Спираме ACTA. Поемам отговорността, отсече Борисов

Трайков е великодушен, но не е виновен, заяви премиерът
Обновена: 15 фев 2012 14:44 | 15 фев 2012 12:11,
324
Спираме ACTA. Поемам отговорността, отсече Борисов
Снимка: Impact Press Grouр

Министерският съвет спира ратификацията на международното търговско споразумение ACTA, обяви премиерът Бойко Борисов.

Той каза, че поема цялата политическа отговорност за това решение и очаква да бъде атакуван от международни организации за това решение.

Борисов допълни, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков много великодушно е поел вината.

Още по темата
11 фев 2012 19:38
175

На пресконференция вчера Трайков обяви, че внася в Министерския съвет предложение за спиране на ратифицирането на ACTA и допълни, че поема пълната политическа отговорност за негативните реакции на обществото срещу спорния законопроект.

Трайков даже обяви, че е готов да подаде оставка, ако премиерът му я поиска.

"Не мога да приема, че той носи отговорност за АСТА", отсече днес министър-председателят и прекрати темата с евентуалната оставка на министъра.

Бойко Борисов бе повече от категоричен, че преговорите за приемането на ACTA са започнали още при предишното правителство и няма как БСП да претендират, че сега научават.

По думите му бившият премиер Сергей Станишев е изготвял преписката и е участвал в обсъжданията на ACTA в Европейския парламент, а бившият еврокомисар Меглена Кунева е водила преговорите в Еврокомисията, нещо, което тя категорично отрече.

"Социалистите са водили всички тези преговори. Как не отидоха само на протеста да го оглавят за това, което те са договаряли. И както за всичко останало, контрата остава пак у правителството, сега ние ще понесем политическата отговорност пред Брюксел с вземането на това решение днес", ядоса се премиерът.

Борисов обяви още, че евродепутатите на ГЕРБ няма да подкрепят ратифицирането на споразумението в Брюксел.

"Законодателството на България за борба с пиратството и защита на авторското право е достатъчно строго и няма нужда да се въвежда ACTA", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
4
 
3
 
! Отговори
Despa Stoyanova преди 12 години
Грябва да я има АСТА за да бъде защитена интелектуалната собственост на твореца. А не всеки да ни краде кой откъдето може. То не ни стига,че държавата ни краде ами и Сулю и Пулю. Аз вярвам, че такъв договор ще бъде приет, но с извесни поправки.
218
2
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Boiko,kato vidq suobshtenieto na Anonymous mai se nasra,a?Trqbvashe da vi pusnat i na vas nomerata i adresite da gi vidi naroda publichno i nqkoi koito mu e pisnalo totalno ot tebe da doide i da ti schupi golata grozna mutra.
217
1
 
3
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 12 години
НЕ МОЖЕ ДА ПОЕМАШ НЕЩО С КОЕТО НЕ РАЗПОЛАГАШ !!!
216
1
 
5
 
! Отговори
хаха преди 12 години
той е генерал колкото всички тука са космонавти или колкото Стоичков е доктор хонорис по знания :)
215
2
 
7
 
! Отговори
kuki преди 12 години
Красивата ни България и трудолюбивият българин отиват в канала заради некадърното управление.Крадат ни лъжат ни и все някой друг е виновен.Стига вече!!!!20 и кусур години продължава това ,и кой тегли и страда бедният български народ.Прадедитени се бориха и умираха за всяка педя земя а сега вие най безотговорно я раздавате продавате, за да си напълните джобовите, които се оказаха бездъни.НЯМЯ ЛИ РОДОЛЮБЦИ В ТАЯ ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!
214
1
 
6
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
и аз поемам отговорноста...днес.бг е джомбиш и половина, 8=о ?)
213
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудно ми е защо не подкрепи обвиненията си с няколко допкумента, просто да покаже за да му повярваме. Борисов от както се бута по медиите само реве като ощипана девойка, че някой му е виновен. Само общева пъчиси аз това аз онова и накрая се ВИНАГИ се оказва, че всичко е един балон и тогава почва да реве - те другите са виновни, НО АЗ ПОЕМА ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ. Доста отдавна се изтърка с тези номера, ползва ги едни и същи още от кметството.
212
8
 
5
 
! Отговори
до 235 преди 12 години
Научи се да пишеш на български бе ***.Сигурно си на не повече 18 за да разсъждаваш така. Кво теглите като некви *** от тези торенти и правите дебелака богат на ваш гръб.*** такива
211
9
 
15
 
! Отговори
м преди 12 години
Бойко, подавай си оставката! Долно племе сте ГЕРБ! Само аста!!! Един ден ще се приеме това и тогава Бойко, духай супата гореща. Какви страхливи долни хора сте.Излезнаха некви пикала и хоп..не се зачита труда на творците.Какъв закон има в държавата ни? Вие покровителствате каналите даже и торентите.Долуууууууууу
210
1
 
10
 
! Отговори
До 238 преди 12 години
В нета има много материали за кемтрейлс в БГ, като най-ранните са от 2006г. От 30 месеца няма ден тези самолети да не летят! Всеки може да ги види - летящи във всички посоки, един до друг, един зад друг и и изпускащи отрови от опашките си и замъгляващи небето над градове и села! виж филма Зловещите сенки на кемтрейлс. Правителствата ни мълчат по този въпрос, а в предавне на Хрътките от 2011 Мин. на транспорта отговори, че това "били регулярни полети на NATO". Всъщност истината е масов геноцид!
209
2
 
27
 
! Отговори
FUCK YOU BORISOFF преди 12 години
И да не забравяме Член 2, точка 1 от Конституцията на България, които гласи:Б Република България цялата власт произтича от народа и принадлежи на народа .
208
5
 
4
 
! Отговори
до 237 преди 12 години
Я спри доргата бе, кем-***!
207
2
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
до 236С АЕЦ-а ни закопа Костов (да бъдем точни), както и с много други неща...
206
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
gledai pogled gledai viziq bez da sam psihiqtar toq e shizofrenik miliq trqbva da se vaveda v bolni4no zasvedenie
205
3
 
20
 
! Отговори
пешо чистача преди 12 години
Г-н Петров и всички вие които мислите като него:КЬОРАВИ ли сте,*** ли сте какво?Какъв генерал е това недоразумение?Колкото аз съм член-коренспондент на БАН!Всичко,свързано с този болен човечец и тези около него е свързано с лъжи!За да бъде един военен генерал,трябва да е завършил генерал-щабна академия!Завършил школата на ДС,но не агент на ДС!Даже не е бил и член на БКП!
204
4
 
3
 
! Отговори
tosh преди 12 години
до 237 дай доказателства ако може
203
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ей Господинчо, Вашето правителство трябва да СПРЕ ПОЛЕТИТЕ НА КЕМТРЕЙЛС САМОЛЕТИТЕ НАД БЪЛГАРИЯ, КОИТО ПРЕЗ ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ СА ДЕНОНОЩНИ! Ти в коя конституция си се клел? В българската нали. А да си я чел и по-специално тези закони? Чл. 15. Република България осигурява опазването и възпроизводството на околната среда, поддържането и разнообразието на живата природа и разумното използване на природните богатства и ресурсите на страната. Чл. 28.Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.(2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие. Как така тези самолети ни тровят и разболяват? На каква база, по чие споразумение, с кои пари? Не, не ми казвай, че това са регулярни полети на НАТО на височина 6-8 км! Недей, защото има чного доказателства, че това не е така! Българите не трябва да се заблуждават и трябва да разберат и осъзнаят жестоката истина над главите си! Тя е реалност. БЪЛГАРИ това е също голяма тайна, която е още по-жестока от АСТА и против, която трябва да се борим!
202
12
 
6
 
! Отговори
Елизабет преди 12 години
Сер-гейчо както за всичко не знае на кой свят е , та много се иска от него и да помни.Госпожата Пръмова както ни закопа за АЕЦ-а , за земеделските квоти и глътна от нашия гръб 350 000евро , така ще отрича иза АКТА ,че ни е закопала.
201
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aide pak prednite sa ni vinovni. Da ama tiho malkom zakona 6te6e da se prieme i ot vas lumpeli. Kategori4no trqbva Traikov da si podade ostavkata da se nay4at da poemat otgovornost, ama ne na dumi samo.
200
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Станишев се обяви против АСТА,ама те цоциалистите са авантаджий по природа.Следователно всеки убеден в обе да подкрепи АСТАйропейските ценности евро-атлантик и демократ,требе да подкрепи АСТА,не ли?