Раздадоха 1,1 млн. лева бонуси във фонд "Земеделие"

Нормално е при добре свършена работа да има добавки, каза Румен Порожанов
Обновена: 11 фев 2012 09:25 | 11 фев 2012 09:23,
169
Раздадоха 1,1 млн. лева бонуси във фонд "Земеделие"
Шефът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов Снимка: ДФ "Земеделие"

1 173 203 лева е раздал фонд “Земеделие” под формата на бонуси и допълнително материално стимулиране през 2011 г., съобщи пред в. “Труд” шефът на ведомството Румен Порожанов.

До края на март м.г. той бе началник на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков. 

“За мен е нормално, когато има добре свършена работа, да има бонуси под формата на материално стимулиране”, аргументира се Порожанов. 
 
Част от платените бонуси възлизали на 4,9% от фонд “работна заплата” за ведомството, който за 2011 г. е бил 23 727 404 лв.
 
Като стимули от това перо са изплатени 940 121 лв. на общо 1345 служители. В целия фонд “Земеделие” работят 1700 души.
 
Отделно са раздадени и пари под формата на допълнително материално стимулиране (ДМС) - 233 082 лв. 
 
Порожанов уточнява, че според  вътрешния правилник на тримесечна база, там където има постигнати добри резултати, до 10% от служителите в един отдел получават до една заплата, а други 10% - до половин заплата.
 
Друг критерий била извънредната работа в събота и неделя, която обикновено се случва, когато фермерите кандидатстват за евросубсидиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: фондбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
14
 
! Отговори
. преди 12 години
Боко друго викаше преди да го изберем, ще ще се ограничат всякакви тарикатщини в държавния сектор и включително в парламента , аз ще го накажа на следващия вод мутрата хитрец !
64
0
 
11
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
Мда, явно крадците си остават крадци, независимо че променят политическата си окраска. Нищо ново под слънцето, като видим краденето на тези, явно не отстъпват на онези предните, особено при раздаването на "бонуси".
63
0
 
19
 
! Отговори
ще преди 12 години
Ще ги познаете по ОБЛИТЕ ФИЗИОНОМИИ.....
62
0
 
15
 
! Отговори
Миньор преди 12 години
И аз си върша добре работатано бонуси не ми давате.Има нещо гнило тука.
61
0
 
21
 
! Отговори
Феб преди 12 години
Скоро единствените земеделци ще бъдат тези който работят в земеделското министерство.
60
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Борим бедността с нова стратегия"-предишна статия.Значи за нас стратегия-за вас бонуси.Е,сами сме си виновни щом сме ги избрали и щом още ги търпим.
59
0
 
15
 
! Отговори
АРДА преди 12 години
Какво прави това министерство че толкоз много хора Егах ти държавата
58
16
 
3
 
! Отговори
САМО ТАКА: преди 12 години
...ПЛАЩА СЕ ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА!!!ВРЕМЕ Е ....ЗНАЕЩИТЕ И МОЖЕЩИТЕ ДА ПОЛУЧАВАТ СПОРЕД ИЗРАБОТЕНОТО!*** И НЕКАДЪРНИЦИТЕ ------ДГД!САМО ТОГАВА ЩЕ Я ИМА.....БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ!ТОВА Е ИСТИНАТА!!!
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крадливите герберасти очевидно по нищо не се различават от червенушките. И ония все така си раздаваха бонуси за добре свършена 'работа'.....
56
1
 
16
 
! Отговори
До 60 преди 12 години
Ти май си от тези с бонусите.Нали затова ти дават заплата-да си вършиш добре работата.Бонуси-само в частните фирми.Там собсвеника решава дали и на кого да раздава бонуси.Аз не искам моите пари да отиват в твоя джоб под формата на бонус.
55
3
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Друг критерий била извънредната работа в събота и неделяВиждали ли сте държавен чиновник да работи в събота и неделя? Аз не. Имат ни за пълни ***. И сме, щом търпим още.
54
0
 
20
 
! Отговори
АРДА преди 12 години
А при зле свършена работа какво се полага
53
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям рев реват червените *** :))) Зле ли ви е гадове?И номера с бедните и гладните не минава вече..моловете пълни с "бедни и гладуващи" .. другите магазини и те така. Земеделците всичките са с нова техника и коли за хиляди левове. Дойде времето на можещите, образованите и знаещите...останалите циврят по форумите.
52
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво става в тази държава?Парламента си вдига тайно заплатите.Министъра на финансите раздава бонуси.Фонд земеделиие си раздава милиони бонуси.В същото време пари за заплати и пенсии няма.Докога ще търпим?
51
0
 
22
 
! Отговори
zeddd преди 12 години
Не, господинчо, не е нормално да раздавате над милион лв. В такива времена е нормално парите да отидат, ако трябва, в друго ведомство и да се използват за по-важни неща.Не утре да ми каже правителството, че пари за болниците няма, например, или за повече техника за защита при бедствия и аварии.
50
12
 
1
 
! Отговори
Бл.Благов преди 12 години
Всички независимо ,къде работят ,щом си вършат добре работата е редно да получават и бонуси.Всички заплати трябва да са обвързани с работата и бонусите са един от начините!
49
1
 
21
 
! Отговори
Феб преди 12 години
а за безработните и пенсионерите кой ще даде нещо допълнително.Значи ние да затягаме каиша, а родата на министрите, който работят в министерствата да лапнат още парички.Те ако си бяха свършили работата дали щяхме да сме криза.Или за едни има криза, а за други - не. Не знам но ми писна вече 22 години да ми обясняват в какъв свободен рай живеем и че по време на комунизма не сме били хора. Питам сега какво сме - хора ли сме. За да живееш добре или трябва да си бандит или брат на премиера или не
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що да не си раздадат- вижте му наглата мутра.Хайде да не казвам каква.Охранен бузест-добре гледан.Как да не си раздаде премия от вашите пари?
47
0
 
26
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
каква свършена работа бе ваш'та мама, свършена работа има на полето - ЛОШО, ЛОШО ДРУГАРЮ ПОРОЖАНОВ!
46
2
 
14
 
! Отговори
Пак крадене преди 12 години
После 9 септември 1944 година бил много жесток. Бил съм против, но като гледам как белите ръкавички опоскват всичко, съм за нов 9 септември. Само че по-жесток. На България вече не и трябва Пиночет, а Пол Пот, който да разчисти държавата веднъж завинаги от злосторници.