Правосъдната Ковачева: Докладът не е шамар!

"Но очевидно нещата не вървят така, както се очаква"
Обновена: 9 фев 2012 09:37 | 9 фев 2012 09:35,
86
Правосъдната Ковачева: Докладът не е шамар!
Диана Ковачева. Снимка: Impact Press Grouр

В междинния доклад на ЕК за България няма политическа оценка, защото той е технически, обяви министърът на правосъдието Диана Ковачева.

По думите й в него има и позитивна, и критична оценка за това, което не е свършено и трябва да се свърши, но "очевидно нещата не вървят така, както се очаква", посочи тя пред bTV.

Още по темата

Няма шамари между партньори, отговори министърът на въпроса дали не е шамар за страната ни този доклад на ЕК.

"Възстановяването на доверието в съдебната система трябва да е във фокуса на българските институции, но усещането за справедливост липсва у българите", смята тя.

Според нея докладът от Брюксел трябва да се чете преди всичко експертно.

"Не е вярно, че това е най-лошият доклад за България. Показателите, по които се оценява Румъния, са различни. Критериите са определени през 2007 г. Румъния например не се оценява по организирана престъпност", отбеляза Диана Ковачева.

"Всички, които са чели докладите на Еврокомисията през последните години, ще разберат, че това не е най-лошият доклад за България, защото в него се оценяват и правосъдието, и прокуратурата, които не са част от изпълнителната власт", категорична бе тя.

Диана Ковачева съобщи, че следващата седмица ще бъде събрана експертна група, която да се занимае с проблемите в разследването и като цяло в съдебната система.

Според нея темата за изборното законодателство, засегната също в доклада, е много важна. Тя отбеляза, че вече има Изборен кодекс, а сериозните нарушения по време на изборите се дължали преди всичко на неподготвеност на изборната администрация. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
6
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
Последно, че нивото цепи мракаИ как разбра, че е факт, че МВР работило по-добре. Може би по-статистиките, както с еправи във всяка нормална държава- по-голям брой неразкрити престъпления- по-голям брой полицейско насилие- по-голям брой СРС, от които и 5 процента не стигат до съдИли за теб ФАКТ е това по телевизора. Щом един физкултурник може да съди по телевизора, збначи МВР си върши работата, тъй ли било. Дано да не си над 15 г., че иначе е факт нещо, което може да приемеш като лична обида
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Госпожата министър много говори и нищо съществено не казва, и не прави. С такива кадри, какво може да очаква човек. Магистратите трябва да се избират, а не да се назначават. Затова има корупция в съдебната система. Някои магистрати освен, че са корумпирани са и неподготвени не познават българското и европейското законодателство. Много калинки има в съдебната система.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ни е " адекватна" съдебната система ,защото и законите ни са неадекватни. Защо не ги променят, нали имат мнозинство в парламента, държат цялата власт ?!Защото в България правителства и хора се сменят,но корупцията никой не пипа,тя е блага работа.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Всички, които са чели докладите на Еврокомисията през последните години, ще разберат, че това не е най-лошият доклад за България, защото в него се оценяват и правосъдието, и прокуратурата, които не са част от изпълнителната власт", категорична бе тя."A? Що рече? Кви глупости ги плямпа тая лелка правосъдна?
15
1
 
18
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Айде бе! Сега МВР работи В ПЪТИ по- добре, отколкото преди две години!! Представям си какви доказателства е събирало преди това, щом сега не ги събира!Много е лесно да се оправдаваш с другите - и ГЕРБ прави това вече две години! Ама хората не пасат трева!!! Съдебната система в България е ПЪЛЕН ***!!!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно е адвокатка. Много приказки и накрая нищо не каза.
13
4
 
4
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
До "Факт"Като не можеш да разбереш, седни почети. От Брюксел ясно ни казват, че ФАКТ е че Прокуратурата не е адекватна, ФАКТ е, че МВР не си върши работата и има корупция, ФАКТ е, че въпреки натиска на съдебните органи ГЕРБ не пожелаха да променят процедурата за избиране на състав на ВСС.За Брюксел това са ФАКТИ. Като почетеш малко ще разбереш разликата между ФАКТ и телевизионно интервю на Министър на ВР, в което се говори с пожелания и клевети, по смисъла на закона.
12
0
 
10
 
! Отговори
bolka преди 12 години
Така е, не е шамар. Докладът дори е много положителен и добър. Защото е много дипломатичен. Защото не посочва реалното състояние на правосъдната ни система.А ние си го знаем. И вие го знаете, но си кротувате, защото така ви е изключително удобно.Продължавайте, ние вече свикнахме с "неподкупното", "безпристрастно" и "независимо" правосъдие.
11
0
 
13
 
! Отговори
Olee преди 12 години
Дааа това е дъжд - да не си мислите, че хората ви плюят ?
10
2
 
20
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Аз едно не мога да разбера-Рейтингът на съдебната система е нисък;Народът стана свидетел на глупости по знакови дела;Европейският съюз ясно ни казва, че има проблем;Престъпниците са на улицата;Има категорични доказателства, че съдиите са строили хотели в Созопол като са злоупотребявали; (и Деница Урумова беше възстановена като съдия!)И още много, много ФАКТИ.И ВЪПРЕКИ ТОВА, СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ СЕ РЕФОРМИРА,СЪДИИТЕ РЕВАТ НА УМРЯЛО, ЧЕ ИМ СЕ БЪРКАТ И ХОРАТА БИЛИ ПРАВНО НЕГРАМОТНИ!!!!!
9
1
 
14
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
И тази *** се саморазкри. Дори и за секунда да има блещукаща надежда, че някой нормален се е докопал до адекватна позиция, то тя се изпарява за седмици. В ГЕРБ и в слугинаж на ГЕРБ са само доста простовати хора с явен много нисък морал и потресаваща наглост.От Брюксел ти казват има корупция по-високите етажи, МВР и прокуратурата са неадекватни, ВСС е политически зависимо, изборите са съмнителни - ти излизаш и коментираш, че докладът е добър...
8
3
 
1
 
! Отговори
компетентен преди 12 години
Веднага обяснявам какъв е проблемът с Шенген.От нас изискваха ВСИЧКИ лични документи - лична карта, шофьорска книжка, паспорт и номерата на колите да СА С ВГРАДЕН МИКРО ЧИП. Действа на принципа на имей на Джиесемите. Чрез сателитно проследяване може да се локализира обектът за 0,06 милисекунди. На новите карти има, но на старите няма. Всички номера на коли с герба на ЕС го имат вграден. Все още в БГ се моткат хора без лични документи и стари номера на колите. Докладказва: Айде бе!действайте!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Бики сега като Уж не са ни лишили къде се дянаха парите от резерва?????? При толкова милярди дето ни ги наливата, защо харчим свои лкинти питал ли си се????????????И кога прочете доклада, че и предишните за да се Из....раш толкоз компетентно по форомите?????????//
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е... не е шамар... направо кроше си беше, което изби зъбите нагли, ГРОБ-аджийски... А пък Цецо обеща, че на 1 април 2010 влизаме в Шенген... и един мармот завива шоколад...
5
0
 
7
 
! Отговори
. преди 12 години
ЕС са *** и нашите са по големи разбирачи, затова ни обясняват, че това което са написали в ЕС не е истина :))на бялото се вика черно и едно време си беше така и така си е останало, но това си е народо психология
4
14
 
6
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Докладът има и положителни и отрицателни точки, но далеч не е най-лошия. Най-лошият беше този от 2008 г., с който ни лишиха от стотици милиони евро и имаше защо.
3
0
 
9
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 12 години
...е аре...и един шамар за толкова милиони далавера се ще го понесете...Тая като я гледам за далаверата и друго би отнесла...без да му мисли много.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Правосъдната Ковачева: Докладът не е шамар!"Мнооооооооооооо си праааааааа. Чист Шуд си е.Хахахахаха
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арогантни ***.Премести ли са си го