Раздадоха 1,1 млн. лева бонуси във фонд "Земеделие"

Нормално е при добре свършена работа да има добавки, каза Румен Порожанов
Обновена: 11 фев 2012 09:25 | 11 фев 2012 09:23,
169
Раздадоха 1,1 млн. лева бонуси във фонд "Земеделие"
Шефът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов Снимка: ДФ "Земеделие"

1 173 203 лева е раздал фонд “Земеделие” под формата на бонуси и допълнително материално стимулиране през 2011 г., съобщи пред в. “Труд” шефът на ведомството Румен Порожанов.

До края на март м.г. той бе началник на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков. 

“За мен е нормално, когато има добре свършена работа, да има бонуси под формата на материално стимулиране”, аргументира се Порожанов. 
 
Част от платените бонуси възлизали на 4,9% от фонд “работна заплата” за ведомството, който за 2011 г. е бил 23 727 404 лв.
 
Като стимули от това перо са изплатени 940 121 лв. на общо 1345 служители. В целия фонд “Земеделие” работят 1700 души.
 
Отделно са раздадени и пари под формата на допълнително материално стимулиране (ДМС) - 233 082 лв. 
 
Порожанов уточнява, че според  вътрешния правилник на тримесечна база, там където има постигнати добри резултати, до 10% от служителите в един отдел получават до една заплата, а други 10% - до половин заплата.
 
Друг критерий била извънредната работа в събота и неделя, която обикновено се случва, когато фермерите кандидатстват за евросубсидиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: фондбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
3
 
! Отговори
данъчен преди 12 години
До 94 : "Работлив" на околовръстното ли работиш?
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е да бяхте свършили нещо, после да си раздавате бонуси.
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Премиера да даде обяснение на народа.А не само да си прави ПР акции.Ясно е,че без неговото одобрение пари не се раздават.Или са разчитали,че това ще остане в тайна.Какви ли още безобразия вършат за които не знаем?
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
единствения който от това министерсво,както и във всяко друго е идвал на работа събота и неделя е бил охранителя на централния вход. в почти всички ведомства според директивите им за сигурност само охраната може да е в сградата преди 8:30,след 18:00 и в неработни дни.така,че и тука има доста шменти капели
81
13
 
4
 
! Отговори
Работлив преди 12 години
Ооох, ох ох ох, оооооох. Аз съм най-работливия и най-талантливия и най-умния и нах-хубавия а защо става така, че в паничката на другите сипват повече, а в мойта паничка никой не иска да сипва повече. Ооох, мъкам, мъка, мъкаааааа. Направо се треса от злоба, целия съм олигавен със слуз като гледам паничките на другите. Защо в мойта паничка някой не сипва бонуси, а на другите само. Ооооох, ох ох ох. Оооооох.
80
1
 
14
 
! Отговори
костюм-земеделец преди 12 години
Че има ли земеделие в България или само в канцалариите е останало от него.
79
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Криза е. Простолюдието трябва да затяга коланите за да има бонуси за армията от чиновници. Само ГЕРБ!
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Po drugite saitove se tirajira novinata,4e 9 4oveka sa po4inali v Sofia dokato 4akali lineika!KOGATO GI POPITA6 UPRAVNICITE ZA SPE6NA POMO6T PARI NQMA.Ina4eeto za 4inovnicite dalo gospod.Lo6oto e ,4e za tova naroda obvinqva rabote6tite v samata spe6na pomo6t.A te sa malko i ne smogvat.Zapla6taneto e nisko i tam nikoi ne iska da raboti.Zatova nqma spe6na pomo6t.No upravnicite si imat pravitelstvena bolnica i ne im puka!Mnogo gadno e,4e po4inalite sa pove4e ot tezi v selo Biser!
77
1
 
8
 
! Отговори
Антон преди 12 години
80,ти си голям .Очевидно и некадърник.Умираш от страх да не те уволнят и да изпуснеш бонусите.Заради такива като теб сме на това дередже.
76
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя новата Калинка ли е?Какви бонуси?Какво са направили?А да,трупали са лой ,по дебелите си ***!!Всички вън!
75
1
 
15
 
! Отговори
фондаджия преди 12 години
Е, това е най безочливата лъжа!! Бонуси взимат два отдела единствено. И това са не повече от 300 човека. Другите сме мишки! Ама абсолютни мишки със заплати от по 800 лв.макс. Как не го е срам тоя така да лъже. Вие си преценете къде са отишли тия пари. При трима четирима големци там .... смятайте!
74
2
 
20
 
! Отговори
. преди 12 години
Нали знаете скъпи българи , че на държавна работа не работят никога случайно подали молба за работа , поне познатите , които аз имам в държавния сектор все някой ги е уредил да работят там. Загубил съм вяра във всяко правителство и във всичко хубаво в България , на 27 съм , баща ми казваше приживе , че е живял 60 години и никога за тези години нищо не се е оправило и не вярва , че ще се оправи , аз вече не искам да чакам да ни "оправят" искам да отида и да ги запаля , това заслужават !
73
0
 
10
 
! Отговори
мак преди 12 години
Ами, честито на печелившите. Когато няма пари за нищо е наглост да се правят такива жестове. И друго нещо ми направи впечатление: вижте, колко хора работят във фонда и колко от тях са получили бонуси. АРДА-и аз това се питам, но май няма санкции за нищонеправещ чиновник.До 61: със сигурност ще се окаже, че пренасочването на тези пари например за бедстващите е незаконно, както тръбят за пари от партийни субсидии за наводнените.
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
exe 1 milion mnogo bre, edin razdaden 10 otkradnati.
71
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ли не си раздават министерствата, но нали за това са там.Да крадат на народа парите!За хората няма и стотинка, ама всичките министрества си взеха бонуси!
70
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брус Джаксън - председател на американския комитет за разширение на НАТО:На България не е нужен човек, който прилича на премиер. България се нуждае от премиер, който прилича на човек! Всяка държава си има мафия, а вашата мафия си има държава.
69
15
 
4
 
! Отговори
ПО РАВНО-СЕ ДЕЛИ... преди 12 години
....САМО НА ГРОБИЩА ИНА ПАНАХИДИ....!НА ЖИВИ И РАБОТЕЩИ ХОРА СЕ ДАВАТ .....НАГРАДИ , БОНУСИ И ПРЕМИИ...!"КОМУНИЗъМА" -----Е, В НАЙ--ЧИСТ ВИД.....САМО НА ОРЛАНДОВЦИ!Там е постороен и готов..... най-"ВЕЛИКИЯ РУСКИ КОМУНИЗЪМ"...!
68
1
 
12
 
! Отговори
Soldier преди 12 години
УУУУУУУ БОКЛУЦИИИИ кви бонуси бе нали няма пари , нали ще се съдят КАРТОФИ щото няма пари какво да се яде УУУУУУУУУУУУУУУУУ ПФУУУУ
67
1
 
12
 
! Отговори
ддд преди 12 години
Тия мишоци окрадоха парите на земеделците !!!
66
0
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Като са толкова работливи и способни, да идат в частния бизнес, а не да смучат от държавната ясла. В частния сектор ще се види дали наистина са толкова способни и заслужават бонуси, или тези бонуси за пореден път ги раздават на шуробаджанашки принцип.