БСП и ДПС се задъхваха от критики, а не са чели евродоклада!

Борисов благодарен на депутатите, подкрепили закона за конфискацията
16 фев 2012 17:07,
124
БСП и ДПС се задъхваха от критики, а не са чели евродоклада!
Снимка: архив, БТА

„Изключително съм доволен и съм благодарен на депутатите от ГЕРБ, независимите депутати и двамата депутати от Синята коалиция, подкрепили на първо четене законопроекта за отнемане на незаконно придобитото имущество“.

Това заяви премиерът премиерът Бойко Борисов по повод днешното гласуване в парламента на първо четене на спорния законопроект, който предвижда без влязла в сила присъда държавата да има право да отнема имущество на лице, което е привлечено като обвиняем по наказателно производство.

„Явно е, че БСП, ДПС и останалите политически партии, които се задъхваха да коментират доклада на Еврокомисията, не са прочели, че основно изискване на този доклад е приемането на  отнемане на незаконно придобитото имущество“, коментира премиерът пред „Фокус“. 

„Затова може да приемем, че техните изказвания са популистки. С такива изказвания те правят всичко възможно да запазят предпазния механизъм за България”, посочи Борисов.

Още по темата
Според него само депутатите, подкрепили законопроекта, искат страната ни да изпълни всички условия за премахването на предпазния механизъм и работят за по-добър юлски доклад.

„Надявам се, че посланиците в ЕС ще отразят в своите доклади и в докладите, които ще отидат до президента Барозу, че само ГЕРБ, независимите депутати и двамата сини народни представители, са гласували за приемането на закона“, добави Борисов.

По-рано днес след остър дебат парламентът прие на първо четене законопроекта на ГЕРБ за отнемане на незаконно придобито имущество.

"За" проекта на управляващите гласуваха 121 народни представители, 70 бяха против, а 10 души се въздържаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СКОРО ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ ПОСЪДИМИ АКО НЕ ТЕГЛИМ КРЕДИТИ ОТ БАНКИТЕ НА ГЕРБ МАФИЯТА,ВСЕКИ ЩЕ Е ПОДСЪДИМ АКО НЕ ПУШИ КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ ВИТА ЕЛ ДОРО
63
1
 
4
 
! Отговори
DO KIRO преди 12 години
KIROO, KAKVI KOMUNETA VIJDASH TUK? TUK VIJDAM NEDOVLNI HORA NA KOITO JIVOTA STAVA VSE PO-LOSH!!! TI NE PAZARUVASH LI, NE PLASHTASH LI TOK, VODA, GAZ, GORIVA, LEKARSTVA? AKO TI DAVAT TAINO POD MASATA PARI ZA DA PISHESH GLUPOSTI DOBRE NO NA OSTANALITE KOITO TREZVO MISLIAT NE POLUCHAVAT NISHTO I JIVEIAT VSE PO-ZLE!! TAKA LOSHO NE SME JIVELI PRI NITO EDNO PRAVITELSTVO. II SE PIATM DALI ZAKONA ZA KONFISKACIA SHTE DEISTVA SREHSTU TEZI KOTO GO PRIEMAT SLED KATO NARODA GI IZRITA OT VLASTTA? A TRIABVA!
62
5
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
66..."ЩО НЕ СПРЕ МУТРАТА КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ А?"...*******************************************************************************Тука си съвършено прав, но знаеш, че *** са майстори на конспирациите и диверсиите - каналите са им добре законспирирани, но вече започнаха да падат един по един... - скоро ще вият от глад...
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко сте *** ,тези който плюете този законопроект . Ами вижте в западните държави колко от тях го имат и как действа и тогава пишете . Не ви харесва много ясно защото няма как да крадете, а и защото го няма в нито една бивша социалистическа държава . Толкова ли е трудно да разберете ,че социализмът е едно недоносче . Тодор Живков ви го каза на всички комунисти в очите .
60
9
 
10
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
*** нека се пребрят във форума. Толкова са се събрал, че не могат да утрепат един смок, а тръгнали ГЕРБ да свалят.
59
10
 
9
 
! Отговори
ДО 64 преди 12 години
НЕ СЪМ ДРУГАР,НЕМОГА ДА ПРИЕМА КРАДЕЦА ДА ВИКА ДРЪЩЕ КРАДЕЦА,ТОЗИ НЕ СЕ ПОКОЛЕБА ДА УБИЕ ЧОВЕК ЗА МЕСТНИТЕ И ПРЕЗИДЕТСКИТЕ ИЗБОРИ,ПИСНА МИ ДА ЗАТЯГАМ КОЛАНА А ДРУГИ ДА СИ РАЗДАВАТ БОНУСИ,ПИСНА МИ ДА МЕ МАЧКАТ
58
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Ами който се страхува от действията на закона ще се страхува разбира се.А ГЕРБ не са венчани за властта и си дават сметка че ако са нагазили лука и тях ще ги гази мечка.Но въпреки това приемат закона.Обаче вчера в парламента БСП заплашиха управляващите че ако сега проверяват Първанов утре те ще проверяват Плевнелиев.Или не пипайте нашия че утре да не пипненем вашия.Това е повече от наглост.
57
5
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
62Не другарю... - гърнето дето ака Борисов е друго... - в противен случай той нямаше да настоява за този закон...
56
4
 
5
 
! Отговори
ДО 60 преди 12 години
ТИ КВО ГОВОРИШ БЕ ? ТА НАЛИ БОЙКО ,ПАРВАНОВ,ДОГАНОВ,КОСТОВ АКАТ ВЪВ ЕДНО ГЪРНЕ ,ВСИЧКИТЕ СА МИЛИОНЕРИ ОТ КОНТРАБАНДНА ДЕЙНОСТ И ДЪРЖАВНИ КРАЖБИ,ЩО НЕ ПРЕ МУТРАТА КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ А ?
55
1
 
4
 
! Отговори
партенка преди 12 години
Стига с тези партенки! Хората няма какво да ядат, а вие ни занимавате със слухове, интриги, празни приказки, лъжливи обещания, клюки, предразсъдъци, грешки в мисленето, заблуди и откровени лъжи!
54
6
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Вярно е, че Бойко дълго време се лута, дълго време *** му играеха номера, но накрая им намери цаката... - вече не е както досега "докажете, че сме виновни" - а сега Бойко им казва "докажете, че сте невинни"...Освен БСП и ДПС - ще пропищят още и - Георги Първанов, Иван Костов, Стефан Софиянски и всички бандюги покровителствани от Гоцю... - Марин и той е в кюпа...
53
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпреки трудностите,Нещата във България започват да си идват на място.Браво Борисов
52
7
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА МУТРОО преди 12 години
ХОРА ТОЗИ СЕ МЪЧИ ДА НИ НАПРАВИ СВОИ РОБИ,КОЙТО НЕ СЛУША ЩЕ БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕН НА УЛИЦАТА ИЛИ ВКАРАН ВЪВ ЗАТВОРА
51
6
 
12
 
! Отговори
аноним преди 12 години
Бойко не се хили като тиква,виж какво става с твоите хора,наглата *** Нешкова,тъпия гинеколог Константинов.Няма ли да ги махнеш най-сетне.Народа мизерува а тия...
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аплозисменти за болното мозаче, което чака само някой да напише негативен коментар за Борисов и гласува отрицателно.Евала, той не е манияк...изобщо.
49
6
 
11
 
! Отговори
генсек преди 12 години
Пожарникарю, кога ще бъдат разкрити 192-те неразкрити убийства от времето, когато ти беше генсек на СИК, пардон, на МВР?
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бсп е най крадливата партия
47
11
 
7
 
! Отговори
МОНК преди 12 години
БРАВО НА БОРИСОВ
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко, че в България има толкова интелигентни хора, хора с потенциал, които тънат в мизерия, а някакво бивше ченге се къпе в парите на гладния народ.
45
1
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 12 години
Много е тъжно, че не знаеш откъде си се появил. Питай майка си. Но ми се струва, че тя твърде дълго е отлагала този разговор. Или ти още интелектуално не си минал крехката възраст 3 годинки?