Няма да изслушват Борисов в НС за трагедията в Бисер

Няма да има и комисия, която да разследва Цветанов за натиск върху съда
Обновена: 15 фев 2012 10:08 | 15 фев 2012 10:07,
47
Няма да изслушват Борисов в НС за трагедията в Бисер
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов няма да бъде изслушан в парламента за скъсаната язовирна стена, последвалата трагедия в харманлийското село Бисер и предприетите от кабинета мерки. Депутатите отхвърлиха искането на „Атака“ Борисов да даде обяснения по случая пред Народното събрание.

„В България висят много въпроси по темата, но все са завоалирани“, аргументира по-рано предложението на националистите зам.-председателят на „Атака“ Павел Шопов. „Министър-председателят трябва да дойде тук – да бъде изслушан и да му бъдат зададени въпроси“, посочи той.

Предложението обаче не беше прието.  Депутатите отхвърлиха и искането на Коалиция за България за създаване на анкетна комисия за разследване на политическия натиск върху съдебната власт от Цветан Цветанов. От общо гласували 154 народни представители, „за” гласуваха 57 депутати, 76 бяха „против” и 21 се въздържаха.

„Има негативно отношение на министъра на вътрешните работи към съдебната система", заяви от парламентарната трибуна червеният депутат Ангел Найденов.  „Зад оказване на едно недопустимо въздействие върху съдиите и техните решения могат да се открият недопустими форми на отношението към една независима власт на страната. В България съдебната система е поставена под огромна опасност, има сериозно въздействие върху независимостта върху съдебната система”, категоричен бе Найденов.

Още по темата
Христо Бисеров от ДПС го подкрепи, като заяви, че парламентът трябва да се отнася адекватно към проблема.

„Имаме много остър доклад от Европейския съюз заради поведението на министъра на вътрешните работи. Какво повече искаме като фактология – става дума за оценката от ЕС. Спорът е налице. Ако премиерът признава, че съществува проблем, парламентът трябва да се държи адекватно”, допълни Бисеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: трагедиясело Бисер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО, ТРАЙЧО,КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА, казва народа ниПЪРВО ВЪЗМЕЗДИЕТОИ ЗАТВОРА, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ЗНАЕМ- ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗНАЕЛО за състоянието на яз. Иваново, АМА... ЧАКАЛИ ПРОЛЕТТА..., а КАРАДЖОВА, пък разкри тайната на... 500-те ЛИПСВАЩИ ЯЗОВИРА... - ТЕ НЕ БИЛИ ЯЗОВИРИ, А СА..."... - По повод на язовир "Иваново" Караджова каза, че става въпрос за авария на ЗАЩИТНО СЪОРЪЖЕНИЕ и силно се надява това да не се повтори в близките дни..." (ЗНАЧИ ИМА И ДРУГИ ТАКИВА, ПРАВИТЕЛСТВОТО ГИ ЗНАЕ, НО БЕЗДЕЙСТВА)ЯВНО СА ВИНОВНИ...!!! НО... И ЛЕВИТЕ СА ЛЕВАЦИ...- Деградираха интелектуално до ниво, да не могат да формулират поне един свястен вот на недоверие, ЕДНО СВЯСТНО ИСКАНЕ, ЗА ИЗСЛУШВАНЕ И ДЕБАТ ПО НЕЩО ВАЖНО...- Например...:1. ПРОБЛЕМА - "ЦАР КАЛОЯН БИСЕР, СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДИТЕ И ПЛАН ЗА ПОЛЗВАНЕТО ИМ ДО 2020-50г."2. МИНАЛАТА И ТАЗГОДИШНАТА ГАЗОВА КРИЗИ - СЪСТОЯНИЕ НА ГАЗОВИЯ СЕКТОР И МЯСТОТО МУ В ЕНЕРГИЙНАТА СТРАТЕГИЯ 2020-50г."И за десерт помислете...:- АКО РАБОТЕШЕ НЕФТОПРОВОДА "БУРГАС - "АЛЕКСАНДРОПУЛИС" И ВОДАТА ОТ ЯЗ. ИВАНОВО БЕШЕ МИНАЛА ПРЕЗ НЕГО... ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ НЕМИСЛИМОТОНЕОБХОДИМИ СА НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВНИ АГЕНЦИИ:- ЯЗОВИРИ И ХИДРО МЕЛИОРАТИВНИ СИСТЕМИ с външен контрол, имащ брутални правомощия.- ГРАЖДАНСКА И ПОЖАРНА ЗАЩИТА И ОХРАНА с подвижни сили и 28 областни бригади с хора и инженерна техника.Ало-о-ооо Гл. ПРОКУРОР:- ДЕЛОТО ПО КОЕТО ДА СЕ СЪДЯТ МИНИСТРИ, да се е образува по: Чл. 335. (1) Който причини наводнение по непредпазливост и с това изложи на опасност живота или имота на другиго, се наказва с лишаване от свобода до три години.(2) Ако е последвала смърт или значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода до пет години.- Чакаме, разследването може да започне и срещу неизвестен МИНИСТЪР
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
че кво ли да му слушат, той като цветарка обикаля медиите... не виждам кво повече може да каже, освен че с "риск за живота си" летял с кугър, който пък не ставал за минусови температури, а военния му министър пък каза че и това не било вярно...бе само си чешат езиците и се правят, че правят нещо... кво да му слушат глупостите
33
0
 
0
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Не може да има неравнопостаеност, кавото е за частните училища, такова за държавните!Ако някой връща пари от частните училища, да връщат и от държавните!Или да има конкурно начало и за частни и за държавни!
32
0
 
4
 
! Отговори
Балкански пигмей преди 12 години
Балкански пигмейМалък човек с голяма уста -зинал,решил да погълне света. Иска богатствои почетни постове.Иска дворецна Канарските острови.Иска охранаи аудитория.Иска голямароля в историятаСамо че гледана педя от земятаКазвам му името.И пускам водата.
31
2
 
4
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 12 години
Пич, дето пишеш До wiktor (който е очевидно с кокоши мозък)Не може да лишаваш дете от държавна субсидия, по конституция всички имаме равни права, а кой къде учи, си е решение на родителя!Да не говорим че "богатите" плащат и по-високи данъци!А някой родители нямат избор, поради ЛИПСА на места в детските градини, ТРЯБВА да ползват частни!Тоест, държавата ги прецаква два пъти, оставени са без дъжавна детска градина, и без субсидия!Това твоето е лицемерие и дебелоочие!
30
0
 
11
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 12 години
ГЕРБ е най-голямото зло за страната ни, след турското робство! /днешните турци не са виновни с нищо за миналото, когато ние сме били слаби и разединени/Този парламент, това мнозинство, са пълни ***, а не депутати!Крият се един друг, но НЯМА да се скрият!По другия въпрос:Частните училища ИМАТ право на държаван субсидия на ученик, равна на държаванта субсидия, на ученик в държавните училища!Родителите плащата равни данъци, значи държавата трябва да се погрижи ПО РАВНО за ВСИЧКИ ученици.
29
0
 
0
 
! Отговори
ДО 35 преди 12 години
Моля те,не разбрах какво искаш да кажеш ???
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Категорично съм против държава та да финасира частни институции -КАТЕГОРИЧНО ...
27
2
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
а не би ли предпочел, тези пари да бъдат дадени за образование, което има смисъл - като качество и ниво? Защо държавата да поема занималните, като децата не правят нищо там? С две ръце съм "за" частни занимални, училища, детски градини, но само ако финансирането и приходите им са обвържат с нивото което предоставят. А това може да стане само ако станат масови, за да има конкуренция. Това пък може да стане единствено с държавна помощ, хората просто нямат пари за това.
26
0
 
10
 
! Отговори
до wiktor преди 12 години
Виктор,след като отново се посочва Европа като пример нека само вметна - в ЕС най-ниската минимална работна заплата е в Гърция-след орязването и тя е в размер на 586 евро ...разбира се България не я броя ... не е ли възможно това правителство да работи именно в тази насока ??????
25
2
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
точно така, не си прав. Държавата да финансира частно предприятие все още не е лобизъм. Стига критериите за избор на предприятието да са ясни, процедурата да е публична и всички подобни предприятия да могат да кандидатстват за такова финансиране.По този начин се поощряват най-добрите. Лобизъм е, когато всичко по-горе изброено е изкривено от власт имащите по посока на определени фирми.Държавата да финансира само държ. у-а е протекционизъм и има единствено социална функция но не подобрява нивото
24
1
 
6
 
! Отговори
до wiktor преди 12 години
...или пък точно там е идеята на правителството - да се облекчат богатите ...
23
1
 
6
 
! Отговори
до wiktor преди 12 години
Съвсем точно определение за лобизъм - точно това имам предвид ... не би ли могло тези пари дето ще се пренасочат към частните училища да бъдат пренасочени към не частните такива и с тези средства да се поеме занималнята - идеята ми е да стане напълно безплатна.Защото в момента плащам по 65 лева на месец за занималня и повярвай ми тези пари сериозно ощетяват бюджета ми ... а както е известно в частните училища учат децата на по заможните българи който нямат никакви праблеми с таксите .
22
12
 
2
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
до 23Изглежда използваш думи, чието значение не знаеш. Лобизъм означава някой (физ. лице, фирма и т.н.) да влияе на правителството с цел лична изгода. Може би искаш да кажеш нещо друго, не знам.Колкото до частното образование - то ще стане по-достъпно, защото и цената му ще падне с около 25%. Това се прави навсякъде в Европа.
21
1
 
14
 
! Отговори
образованието в Бг преди 12 години
С всяка изминала година ,...пада главоломно !След ,като може и с двойка да се преминава в по-горен клас ,то може и да не се ходи на училище до 5 клас ,.....КОЙ ИМА ИНТЕРЕС В Бг !
20
1
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Прав си ,справка ...И.Й.Костов!
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами ЦЦ му е "свещената крава" на ББ
18
1
 
22
 
! Отговори
до wiktor преди 12 години
Явно от герб толкова добре се справят с образователната ни система та за това да дадат и държавни субсидии на частните училища ... щото на държавните всичко им е ок ...ЛОБИЗЪМ В ЧИСТА ФОРМА
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами така е, като им давате мнозинство... а сега биха могли да си гласуват и повишение на заплатата само за групата на ГЕРБ, и никой няма да може да им каже 'гък'. направо се чудя как все още не са го направили дори.
16
0
 
17
 
! Отговори
до wktor преди 12 години
Привет Виктор,радвам се че си намерил начин да преживяваш,и тук изниква въпросът ми - знаеш ли как се определя какво е лобизъм - лобизъм е това което се случва в момента с образованието ни- какво имам предвид - както се разбра сутринта от герб предлагат да се финансират и частните училища с държавна дотация ... точно това се нарича лобизъм във висша форма !!! или може би не съм прав ???