! МИЛИОНЕРИ ,ЛАПАЛИ МНОГО,НО Н СТИГА...МАЛКО Е,ОЩЕ ТРЯБВА!! ГОРДи ЛАПАЧИ И ЛАПЧАКИ СА...ИЗБИРАЙТЕ ГИ,ВЪРВЕТЕ СЛЕД ТЯХ ДА ВИКАТЕ УРА!! АЙДЕ,ДЕ..ХВЪРЛЕТЕ ИМ ОЩЕ НЯКОЕ МИЛИОНЧЕ В СКУТА,ДЕ!! ПРЕДИ ПОРТРЕТИ НА ЕДНИ ТИКВИ ПО СТЕНИТЕ И ПО ТВ-ТАТА,СЕГА ДРУГИ -СЪЩИТЕ ТИКВИ-ВИ СЕ ТИКАТ И ВИ КЬОРВЯТ ОЧИ И ВИ МЪРСЯТ МОЗЪЦИТЕ ОТ СНИМКИ,МЕДИИ,ТВ-ТА И РАДИА!! СМОТАНЯШКИ ПРОСТАШКИ БУГАРСКИ НАРОДЕЕЕ!!
54
0
 
20
 
! Отговори
иван преди 12 години
"новите" стари мутри с неимоверно желание да ни управляват- аре стига, бе!
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде пак. Някои хора се опитват да се поизтръскат от нафталина и да се наместят пак на трапезата. Все изтъркани физиономии и все така същите изтъркани клишета.
52
0
 
9
 
! Отговори
архонт Гамбино преди 12 години
Както 22 години ви газим с джипарите, така сега ще ви спасим културата, ***! Заповядайте в българския резерват - Биад!
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки път една и съща - измислят си актуална мантра - "Днес ние не искаме да се задоволим само с успехите в личния си и професионален живот, защото те нямат стойност, когато народът, културата и вярата ни са застрашени от унищожение" - и напред за балъци. И на какво се дължат личните Ви успехи в унищожителната среда? Не ми казвайте.Не само на вашите качества, вервайте ми.