БСП и ДПС се задъхваха от критики, а не са чели евродоклада!

Борисов благодарен на депутатите, подкрепили закона за конфискацията
16 фев 2012 17:07,
124
БСП и ДПС се задъхваха от критики, а не са чели евродоклада!
Снимка: архив, БТА

„Изключително съм доволен и съм благодарен на депутатите от ГЕРБ, независимите депутати и двамата депутати от Синята коалиция, подкрепили на първо четене законопроекта за отнемане на незаконно придобитото имущество“.

Това заяви премиерът премиерът Бойко Борисов по повод днешното гласуване в парламента на първо четене на спорния законопроект, който предвижда без влязла в сила присъда държавата да има право да отнема имущество на лице, което е привлечено като обвиняем по наказателно производство.

„Явно е, че БСП, ДПС и останалите политически партии, които се задъхваха да коментират доклада на Еврокомисията, не са прочели, че основно изискване на този доклад е приемането на  отнемане на незаконно придобитото имущество“, коментира премиерът пред „Фокус“. 

„Затова може да приемем, че техните изказвания са популистки. С такива изказвания те правят всичко възможно да запазят предпазния механизъм за България”, посочи Борисов.

Още по темата
Според него само депутатите, подкрепили законопроекта, искат страната ни да изпълни всички условия за премахването на предпазния механизъм и работят за по-добър юлски доклад.

„Надявам се, че посланиците в ЕС ще отразят в своите доклади и в докладите, които ще отидат до президента Барозу, че само ГЕРБ, независимите депутати и двамата сини народни представители, са гласували за приемането на закона“, добави Борисов.

По-рано днес след остър дебат парламентът прие на първо четене законопроекта на ГЕРБ за отнемане на незаконно придобито имущество.

"За" проекта на управляващите гласуваха 121 народни представители, 70 бяха против, а 10 души се въздържаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румен Петков е един от кукловодите на Красьо Черния, който с години му гарантирал пълен държавен и властови комфорт, разбира се, като вземал тлъст пай от иначе доходния му бизнес
83
7
 
9
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Омръзна ми да слушам едно и също нещо от ББ. Аз съм безгрешен, а другите са грешни? Какво самовлюбено дебелоочие. Ако беше безгрешен нямаше да има гафове на властта и нарастваща бедност сред народа.
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кога ще има закон за разкриване на политически мотивираните криминални престъпления на синдиката "бCп"?
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички Другари.Другари ,дългоочакваният Конгрес на Партията майка,ще се проведе на стената на Язовир Цанков Камък.Молим всички наши членове и симпатизанти да си носят въжета и тежести, пожелание.Примките ще ги слагат лично Другарят Първанов и Таварищ Станишев
80
0
 
3
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
До 83.Ми аз затова работя в чужда компания защото си ценя труда. Бългаските ИТ фирми отиват към фалит, защото не можах да си задържат специалистите преди 10-15 години. Причините са ясни на всички. Тоест с бългаските ТКСЗ създадени от ДС съм приключил отдавна и се надявам скоро да фалират.А до интелектуалните претенции има кой да ми преценява и се радвам, че го правят защото аз поне съм доволен.
79
10
 
9
 
! Отговори
СРЕТАН ЙОСИЧ преди 12 години
НЯМА ДА СИ ВЕЧНО НА ВЛАСТ МУТРО
78
6
 
10
 
! Отговори
NO MERCY преди 12 години
Тиквичка мамина, как се е ухилила на снимката!!!
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ne znam kak shte eprez 2013 ako naroda izrita huntata na GERB kude ikak shte se kriat vidnite im predstaviteli koito vodiat direktno Bulgaria kum propsttana bednostta i bezhaberieto.Mnogo iskam da znam kakvo shte kazva na "naroda" velikia i edinstven nash vojd B.B. kak shte jivee bez TV intervuta, kakvo shte razkazvat za nego horata koito sega sa smachkani ot negovata vlast, osobeo malkite i srednite beiznesmeni,Diankov kaza, che za nego niama da ima vtorimmandat.Zasht
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
скоро време, лъснат кредитните милинерии от ДС. Там, няма да има изненади, все от партията майка.
75
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
82 слез на земята по-скоро няма да има парламент защото същите управлявашти ще ни въвлвкът в трета световна война :)
74
0
 
7
 
! Отговори
До 81 преди 12 години
Във България няма повече от 10% чесни Български Бизнесмени.Всички други са или поставени лица или Мазохисти
73
5
 
9
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Много са заблудени герберите. Не спират да си вярват, бе безкрайно дълго могат да водят хората за носа. Всеки човек вярва на джоба си, а той е празен, за разлика от тези на герберите.
72
1
 
5
 
! Отговори
77-ми преди 12 години
Кирчо язък ти за интелектуалните претенции, щом не си разбрал, че трябват всякакви хора. Всеки труд е достоен и изисква адекватно заплащане, даващо възможност, барем сметките да си плаща човек. И това няма нищо общо с "***" и пр.
71
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На следващите избори БСП няма да влязат във Парламента.защото няма да има такава Партия.Всички крадци на прехода ще се съберат под формата на измислена Коалиция.Изтъркан номер ,но ще е факт
70
3
 
5
 
! Отговори
phantom user преди 12 години
СТРАНДЖА батенце искам само да ти кажа , че при гея и доган взимах заплата 3000+ а от както дойде бате Бойко направо ни се е.. ......а и се радвам и на половината не,че подкрепям доган и царчето защото както и сегашните управлявашти те са пионки на Америка
69
0
 
3
 
! Отговори
IT преди 12 години
Лема.Както от милиционер полицай не става, така и от доносник софтуерен специалист.
68
3
 
4
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
До 70.Не пиша софтуер и работя в престижна чужда компания.Но мога да кажа следното, че аз когато се учил да програмирам, *** са писали доноси. Това е разликата-просото да пишеш софтуер не е като да пишеш доноси.Затова в ***.bg няма обяви за партиен секретар или за доносник.
67
1
 
2
 
! Отговори
jkazandjiev преди 12 години
Do Admin,Molia da zabranite komentarite s "Anonimen".Da komentirat samo hora s realnite si imena.Taka shte bude po-chestno,i da si kazvat partiinata prinadlejnost,koiato e iasna po izkazvaniata.
66
8
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
70Може би смяташ, че при Гея и Догана щеше да бъде по-добре... - трябва да отчиташ и политическата и икономическата обстановка, а не само *** "преди бяхме по добре"...
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прах в очите на народа! Като приемат закона ще хващат и конфискуват къщата на тези които са против тях, а тези които играят с тях даже не сме ги и чували. И накрая ще изловят тези които им пречат за да сложат на техни хора и така хем лапаницата е за тях хем и ще отчетат дейност че конфискуват имоти!!! Толкова плитко....ама има бунаци дето си мислят че Бойко ще ни оправи.... е да прави са ама в друг смисъл на думата!