Правосъдната Ковачева: Докладът не е шамар!

"Но очевидно нещата не вървят така, както се очаква"
Обновена: 9 фев 2012 09:37 | 9 фев 2012 09:35,
86
Правосъдната Ковачева: Докладът не е шамар!
Диана Ковачева. Снимка: Impact Press Grouр

В междинния доклад на ЕК за България няма политическа оценка, защото той е технически, обяви министърът на правосъдието Диана Ковачева.

По думите й в него има и позитивна, и критична оценка за това, което не е свършено и трябва да се свърши, но "очевидно нещата не вървят така, както се очаква", посочи тя пред bTV.

Още по темата

Няма шамари между партньори, отговори министърът на въпроса дали не е шамар за страната ни този доклад на ЕК.

"Възстановяването на доверието в съдебната система трябва да е във фокуса на българските институции, но усещането за справедливост липсва у българите", смята тя.

Според нея докладът от Брюксел трябва да се чете преди всичко експертно.

"Не е вярно, че това е най-лошият доклад за България. Показателите, по които се оценява Румъния, са различни. Критериите са определени през 2007 г. Румъния например не се оценява по организирана престъпност", отбеляза Диана Ковачева.

"Всички, които са чели докладите на Еврокомисията през последните години, ще разберат, че това не е най-лошият доклад за България, защото в него се оценяват и правосъдието, и прокуратурата, които не са част от изпълнителната власт", категорична бе тя.

Диана Ковачева съобщи, че следващата седмица ще бъде събрана експертна група, която да се занимае с проблемите в разследването и като цяло в съдебната система.

Според нея темата за изборното законодателство, засегната също в доклада, е много важна. Тя отбеляза, че вече има Изборен кодекс, а сериозните нарушения по време на изборите се дължали преди всичко на неподготвеност на изборната администрация. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Потресен преди 12 години
Във връзка с информация по един юридически въпрос ми се наложи да направя справка в сп.Правен свят . Останах потресен от безцеремонно-високомерно-императивно наглия тон на магистрати спрямо хора, осмелили се да кажат мнението си за състоянието на съдебната власт и нуждата от реформи в нея. Тези хора сякакаш не са завършили висше образование и не могат да възприемат коментиращите , очевидно люде също с висше образование , да си изказват свободно мнението. Подигравателен ,леко заплашителен тон, винаги наглото, просташко ти-кане очевидно тези магистрати, предимно съдии ,така са похабени от тяхната практика с престъпници, че вече не са в състояние да водят нормален, поддържан на що годе нормално културно ниво ,разговор. Струва ми се,че ако тези блюстители на закона попаднат в културна среда и се наложи да водят някакъв стандаартен, на определена тема разговор, след 10-15 минути събеседниците им ще ги погледнат със съжаление и ще прекратят разговора. Може би затова съдия Янева си другарува с МВР министъра Цветанов. Може би и затова съдия Тодорова е решила по съдийски да покаже на министъра на МВР,че в ръцете на съдия единственото , което можеш да чуеш от него , е Сега ще видиш, като ми паднеш в ръцете...! Бррр! Тези само изборност ги оправя и който остане, дано да бъде стока...
58
0
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Не е шамар а предупреждение за маваши!
57
0
 
2
 
! Отговори
Бранимир преди 12 години
80 мнения и една цел!"Съединението прави силата"
56
1
 
3
 
! Отговори
БойкоТ преди 12 години
Много се радвам да прочета в коментарите че както никога всички сме на едно мнение, а именно - колкото по-бързо се обединим и изгоним тая ***, ще тръгнем нагоре. Стига са ни правили на луди, разделят и владеят както се казва. По умни сме от тях!
55
2
 
12
 
! Отговори
ataka преди 12 години
Шамар с крак е. *** герберка. Много ясно, че така ще каже.
54
1
 
16
 
! Отговори
тупаник преди 12 години
"Докладът не е шамар..." Той е тупаник....
53
0
 
8
 
! Отговори
МУУХАХХААА преди 12 години
вчера към 14.30 местно време в бар ОСАКА с.Шаново -старозагорска околия се основа движението *** - Публична Радост От Ставащото Тук - основатели и първи членове са никому неизвестни ***, алкохолици и съвсем обикновени луди.За председател с пълно мнозинство е избран селския ***...
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** СИ ТЪПАТА ОВЦА! РОДИ МЕ МАМО *** И АЗ САМА ЩЕ СЕ ИЗРУСЯ! АМА САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ! ТАЗИ ГОДИНА НА ТЪРТЕЙТЕ ВЪВ ВСС ПО 13, 14 И 15-ТА ЗАПЛАТИ, ЧЕ СА ПИЧОВЕ И НИ ТЪРПЯТ! СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
51
0
 
11
 
! Отговори
Drago преди 12 години
Помните ли още в първите месец, ако не се лъжа, когато премиерът каз пред медиите, че държи на всеки министър предварително подписаната оставка, и ако не си върши работата - влиза в сила въпросната хартийка?! Е? Е, май е забравил... Разберете и осъзнайте го накрая- '89 беше добре режисирано събитие, акумулираните пари раздадени, някои от тях се върнаха под формата на "чуждестранни инвестиции", но не при хората. Стига сте били слепи и заспали!Стига!!!!
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРОМЯНАТА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ !ТЕ СА КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА !КРАСЬО ЧЕРНИЧКИЯ ДА КАДРУВА!КАКВО ИСКАТЕ ДА ПИШЕ В ДОКЛАДИТЕ? НИКОЕ ПРАВИТЕЛСТВО НЕМОЖЕ ДА ПРАВИ КАДРУВАНЕ В СЪД СИСТЕМА!ТЕ ЗАВЕЖДАТ ДЕЛО НА ЦЦ ,ЗА ОБИДА!ОБИДЕНИ БИЛИ! НИЕ ДАЛИ СМЕ ОБИДЕНИ? НЕ САМО СМЕ ОБИДЕНИ НИЕ СМЕ И ПОТЪРПЕВШИ!КОЛКО КОЛИ ИЗГОРЯХА ,ама МВР не са го хванали вна местпрестъплението!НИСКИ ПЕНСИИ ама КОВАЧКИ ОСЪДЕН УСЛОВНО!ТА КОЙ НЯМА ДА СИ "СПЕСТИ "ДАНЪЦИТЕ щом може?КОЛКО МАЙКИ ПОЧЕРНЕНИо убииците"болнави" на СВОБОДА!
49
0
 
9
 
! Отговори
Руса Мумия преди 12 години
Нагли, върнете 14то заплати и бонусите за миналите години !!
48
0
 
19
 
! Отговори
)) преди 12 години
не е шамар -вярно е -това е дясно кроше
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам ВСС да си върнат 13 -14 зпаплата и бонусите, за които заплашваха и искаха да правят бойкот по време на криза. Не може всеки доклад да пише едно и също колко неефективна и корумпирана е съдебнаа ситема , а те да ми вземат заплати доста над средните за сраната, 13-14 и бонуси... Аз ако не си върша работата ме уволняват. Назначени с указ на Гоце и по партийниа линия от НДСВ, ДПС и БСП, защо им даваме заплати, ако не вършат работа??
46
2
 
25
 
! Отговори
r преди 12 години
Този рус прехидрол дава най-точно описание за кадрите на ГЕРБ - мутри, чалгари, нагляри, *** и т.н.
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РУМЪНЦИТЕ СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА ОЩЕ 1989г!ЧЕУШУСКО И КОТИЛОТО МУ БЯХА РАЗСТРЕЛЯНИ И ПОДГОНЕНИ !ТУКА ИМ СЕ РАДВАМЕ НА ЧЕРВЕНИ ПРИНЦОВЕ И ПРИНЦЕСИ И ТЕ УПРАВЛЯВАТ НЕЗАВИСИМО ЗА КОГО ГЛАСУВАМЕ!КОЛКО БИЛ ДОБЪР БАТЕТО! КОЛКО ТОШКО Е ЛАРЖ !КАК ИМАМЕ МИРЕН ПРЕХОД !КАК ВЕЛЧЕВ внук на ЦК на БКП Е ГЛ.ПРОКУРОРи после защо сме на това дередже!ВСИЧКИ СЪДИИ СНАХИ и СИНОВЕ НА БКП! ЩЕ НАКАЖАТ КОРУПЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ ама друг път!ТЕ СА СЛОЖЕНИ ТАМ ДА ПАЗЯТ МАСЛАРОВА КОВАЧКИ БАНЕВ ЦОНЕВ и цялото мофиотско котило
44
0
 
3
 
! Отговори
askhole преди 12 години
Колкото и да искат в министерствата нещата да вървят, проблемите идват на местно ниво, където трудно се контролират нещата- некомпетентни прокурори, корумпирани съдии, които нищо не вършат или издават неадекватни присъди. Ето, това е бичът- хората реално не виждат правосъдие, а в министерствата да си говоря каквото искат.
43
0
 
16
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
Тая дали го е поемала на ББ и ЦЦ ?
42
0
 
23
 
! Отговори
иван преди 12 години
ти плюеш по него- той ти казва че дъждец го вали!
41
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да се поучим, ние издигаме грешката ГЕРБ в култ. Защо българите така мразят сами себе си?!
40
0
 
22
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
Мутрите от шамарчета не разбират и оставки не подават.Те си отиват по друг начин...Ей,по-нагли от ГЕРБерасти не съм срешал,все някой друг им е виновен.Аман бре ! Бог да пази България.